Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει κάποιος λόγος που πληρώνετε με μετρητα ;

totalius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα είχαμε μια συζήτηση σε μια παρεα όπου όλοι είμασταν μισθωτοί κ έχοντας πληρώσει ένα σκασμο λεφτά σε εφορία . Οι περισσότεροι λοιπόν έλεγαν ότι εξακολουθούν να μη κάνουν χρήση κάρτας για πληρωμές αλλά πληρώνουν μετρητα . Εκτός του ότι είναι ζημιά στη φορολογική σου δήλωση να μην εμφανίζεις πληρωμές με κάρτα έτσι ενισχύεις τη τάση της κάθε κυβέρνησης όταν θέλει να αυξήσει τα έσοδα της να τα παίρνει από αυτούς που φαίνεται  ότι τα έχουν κ δεν μπορούν να τα κρύψουν δλδ τους μισθωτούς  . Με βάση λοιπόν κ το παρακάτω πίνακα ρωτάω κυρίως τους μισθωτούς του φόρουμ . Υπάρχει κάποιος λόγος να μη πληρώσετε κάπου με κάρτα κ να βγάλετε μετρητα ; Έχετε καταλάβει ποσό καλύτερα θα ήταν για όλους μας αν δεν είχαμε μετρητα στη τσέπη παρά μόνο τη κάρτα μας ;

IMG_0227.jpeg

• Confused 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης

Έχεις δοκιμάσει να πληρώσεις σε λαϊκη με κάρτα; τον υδραυλικό; τον γιατρό;

Εγώ στις λίγες φορές που το επιχείρησα σχεδόν τσακώθηκα. Είναι πολύ μαζική η αντίσταση, σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, στις κάρτες, αλλιώς μαζί σου ειμαι

Δε τσακώνομαι ποτέ . Απλά πάω άλλου όπου δέχονται . Κ έχω αλλάξει κ καφε κ περίπτερο από όπου ψώνιζα . Βρήκα άλλο που δέχεται . Προτιμώ αυτό από το να με πιάνουν μ@λακ@

• Like 3
  • Sad 1

Επισκέπτης

Φίλε εύχομαι να συνεχίσεις έτσι, εγώ παραδόθηκα, ακόμη και σήμερα εψαχνα ΑΤΜ να βγάλω μετρητά να πάω λαϊκη, αλλιώς και τον καφέ 1,90€ με κάρτα τον πληρωνω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι οτι δε παω λαϊκή . Αν πήγαινα κ δεν δεχόταν κάρτα θα τους έλεγα οκ πάω παρακάτω στο μανάβικο που δέχονται .

Επεξ/σία από totalius
  • Like 2

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι τόσο απλό, 

Νεκταρίνια, λαϊκη 1,40 Σκλαβενίτης 2,70

Σημερινές τιμές

Ίσως αυτό δικαιολογεί και την δυσφορία για την κάρτα, το χαμηλό ποσοστό κέρδους, βγάλε και την προμήθεια της τράπεζας....

Γιατρός, όταν έβγαλα κάρτα, το έκανε θέμα, ότι δεν βγαίνει κτλ κτλ

Τι μπορείς να πεις;

Επεξ/σία από antonis35

Εγώ προσπαθώ σε μικρά μαγαζιά και γνωστούς να πληρώνω μετρητά.

Επίσης υπάρχουν κάποιες δουλειές που τα μετρητά εννοούνται αλλιώς η τιμή ανεβαίνει! 

• Like 4

4 λεπτά πριν, antonis35 είπε

Δεν είναι τόσο απλό, 

Νεκταρίνια, λαϊκη 1,40 Σκλαβενίτης 2,70

Σημερινές τιμές

Ίσως αυτό δικαιολογεί και την δυσφορία για την κάρτα, το χαμηλό ποσοστό κέρδους, βγάλε και την προμήθεια της τράπεζας....

Γιατρός, όταν έβγαλα κάρτα, το έκανε θέμα, ότι δεν βγαίνει κτλ κτλ

Τι μπορείς να πεις;

Καταλαβαίνεις βέβαια ότι ο γιατρός που δε βγαίνει 😂😂😂 κάνει ζωάρα με εκδρομές εξοχικά κτλ δηλώνοντας λιγότερα ή τα ίδια με εσένα . Επίσης όσοι νομίζετε ότι έχετε έκπτωση με μετρητα και είστε μισθωτοί καλό θα είναι να ρωτήσετε το λογιστή σας αν τελικά αυτά τα λεφτά τα πληρώνετε μετά στη εφορία . Εκτός και είστε στο 60% ( γελάει το σύμπαν ) που δηλώνει κάτω από 10000 το χρόνο .

Χθες πήγα σε 4 μαγαζιά.

Στα 2 πλήρωσα μετρητά και δεν έλαβα απόδειξη. Στο κουρείο 12 ευρώ . Και σε ένα μαγαζί με είδη υδραυλικών, με ρώτησε αν θέλω απόδειξη. Του είπα όχι, και η τιμή από 9.40 έγινε 8.

Στα άλλα 2 μου κόψανε απόδειξη. Το ένα ήταν το ΑΒ το μικρό της γειτονιάς, και το άλλο ένα take away καφές.

Μόνο στη δική μου βόλτα το κράτος έχασε κάνα 3-4 ευρώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Allan-Wake είπε

Χθες πήγα σε 4 μαγαζιά.

Στα 2 πλήρωσα μετρητά και δεν έλαβα απόδειξη. Στο κουρείο 12 ευρώ . Και σε ένα μαγαζί με είδη υδραυλικών, με ρώτησε αν θέλω απόδειξη. Του είπα όχι, και η τιμή από 9.40 έγινε 8.

Στα άλλα 2 μου κόψανε απόδειξη. Το ένα ήταν το ΑΒ το μικρό της γειτονιάς, και το άλλο ένα take away καφές.

Μόνο στη δική μου βόλτα το κράτος έχασε κάνα 3-4 ευρώ 

Αυτό που δε καταλαβαίνεις είναι ότι δεν τα χάνει το κράτος αλλά  η τσέπη σου στο τέλος αν είσαι μισθωτός .

Επεξ/σία από totalius
  • Like 3
  • Thanks 1

2 minutes ago, totalius said:

Αυτό που δε καταλαβαίνεις είναι ότι δεν τα χάνει το κράτος αλλά  η τσέπη σου στο τέλος αν είσαι μισθωτός .

Προσωπικά ξοδεύω μόνο μαύρα λεφτά οπότε δεν με νοιάζει 

• Like 3
  • Thanks 2

Επισκέπτης
5 λεπτά πριν, totalius είπε

Καταλαβαίνεις βέβαια ότι ο γιατρός που δε βγαίνει 😂😂😂 κάνει ζωάρα με εκδρομές εξοχικά κτλ δηλώνοντας λιγότερα ή τα ίδια με εσένα . Επίσης όσοι νομίζετε ότι έχετε έκπτωση με μετρητα και είστε μισθωτοί καλό θα είναι να ρωτήσετε το λογιστή σας αν τελικά αυτά τα λεφτά τα πληρώνετε μετά στη εφορία . Εκτός και είστε στο 60% ( γελάει το σύμπαν ) που δηλώνει κάτω από 10000 το χρόνο .

Φίλε δεν διαφωνώ, αλλά και πάλι ένιωσα άβολα, τελικά δέχτηκε μιας και δεν κρατούσα μετρητά. Από την άλλη μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να χαρακτηρίσω λοποδυτες την μισή Ελλάδα

Θα πρέπει να αποκτήσουν οι ίδιοι συνειδηση φορολογικη

1 λεπτό πριν, totalius είπε

Εγώ βλέπω ότι η τσέπη του κέρδισε στην μια από τις 2 αγορές. Και στην άλλη έμμεσα, γιατι το κουρείο εύκολα γίνεται 13 και 14 ευρώ η τιμή 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...