LabrakisG1992 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Καλησπερα ! Νοικιασαμε καινούργιο σπίτι και θέλω να συνδέσω τον υπολογιστή με Ethernet ! Το ρουτερ είναι στο σαλόνι και ο υπολογιστής στο ακριβώς δίπλα δωμάτιο. Στην ουσία ένας τοίχος τα χωρίζει αλλά δεν θα μπω στην διαδικασία να ανοίξω τρύπα στον τοίχο όπως καταλαβαίνετε . Έχω βάλει Καναλάκι α λοιπόν για να πάω το καλώδιο (cat6 αν δεν κάνω λάθος ) στο δίπλα δωμάτιο , αλλά προκύπτει το εξής πρόβλημα . Αν το περάσω από την πόρτα δεν θα κλείνει η πόρτα . Υπάρχει κάποια λύση για αυτό χωρίς να κάνω σοβαρή σημεία στο σπίτι ; Ότι κάνω θα πρέπει να το φτιάξω φεύγοντας . (Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω κάποιο τρίτο μέσο (πχ το μηχάνημα που μπαίνει στην πριζα και βγάζει υποδοχή ρουτερ , θέλω απευθείας από το ρουτερ στον υπολογιστή ) ευχαριστώ
CsIns Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Αν υπάρχει ένα μικρό κένο, ίσως χωρέσει να περάσει flat ethernet καλώδιο. 3
kormos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, LabrakisG1992 είπε Καλησπερα ! Νοικιασαμε καινούργιο σπίτι και θέλω να συνδέσω τον υπολογιστή με Ethernet ! Το ρουτερ είναι στο σαλόνι και ο υπολογιστής στο ακριβώς δίπλα δωμάτιο. Στην ουσία ένας τοίχος τα χωρίζει αλλά δεν θα μπω στην διαδικασία να ανοίξω τρύπα στον τοίχο όπως καταλαβαίνετε . Έχω βάλει Καναλάκι α λοιπόν για να πάω το καλώδιο (cat6 αν δεν κάνω λάθος ) στο δίπλα δωμάτιο , αλλά προκύπτει το εξής πρόβλημα . Αν το περάσω από την πόρτα δεν θα κλείνει η πόρτα . Υπάρχει κάποια λύση για αυτό χωρίς να κάνω σοβαρή σημεία στο σπίτι ; Ότι κάνω θα πρέπει να το φτιάξω φεύγοντας . (Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω κάποιο τρίτο μέσο (πχ το μηχάνημα που μπαίνει στην πριζα και βγάζει υποδοχή ρουτερ , θέλω απευθείας από το ρουτερ στον υπολογιστή ) ευχαριστώ Άσε την πόρτα ανοιχτή 🙃🤪 Δες αν στο σημείο αυτό μπορείς να το περάσεις "χύμα". Όλες έχουν συνήθως κενό από κάτω
SilentVoice Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Βγάλε την κλειδαριά ή χερούλι και πέρασε το από εκεί. Μαγική τρύπα αλλιώς δεν ανοίγει. 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 20 ώρες πριν, verylife78 είπε απο κατω στην ακρη να υποθεσω δεν χωραει ε? Δυστυχώς όχι . 19 ώρες πριν, CsIns είπε Αν υπάρχει ένα μικρό κένο, ίσως χωρέσει να περάσει flat ethernet καλώδιο. το σκέφτηκα αλλά επειδή η απόσταση είναι γύρω στα 20 μέτρα ( πάω τοίχο τοίχο ) φοβάμαι γιατί διαβάζω για προβλήματα σε μεγάλες αποστάσεις . 17 ώρες πριν, kormos είπε Άσε την πόρτα ανοιχτή 🙃🤪 Δες αν στο σημείο αυτό μπορείς να το περάσεις "χύμα". Όλες έχουν συνήθως κενό από κάτω Μάλλον εκεί θα πάει η φάση δυστυχώς . παραθετω φωτο μήπως σας βοηθήσει καλύτερα Τελικά κατέληξα να σηκώσω λίγο ασημένιο που έχει κάτω και να στριμώξω και το καλώδιο . Βρίσκει ακόμα όταν κλείνει η πόρτα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό .
kormos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 34 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Δυστυχώς όχι . το σκέφτηκα αλλά επειδή η απόσταση είναι γύρω στα 20 μέτρα ( πάω τοίχο τοίχο ) φοβάμαι γιατί διαβάζω για προβλήματα σε μεγάλες αποστάσεις . Μάλλον εκεί θα πάει η φάση δυστυχώς . παραθετω φωτο μήπως σας βοηθήσει καλύτερα Τελικά κατέληξα να σηκώσω λίγο ασημένιο που έχει κάτω και να στριμώξω και το καλώδιο . Βρίσκει ακόμα όταν κλείνει η πόρτα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό . Αρχικά δεν θα έβαζα ρόκα αλλά κανάλι 🙃 Τώρα, αυτό που έπραξες καλύτερα αναθεώρησε το μην και σε βάθος χρόνου μπλέξεις με το laminate. Αυτό το είναι για να κρατάει σταθερά τις άκρες... Μφχ 2 λεπτά πριν, Kastriot είπε μούφα rj45τύπου καλωδιοταινία Ομολογώ ότι δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει στην Ελλάδα σημείο πώλησης του ή από εξωτερικό; Για δοκιμή και μόνο όσον αφορά τυχόν απώλειες κλπ αν και εφόσον η τιμή του είναι προσιτή είναι καλή εκδοχή. Μφχ
Kastriot Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Το έχω δοκιμάσει σε άλλη μάρκα με 25m καλώδιο cat6 pet και εσωτερική προέκταση άλλα 7m και δεν είχε πρόβλημα (ίδια αποτελέσματα έβγαζε στο ookla είτε με είτε χωρίς αυτό) https://www.e-shop.gr/lanberg-rj45-inline-coupler-slim-window-17cm-p-PER.581178 Ε τώρα εγώ θα έπαιρνα 2 αν μετά από 2-3 χρόνια άνοιξε κλείσε κάνει κάποιες τσακίσεις να το αλλάξω τώρα πρόσεξα ότι αυτό που έστειλα είναι cat5 αλλά κυκλοφορεί και 6ρι 3 2
Titos301 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 @Kastriot εντυπωσιακη λυση δεν περιμενα να δω κατι τετοιο ευγε! 1
kormos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, Kastriot είπε Το έχω δοκιμάσει σε άλλη μάρκα με 25m καλώδιο cat6 pet και εσωτερική προέκταση άλλα 7m και δεν είχε πρόβλημα (ίδια αποτελέσματα έβγαζε στο ookla είτε με είτε χωρίς αυτό) https://www.e-shop.gr/lanberg-rj45-inline-coupler-slim-window-17cm-p-PER.581178 Ε τώρα εγώ θα έπαιρνα 2 αν μετά από 2-3 χρόνια άνοιξε κλείσε κάνει κάποιες τσακίσεις να το αλλάξω τώρα πρόσεξα ότι αυτό που έστειλα είναι cat5 αλλά κυκλοφορεί και 6ρι Προσιτή η τιμή του. Μόνο για τη δοκιμή χωρίς να το χρειάζομαι θα πάρω να το δω. Δείχνει τίμιο γκάτζετ/λύση για τέτοιες περιπτώσεις σε σχέση με "τρύπες". 1
Kastriot Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Ξέχασα να πω ότι υπάρχει αντίστοιχο και για επίγειο / δορυφορικό το οποίο επίσης δουλεύει σχεδόν χωρίς απώλειες 1 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Στις 24/6/2023 στις 4:04 ΜΜ, kormos είπε Αρχικά δεν θα έβαζα ρόκα αλλά κανάλι 🙃 Έχω βάλει κανάλι στο σαλόνι η φωτογραφία είναι τραβηγμένη εκεί που τελειώνει το κανάλι και δεν φαίνεται . Στο δωμάτιο δεν θα βάλω
kormos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 10 λεπτά πριν, LabrakisG1992 είπε Έχω βάλει κανάλι στο σαλόνι η φωτογραφία είναι τραβηγμένη εκεί που τελειώνει το κανάλι και δεν φαίνεται . Στο δωμάτιο δεν θα βάλω Είναι και πιο ευκολία το κανάλι και πιο ωραίο αισθητικά. Από τις τρύπες που αφήνουν τα ρόκα... 🙂
hp8 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Στις 23/6/2023 στις 7:57 ΜΜ, LabrakisG1992 είπε Υπάρχει κάποια λύση για αυτό χωρίς να κάνω σοβαρή σημεία στο σπίτι Μήπως το περβάζι βγαινει εύκολα να το περάσεις πίσω από την κάσα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα