Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει κάποιος λόγος που πληρώνετε με μετρητα ;

totalius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

45 λεπτά πριν, sdikr είπε

Πάντα θα υπάρχει δικαιολογία,   το κράτος δεν στηρίζεται στα μαύρα, ναι μπορεί να τα κόψει, αυτό συζητάμε τώρα, υποχρεωτική συναλλαγή με κάρτα  και ο κόσμος τσινάει, τσινάει γιατί έχει εισόδημα 4000  και αγορές με κάρτα 21000

εννοείται οτι στηρίζεται και οτι αν το κάνουν θα χάσουν την καρέκλα

16 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

προσωπικα κλεβω οσο μπορω. Ομως παραδεχομαι οτι ειμαι μερος του προβληματος.

όσον αφορά το ηθικό κομμάτι , κανένας δεν είναι μέρος του οικονομικού προβλήματος είτε "κλέβει" είτε όχι

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, magictoboggan said:

Δε βρήκα κάποιο βίντεο πάντως που να κάνει πείραμα με το βάτραχο και να δείχνει ότι δεν ισχύει το boiling the frog. Όπως και να έχει πάντως είναι αλληγορία για το πως τα πράγματα κινούνται αργά μέχρι που φτάνεις σε μια κατάσταση που δεν υπάρχει επιστροφή.

Τέλος πάντων αυτό που θέλω να πω από την αρχή του thread είναι ότι τα χρήματα θα έπρεπε να έχουν ένα σοβαρό υλικό αντίκτυπο για να μπορούμε να τους δίνουμε κάποια βάση. Διαφορετικά δεν έχουν διαφορά από της μονόπολης.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC534568/

Και το νόμισμα της Γερμανίας στα χρόνια των Ναζί ήταν και καλά στο Gold standard,  πήγε καλά και αυτό ;)

Δεν έχει να κάνει με το υλικό απο πίσω,  έχει να κάνει με το κατά πόσο εμπιστεύεσαι αυτόν που το τυπώνει αν χαθεί το trust τότε πάπαλα,  δεν σε σώζει ο χρυσός ή το ασήμι

10 minutes ago, korakios said:

εννοείται οτι στηρίζεται και οτι αν το κάνουν θα χάσουν την καρέκλα

Δεν εννοείται τίποτα τέτοιο,  αλλά οκ

Προσθήκη,  οι πλούσιοι δεν φοροδιαφεύγουν ούτε έχουν μαύρα, έχουν όλα τα εργαλεία να τα κάνουν νόμιμα , όποτε δεν κινδυνεύει κάποια καρεκλά  οι άλλοι του δεν πληρώνω τους είδαμε

Επεξ/σία από sdikr
  • Like 1

3 λεπτά πριν, sdikr είπε

Δεν εννοείται τίποτα τέτοιο,  αλλά οκ

το πιστεύω 101% και είμαι απόλυτος σε αυτό το κομμάτι , αλλά εννοείται δικαίωμά σου να έχεις άλλη άποψη

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, sdikr said:

Δεν έχει να κάνει με το υλικό απο πίσω,  έχει να κάνει με το κατά πόσο εμπιστεύεσαι αυτόν που το τυπώνει αν χαθεί το trust τότε πάπαλα,  δεν σε σώζει ο χρυσός ή το ασήμι

Άρα το ιδανικό είναι να υπάρχει μια αποκεντρωμένη οικονομία όπου ο κόσμος θα παράγει/ορίζει την αξία του νομίσματος και όχι να υπάρχει κάποιος οργανισμός που τυπώνει. πχ monero

Επεξ/σία από magictoboggan

3 ώρες πριν, george1807 είπε

Αυτό είναι Ο μύθος. Έχω γνωστό περίπτερα και οι κρατήσεις είναι αστείες όταν τον είχα ρωτήσει. Για μια μέση συναλλαγή είναι 5 λεπτά.

Απλα γκρινιάζουν γιατί με μετρητά δεν χρειάζεται να κόψουν απόδειξη, άρα 24% ΦΠΑ τσέπη + φόρος εισοδήματος.

Δεν έχεις καμία σχέση με την πραγματικότητα

Σε ένα πακέτο βγάζει 10λ και εσύ τού λες γίνε δούλος μου , δώσε το κέρδος σού ΟΛΟ στην  τράπεζα,

Τύποι σαν και εσένα,παρτακιδες , τρώνε την κοινωνία μας 

• Like 2
  • Confused 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...