Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 hours ago, Basilhs23___ said:

Δεν ειναι όλα τα στοιχεία ενός μπαλκονιού κοινόχρηστος χωρος. Για ορισμένα θέματα όμως απαιτείται η άδεια της ΓΣ αν θες να κάνεις κάτι. 

Αυτά που προτείνεις για την τακτοποίηση και η συνδρομή μηχανικού και νομικού, είναι και αυτά ακριβώς που έκανε και προσπάθησε ο ts, αλλά πέφτει μπροστά σε τοίχο.... 

Ναι, πολύ σωστά. 

Διευκρινίζω...

Καλό θα είναι να εμπλακεί μηχανικός και δικηγόρος. Ο δικηγόρος θα έχει οικονομικό όφελος από την υπόθεση (να μελετήσει το καταστατικό, την σύσταση οριζόντιας, να παρασταθεί σε συμβόλαιο κτλ), και θα ασχοληθεί. Ο συμβ/φος χρεώνει με το συμβόλαιο και συνήθως (από την εμπειρία μου), όταν είναι πολύπλοκες υποθέσεις συνήθως δεν ασχολούνται ιδιαίτερα. 

Τώρα, όσον αφορά τον τοίχο, μια 2η γνώμη δεν κάνει κακό...

Δημοσ.
Στις 25/6/2023 στις 9:23 ΠΜ, famas είπε

Από πότε ; Σε Αποδοχή του 2022 δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο.

Τι αποδοχή, εννοείς?

Στην εφορία η στο υποθηκοφυλακείο?

Δημοσ.
On 25/06/2023 at 19:47, thunderstorm said:

Το μπαλκόνι δεν είναι κύριος ή βοηθητικός χώρος,  άρα η αυθαίρετη επέκταση έχει γίνει σε κοινόχρηστο χώρο.

Το μπαλκόνι δεν "ανήκει" σε κάποιον ούτε η χρήση είναι υποχρεωτικά από αυτόν που έχει τη χρήση από τον τοίχο και μέσα, άρα το "έχεις μπει στο μπαλκόνι του γείτονα", μάλλον θα έλεγα ότι είναι άστοχο, εκτός και αν προκύπτει από τα σχέδια της άδειας. 

Α. Το κλείσιμο του εξώστη δεν απαιτεί συναίνεση σύμφωνα με την Εγκύκλιο 2/31.5.2019, όπου αναφέρει ότι είναι δυνατή η υπαγωγή χωρίς συναίνεση σε χώρους αποκλειστικής χρήσης (π.χ. δώμα, θέση στάθμευσης, εξώστες, κ.λπ.). Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση 1223/2012 (Άρειος Πάγος) ο οροφοκτήτης είναι αποκλειστικός κύριος της βεράντας του διαμερίσματος του
OmadApant-122_20.06.2022.pdf (teepelop.gr)

Δημοσ.
12 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Τι αποδοχή, εννοείς?

Στην εφορία η στο υποθηκοφυλακείο?

Αποδοχή κληρονομιάς και μεταγραφή αυτής.

Δημοσ.

Ιδανικα το προβλημα πρεπει να λυθει χωρις γκρεμισματα κτλ.

Κατα τη γνωμη μου και χωρις να εχω πολλα στοιχεια, χρειαζεται ενας αλλος μηχανικος και μια ευελικτη συμβολαιογραφος,δικηγορος οχι.

Δεν θα κανουν καποια παρανομια,απλα δεν θα κατσουν να κολλησουν σε λεπτομερειες και να αναμασουν ασυλληπτα σεναρια 

Μπορω να σου προτεινω δυο τετοιους αν δεν θεωρειται διαφημιση ή ξερω γω τι

Δημοσ.

Κατ αρχας σας ευχαριστω όλους για τις πολύτιμες πραγματικά απαντησεις σας.

Απο όσα έχω καταλαβει από τα λεγόμενα σας το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και ειναι κυρίως θέμα πολιτικού μηχανικου. Όπως προανέφερα μένω εκτός Αθηνών και για την τακτοποίηση απευθύνθηκα σε τεχνική εταιρεια των βορείων προαστείων αφου όσες προσπάθειες και αν έκανα στον Πειραια (εξ αποστάσεως έπεσαν στο κενο).

Χρειαζομαι λοιπον αλλαγή πολιτικού μηχανικού. Τα προβληματα όμως ειναι τόσο η απόσταση όσο και η πολυπλοκότητα της υπόθεσης με χαμηλό σε γενικές γραμμές όφελος για αυτον που θα ασχοληθει( βέβαια επειδη και εγώ είμαι επαγγελματίας θεωρώ παντελώς λανθασμένη την συγκεκριμένη νοοτροπία αλλά αυτό είναι θέμα αλλής κουβέντας).

Η συμβολαιογράφος μου φανηκε ελαφρως πιο συνεννοησιμη ( αν και αυτη για τους προανεφερθέντες λόγους έδειχνε μια σχετική κωλυσιεργία)>

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...