Bitbit Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Έχω ένα λάδι και συγκεκριμένα το blue horse two mix της ΕΤΕΚΑ το οποίο αναφέρει αναλογία μίξης 1:20. Σε ένα μοτέρ που θέλει αναλογία 1:40 μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε; Αντίστοιχα έχω δει και άλλα λάδια που γράφουν αναλογία 1:50 Γενικά δίνουμε σημασία σε αυτό το κομμάτι ή κοιτάμε μονο να καλύπτουν τα πρότυπα; Όπως καταλάβατε έχω ένα μοτέρ που θέλει αναλογία 1:40 και αυτό το λάδι 1:20. Να το χρησιμοποιήσω ή να πάρω άλλο;
Maurikycli Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Ο κατασκευαστής του μοτοσακο τί προδιαγραφές δίνει για το λάδι;
Pwpwpw Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Bitbit είπε Έχω ένα λάδι και συγκεκριμένα το blue horse two mix της ΕΤΕΚΑ το οποίο αναφέρει αναλογία μίξης 1:20. Σε ένα μοτέρ που θέλει αναλογία 1:40 μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε; Αντίστοιχα έχω δει και άλλα λάδια που γράφουν αναλογία 1:50 Γενικά δίνουμε σημασία σε αυτό το κομμάτι ή κοιτάμε μονο να καλύπτουν τα πρότυπα; Όπως καταλάβατε έχω ένα μοτέρ που θέλει αναλογία 1:40 και αυτό το λάδι 1:20. Να το χρησιμοποιήσω ή να πάρω άλλο; Η αναμιξη δεν γινετε "αυτοματα"? Δεν εχει ξεχωριστο δοχειο λαδιου? Εσυ κανεις την αναμιξη προσθετοντας το λαδι μεσα στο τεποζιτο βενζινης? Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2023 από Pwpwpw
Bitbit Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 14 minutes ago, Maurikycli said: Ο κατασκευαστής του μοτοσακο τί προδιαγραφές δίνει για το λάδι; 3 minutes ago, Pwpwpw said: Η αναμιξη δεν γινετε "αυτοματα"? Δεν εχει ξεχωριστο δοχειο λαδιου? Εσυ κανεις την αναμιξη προσθετοντας το λαδι μεσα στο τεποζιτο βενζινης? Μιλάμε για κινέζικο κινητήρα χλοοκοπτικού. Εγώ κάνω την ανάμιξη. Το μόνο που δίνει είναι η αναλογία 1:40 Απλά έχω προσέξει ότι σε μερικά λάδια εκτός των προδιαγραφών γράφει και την αναλογία πχ 1:20, 1:50 και αναρωτιέμαι αν κάνουν μόνο για κινητήρες που θέλουν αυτή την αναλογία.
Pwpwpw Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Bitbit είπε Μιλάμε για κινέζικο κινητήρα χλοοκοπτικού. Εγώ κάνω την ανάμιξη. Το μόνο που δίνει είναι η αναλογία 1:40 Απλά έχω προσέξει ότι σε μερικά λάδια εκτός των προδιαγραφών γράφει και την αναλογία πχ 1:20, 1:50 και αναρωτιέμαι αν κάνουν μόνο για κινητήρες που θέλουν αυτή την αναλογία. Δεν καταλαβα οτι αναφεροσουν σε χλοοκοπτικο, νομιζα οτι αναφεροσουν σε κανενα παλιο 2χρονο σκουτερακι. Δεν γνωριζω να βοηθησω, παντως προσωπικα θα εβαζα λαδι το οποιο θα καλυπτε πληρως τις προδιαγραφες κατασκευαστη και δεν θα εκανα πειραματα. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2023 από Pwpwpw 1
Bitbit Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Just now, Pwpwpw said: Δεν καταλαβα οτι αναφεροσουν σε χορτοκοπτικο, μου πηγε στο μυαλο σε κανενα παλιο 2χρονο σκουτερακι. Δεν γνωριζω να βοηθησω, παντως προσωπικα θα εβαζα λαδι το οποιο θα καλυπτε πληρως τις προδιαγραφες κατασκευαστη και δεν θα εκανα πειραματα. Καλά ούτε εγώ θα κάνω πειράματα. Θα ρωτήσω αύριο κι έναν μηχανικό να μου πει. Δε θα το χρησιμοποιήσω ακόμα. Πιστεύω ότι κάνει αλλά δε το ρισκάρω
LouCi4er Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Οι αναλογιες που γραφουν τα διαφορα διχρονα,ειναι αναλογα της χρονιας που βγηκαν,αναφερονται στα λαδια και οχι στους κινητηρες.Δεν ειναι προδιαγραφη των κινητηρων,ειναι των λαδιων.Αν παρεις πχ ενα αλυσοπριονο του 1980,θα γραφει πανω 25:1.Τοτε που βγηκε,τα λαδια που υπηρχαν προοριζοντουσαν γι αυτη την αναλογια.Δεν σημαινει οτι θα παρω ενα συγχρονο λαδι που ειναι για αναμιξη 50:1 και θα το κανω 25:1 επειδη γραφει πανω στο μηχανακι 25:1,θα λαδωσει το μπουζι,θα φρακαρει η εξατμιση απο καπνα.Οτι γραφει το λαδι κανεις αναλογια αλλα για να γραφει 20:1 φανταζομαι τι καρολαδο ειναι.Γνωμη μου ειναι να το πεταξεις και να παρεις ενα καλο λαδι,αναλογια 20:1 ειναι 30 χρονια πισω. Απο τα καλυτερα λαδια για εργαλεια:https://www.skroutz.gr/s/35006248/Λάδι-μίξης-Power-Blend-Gold-1lt-με-δοσομετρητή-για-δίχρονους-κινητήρες.html
SilentVoice Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Το δίχρονο καίει τα πάντα, μην το φοβάσαι. Αρκεί να έχει λάδι και βενζίνη. Σε δίχρονο σκούτερ που είχα, στην αρχή έβαζα καλό λάδι 10€/λίτρο. Μετά για 60.000 χλμ έβαζα το πιο φθηνό που έβρισκα (4-5€) . Κάποτε είχα βάλει κατά λάθος το λάδι απευθείας στο ντεπόζιτο της βενζίνης. Το έκαψε όλο μαζί με την βενζίνη. Η καπνα όμως ήταν κάπως έτσι στον δρόμο. 1
StamTheMan Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, Pwpwpw είπε νομιζα οτι αναφεροσουν σε κανενα παλιο 2χρονο σκουτερακι. Τα πιο πολλα απο αυτα θελουν μειξη στο καυσιμο,καποια απο αυτα ειχαν δηθεν δοχειο,αλλα με τον καιρο χαλουσε και του καταργουσαν. 2 ώρες πριν, SilentVoice είπε Κάποτε είχα βάλει κατά λάθος το λάδι απευθείας στο ντεπόζιτο της βενζίνης. Το έκαψε όλο μαζί με την βενζίνη. Η καπνα όμως ήταν κάπως έτσι στον δρόμο. Ησουν απλα τυχερος. Σε RM250 που βαλαμε παραπανω λαδι απο οσο επρεπε,απο λαθος υπολογισμο,μετα απο μισο λεπτο λειτουργίας, λαδωσε το μπουζι,μπουκωσε ολο και αφου αλλαξαμε μπουζι το σπρωχναμε με αλλο καθαρο ποση ωρα για να παρει μπροστα.
georgiouu Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Το χρησιμοποιείς στην αναλογία του κατασκευαστή του χλοοκοπτικου
Bitbit Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 επειδή ρώτησα, μου είπανε ότι δεν υπάρχει θέμα. Βάζω τη σωστή αναλογία και είμαι οκ. Τώρα το αν το συγκεκριμένο λάδι είναι καλής ποιότητας είναι άλλο θέμα. Πάντως κάνει.
SaFiS Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 On 23/06/2023 at 21:21, LouCi4er said: αναφερονται στα λαδια και οχι στους κινητηρες. Το ποσοστο μιξης εχει να κανει με τις προδιαγραφες του κινητηρα και το πως ειναι σχεδιασμενος. Επειδη ασχολουμαι με ανακατασκευες, αναπαλαιωσεις μοτο ακομη και με νεας γενιας διχρονολαδα, το ποσοστο παραμενει το ιδιο, εκτος αν γινουν αλλαγες στον κινητηρα… π.χ. Στις παλαιοτερες βεσπες με κινητηρα ‘Piston Ported’ & ‘Deflector Piston’ το ποσοστο μιξης παραμενει στα 5% οσο ηταν και τοτε. Αυτο εχει να κανει με την σχεδιαση του συγκεκριμενου μοτερ. Αν αλλαξουμε το κυλινδροπιστονο - κεφαλη με νεου τυπου ‘Domed Piston’ πεφτουμε πλεον στα 2% οσο εγινε στα μεταγενεστερα μοτερ…
LouCi4er Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 7 λεπτά πριν, SaFiS είπε Το ποσοστο μιξης εχει να κανει με τις προδιαγραφες του κινητηρα και το πως ειναι σχεδιασμενος. Επειδη ασχολουμαι με ανακατασκευες, αναπαλαιωσεις μοτο ακομη και με νεας γενιας διχρονολαδα, το ποσοστο παραμενει το ιδιο, εκτος αν γινουν αλλαγες στον κινητηρα… π.χ. Στις παλαιοτερες βεσπες με κινητηρα ‘Piston Ported’ & ‘Deflector Piston’ το ποσοστο μιξης παραμενει στα 5% οσο ηταν και τοτε. Αυτο εχει να κανει με την σχεδιαση του συγκεκριμενου μοτερ. Αν αλλαξουμε το κυλινδροπιστονο - κεφαλη με νεου τυπου ‘Domed Piston’ πεφτουμε πλεον στα 2% οσο εγινε στα μεταγενεστερα μοτερ… Τι σχεση εχει ο τυπος του κινητηρα με την αναλογια του λαδιου?😵 Αυτο που εγραψα το διαβασες?Πριν 30 χρονια τα λαδια ηταν για 20:1,τωρα τα λαδια ειναι για 50:1.Που κολλανε οι διαφοροι τυποι κινητηρων που χρησιμοποιει η βεσπα?Σου λεω οτι εχω πολλα αλυσοπριονα μοντελα του '80 που γραφουν πανω 25:1 και εγω εχω ενα λαδι για διχρονα που γραφει πανω οτι συνισταται για αναλογια 50:1.Τι πρεπει να κανω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα