Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει κάποιος λόγος που πληρώνετε με μετρητα ;

totalius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, sdikr είπε

Στο πλέον να μην είναι In το να πίνεις αλκοοολ ή να καπνίζεις

Και να ξέρεις πως σου κάνουν κακό επιτέλους

ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, dtk-386 είπε

Σε μία νύχτα το χαρτί που έχεις σπίτι σου μπορεί να εξισωθεί σε αξία με χαρτί υγείας. Δεν διασφαλίζεσαι ούτε με αυτό.

Και μετά θα σε πληρώνουν με άλλο χαρτί σαν το παρακάτω:

21%CE%92-germania-yperplithorismos.jpg?f

Για τον ίδιο λόγο μπορεί η απαγόρευση του να του ανεβάσει την αξία. You never know. 

5 λεπτά πριν, zio10 είπε

Κάνεις δεν πληρώνει τα πάντα.

Δεν είναι συνομωσία, ακόμα και στο ebanking δημιουργείται ένα προφίλ του τι ξοδέψες και που. Αυτό σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφημιστικούς λόγους το λιγότερο.

Και; Το μόνο είναι στην ηλεκτρονική σας ζωή; Μην αρχίζουμε πάλι τα ίδια περί σπηλαίων.

Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Για τον ίδιο λόγο μπορεί η απαγόρευση του να του ανεβάσει την αξία. You never know. 

Το μόνο που θα ανέβει η αξία του είναι ο χρυσός. Τα χαρτιά θα εξισωθούν με χαρτιά.

Στην λαϊκή πηγαίνω σε πάγκους που έχουν POS . Σημερινό παράδειγμα, ήθελα να πάρω ψάρια, πάω σε έναν και ρωτάω ευγενέστατα αν υπάρχει η δυνατότητα. Μόνο που δεν μου πέταξε τις τσιπούρες στο κεφάλι (μιλάμε για ποιότητα ανθρώπου, όχι αστεία). Του είπα λυπάμαι έχω κάρτα και έφυγα. Στον δίπλα πάγκο 2 POS ο τύπος και μου μιλούσε στον πληθυντικό. 
Το ίδιο και στις σπάνιες περιπτώσεις που χρειαστώ ταξί κλπ

Η αγορά διαμορφώνεται από τις τάσεις του κόσμου. Και όσο υπάρχει κέρδος που φεύγει επειδή απλά δεν είσαι στο κλίμα της εποχής, τόσο η σφαλιάρα που τρώει ο επιχειρηματίας θα τον κάνει να προσαρμοστεί σε αυτές. Στην περίπτωση της λαϊκής οκ, λίγο πιο δύσκολα θα αλλάξει αυτό λόγο της κατηγορίας των εμπλεκομένων ανθρώπων. Τα παππούδια με τα λεφτά στο χέρι από την μια (γιατί έτσι έχουν μάθει), και οι χοραφισιοι από την άλλη. 
Εχω πολλά τέτοια παραδείγματα και από άλλου είδους συναλλαγές σε επειχειρησεις, που κάποτε το θεωρούσαν κατάρα το POS και πλέον το διατυμπανίζουν με μεγάλη ταμπέλα κιόλας στα ταμεία . 
Αν θες να επιβιώσεις,οφείλεις να προσαρμοστείς και να μην παριστάνεις τα γαλατικό χωριο.

• Like 2

1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε

Και; Το μόνο είναι στην ηλεκτρονική σας ζωή; Μην αρχίζουμε πάλι τα ίδια περί σπηλαίων.

Όχι παντού συμβαίνει αλλά κάποιοι μπορεί να μη θέλουν να φαίνονται όλες οι συναλλαγές τους.

1 minute ago, SabotazNic said:

Φαντάσου να σε διαβάσει κάποιος που είχε το χαρτί του στο στρώμα απο Τουρκία τώρα

• Like 1

15 λεπτά πριν, magictoboggan είπε

Καταλαβαίνεις ότι η αξία των χρημάτων δεν ορίζεται με βάση κάτι υλικό από το κράτος αλλά από μια ιδιωτική επιχείρηση;

Καταλαβαίνεις ότι δημιουργούν χρέος από αέρα κοπανιστό το οποίο έχεις να πληρώσεις καταβάλλοντας πραγματικό έργο στον υλικό κόσμο;;;

Θες να ζήσεις όπως η Βόρειος Κορέα;;; Αυτό είναι το σύστημα. Εάν δεν θες δεν συμμετέχεις. Να μην το γυρίσω στο πολιτικό γιατί ξέρω που το πας.

1 λεπτό πριν, dtk-386 είπε

Σε μία νύχτα το χαρτί που έχεις σπίτι σου μπορεί να εξισωθεί σε αξία με χαρτί υγείας. Δεν διασφαλίζεσαι ούτε με αυτό.

Βασικά εδώ και πολλά πολλά χρόνια που το χαρτονόμισμα (banknote) έχει σταματήσει να αντιστοιχεί σε απόθεμα χρυσού, δεν αξίζει τίποτα. Δεν είναι πλέον "πληρωτέο επί τη εμφανίσει"

• Like 1

13 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Αν τα απαγορεύουν με το έτσι θέλω, τότε δεν ζεις και σε μια δημοκρατική κοινωνία, η οποία έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις. 

Αυτοί είναι δικτατορία δλδ 

https://www.ert.gr/teleytaia-nea/η-σουηδία-θα-γίνει-η-πρώτη-κοινωνία-χωρ/

2 minutes ago, SabotazNic said:

Και το νεφρό θα το αγοράσουμε με μαύρα στην μαύρη αγορά 

Μετα όμως να μην κάνεις παράπονα αν η κατάκτηση στο μπαράκι που πλήρωσες μετρητά  σε πάει σε δωμάτιο και σε ναρκώσει και ξυπνήσεις με ένα λιγότερο

2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Όχι παντού συμβαίνει αλλά κάποιοι μπορεί να μη θέλουν να φαίνονται όλες οι συναλλαγές τους.

Γιατί άραγε......?

6 minutes ago, dtk-386 said:

Θες να ζήσεις όπως η Βόρειος Κορέα;;; Αυτό είναι το σύστημα. Εάν δεν θες δεν συμμετέχεις. Να μην το γυρίσω στο πολιτικό γιατί ξέρω που το πας.

Θέλω να ζήσω σαν ελεύθερος άνθρωπος. Εσύ ζήσε σαν σκλάβος μια φτιαχτής οικονομίας που το χρήμα της δεν αντικατοπτρίζει τίποτα υλικό. Να δω όταν δε θα υπάρχει τυρί και ψωμί στο σούπερ μάρκετ πόσο αξία θα έχουν τα χρήματα σου είτε αυτά είναι ψηφιακά είτε χάρτινα.

• Like 3

1 minute ago, magictoboggan said:

Θέλω να ζήσω σαν ελεύθερος άνθρωπος. Εσύ ζήσε σαν σκλάβος μια φτιαχτής οικονομίας που το χρήμα της δεν αντικατοπτρίζει τίποτα υλικό. Να δω όταν δε θα υπάρχει τυρί και ψωμί στο σούπερ μάρκετ πόσο αξία θα έχουν τα χρήματα σου είτε αυτά είναι ψηφιακά είτε χάρτινα.

Και τι κάνεις στην Αθήνα; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...