Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ! 
Νοικιασαμε καινούργιο σπίτι και θέλω να συνδέσω τον υπολογιστή με Ethernet ! Το ρουτερ είναι στο σαλόνι και ο υπολογιστής στο ακριβώς δίπλα δωμάτιο. Στην ουσία ένας τοίχος τα χωρίζει αλλά δεν θα μπω στην διαδικασία να ανοίξω τρύπα στον τοίχο όπως καταλαβαίνετε . Έχω βάλει Καναλάκι α λοιπόν για να πάω το καλώδιο (cat6 αν δεν κάνω λάθος ) στο δίπλα δωμάτιο , αλλά προκύπτει το εξής πρόβλημα . Αν το περάσω από την πόρτα δεν θα κλείνει η πόρτα . Υπάρχει κάποια λύση για αυτό χωρίς να κάνω σοβαρή σημεία στο σπίτι  ; Ότι κάνω θα πρέπει να το φτιάξω φεύγοντας .

(Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω κάποιο τρίτο μέσο (πχ το μηχάνημα που μπαίνει στην πριζα και βγάζει υποδοχή ρουτερ , θέλω απευθείας από το ρουτερ στον υπολογιστή )

ευχαριστώ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε

Καλησπερα ! 
Νοικιασαμε καινούργιο σπίτι και θέλω να συνδέσω τον υπολογιστή με Ethernet ! Το ρουτερ είναι στο σαλόνι και ο υπολογιστής στο ακριβώς δίπλα δωμάτιο. Στην ουσία ένας τοίχος τα χωρίζει αλλά δεν θα μπω στην διαδικασία να ανοίξω τρύπα στον τοίχο όπως καταλαβαίνετε . Έχω βάλει Καναλάκι α λοιπόν για να πάω το καλώδιο (cat6 αν δεν κάνω λάθος ) στο δίπλα δωμάτιο , αλλά προκύπτει το εξής πρόβλημα . Αν το περάσω από την πόρτα δεν θα κλείνει η πόρτα . Υπάρχει κάποια λύση για αυτό χωρίς να κάνω σοβαρή σημεία στο σπίτι  ; Ότι κάνω θα πρέπει να το φτιάξω φεύγοντας .

(Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω κάποιο τρίτο μέσο (πχ το μηχάνημα που μπαίνει στην πριζα και βγάζει υποδοχή ρουτερ , θέλω απευθείας από το ρουτερ στον υπολογιστή )

ευχαριστώ 

Άσε την πόρτα ανοιχτή 🙃🤪

Δες αν στο σημείο αυτό μπορείς να το περάσεις "χύμα".

Όλες έχουν συνήθως κενό από κάτω

Δημοσ.
20 ώρες πριν, verylife78 είπε

απο κατω στην ακρη να υποθεσω δεν χωραει ε?

Δυστυχώς όχι . 

19 ώρες πριν, CsIns είπε

Αν υπάρχει ένα μικρό κένο, ίσως χωρέσει να περάσει flat ethernet καλώδιο.

το σκέφτηκα αλλά επειδή η απόσταση είναι γύρω στα 20 μέτρα ( πάω τοίχο τοίχο ) φοβάμαι γιατί διαβάζω για προβλήματα σε μεγάλες αποστάσεις .

17 ώρες πριν, kormos είπε

Άσε την πόρτα ανοιχτή 🙃🤪

Δες αν στο σημείο αυτό μπορείς να το περάσεις "χύμα".

Όλες έχουν συνήθως κενό από κάτω

Μάλλον εκεί θα πάει η φάση δυστυχώς .

παραθετω φωτο μήπως σας βοηθήσει καλύτερα 

IMG_1465.jpeg

Τελικά κατέληξα να σηκώσω λίγο ασημένιο που έχει κάτω και να στριμώξω και το καλώδιο . Βρίσκει ακόμα όταν κλείνει η πόρτα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό . 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Δυστυχώς όχι . 

το σκέφτηκα αλλά επειδή η απόσταση είναι γύρω στα 20 μέτρα ( πάω τοίχο τοίχο ) φοβάμαι γιατί διαβάζω για προβλήματα σε μεγάλες αποστάσεις .

Μάλλον εκεί θα πάει η φάση δυστυχώς .

παραθετω φωτο μήπως σας βοηθήσει καλύτερα 

IMG_1465.jpeg

Τελικά κατέληξα να σηκώσω λίγο ασημένιο που έχει κάτω και να στριμώξω και το καλώδιο . Βρίσκει ακόμα όταν κλείνει η πόρτα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό . 

Αρχικά δεν θα έβαζα ρόκα αλλά κανάλι 🙃

Τώρα, αυτό που έπραξες καλύτερα αναθεώρησε το μην και σε βάθος χρόνου μπλέξεις με το laminate.

Αυτό το είναι για να κρατάει σταθερά τις άκρες...

Μφχ

2 λεπτά πριν, Kastriot είπε

μούφα rj45τύπου καλωδιοταινία 

PER.581178.jpg

Adapters

Ομολογώ ότι δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Υπάρχει στην Ελλάδα σημείο πώλησης του ή από εξωτερικό;

Για δοκιμή και μόνο όσον αφορά τυχόν απώλειες κλπ αν και εφόσον η τιμή του είναι προσιτή είναι καλή εκδοχή.

Μφχ

Δημοσ.

Το έχω δοκιμάσει σε άλλη μάρκα με 25m καλώδιο cat6 pet και εσωτερική προέκταση άλλα 7m και δεν είχε πρόβλημα (ίδια αποτελέσματα έβγαζε στο ookla είτε με είτε χωρίς αυτό)

https://www.e-shop.gr/lanberg-rj45-inline-coupler-slim-window-17cm-p-PER.581178

Ε τώρα εγώ θα έπαιρνα 2 αν μετά από 2-3 χρόνια άνοιξε κλείσε κάνει κάποιες τσακίσεις να το αλλάξω

τώρα πρόσεξα ότι αυτό που έστειλα είναι cat5 αλλά κυκλοφορεί και 6ρι

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kastriot είπε

Το έχω δοκιμάσει σε άλλη μάρκα με 25m καλώδιο cat6 pet και εσωτερική προέκταση άλλα 7m και δεν είχε πρόβλημα (ίδια αποτελέσματα έβγαζε στο ookla είτε με είτε χωρίς αυτό)

https://www.e-shop.gr/lanberg-rj45-inline-coupler-slim-window-17cm-p-PER.581178

Ε τώρα εγώ θα έπαιρνα 2 αν μετά από 2-3 χρόνια άνοιξε κλείσε κάνει κάποιες τσακίσεις να το αλλάξω

τώρα πρόσεξα ότι αυτό που έστειλα είναι cat5 αλλά κυκλοφορεί και 6ρι

Προσιτή η τιμή του. Μόνο για τη δοκιμή χωρίς να το χρειάζομαι θα πάρω να το δω.

Δείχνει τίμιο γκάτζετ/λύση για τέτοιες περιπτώσεις σε σχέση με "τρύπες".

• Like 1
Δημοσ.

Ξέχασα να πω ότι υπάρχει αντίστοιχο και για επίγειο / δορυφορικό το οποίο επίσης δουλεύει σχεδόν χωρίς απώλειεςAncable Extreme Slim Flat Window Cable RG6 Coaxial Cable F-Jack to F-Jack  0.26m : Amazon.com.au: Electronics

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 24/6/2023 στις 4:04 ΜΜ, kormos είπε

Αρχικά δεν θα έβαζα ρόκα αλλά κανάλι 🙃

Έχω βάλει κανάλι στο σαλόνι η φωτογραφία είναι τραβηγμένη εκεί που τελειώνει το κανάλι και δεν φαίνεται . Στο δωμάτιο δεν θα βάλω 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε

Έχω βάλει κανάλι στο σαλόνι η φωτογραφία είναι τραβηγμένη εκεί που τελειώνει το κανάλι και δεν φαίνεται . Στο δωμάτιο δεν θα βάλω 

Είναι και πιο ευκολία το κανάλι και πιο ωραίο αισθητικά.

Από τις τρύπες που αφήνουν τα ρόκα... 🙂

Δημοσ.
Στις 23/6/2023 στις 7:57 ΜΜ, LabrakisG1992 είπε

Υπάρχει κάποια λύση για αυτό χωρίς να κάνω σοβαρή σημεία στο σπίτι  

Μήπως το περβάζι 408216834_.png.62e1803e013c444e9e472e358eaa6f7d.png βγαινει εύκολα  να το περάσεις πίσω από την κάσα ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...