Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, magictoboggan είπε

Εσύ καταλαβαίνεις ότι το κράτος δανίζεται χρήματα από το federal reserve η αλλιώς κεντρική τράπεζα στο οποίο έχει να δώσει πίσω τόκο;

Καταλαβαίνεις ότι το federal reserve είναι μια ιδιωτική επιχείρηση η οποία τυπώνει χρήματα οπότε θέλει και τα οποία δεν έχουν κανένα αντίκρισμα σε κάτι υλικό;;

Καταλαβαίνεις ότι αυτό το πράγμα δημιουργεί τεράστιο πληθωρισμό και τα χρήματά σου χάνουν καθημερινά την αξία τους;;;

Καταλαβαίνεις ότι οι φόροι που πληρώνεις στο κράτος (το οποίο έχει να πληρώσει το fed) πάνε σε μια ιδιωτική επιχείρηση που τυπώνει ότι θέλει όποτε θέλει;;;

Καταλαβαίνεις ότι οι φόροι σου πάνε σε μια ιδιωτική επιχείρηση και όχι στο κράτος;;;;

Οταν δανείζεται το ελληνικό κράτος για ποιον δανείζεται; Για τον τούρκο πολίτη; Τα 400δις που έχουμε χρέος για ποιον τα δανειστήκαμε; Δεν σου έβαλε το πιστόλι στο κρόταφο να δανειστείς. Εσύ βγαίνεις και παρακαλάς στην ουσία για χαμηλά επιτόκια.

Επεξ/σία από dtk-386
  • Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Πώς θα σας φαινόταν μια ΧΥ επόμενη κυβέρνηση αρχίσει να επιβάλλει περιορισμούς χρηματικών κινήσεων σε συγκεκριμένα άτομα που είναι αντιφρονούντες/μη-συνετοί πολίτες/έχουν κακό social score; Να μπλοκάρει λογαριασμούς επιχειρήσεων που δεν συμμετέχουν στην "εθνική προσπάθεια" ή που "υπονομεύουν την πατρίδα" ή που "δε συμβαδίζουν με το κοινό καλό"; 

Πόσο πιθανό είναι να συμβεί αυτό στην Ευρώπη; Στη θεωρία, ελάχιστα.

Το 2015 οι τράπεζες μας είπαν ότι δεν έχουμε να σας δώσουμε σε χαρτί τα λεφτά σας, οπότε θα σας δίνουμε μόνο μέχρι τόσα.

Το σύστημα σφύζει από υγιή μακρο-οικονομία οπότε ναι, ας καταργήσουμε τα μετρητά.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lucifer είπε

Μέσα στο ίδιο μισάωρο έχω βαφτιστεί τόσο φοροφυγάς όσο και κομμουνιστής, επειδή ο τοτάλιους απ' τα Λιόσια νομίζει ότι μπορεί να μου πει ΠΩΣ. ΘΑ ΞΟΔΕΥΩ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ. Τα μετρητά είναι νόμιμα, οι κάρτες είναι νόμιμες, κλάψε στο WC σου και αν έχεις προτάσεις πάταξης φοροδιαφυγής που δεν περιορίζουν τα δικαιώματα των νομοταγών, έλα και παρέθεσέ τες. Μέχρι τότε, θα είσαι ο τύπος που θεωρεί απόλυτα φυσιολογική την μεσολάβηση ενός ιδιώτη για να λαμβάνεις τις πληρωμές σου, τις οποίες ο ιδιώτης ΔΕΝ έχει να στις δώσει σε χαρτί και που θα σε χρεώνει και ένα μικροποσό για να αποπληρώνεις τις οφειλές σου.

Δεν έχεις καταλάβει Χριστο από τη συζήτηση . Άστο 

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Lucifer said:

Το 2015 οι τράπεζες μας είπαν ότι δεν έχουμε να σας δώσουμε σε χαρτί τα λεφτά σας, οπότε θα σας δίνουμε μόνο μέχρι τόσα.

Το σύστημα σφύζει από υγιή μακρο-οικονομία οπότε ναι, ας καταργήσουμε τα μετρητά.

Και όμως,  αν τότε είχαμε τις πληρωμές με κάρτα στο επίπεδο  όπως τις έχουμε τώρα  κανείς που δεν παίρνει μαύρα δεν θα είχε θέμα, αλλά αυτοί δεν είχανε θέμα και τότε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, totalius είπε

Δεν έχεις καταλάβει Χριστο από τη συζήτηση . Άστο 

Ναι δε με βοηθάς όμως. Έχεις χρόνο να με κατηγορήσεις για κάτι παράνομο, να με βαφτίσεις ιδεολογικά κομμουνιστή (θα το λέω και δε θα με πιστεύουν) αλλά δε μου εξηγείς το σκεπτικό σου. Μπαίνουν και γράφουν "γηα τουσ βρομοτσηγκανους" και εσύ που άρχισες το θρεντ δεν έχεις προσπαθήσει να μου δείξεις ότι δεν προτείνεις περιορισμούς στην οικονομική διαχείριση τόσο των φοροφυγάδων αλλά και των νομοταγών. Ούτε έχεις ασχοληθεί με το κατά πόσο ένας τέτοιος μονόδρομος που περνάει εξ ορισμού, μόνο και αναγκαστικά από τραπεζικά συστήματα θα ήταν φρόνιμο να εφαρμοστεί.

Εσύ γιατί πιστεύεις ότι δεν έχω καταλάβει τίποτα; Σε μπερδεύει η διατύπωσή μου;

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μιλήσω ως κατάστημα λιανικής. Όποιος πληρώνει μετρητά, παίρνει καλύτερη τιμή. Και όσοι ψωνίζουν μετρητά το ξέρουν, γι αυτό και "επιμένουν". Είναι κερδισμένοι. Για το 30% του αφορολόγητου, είναι αρκετά σουπερ μαρκετ-βενζίνες.

Αυτός είναι ένας λόγος στο γιατί. Υπάρχουν και πολλοί που δεν θέλουν να καταγράφεται κάθε τους κίνηση-αγορά στην εφορία (ή έτσι νομίζουν, στην ουσία η εφορία δεν κοιτάει τις κινήσεις της τράπεζας).

Ένας άλλος λόγος αναφέρθηκε. Μάστοροι που έρχονται σπίτι δεν έχουν pos, το ίδιο ισχύει και για ντελίβερι. Επίσης γιατροί που ξέρεις και πας συχνά, σε στραβοκοιτάνε αν πεις για κάρτα ή σου λένε άλλη τιμή(!). Το ίδιο και τα τεχνικά επαγγέλματα (ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, ξυλουργοί κλπ). 

Άλλος λόγος πολλοί συνταξιούχοι που τα παίρνουν μετρητά από ταχυδρόμο. Ναι, ίσως δεν το ξέρετε αλλά ισχύει. Αυτοί συνήθως δεν έχουν υποχρέωση για το 30%. 

Απο κει και πέρα, υπάρχουν και πολλές κατηγορίες επαγγελματιών που πληρώνονται κυρίως μετρητά και άρα, έτσι πληρώνουν τα πάντα.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sdikr είπε

Και όμως,  αν τότε είχαμε τις πληρωμές με κάρτα στο επίπεδο  όπως τις έχουμε τώρα  κανείς που δεν παίρνει μαύρα δεν θα είχε θέμα, αλλά αυτοί δεν είχανε θέμα και τότε.

Ναι, από την άλλη αν όλοι τα παίρναμε άσπρα, θα ήμασταν ΟΚ με το γεγονός να μας λέει η τράπεζα "ξέρεις δεν έχω να σου δώσω τα λεφτά που σου ανήκουν, κόψε το λαιμό σου";

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
8 minutes ago, magictoboggan said:

Εσύ καταλαβαίνεις ότι το κράτος δανίζεται χρήματα από το federal reserve η αλλιώς κεντρική τράπεζα στο οποίο έχει να δώσει πίσω τόκο;

Καταλαβαίνεις ότι το federal reserve είναι μια ιδιωτική επιχείρηση η οποία τυπώνει χρήματα οπότε θέλει και τα οποία δεν έχουν κανένα αντίκρισμα σε κάτι υλικό;;

Καταλαβαίνεις ότι αυτό το πράγμα δημιουργεί τεράστιο πληθωρισμό και τα χρήματά σου χάνουν καθημερινά την αξία τους;;;

Καταλαβαίνεις ότι οι φόροι που πληρώνεις στο κράτος (το οποίο έχει να πληρώσει το fed) πάνε σε μια ιδιωτική επιχείρηση που τυπώνει ότι θέλει όποτε θέλει;;;

Καταλαβαίνεις ότι οι φόροι σου πάνε σε μια ιδιωτική επιχείρηση και όχι στο κράτος;;;;

Το federal reserve είναι στο USA   εμείς εδώ έχουμε το ECB  και δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση

Just now, Lucifer said:

Ναι, από την άλλη αν όλοι τα παίρναμε άσπρα, θα ήμασταν ΟΚ με το γεγονός να μας λέει η τράπεζα "ξέρεις δεν έχω να σου δώσω τα λεφτά που σου ανήκουν, κόψε το λαιμό σου";

Γιατί να μου δώσεις τα λεφτά σε χαρτί,  όπου και να πάω δέχονται την κάρτα

2 minutes ago, 1comment said:

Θα μιλήσω ως κατάστημα. Όποιος πληρώνει μετρητά, παίρνει καλύτερη τιμή. Και όσοι ψωνίζουν μετρητά το ξέρουν, γι αυτό και "επιμένουν". Είναι κερδισμένοι. Για το 30% του αφορολόγητου, είναι αρκετά σουπερ μαρκετ-βενζίνες.

Αυτός είναι ένας λόγος στο γιατί. Υπάρχουν και πολλοί που δεν θέλουν να καταγράφεται κάθε τους κίνηση-αγορά στην εφορία (ή έτσι νομίζουν, στην ουσία η εφορία δεν κοιτάει τις κινήσεις της τράπεζας).

Ένας άλλος λόγος αναφέρθηκε. Μάστοροι που έρχονται σπίτι δεν έχουν pos, το ίδιο ισχύει και για ντελίβερι. Επίσης γιατροί που ξέρεις και πας συχνά, σε στραβοκοιτάνε αν πεις για κάρτα ή σου λένε άλλη τιμή(!). Το ίδιο και τα τεχνικά επαγγέλματα (ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, ξυλουργοί κλπ). 

Άλλος λόγος πολλοί συνταξιούχοι που τα παίρνουν μετρητά από ταχυδρόμο. Ναι, ίσως δεν το ξέρετε αλλά ισχύει. Αυτοί συνήθως δεν έχουν υποχρέωση για το 30%. 

Απο κει και πέρα, υπάρχουν και πολλές κατηγορίες επαγγελματιών που πληρώνονται κυρίως μετρητά και άρα, έτσι πληρώνουν τα πάντα.

Πόσο καλύτερη τιμή; τι του κόβεις δηλαδή;

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sdikr είπε

Όπου και να πας; Φαντάζομαι δεν παίρνεις ταξι, περίπτερο πας σε συγκεκριμένο, μάστορα δεν χρειάστηκε ποτέ να καλέσεις σπίτι και τα ντελιβερι πάντα έχουν pos. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Ναι δε με βοηθάς όμως. Έχεις χρόνο να με κατηγορήσεις για κάτι παράνομο, να με βαφτίσεις ιδεολογικά κομμουνιστή (θα το λέω και δε θα με πιστεύουν) αλλά δε μου εξηγείς το σκεπτικό σου. Μπαίνουν και γράφουν "γηα τουσ βρομοτσηγκανους" και εσύ που άρχισες το θρεντ δεν έχεις προσπαθήσει να μου δείξεις ότι δεν προτείνεις περιορισμούς στην οικονομική διαχείριση τόσο των φοροφυγάδων αλλά και των νομοταγών. Ούτε έχεις ασχοληθεί με το κατά πόσο ένας τέτοιος μονόδρομος που περνάει εξ ορισμού, μόνο και αναγκαστικά από τραπεζικά συστήματα θα ήταν φρόνιμο να εφαρμοστεί.

Εσύ γιατί πιστεύεις ότι δεν έχω καταλάβει τίποτα; Σε μπερδεύει η διατύπωσή μου;

Ναι . Άστο λέμε 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Βέβαια ένας λόγος που έγινε αυτό είναι η διαφθορά, και η φοροδιαφυγή έχει σημαντική συμβολή σε αυτή.

Δεν ξύπνησαν έτσι ξαφνικά οι τράπεζες μια μέρα στραβά και είπαν δεν έχουμε λεφτά.

Τώρα κατά πόσο θα βοηθήσουν οι κάρτες στην πάταξη της φοροδιαφυγής εφ'όσον οι μηχανισμοί χωλαίνουν έτσι και αλλιώς δεν ξέρω.

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ.
Just now, 1comment said:

Όπου και να πας; Φαντάζομαι δεν παίρνεις ταξι, περίπτερο πας σε συγκεκριμένο, μάστορα δεν χρειάστηκε ποτέ να καλέσεις σπίτι και τα ντελιβερι πάντα έχουν pos. 

Οπότε η λύση είναι μετρητά,  ή υποχρέωση και σε αυτούς να έχουν pos;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sdikr είπε

Γιατί το χαρτί το έχω εγώ, σπίτι μου. Όποτε θέλω το ξοδεύω, όποτε θέλω το δίνω. Δεν πληρώνω κανέναν ιδιώτη μεσάζοντα κανένα ποσοστό για τίποτα. Γούστο μου, αντίστοιχα θα μπορούσα κι εγώ να σε ρωτήσω "γιατί να μου δώσεις κάρτα, όπου και να πάω δέχονται μετρητά".

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
1 minute ago, dtk-386 said:

Οταν δανείζεται το ελληνικό κράτος για ποιον δανείζεται; Για τον τούρκο πολίτη; Τα 400δις που έχουμε χρέος για ποιον τα δανειστήκαμε;

Καταλαβαίνεις ότι η αξία των χρημάτων δεν ορίζεται με βάση κάτι υλικό από το κράτος αλλά από μια ιδιωτική επιχείρηση;

Καταλαβαίνεις ότι δημιουργούν χρέος από αέρα κοπανιστό το οποίο έχεις να πληρώσεις καταβάλλοντας πραγματικό έργο στον υλικό κόσμο;;;

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, 1comment είπε

Θα μιλήσω ως κατάστημα λιανικής. Όποιος πληρώνει μετρητά, παίρνει καλύτερη τιμή. Και όσοι ψωνίζουν μετρητά το ξέρουν, γι αυτό και "επιμένουν". Είναι κερδισμένοι. Για το 30% του αφορολόγητου, είναι αρκετά σουπερ μαρκετ-βενζίνες.

Αυτά όλα είναι ένας καλος λόγος να μας επιβάλουν τη πληρωμή με καρτα . 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...