totalius Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε Προσωπικά ξοδεύω μόνο μαύρα λεφτά οπότε δεν με νοιάζει Όποτε δε έχεις θέση στη συζήτηση . Στο καλό . 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δεν έχω καταλάβει το θέμα, ο OP μας λέει ποιον νόμιμο τρόπο πληρωμής οφείλουμε να χρησιμοποιούμε στις προσωπικές μας αγορές για να "μην ενισχύουμε τη τάση της κάθε κυβέρνησης όταν θέλει να αυξήσει τα έσοδα της να τα παίρνει από αυτούς που φαίνεται ότι τα έχουν κ δεν μπορούν να τα κρύψουν δλδ τους μισθωτούς"; ΜΕ ΜΠΙΖΕΛΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΝ ΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΦΙΛΕ 6 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
totalius Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 6 λεπτά πριν, Lucifer είπε Δεν έχω καταλάβει το θέμα, ο OP μας λέει ποιον νόμιμο τρόπο πληρωμής οφείλουμε να χρησιμοποιούμε στις προσωπικές μας αγορές για να "μην ενισχύουμε τη τάση της κάθε κυβέρνησης όταν θέλει να αυξήσει τα έσοδα της να τα παίρνει από αυτούς που φαίνεται ότι τα έχουν κ δεν μπορούν να τα κρύψουν δλδ τους μισθωτούς"; ΜΕ ΜΠΙΖΕΛΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΝ ΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΦΙΛΕ Με μαύρα πληρώνεσαι κ εσυ ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nlogginidis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 @totalius Το πρόβλημα είναι η λήψη απόδειξης για όλες τις συναλλαγες και όχι ο τρόπος πληρωμής. Υπάρχει ο τρόπος να μας συμφέρει όλους να ζητάμε και να παίρνουμε απόδειξη από παντου. Το έχουν λύσει οι Αμερικανοί εδώ και δεκαετίες. Όταν όλα τα έξοδα μας εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα μια χαρά θα ζητάμε απόδειξη μέχρι και για τσίχλες. Και δεν χρειάζεται καμία απαγόρευση και καμία υποχρεωτικότητα. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
totalius Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, nlogginidis είπε @totalius Το πρόβλημα είναι η λήψη απόδειξης για όλες τις συναλλαγες και όχι ο τρόπος πληρωμής. Υπάρχει ο τρόπος να μας συμφέρει όλους να ζητάμε και να παίρνουμε απόδειξη από παντου. Το έχουν λύσει οι Αμερικανοί εδώ και δεκαετίες. Όταν όλα τα έξοδα μας εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα μια χαρά θα ζητάμε απόδειξη μέχρι και για τσίχλες. Και δεν χρειάζεται καμία απαγόρευση και καμία υποχρεωτικότητα. Σωστό κ αυτό . Όμως πολύς κόσμος δυσκολεύεται/ ντρέπεται ακόμα κ να ζητήσει απόδειξη όπως δυσκολεύεται / ντρέπεται να πληρώσει με κάρτα . Επίσης οταν έχεις φορολογητέο εισόδημα αναγκαστικά πρέπει να έχεις ένα ποσοστό εξόδων σε κάρτα αλλιώς επιβαρύνεσαι στο φόρο που πληρώνεις . Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις με κάποιους . Αυτά που συζηταμε αφορούν όσους από εμάς είμαστε μισθωτοί κ πληρώνουμε κανονικά την εφορία . Αν κάποιος πχ δουλεύει υδραυλικός ή σερβιτόρος κ πληρώνεται μαύρα καλά κάνει από τη πλευρά του αλλά δεν τον αφορά το θέμα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpavlidi Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 cash is the king 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 14 λεπτά πριν, totalius είπε Με μαύρα πληρώνεσαι κ εσυ ; Όχι. Ούτε κάνω παζάρια για απόδειξη/χωρίς απόδειξη/μισή απόδειξη. Αλλά αν θέλω να πληρώνω τον περιπτερά με μετρητά για να μην τον γ@μάνε οι τράπεζες στις κρατήσεις, είναι δικαίωμά μου. Θα μου πεις εσύ αν θα δώσω το χαρτί μου ή το πλαστικό μου; Και η τεκμηρίωσή σου είναι "ναι αλλά οι άλλοι χαλάνε τα μαύρα τους έτσι"; Και η επιδίωξή σου είναι τα 20 σεντς που χάνει η κυβέρνηση από κάθε απόδειξη που δεν κόβεται για κάθε