Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 3 minutes ago, Hik said: Είναι χαμηλού ρίσκου συναλλαγές. Κοινώς υπάρχει εμπιστοσύνη και αναμένεις ότι θα φας αν πληρώσεις. Και τα εστιατόρια που πρώτα τρως και μέσα πληρώνεις από την άλλη πλευρά, δείχνουν εμπιστοσύνη ότι θα πληρώσεις. Και βέβαια έχουν και αναμενόμενα κανόνια. Δεν υπάρχει εγγύηση σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Αν υπάρχει τόσο ανασφάλεια για μια πώληση/αγορά αυτοκινήτου χρησιμοποίησε escrow. Αλλά νομίζω φτάσαμε σε λίγο υπερβολή. Ούτε καν, εξ ορισμού κανένα κατάστημα δεν δείχνει εμπιστοσύνη στον πελάτη. Στην πραγματικότητα ισχύει το εντελώς αντίθετο από αυτό που περιέγραψες, οι συναλλαγές στα ταχυφαγεία είναι υψηλού ρίσκου για αυτό και είναι κανόνας να προπληρώνεις, αντιθέτως στα εστιατόρια υπάρχει σερβιτόρος - ή και τσεκαδόρος - που έχει το νου του μην φύγει κανένας χωρίς να πληρώσει.
Maurikycli Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Η ύπαρξη εμπορίου εξορισμού βασίζεται στη καλή πίστη και στα συνήθη συναλλακτικά ήθη Τα άλλα είναι κατσαπλιάδικη τακτική 😕 1 2
eMike Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 13 ώρες πριν, TeoTheGreek13 είπε Καλησπέρα στην κοινότητα. Σκοπεύω άμεσα να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο μέσω του car gr, από ιδιώτη. Επειδή έχω χρόνια να αγοράσω αυτοκίνητο κ δεν έχω αγοράσει ποτέ από ιδιώτη, θα ήθελα να μου πει κάποιος ποια ακριβώς είναι η διαδικασία αγοράς. Τι πρέπει να κοιτάξω; Ευχαριστώ Ελέγχεις το αμάξι ότι είναι ΟΚ και σου κάνει. Συμφωνείτε την τελική τιμή ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ, ο πωλητής ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ στο λογαριασμό του Πάτε σε ΚΕΠ ή υπουργείο και κάνετε μεταβίβαση. Οτιδήποτε άλλο γραφεται είναι να χαμε να λέγαμε...
pace Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Εγώ δίνω/παίρνω λεφτά είτε μετρητά είτε μεταφορά με e-banking στο γκισέ πριν τις υπογραφές. 1
andreaspA Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, eMike είπε Ελέγχεις το αμάξι ότι είναι ΟΚ και σου κάνει. Συμφωνείτε την τελική τιμή ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ, ο πωλητής ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ στο λογαριασμό του Πάτε σε ΚΕΠ ή υπουργείο και κάνετε μεταβίβαση. Οτιδήποτε άλλο γραφεται είναι να χαμε να λέγαμε... Ασε το ΚΕΠ. Στο υπουργειο ή Online. Το ΚΕΠ ειναι δηλωση θελησης. Δεν ειναι μεταβιβαση. 1
Nabuko Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, eMike είπε Πάτε σε ΚΕΠ ή υπουργείο και κάνετε μεταβίβαση. Το πρόβλημα είναι ότι στο ΚΕΠ αργεί καναδυό βδομάδες για να σου έρθει η καινούρια άδεια, ενώ στη Δ/νση Μεταφορών τη βγάζεις σε 1 μέρα με ένα μικρό γρηγορόσημο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα