EXARXEIA_CITY Δημοσ. 11 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2004 exete na mou protinete kamia periergi tenia tou stil : π ,dark city, to 13 patoma ,ktl
KaizerSoze Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Dokimase oti thes apo Lynch-ektos apo Straight story kai pithanws Elephant man- kai eisai sto stoixeio sou A,kai btw,ENNOEITAI Donnie Darko
ikap Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 -Delicatessen - γαλλικό, πολύ καλό Plot Outline: Post-apocalyptic surrealist black comedy about the landlord of an apartment building who creates cannibalistic meals for his odd tenants. -The city of the lost children, του ίδιου, πολύ καλό Plot Outline: A scientist in a surrealist society kidnaps children to steal their dreams, hoping that they slow his aging process. - απαντα από Lynch -Brazil, του Terry Gilliam, ενδιαφέρον, ίσως όμως ξεπερασμένο Plot Outline: A bureaucrat in a retro-future world tries to correct an administrative error and himself becomes an enemy of the state. αυτά προς το παρόν check imdb.com
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Ε όχι και "περίεργο" το Brazil... Τι να πει το π δηλαδή...
ikap Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Ε όχι και "περίεργο" το Brazil... Τι να πει το π δηλαδή... περίεργη ίσως όχι, αλλά φουτουριστική και σκοτεινή όπως είναι και το Dark City επίσης το Straw Dogs -Αδέσποτα σκυλια μεχρι που μπορει να φτασει ένας φιλήσυχος και δειλός άνθροπως αν απειληθεί η ζωή του κυκλοφορησε πριν καιρό σε DVD από την Καθημερινή
as223 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Περιεργη ταινια... Θελεις ενα ωραιο αντιφασιστικο ποιημα, υμνο του μισανθρωπισμου και κεραυνο εναντια σε καθε μορφη εξουσιας, απο το κρατος και το νομο μεχρι τη θρησκεια και τα γελοια "Ευαγγελια"? Σου προτεινω το "SALO 120 Μερες στα Σοδομα" του Πιερ Παολο Παζολινι. Θελεις μια ευχαριστη συμπαθητικη ταινιουλα με τεραστια μηνυματα για την προοδο της τεχνολογιας που καταγγελει την κτητικοτητα του ανθρωπου? Σου προτεινω το Simone... Το Brasil αναφερθηκε ηδη... Θελεις την καλυτερη αναρχοφασιστικη ταινια που γεννηθηκε ποτε? Fight Club (Αναρχια, Χαος, Σαπουνι) Θελεις εναν υμνο στην αμερικανικη γελοιοτητα, κουλτουριαρικη απαντηση στο Forest Gump, που ταυτοχρονα με τρυφερο τροπο αναδεικνυει την αθωοτητα καποιων ανθρωπων? Σου πεοτεινω το "Being there" ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι γελοιοι αγραμματοι και αγλωσσοι μεταφραστες εδωσαν στην Ελληνικη κοπια τον τιτλο "Να εισαι εκει κυριε Τσανς"... Απαραδεκτο... Σπανια ο τιτλος σε μια ταινια εχει τοσο μεγαλη σημασια... Being there λοιπον, αν μπορεις να μεταφρασεις στο μυαλο σου την ενεργητικη μετοχη της αγγλικης εχει καλως... Αλλιως να διατηρησεις τον πρωτοτυπο ξενο τιτλο... Πρωταγωνιστει ο αειμνηστος Πητερ Σελλερς, ο μεγαλυτερος κωμικος που περασε ποτε απο το παγκοσμιο κινηματογραφικο στερεωμα... Θελεις ταινιες πιο μυστηριες, ανεξαρτητα με το αν ειναι "ψαγμενες" ή οχι? Δες μια Ελληνικη: το "Σπιρτοκουτο" Μπορεις επισης να δεις την κινεζικη παραγωγη "Battle Royalle" Συγκλονιστικη ταινια...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Συγγνώμη που στην ξανα-'λέω' αλλά ούτε το Straw Dogs είναι και τόσο περίεργη - είναι βίαιη, είναι πολύ 'δυνατή', είναι προβληματισμένη (κι όχι προβληματική) αλλά όχι περίεργη. Sorry και πάλι... Να δώσω παράδειγμα περίεργων (πλην Eraserhead δηλαδή) ταινιών, κατά την άποψή μου; Το 'παρανοϊκό' Schizopolis του Steven Soderbergh. Το ψιλοάγνωστο) Liquid Sky του τρελλαμένου Slava Tsukerman. Το 'μαστουρωμένο' Naked Lunch του David Cronenberg. To 'γελαστό' Being John Malkovich του Spike Jones. Και ως κερασάκι στην τούρτα, το 'στα-όρια-της-αισθητικής' A Zed and Two Naughts του Peter Greenaway. Αυτές ναι, είναι περίεργες ταινίες (πάντα κατά την ταπεινή άποψή μου).
Pablo_Hasan Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 ikap sumfwnw gia to Delicatessen, to city of the lost children omws den einai ligo moufa? stathispap giapwneziko einai to battle royale, ontws polu kalo, an sou arese tsekare to suicide club, ligo pio hard... protinw kai allh mia, ligo palia, to 8 1/2 tou fellini
konnak Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2004 To 'γελαστό' Being John Malkovich του Spike Jones. Εννοείται πρώτο στις επιλογές σου αν δεν το χεις δει. Γενικά, όλες του Κάουφμαν (Human Nature, Adaptation, Eternal Sunshine of the Spotless Mind-το οποίο δυστυχώς θ' αργήσει να βγει σε DVD, αλλά δεν μπορούσα να αναφέρω τον Κάουφμαν χωρίς να αναφέρω και την πιο αγαπημένη μου, αν και μάλλον ζητάς κάτι πιο underground) τις έχω λατρέψει. Δες Κρόνεμπεργκ (αναφέρθηκε το Naked Lunch), και Γκίλιαμ βεβαίως βεβαίως: Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας. Ρε stathispap, το Simone τι το περίεργο είχε;!;Και σιγά τα τεράστια νοήματα... Επειδή όμως όλα τα παραπάνω μπροστά στον Lynch ωχριούν, πήγαινε προς τα εκεί...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Γενικά, όλες του Κάουφμαν (Human Nature, Adaptation, Eternal Sunshine of the Spotless Mind[/u'] [...] Η μόνη που δεν έχω δει... ακόμα. Την παίζει ένα θερινό την Τετάρτη και, όπως αντιλαμβάνεσαι, θα τρέξω. [...] Επειδή όμως όλα τα παραπάνω μπροστά στον Lynch[/b'] ωχριούν, πήγαινε προς τα εκεί... Μόλις με έπεισες. Θα σε προτείνω για moderator στον Κινηματογράφο, έχεις πολύ καλό γούστο.
KaizerSoze Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 stathi: To Simone oute gia asteio periergh.Episis to Being there(an eixe kai to onoma Mr.Chansei metafrash den tha htan swsth?Exoume dei poly xeiroteres metafraseis) A,mia tainia pou molis thymithika: Addiction,tou Abel Ferrara.Kai an xanadeis tainia me vrykolakes me to idio mati ,trypa mou tin myth
konnak Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2004 Η μόνη που δεν έχω δει... ακόμα. Την παίζει ένα θερινό την Τετάρτη και, όπως αντιλαμβάνεσαι, θα τρέξω. paredwse, η λιακάδα κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερή του. ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΙΣ, θα με θυμηθείς. Αν και όπως είπα, δεν είναι "περίεργη" στο στυλ που μάλλον θέλει ο EXSARXEIA_CITY, αλλά αν σου άρεσαν οι υπόλοιπες του Κάουφμαν έστω και λίγο, αυτήν θα την λατρέψεις. Θα ξαναπώ τον πόνο μου...Τον είχα πει και στο παλαιότερο αντίστοιχο τόπικ...Εδώ Πάτρα την είχε μόνο για μια βδομάδα. Πήγα την τελευταία μέρα (όπως αποδείχθηκε) και μετά δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να την ξαναδώ. Ελπίζω να την βάλει και εδώ κανά θερινό...Δεν έχω και DSL και έχω σταυρώσει φίλους και γνωστούς μήπως την βρω, αλλά τίποτα . Ήθελα να 'ξερα τι κατεβάζουν..... Όσο για τον Lynch, σίγουρα υπάρχουν πολλοί (και φανατικότεροι) fans εδώ μέσα. Κατ' εμέ, είναι μεταίχμιο η ενασχόληση μαζί του (ένα από τα πολλά τέλος πάντων). Πιστεύω ότι σηματοδοτεί εν μέρει την κινηματογραφική σου ωριμότητα, το σημείο δηλαδή που θα σταματήσεις να θεωρείς τη δουλειά του απλά ως bizarre και "ό,τι κάτσει", και θα ανακαλύψεις το ποιόν της. Προσωπικά, όταν είχα πρωτοδεί την Χαμένη Λεωφόρο, δεν περίμενα να έχω ποτέ τη γνώμη που έχω τώρα για τον Lynch. Α, επίσης "περίεργη" ήταν το Existenz, πάλι του Κρόνενμπεργκ, αν και πρέπει να μαι από τους ελάχιστους που τους άρεσε...(κάποιος την είχε αναφέρει και στο Worst Movie Ever, αλλά εδώ είχαν αναφέρει και το Mulholand, οπότε...) ΥΓ: ikap, ρε Θεέ, τώρα είδα ότι είχες προτείνει το Delicatessen, γ@μάτο, να προσθέσω ότι είναι του σκηνοθέτη της Αμελί, Jean Pierre Jeunet. ΥΓ2: Eternal Sunshine....κανείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.