φράπα και να αποκτήσει φορολογική συνείδηση ο κάθε Μήτσος για τον οποίο τα 20 σεντς μετράνε; Την ώρα που σκάνε απευθείας αναθέσεις διαχρονικά, φοροδιαφυγές και ελαφρύνσεις σε Αλαφούζους και Μαρινάκηδες; Να ψοφήσετε όλοι κάτω από τη μπότα που γλείφετε φίλε, δε θα κάνω εκπτώσεις στη νομιμότητά και το δικαιώμά μου να επιλέγω χαρτονόμισμα από πλαστικό, ούτε είμαι υποχρεωμένος να εξηγήσω γιατί προτιμώ το εκάστοτε. Επειδή είχα κέρματα πάνω μου, επειδή κάνω ρολό τα 200άρια για να ρουφάω σκόνες, επειδή μ' αρέσει να τα φτύνω όταν τα μετράω, επειδή έτσι. 19 6 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kastriot Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 10 λεπτά πριν, Lucifer είπε Όχι. Ούτε κάνω παζάρια για απόδειξη/χωρίς απόδειξη/μισή απόδειξη. Αλλά αν θέλω να πληρώνω τον περιπτερά με μετρητά για να μην τον γ@μάνε οι τράπεζες στις κρατήσεις, είναι δικαίωμά μου. Θα μου πεις εσύ αν θα δώσω το χαρτί μου ή το πλαστικό μου; Και η τεκμηρίωσή σου είναι "ναι αλλά οι άλλοι χαλάνε τα μαύρα τους έτσι"; Και η επιδίωξή σου είναι τα 20 σεντς που χάνει η κυβέρνηση από κάθε απόδειξη που δεν κόβεται για κάθε φράπα και να αποκτήσει φορολογική συνείδηση ο κάθε Μήτσος για τον οποίο τα 20 σεντς μετράνε; Την ώρα που σκάνε απευθείας αναθέσεις διαχρονικά, φοροδιαφυγές και ελαφρύνσεις σε Αλαφούζους και Μαρινάκηδες; Να ψοφήσετε όλοι κάτω από τη μπότα που γλείφετε φίλε, δε θα κάνω εκπτώσεις στη νομιμότητά και το δικαιώμά μου να επιλέγω χαρτονόμισμα από πλαστικό, ούτε είμαι υποχρεωμένος να εξηγήσω γιατί προτιμώ το εκάστοτε. Επειδή είχα κέρματα πάνω μου, επειδή κάνω ρολό τα 200άρια για να ρουφάω σκόνες, επειδή μ' αρέσει να τα φτύνω όταν τα μετράω, επειδή έτσι. Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pokemon640 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Οι τράπεζες όσο πάνε λιγοστεύουν (και τα ATM). Για να βγάλεις μετρητά θα φας 1-2 ίσως και 4Km δρόμο πήγαινε-έλα. Από θέμα πρακτικής και μόνο, χρησιμοποιώ αποκλειστικά κάρτα. 2ον, στην λαϊκή και μισή τιμή να είναι, μόνο το γεγονός ότι για να ψωνίσεις στριμώχνεσαι χειρότερα και από κλάμπ, τρως για πλάκα 30-50 λεπτά, όχι ευχαριστώ δεν θα μπω καν στο κόπο, θα ψωνίσω από το τοπικό μανάβικο με κάρτα και σε 3 λεπτά max είμαι έτοιμος. Η ακόμη καλύτερα από e-fresh η παρόμοιο e-μανάβικο αν πρόκειται για μεγάλη παραγγελία. 3ον, τις προάλλες που πήρα νέο AC (1300κάτι €), το πήρα με κάρτα, υποχρεωτικά γιατί είναι συναλλαγή άνω των 500€. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george1807 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 15 λεπτά πριν, Lucifer είπε Αλλά αν θέλω να πληρώνω τον περιπτερά με μετρητά για να μην τον γ@μάνε οι τράπεζες στις κρατήσεις, είναι δικαίωμά μου. Αυτό είναι Ο μύθος. Έχω γνωστό περίπτερα και οι κρατήσεις είναι αστείες όταν τον είχα ρωτήσει. Για μια μέση συναλλαγή είναι 5 λεπτά. Απλα γκρινιάζουν γιατί με μετρητά δεν χρειάζεται να κόψουν απόδειξη, άρα 24% ΦΠΑ τσέπη + φόρος εισοδήματος. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Allan-Wake Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 16 minutes ago, Lucifer said: ; Την ώρα που σκάνε απευθείας αναθέσεις διαχρονικά, φοροδιαφυγές και ελαφρύνσεις σε Αλαφούζους και Μαρινάκηδες; . Βασικά εδώ και μερικά χρόνια έχει αποδειχτεί το αντίθετο. Ότι οι 1 εκατομμύρια Μήτσοι , αποφεύγουν φόρους 100 φορές από όσα θα πλήρωνε ο κάθε πλοιοκτήτης. Οπότε καλά θα κάνεις να μην λυπάσαι τον κάθε περίπτερα και να αφήσεις αυτες τις γνωστές κομουνιστικές χαζομάρες ότι 100 άνθρωποι τρώνε τον πλούτο του λαού. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalmik Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Η κάρτα είναι το μεγαλύτερο spyware. Κάνει προφίλ όχι μόνον των καταναλωτικών σου συνηθειών αλλά και συσχετισμό με τόπο, κατάστημα συναλλαγής κλπ. Θα ήθελαν όλοι να φαίνεται η επίσκεψη στον ψυχίατρο (να το μαθαίνει ο εργοδότης), η κατανάλωση τυρόπιττας και σουβλακίων κάθε μέρα (να το μαθαίνει η ασφαλιστική και να σε βγάζει εκτός κάλυψης λόγω ανθυγιενού τρόπου ζωής) η αγορά sex toys, το κάπνισμα, το "παράνομο" ξενοδοχείο για σεξουαλική απάτη στο έτερον ήμισυ, η διαφορετική διαδρομή που κάνεις με το εταιρικό αυτοκίνητο και πολλά άλλα; 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
totalius Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 26 λεπτά πριν, Lucifer είπε Όχι. Ούτε κάνω παζάρια για απόδειξη/χωρίς απόδειξη/μισή απόδειξη. Αλλά αν θέλω να πληρώνω τον περιπτερά με μετρητά για να μην τον γ@μάνε οι τράπεζες στις κρατήσεις, είναι δικαίωμά μου. Θα μου πεις εσύ αν θα δώσω το χαρτί μου ή το πλαστικό μου; Και η τεκμηρίωσή σου είναι "ναι αλλά οι άλλοι χαλάνε τα μαύρα τους έτσι"; Και η επιδίωξή σου είναι τα 20 σεντς που χάνει η κυβέρνηση από κάθε απόδειξη που δεν κόβεται για κάθε φράπα και να αποκτήσει φορολογική συνείδηση ο κάθε Μήτσος για τον οποίο τα 20 σεντς μετράνε; Την ώρα που σκάνε απευθείας αναθέσεις διαχρονικά, φοροδιαφυγές και ελαφρύνσεις σε Αλαφούζους και Μαρινάκηδες; Να ψοφήσετε όλοι κάτω από τη μπότα που γλείφετε φίλε, δε θα κάνω εκπτώσεις στη νομιμότητά και το δικαιώμά μου να επιλέγω χαρτονόμισμα από πλαστικό, ούτε είμαι υποχρεωμένος να εξηγήσω γιατί προτιμώ το εκάστοτε. Επειδή είχα κέρματα πάνω μου, επειδή κάνω ρολό τα 200άρια για να ρουφάω σκόνες, επειδή μ' αρέσει να τα φτύνω όταν τα μετράω, επειδή έτσι. Εσυ πρέπει να έχεις master στα οικονομικά 😂😂😂 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 26 λεπτά πριν, Lucifer είπε Όχι. Ούτε κάνω παζάρια για απόδειξη/χωρίς απόδειξη/μισή απόδειξη. Αλλά αν θέλω να πληρώνω τον περιπτερά με μετρητά για να μην τον γ@μάνε οι τράπεζες στις κρατήσεις, είναι δικαίωμά μου. Θα μου πεις εσύ αν θα δώσω το χαρτί μου ή το πλαστικό μου; Και η τεκμηρίωσή σου είναι "ναι αλλά οι άλλοι χαλάνε τα μαύρα τους έτσι"; Και η επιδίωξή σου είναι τα 20 σεντς που χάνει η κυβέρνηση από κάθε απόδειξη που δεν κόβεται για κάθε φράπα και να αποκτήσει φορολογική συνείδηση ο κάθε Μήτσος για τον οποίο τα 20 σεντς μετράνε; Την ώρα που σκάνε απευθείας αναθέσεις διαχρονικά, φοροδιαφυγές και ελαφρύνσεις σε Αλαφούζους και Μαρινάκηδες; Να ψοφήσετε όλοι κάτω από τη μπότα που γλείφετε φίλε, δε θα κάνω εκπτώσεις στη νομιμότητά και το δικαιώμά μου να επιλέγω χαρτονόμισμα από πλαστικό, ούτε είμαι υποχρεωμένος να εξηγήσω γιατί προτιμώ το εκάστοτε. Επειδή είχα κέρματα πάνω μου, επειδή κάνω ρολό τα 200άρια για να ρουφάω σκόνες, επειδή μ' αρέσει να τα φτύνω όταν τα μετράω, επειδή έτσι. Η διαφορά είναι ότι εγώ που θέλω να χρησιμοποιώ κάρτα (πλην περιπτέρων) δεν μπορώ να το κάνω παντού. Και όχι το μετρητό δεν είναι ο βασιλιάς. Δεν είμαστε στο 1950. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 1 hour ago, Allan-Wake said: Χθες πήγα σε 4 μαγαζιά. Στα 2 πλήρωσα μετρητά και δεν έλαβα απόδειξη. Στο κουρείο 12 ευρώ . Και σε ένα μαγαζί με είδη υδραυλικών, με ρώτησε αν θέλω απόδειξη. Του είπα όχι, και η τιμή από 9.40 έγινε 8. Στα άλλα 2 μου κόψανε απόδειξη. Το ένα ήταν το ΑΒ το μικρό της γειτονιάς, και το άλλο ένα take away καφές. Μόνο στη δική μου βόλτα το κράτος έχασε κάνα 3-4 ευρώ Και δεν είναι μόνο απο αυτά που χάνει απο εσένα το κράτος, αλλά όταν το κράτος έρχεται και σου λέει για φόρο ακίνητης περιουσίας φωνάζεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις