ProponitisTouKanape Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Είδα φίλε πόσταρες και τον μισθό σου. Θα σου πω πως ενα μεγάλο αυτοκίνητο τείνει να εχει και μεγαλύτερα έξοδα συντήρησης. Ακόμα και αν το σέρβις του είναι το ίδιο, θα έχει μεγαλύτερη ασφάλεια, συνήθως περισσότερα τέλη (ειδικά κάτι Hyundai-KIA SUV βαράνε 400άρι τέλη), ακριβότερα λάστιχα λόγω μεγάλης διάστασης κλπ. Δε ξέρω γιατί υπάρχει κόλλημα με το μεγάλο αυτοκίνητο, κατ' αρχήν Αθήνα μένεις; Αν ναι, τότε ειναι τελείως άκυρο. Επαρχία πες ψιλοτρώγεται γιατί συνήθως βρίσκεις να το αφήνεις κλπ. Στο λέω ως κάποιος που είχε οικογενειακό αυτοκίνητο (4.5 μέτρα) και τώρα στην Ελλάδα και το δικό μου στα 4.3 μέτρα μου φαίνεται μεγάλο, ζηλεύω αυτά που ειναι στα 4 γιατί βρίσκουν πολύ πιο εύκολα πάρκινγκ. Με ενα μικρό τζιπάκι (κατηγορίας Kamiq-T-Roc-2008-Juke-Yaris Cross) σε entry-level κινητήρα (με γύρω στα 100-110 άλογα) θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά που θες χωρίς να φορτωθείς ένα τεράστιο όχημα. Και ψιλονορμάλ θα καίει, και θα βρίσκεις να το αφήσεις σχετικά εύκολα, και το ταξιδάκι του θα κάνει άνετα, και δε θα δώσεις και κοντά 40Κ και χώρο θα έχεις αμα θες να βάλεις πέντε πράγματα στο πορτ-μπαγκάζ. 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Γενικά η αγορά αυτοκινήτου είναι ένα ακριβό σπορ και θέλει πάρα πολλή σκέψη πριν κάνεις την αγορά. Θα πρέπει να κάτσεις εσύ κι ο εαυτός σου και να σκεφτείτε Πόσο σε παίρνει να δίνεις κάθε χρόνο σε πάγια έξοδα Πόσο θα σε βολεύει το κάθε όχημα που συζητάς Πόσο καιρό θες να το κρατήσεις Πόσο γρήγορα θα το πάρεις στα χέρια σου. Πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξουν οι ανάγκες σου Αυτά όλα θα καθορίσουν και το αυτοκίνητο που θα πάρεις αλλά και την έκδοση στην οποία θα το πάρεις, τα έξτρα που πιθανώς θα βάλεις κ.ο.κ. Αν π.χ. βλέπεις εναν ορίζοντα 5ετίας γιατί στη δουλειά σου όταν πάρεις προαγωγή σου δίνουν leasing, τότε ειναι προτιμότερο να πάρεις ενα αμάξι το πολύ σε μεσαία έκδοση μιας πολύ εμπορικής μάρκας στην Ελλάδα (π.χ. Τογιότα) το οποίο φεύγει πανεύκολα. Αν εχεις καμία κοπέλα που πάτε σοβαρά, τότε ειναι προτιμότερο να πάρεις ενα αμάξι με μεγάλο πορτ-μπαγκάζ που δυνητικά σε 2-3 χρόνια θα μπορεί να υποστηρίξει μια μικρή οικογένεια αντί για ενα τρίπορτο π.χ. Εγώ στη θέση σου θα έβρισκα ποια μοντέλα της αγοράς μέχρι περιπου 25,000 μου αρέσουν και καλύπτουν τα παραπάνω και μετα θα έπαιρνα σβάρνα όλες τις αντιπροσωπείες να βρω ποια απο αυτά είναι ετοιμοπαράδοτα ή έστω έχουν πολύ κοντινή ημερομηνία, παίρνοντας προσφορές απο όσους περισσότερους ντίλερς μπορώ.
Silverage Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Κοίταγα τώρα π.χ. το Opel Mokka. Με αυτόματο κιβώτιο και μερικά έξτρα πάει 30k+ και δεν είναι και υβριδικό. Μετά ξανακοιτάω το Tesla Model 3 που έχει τα πάντα και με επιδότηση 9.000 πάει στα 33k, αλλά είναι μεγάλο στα 4,7 μέτρα και δεν έχω πάρκινγκ να το φορτίζω. Εκτός και αν βάλω ένα φορτιστή στο υπόγειο που είναι μπροστά στο δρόμο και έχει παράθυρο και το φορτίζω εκεί. Ακόμα το ψάχνω. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από Silverage
PerisPlatipodas Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Μια γνώμη ενός συνομήλικου, με αντίστοιχο μισθό και «ανάγκες». Προσωπικά πήρα Ford Puma 155ps αυτόματο φορτωμένο με εξοπλισμό. Πιστεύω συνδυάζει και την ευχάριστη οδήγηση, είναι αρκετά όμορφο/μη βαρετό εμφανισιακά, έχει ΟΚ μέγεθος*** που συνδυάζεται με αρκετό χώρο για ταξίδια + οικογένεια σε περίπτωση που σε 3-4 χρόνια βρεθείς σε τέτοια θέση. Θα μπορούσα να πάρω κάτι πιο σπορ (π.χ. i20N, ακόμη και MX5 βρίσκεις σε αυτά τα χρήματα). Σίγουρα, όμως σε 3 χρόνια ίσως έψαχνα να το πουλήσω και επειδή τα λεφτά είναι πολλά (32+ βγήκε) είπα να μην μπλέξω με αυτήν τη διαδικασία **Όσον αφορά το μέγεθος, να πω ότι είναι μεγάλο και το Puma και πολλές φορές θα αγανακτήσεις στο παρκάρισμα. Σε καμία περίπτωση μη δεις για μεγαλύτερο αν είναι το μοναδικό σου όχημα και μένεις Αθήνα. Σε σχέση με Fiesta, Corsa κτλ είσαι αρκετά πιο ογκώδης και σε πολλές θέσεις είτε θα μπαίνεις πιο δύσκολα, είτε δεν θα θες να μπεις καθόλου/δεν θα χωράς. Οπότε εκεί θέσε το όριό σου. Επεξ/σία 27 Ιουνίου 2023 από PerisPlatipodas
alexvi Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Στις 24/6/2023 στις 11:08 ΠΜ, andreaspA είπε καλα... νοοτροπια προηγουμενου αιωνα! Το οτι το Tiguan που εχω , πολύ απλά δεν σε αφηνει να ακουμπησεις τον πισω , είτε αμάξι , είτε τοίχος , μου εχει γλυτωσει πολλα μικροακουμπήσματα. Το οτι ουσιαστικα δεν σε αφηνει να κολλησεις πισω απο τον αλλον στο φρενάρισμα με εχει σωσει 2 φορες. Ενα δευτερολεπτο να κοιταξεις αλλου χρειαζεται και κολλησες στο φαναρι πισω απο τον μπροστινο. Αυτο απλα δεν μπορει να γινει με ενα συγχρονο αυτοκινητο. Ολα αυτα τα ηλεκτρονικα ειναι αναγκη αν θελουμε να ζουμε στο 2023 και οχι στο 1980. Ειναι ασφαλεια! Σιγουρα παιζει ρολο το πως τα εχει υλοποιησει η καθε εταιρια, αλλα η VW παρολο που την βριζω σαν "κουβάγκεν", στο παρον θεμα ειναι αριστη! Το αυτοματο φρεναρισμα με εχει σωσει ακομα και στην Πατρων - Πυργου σε αγροτικο που πεταχτηκε απο το χωραφι και εβγαλε την μουρη επανω στον δρομο. Αρχικά γνώμη μου ότι βγαίνει σε τεχνολογία και δεν είναι δοκιμασμένο θα βγάλει βλάβη. Μη κοιτάς που ο τροχός και το πιστόνι αλλά και το αεροπλάνο έχουν πάνω από 100 χρόνια εφεύρεσης έρευνας και ανάπτυξης. Όσον αφορά τους αισθητήρες με τόσους θορύβους και οθόνες είναι πολύ πιθανότερο να πάθεις ατύχημα άσε το χειρόφρενο αν είναι αριστερά του φρένου σε αυτόματο. Για να σε σώσει από την τράκα με τον μπροστά να μη στέλνεις φιλάκια την ώρα που Σάι στο φανάρι αν δεν έχεις σταματησει 4 λεπτά πριν, alexvi είπε Στις 24/6/2023 στις 11:08 ΠΜ, andreaspA είπε καλα... νοοτροπια προηγουμενου αιωνα! Το οτι το Tiguan που εχω , πολύ απλά δεν σε αφηνει να ακουμπησεις τον πισω , είτε αμάξι , είτε τοίχος , μου εχει γλυτωσει πολλα μικροακουμπήσματα. Το οτι ουσιαστικα δεν σε αφηνει να κολλησεις πισω απο τον αλλον στο φρενάρισμα με εχει σωσει 2 φορες. Ενα δευτερολεπτο να κοιταξεις αλλου χρειαζεται και κολλησες στο φαναρι πισω απο τον μπροστινο. Αυτο απλα δεν μπορει να γινει με ενα συγχρονο αυτοκινητο. Ολα αυτα τα ηλεκτρονικα ειναι αναγκη αν θελουμε να ζουμε στο 2023 και οχι στο 1980. Ειναι ασφαλεια! Σιγουρα παιζει ρολο το πως τα εχει υλοποιησει η καθε εταιρια, αλλα η VW παρολο που την βριζω σαν "κουβάγκεν", στο παρον θεμα ειναι αριστη! Το αυτοματο φρεναρισμα με εχει σωσει ακομα και στην Πατρων - Πυργου σε αγροτικο που πεταχτηκε απο το χωραφι και εβγαλε την μουρη επανω στον δρομο. Αρχικά γνώμη μου ότι βγαίνει σε τεχνολογία και δεν είναι δοκιμασμένο θα βγάλει βλάβη. Μη κοιτάς που ο τροχός και το πιστόνι αλλά και το αεροπλάνο έχουν πάνω από 100 χρόνια εφεύρεσης έρευνας και ανάπτυξης. Όσον αφορά τους αισθητήρες με τόσους θορύβους και οθόνες είναι πολύ πιθανότερο να πάθεις ατύχημα άσε το χειρόφρενο αν είναι αριστερά του φρένου σε αυτόματο. Για να σε σώσει από την τράκα με τον μπροστά να μη στέλνεις φιλάκια την ώρα που Σάι στο φανάρι αν δεν έχεις σταματησει
ProponitisTouKanape Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Στις 27/6/2023 στις 9:19 ΠΜ, Silverage είπε Κοίταγα τώρα π.χ. το Opel Mokka. Με αυτόματο κιβώτιο και μερικά έξτρα πάει 30k+ και δεν είναι και υβριδικό. Μετά ξανακοιτάω το Tesla Model 3 που έχει τα πάντα και με επιδότηση 9.000 πάει στα 33k, αλλά είναι μεγάλο στα 4,7 μέτρα και δεν έχω πάρκινγκ να το φορτίζω. Εκτός και αν βάλω ένα φορτιστή στο υπόγειο που είναι μπροστά στο δρόμο και έχει παράθυρο και το φορτίζω εκεί. Ακόμα το ψάχνω. Θα ρίχνεις καλώδιο στο πεζοδρόμιο για να φορτίζεις; Επίσης αν δεν βρεις πάρκινγκ μπροστά στο σπίτι σου, τι θα κάνεις; Υβριδικό έχει νόημα αν πας σε Τογιότα ή Χόντα λόγω οικονομίας καυσίμου. Τα mild-hybrid δεν ειναι υβριδικά, δε πάνε με ηλεκτροκινητήρα. Τα plug-in hybrid ναι έχουν πλεονεκτήματα αλλά στο μπάτζετ σου δε νομίζω να υπάρχουν. Αν δε ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου τι αμάξι θες και για ποιο λόγο το θες, θα κοιτάζεις κανα εξάμηνο μίνιμουμ και δε θα πάρεις τίποτα. Πριν ξεκινήσεις τα μοντέλα, βάλε τη σκέψη σου σε μια σειρά και μετά θα βρεις αυτοκίνητο. 2
Silverage Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Αποφάσισα να πάρω το Tesla Model 3, απλά θα περιμένω πρώτα να βγεί η ανανεωμένη έκδοση για το 2024. 1
korakios Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, Silverage είπε Αποφάσισα να πάρω το Tesla Model 3, απλά θα περιμένω πρώτα να βγεί η ανανεωμένη έκδοση για το 2024. υπόψιν ρίχνοντας μπαλαντέζα δε φορτίζει το τουτού και φυσικά αν σε πιάσουν θα έχεις πρόβλημα 1
andreas-d Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 24 λεπτά πριν, korakios είπε υπόψιν ρίχνοντας μπαλαντέζα δε φορτίζει το τουτού και φυσικά αν σε πιάσουν θα έχεις πρόβλημα Καλά είναι να περιμένει να αγοράσει και ο γείτονας μετά θα αγοράσουν μαζί δύο μπαλάντεζες μια για μακριά και μια για κοντά θα τους βγει ποιο φθηνό το καλώδιο χαχαχα😁😁
liakinen Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Καλά πήγε και αυτό. Ωραίο φινάλε είχαμε δεν έχεις παράπονο. Από την άλλη κάτι μου λέει ότι θα καταλήξει με κάποιο Yaris 😉
andreas-d Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 29 λεπτά πριν, liakinen είπε Από την άλλη κάτι μου λέει ότι θα καταλήξει με κάποιο Yaris 😉 Φάε τη γλώσσα σου, λες να την πάθει σαν εμένα πήγα στη bmw 14 μήνες αναμονή πάω Mercedes 12-16 μήνες πάω Opel για το grandland το ίδιο και τελικά πήρα ετοιμοπαραδοτο toyota c-hr 😁 1
liakinen Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 18 λεπτά πριν, andreas-d είπε Φάε τη γλώσσα σου, λες να την πάθει σαν εμένα πήγα στη bmw 14 μήνες αναμονή πάω Mercedes 12-16 μήνες πάω Opel για το grandland το ίδιο και τελικά πήρα ετοιμοπαραδοτο toyota c-hr 😁 Αν δεις από που ξεκίνησε, τι σκέψεις έκανε στο ενδιάμεσο και που κατέληξε μην σου κάνει εντύπωση τίποτα. Μέχρι το 2024 που θα πάρει την τελική απόφαση σκέψου τι έχει να γίνει 😉
Hik Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 hours ago, Silverage said: Αποφάσισα να πάρω το Tesla Model 3, απλά θα περιμένω πρώτα να βγεί η ανανεωμένη έκδοση για το 2024. Τώρα που καταλήξαμε σε ηλεκτρικό (για σήμερα τουλάχιστον) δες ξανά το Volvo EΧ30 😁 Είναι σαν να μην υπάρχει, κυριολεκτικά. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από Hik
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα