Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η ανθρωπινη ελευθερια θα εχει χαθει εντελως οταν θα καταργηθουν τα μετρητα κια θα επιβληθουν μονο ηλεκτρονικες πληρωμες.οι περισσοτεροι φυσικα δεν προκειται να καταλαβετε τι γραφω...εχουν τοποθετηθει επι του θεματος καθηγητες πανεπιστημιων, η συζητηση ειναι τεραστια και δεν μπορει να καλυφθει στο πλαισιο φορουμ.

και στη τελικη δεν εχω καμια διαθεση να ισχυροποιησω ακομα περισσοτερο το τραπεζικο συστημα (οπου για αυτο πανω απο 10 χρονια εγιναν ολα τα μνημονια- και ξεπουλησαμε τα παντα-ποσες αναδιαρθρωσεις εχουν γινει αραγε?)

σε οσους αρεσουν μονο ηλεκτρονικες συναλλαγες και παρακολουθηση των παντων μπορουν να πανε μια βολτα απο κινα μερια..μπορει και να τους αρεσει και να μεινουν εκει.

η καραμελα της φοροδιαφυγης μας εχει τελειωσει.........

εγω θα προτεινα οποιος θελει να πληρωνει με καρτα-και εγω μαζι του ειμαι, αλλα θα πληρωνει την προμηθεια καθε συναλλαγης....δηλαδη αυτα τα 5 λεπτα που λετε.εκει θελω να δω ποσοι θα βγαζατε λεφτα απο την τραπεζα ή θα συνεχιζατε καθημερινα να δινετε εστω 0,5€ απο τα λεφτα σας.

Επεξ/σία από saltofx_v
  • Like 8
  • Thanks 2
  • Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

Βασικά εδώ και μερικά χρόνια έχει αποδειχτεί το αντίθετο. Ότι οι 1 εκατομμύρια Μήτσοι , αποφεύγουν φόρους 100 φορές από όσα θα πλήρωνε ο κάθε πλοιοκτήτης.

Το ότι συγκρίνουμε τη φοροδιαφυγή 1 εκατομμυρίου ανθρώπων για να τα βγάλουμε ίσα με ΕΝΑΝ άνθρωπο είναι μια υγιής προσέγγιση στο πρόβλημα; Και τα κουνούπια σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους κάθε χρόνο από τη μέση γενοκτονία, ΑΥΤΑ ΘΑ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΑΓΗ ΠΡΩΤΑ;

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Η μόνη λύση είναι κατάργηση μετρητών (και απότομη/αιφνιδιαστική) , φυσικά και δεν συμφέρει ούτε τους κάρεκλους

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, george1807 είπε

Αυτό είναι Ο μύθος. Έχω γνωστό περίπτερα και οι κρατήσεις είναι αστείες όταν τον είχα ρωτήσει. Για μια μέση συναλλαγή είναι 5 λεπτά.

Απλα γκρινιάζουν γιατί με μετρητά δεν χρειάζεται να κόψουν απόδειξη, άρα 24% ΦΠΑ τσέπη + φόρος εισοδήματος.

Δεν είναι μύθος...απλά μισή αλήθεια.

Δεκτό οτι δεν είναι φοβερό το 1% προμήθεια, αν και υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις όπου πληρώνουν 2-3%, ωστόσο σε κάποια πράγματα ο περιπτεράς έχει πολύ μικρό περιθώριο κέρδους, κάτι κάρτες, κάτι τσιγάρα κοκ.

Κάποιοι επίσης κάνουν παράπονα για την διαδικασία, καθώς πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες για να μπορούν να αξιοποιήσουν τα χρήματα, ειδικά αν μιλάμε για συναλλαγή εντός ΣΚ.

Το γεγονός επίσης οτι η τράπεζα έχει γίνει "υποχρεωτικός" διαμεσολαβητής με το έτσι θέλω, είναι κάπως λογικό να ενοχλεί κάποιους.

Για να είμαι εντός θέματος, προσωπικά πληρώνω με μετρητά σε λίγες περιπτώσεις.

Σε ψιλικά, delivery κτλ θα κοιτάξω να δώσω μετρητά.

Τα μετρητά τα χρησιμοποιούν αρκετοί που βγάζουν μαύρα, δυστυχώς το κράτος θέτει τέτοια όρια στους μισθωτούς (ασφάλιση) όπου πολλά αφεντικά και οι μισθωτοί  προτιμούν να έχουν λογαριασμούς που δε φαίνονται.

Δημοσ.

Ω ρε φούστη μου. Πάλι οι συνομωσίες ότι μας παρακολουθούν τι τσίχλες αγοράζουμε από το περίπτερο, σε ποιο κουρείο πάει ο Μπάμπης και τι μπριζόλα αγόρασε από το ΣΜ ο Φανούρης..... 

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
1 minute ago, saltofx_v said:

η ανθρωπινη ελευθερια θα εχει χαθει εντελως οταν θα καταργηθουν τα μετρητα κια θα επιβληθουν μονο ηλεκτρονικες πληρωμες.οι περισσοτεροι φυσικα δεν προκειται να καταλαβετε τι γραφω...εχουν τοποθετηθει επι του θεματος καθηγητες πανεπιστημιων, η συζητηση ειναι τεραστια και δεν μπορει να καλυφθει στο πλαισιο φορουμ.

και στη τελικη δεν εχω καμια διαθεση να ισχυροποιησω ακομα περισσοτερο το τραπεζικο συστημα (οπου για αυτο πανω απο 10 χρονια εγιναν ολα τα μνημονια- και ξεπουλησαμε τα παντα-ποσες αναδιαρθρωσεις εχουν γινει αραγε?)

σε οσους αρεσουν μονο ηλεκτρονικες συναλλαγες και παρακολουθηση των παντων μπορουν να πανε μια βολτα απο κινα μερια..μπορει και να τους αρεσει και να μεινουν εκει.

η καραμελα της φοροδιαφυγης μας εχει τελειωσει.........

εγω θα προτεινα οποιος θελει να πληρωνει με καρτα-και εγω μαζι του ειμαι, αλλα θα πληρωνει την προμηθεια καθε συναλλαγης....δηλαδη αυτα τα 5 λεπτα που λετε.εκει θελω να δω ποσοι θα βγαζατε λεφτα απο την τραπεζα ή θα συνεχιζατε καθημερινα να δινετε εστω 0,5€ απο τα λεφτα σας.

Το ξέρεις οτι πληρώνεις και άλλα πράγματα παγία του καταστήματος έτσι;   δεν είδα κανέναν να μην πάει για καφε και να τον ετοιμάζει απο το σπίτι.

Σταματήστε αυτές τις δικαιολογίες,  όλα τα κόστη ενας καταστηματάρχης τα περνά στον πελάτη

• Like 2
Δημοσ.

Ενα μεγάλο μέρος των ελλήνων είναι φοροφυγάδες μέχρι το μεδούλι. Απλά ψάχνουν να φορέσουν περιτύλιγμα νομιμότητας για να κοροιδεύουν τους υπόλοιπους που πληρώνουν τα πάντα σαν μαλ@κες.

• Like 6
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, totalius είπε

Εσυ πρέπει να έχεις master στα οικονομικά 😂😂😂

Δεν πραγματεύομαι οικονομία αδερφέ, μιλάω για το ότι δεν είναι κανενός η θέση να μου πει "ρε συ μην πληρώνεις με μετρητά γιατί με ξεβολεύει" (φαντάζομαι πως αυτό προκύπτει από το δικό σου master στα οικονομικά).

Η ανικανότητα επίλυσης του προβλήματος της φοροδιαφυγής (αν αυτό προτάσσεις ως επιχείρημα) δεν δίνει σε κανέναν το ελεύθερο να περιορίσει τις επιλογές κάποιου που δεν φοροδιαφεύγει. Είναι τόσο απλό.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
35 minutes ago, Lucifer said:

Όχι. Ούτε κάνω παζάρια για απόδειξη/χωρίς απόδειξη/μισή απόδειξη. Αλλά αν θέλω να πληρώνω τον περιπτερά με μετρητά για να μην τον γ@μάνε οι τράπεζες στις κρατήσεις, είναι δικαίωμά μου. Θα μου πεις εσύ αν θα δώσω το χαρτί μου ή το πλαστικό μου; Και η τεκμηρίωσή σου είναι "ναι αλλά οι άλλοι χαλάνε τα μαύρα τους έτσι"; Και η επιδίωξή σου είναι τα 20 σεντς που χάνει η κυβέρνηση από κάθε απόδειξη που δεν κόβεται για κάθε φράπα και να αποκτήσει φορολογική συνείδηση ο κάθε Μήτσος για τον οποίο τα 20 σεντς μετράνε; Την ώρα που σκάνε απευθείας αναθέσεις διαχρονικά, φοροδιαφυγές και ελαφρύνσεις σε Αλαφούζους και Μαρινάκηδες;

Να ψοφήσετε όλοι κάτω από τη μπότα που γλείφετε φίλε, δε θα κάνω εκπτώσεις στη νομιμότητά και το δικαιώμά μου να επιλέγω χαρτονόμισμα από πλαστικό, ούτε είμαι υποχρεωμένος να εξηγήσω γιατί προτιμώ το εκάστοτε. Επειδή είχα κέρματα πάνω μου, επειδή κάνω ρολό τα 200άρια για να ρουφάω σκόνες, επειδή μ' αρέσει να τα φτύνω όταν τα μετράω, επειδή έτσι.

Αυτό με την μπότα, το τερμάτισε πάντως!!

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, totalius said:

Υπάρχει κάποιος λόγος να μη πληρώσετε κάπου με κάρτα κ να βγάλετε μετρητα ; Έχετε καταλάβει ποσό καλύτερα θα ήταν για όλους μας αν δεν είχαμε μετρητα στη τσέπη παρά μόνο τη κάρτα μας ;

1. Ανωνυμία
2. Είμαι κατά των τραπεζών
3. Οι φόροι δεν πάνε στο κράτος αλλά στο fed.

Αν δεν κατάλαβες το 3ο δες το animation και θα καταλάβεις:
https://www.youtube.com/watch?v=mII9NZ8MMVM

Ιδανικά αν μπορούσα θα πλήρωνα με ασημένια νομίσματα η monero.

• Like 4
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

Βασικά εδώ και μερικά χρόνια έχει αποδειχτεί το αντίθετο. Ότι οι 1 εκατομμύρια Μήτσοι , αποφεύγουν φόρους 100 φορές από όσα θα πλήρωνε ο κάθε πλοιοκτήτης. Οπότε καλά θα κάνεις να μην λυπάσαι τον κάθε περίπτερα και να αφήσεις αυτες τις γνωστές κομουνιστικές χαζομάρες ότι 100 άνθρωποι τρώνε τον πλούτο του λαού.

Παρά ήταν αριστερ@ για moderator 😕

Ρε τί διαβάζουμε έτσι και πει κάτι κάποιος διαφορετικό 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Maurikycli said:

Παρά ήταν αριστερ@ για moderator 😕

Ρε τί διαβάζουμε έτσι και πει κάτι κάποιος διαφορετικό 

σε τι διαφωνεις? οτι οι 1 εκ. μητσοι κλεβουν πολυ παραπανω απο 100 λατσιδες ειναι FACT

Επεξ/σία από Allan-Wake
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Συνομωσια θα ειναι και οτι η αγαπημενη μας λαγκαρντ μαζι με τραπεζιτες ετοιμαζουν να παρουσιασουν συντομα το ψηφιακο ευρω (το οποιο θα ειναι απολυτα ελεγχομενο απο αυτους)

Και θα τους δινει την δυνατοτητα οποτε το θελησουν να εφαρμοζουν και αλλα "καλουδια" σε αυτο  οπως πχ ημερομηνια ληξης

Εχεις 10.000 στην τραπεζα?

-Ξερεις ψηλε τον επομενο μαρτιο τα λεφτα σου ληγουν οποτε ξοδεψε τα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...