Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ασε τους μεσιτες να λενε αυτοι μπορει να λενε δωσε το και 1.000 γιατι θα παρουν και αυτοι ενα ενοικιο κερδισμενοι θα βγουν και μετα δεν τους ενδιαφερει να μπει μεσα ο αλλος και στα σπασει ολα μα ολα.Εσυ και οι γονεις πρεπει να καταλάβετε οτι το ενοικιο πρεπει να συμβαδιζει λιγο και με τους μισθους που παιρνει ο κοσμακις εξω και λογικο να φωναζει για τα 50€ ακομα και για τα 10€ καθως ειναι ενα σημαντικο ποσο πλεον έλα εσυ στη θεση του να ερθω εγω μια μέρα να σου πω 100€ πάνω δεν θα αντιδρουσες.Τωρα αν θες να περημενεις το ατομο που θα σκασει 700€+ θα σου ελεγα καλυτερα ή πήγαινε μεινε εσυ ή μην εχεις πολλες τετοιες ελπιδες.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreaspA είπε

Καλα δεν θα ψαξουμε να σε βρουμε κιολας..

Αν δεν μιλας για τιποτα Λιοσια, ασπροπυργο, μενιδι (που και εκει υπο συζητηση) , η τιμη που μας λες ειναι "δωρεαν διαθεση".

Καμία από αυτές τις περιοχές. Μιλάμε για πόλη, που η προσφορά σπιτιών είναι μικρή γιατί σχεδόν όλα είναι ιδιοκατοίκητα και η ζήτηση μεγάλη. 

26 λεπτά πριν, nlogginidis είπε

Στην θέση των γονιών σου νομίζω ότι θα έκανα ένα συμβόλαιο με 5% αύξηση ετήσια για μια πενταετία εφόσον είναι τόσα χρόνια καλοπληρωτης αντί να τρώω τα σωθικά μου κάθε χρόνο με τις ανανεώσεις. Νομίζω και αυτός θα το δεχθεί και οι γονείς σου θα ησυχάσουν. Έχω καει από κακό ενοικιαστή και δεν αξίζει η ταλαιπωρία και οι πιθανές ζημιές τα 50-100ευρω παραπάνω 

Οι γονείς μου ήθελαν μικρές ανανεώσεις (ετήσιες) διότι αυτό το σπίτι προορίζεται για την αδερφή μου, που ας πούμε σε περίπτωση εγκυμοσύνης ή σοβαρής σχέσης θα το χρειαστεί. Δεν θέλουν δέσμευση για τριετία με κανέναν. Ένας ακόμα λόγος που δεν θέλουν άλλο ενοικιαστή.

14 λεπτά πριν, The_Judas είπε

εξαρτάται απο την περιοχή. και στο χωριό έχουν οι δικοί μου σπίτι 120τμ με βοηθητικους χώρους 60τμ  αυλή και μπαχτσε αλλά δεν έχει καμία αξία. 

Δεν είναι χωριό. Είναι μεγάλη πόλη εντός Αττικής.

Δημοσ.
3 minutes ago, soteras said:

Ασε τους μεσιτες να λενε αυτοι μπορει να λενε δωσε το και 1.000 γιατι θα παρουν και αυτοι ενα ενοικιο κερδισμενοι θα βγουν και μετα δεν τους ενδιαφερει να μπει μεσα ο αλλος και στα σπασει ολα μα ολα.Εσυ και οι γονεις πρεπει να καταλάβετε οτι το ενοικιο πρεπει να συμβαδιζει λιγο και με τους μισθους που παιρνει ο κοσμακις εξω και λογικο να φωναζει για τα 50€ ακομα και για τα 10€ καθως ειναι ενα σημαντικο ποσο πλεον έλα εσυ στη θεση του να ερθω εγω μια μέρα να σου πω 100€ πάνω δεν θα αντιδρουσες.Τωρα αν θες να περημενεις το ατομο που θα σκασει 700€+ θα σου ελεγα καλυτερα ή πήγαινε μεινε εσυ ή μην εχεις πολλες τετοιες ελπιδες.

Από την μία να σκεφτούμε και αυτό που λες για το ένα 50άρικο, όμως όπως τα λέει ο TS πρέπει να σκεφτεί και ο ενοικιαστής πως έχουν ανέβει όλα και ίσως θα έπρεπε να το δώσει (ειδικά αν είναι καλή τιμή για το σπίτι που μένει). Αυτό βέβαια που πρέπει να σκεφτεί εξ'αρχής ο TS είναι το ρητό "κάλλιο 5 και στο χέρι παρά 10 και καρτέρι", γιατί καλά τα λένε οι μεσίτες να το βάλεις 700 μπλα μπλα μπλα, όμως όπως είπε κάποιος εδώ, ο μεσίτης θα πάρει την αμοιβή του και μην τον είδατε τον παναή. Στην περίπτωση που ο νέος ένοικος είναι μπήχτης συστηματικός θα μπεί μέσα τουλάχιστον υπολογίζω 2,5k(3 ενοίκια+δικαστικά) και δεν θα πάρει τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, VonLoutsos είπε

ο TS πρέπει να σκεφτεί και ο ενοικιαστής πως έχουν ανέβει όλα και ίσως θα έπρεπε να το δώσει (ειδικά αν είναι καλή τιμή για το σπίτι που μένει). Αυτό βέβαια που πρέπει να σκεφτεί εξ'αρχής ο TS είναι το ρητό

Είπαμε, το θέμα λύθηκε γιατί δέχτηκε την μικρή αύξηση 10%.

Δημοσ.

Αν με κάποιον μαγικό τρόπο τα ενοίκια πέσουν πολύ, θα το πάτε στα 300€ το ενοίκιο του σπιτιού; Λογικά όχι. Άρα τώρα τι; Εκμεταλευόμαστε την κατάσταση που επικρατεί και ζητάμε +100/200/300€;

Το 2015 που το νοίκιασε (φρέσκο φρέσκο κιόλας), γιατί ζήτησαν 500€; Δεν άξιζε 700€ τότε;

• Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Το 2015 που το νοίκιασε (φρέσκο φρέσκο κιόλας), γιατί ζήτησαν 500€; Δεν άξιζε 700€ τότε;

To 2015 ήταν πεσμένα τα ενοίκια και η ίδια μεσίτρια που τώρα μας είπε για 600-700, τότε μας είχε πει 500. Επειδή όμως ήταν δύο οι μεζονέτες, οι γονείς μου ήταν ευχαριστημένοι με τα 1000Ε το μήνα ως έξτρα εισόδημα. 

Δημοσ.
7 minutes ago, jimmy213 said:

Αν με κάποιον μαγικό τρόπο τα ενοίκια πέσουν πολύ, θα το πάτε στα 300€ το ενοίκιο του σπιτιού; Λογικά όχι. Άρα τώρα τι; Εκμεταλευόμαστε την κατάσταση που επικρατεί και ζητάμε +100/200/300€;

Λογικά ναι, και αυτό επειδή αν δεν το μειώσουν ο ενοικιαστής θα φύγει και θα νοικιάσει το δίπλα με 300. Και δεν μιλάω υποθετικά, ήταν συνηθισμένο φαινόμενο στο διάστημα 2009-2017. Όπως ακριβώς "εκμεταλλεύονταν" (αν ευσταθεί ως όρος) οι ενοικιαστές την κατάσταση τότε και απαιτούσαν μείωση, έτσι ακριβώς και τώρα οι ιδιοκτήτες "εκμεταλλεύονται" την κατάσταση τώρα απαιτώντας αύξηση ενοικίου.

22 minutes ago, jimmy213 said:

Επειδή προφανώς δεν άξιζε 700, τώρα όμως λογικά αξίζει, και αυτό επειδή από το 2018 και μετά γενικώς τα μισθώματα ανεβαίνουν με πολύ γρήγορο ρυθμό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, soteras είπε

Ναι επειδή δεν υπάρχει η μια πλευρά ομως μόνο σκεψου οτι μένει τόσα χρόνια με ίδια τιμή και ο ιδιοκτήτης χάνει χρήματα καθώς το σπίτι θα μπορούσε να ενοικιαστέι οχι συν 50 αλλά συν 150 εύκολα... και ο ιδιοκτήτης θες νά σκεφτεί τους μισθούς; αν δεν μπορεί ο ενοικιαστής θα μπορούσε να κοιτάξει για κάποιο διαμέρισμα η κάποιο παλιότερο σπίτι η με λιγοτερα τετραγωνικα... θες με την ίδια λογική να πει ο ιδιοκτήτης ότι εγώ πλήρωσα 150-200κ για να μένει κάποιος με 500 ευρω; γενικά παιδιά δεν βλέπουμε τα πράγματα από μια σκοπιά πάντα

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.

Μην ξεχνάμε την παράμετρο ότι θέλουν το ακίνητο διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή για έτερο μέλος της οικογένειας (που πιθανόν να ντυθεί νυφούλα), γι'αυτό περιορίζονται στις ετήσιες ανανεώσεις τα τελευταία χρόνια.

Ένα νέος ενοικιαστής θα δικαιούται με βεβαιότητα 3 χρόνια διαμονής και η φερεγγυότητά του είναι αβέβαιη.

Δεν υπάρχει η έννοια "χάνω λεφτά" από ένα ακίνητο καθώς πρόκειται για την πιο συντηρητική επένδυση που υπάρχει-θα ξεχασουμε και τα βασικά!

Παραφράζοντας τους θιασώτες της αυτορρύθμισης, αν το ακίνητο θέλει λεφτά να πάει να δουλέψει.

Προς το παρόν κάποιοι άλλοι "πληρώνουν τη νύφη" για στρέψω το μένος του συγγραφέα σε άλλη κατεύθυνση αντί των γονέων του. Ενημέρωσε τους γονείς του για την τρέχουσα κατάσταση και εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του. Η απόφαση τι θα κάνουν μελλοντικά είναι δική τους 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Μην ξεχνάμε την παράμετρο ότι θέλουν το ακίνητο διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή για έτερο μέλος της οικογένειας (που πιθανόν να ντυθεί νυφούλα), γι'αυτό περιορίζονται στις ετήσιες ανανεώσεις τα τελευταία χρόνια.

Ένα νέος ενοικιαστής θα δικαιούται με βεβαιότητα 3 χρόνια διαμονής και η φερεγγυότητά του είναι αβέβαιη.

Δεν υπάρχει η έννοια "χάνω λεφτά" από ένα ακίνητο καθώς πρόκειται για την πιο συντηρητική επένδυση που υπάρχει-θα ξεχασουμε και τα βασικά!

Παραφράζοντας τους θιασώτες της αυτορρύθμισης, αν το ακίνητο θέλει λεφτά να πάει να δουλέψει.

Προς το παρόν κάποιοι άλλοι "πληρώνουν τη νύφη" για στρέψω το μένος του συγγραφέα σε άλλη κατεύθυνση αντί των γονέων του. Ενημέρωσε τους γονείς του για την τρέχουσα κατάσταση και εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του. Η απόφαση τι θα κάνουν μελλοντικά είναι δική τους 

Έτσι είναι. Δεν θέλουν νέο ενοικιαστή και λόγω διάρκειας της μίσθωσης και λόγω πιθανής αφερεγγυότητας. Θέλουν το σπίτι διαθέσιμο, όπως συνέβη με τη διπλανή μεζονέτα που τη χρειάστηκε η αδερφή μου και οι ενοικιαστές δέχτηκαν να αποχωρήσουν πριν την τριετία (πολύ καλοί άνθρωποι). Ήταν ενήμεροι βέβαια από την αρχή της μίσθωσης και σύμφωνοι. Οι γονείς μου τα σπίτια τα έφτιαξαν για μας, τα παιδιά τους. Και αυτό είναι το φυσιολογικό όταν έχεις παιδιά. Δεν τα έφτιαξαν για να τα νοικιάζουν μια ζωή. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ducatista είπε

Ναι επειδή δεν υπάρχει η μια πλευρά ομως μόνο σκεψου οτι μένει τόσα χρόνια με ίδια τιμή και ο ιδιοκτήτης χάνει χρήματα καθώς το σπίτι θα μπορούσε να ενοικιαστέι οχι συν 50 αλλά συν 150 εύκολα... και ο ιδιοκτήτης θες νά σκεφτεί τους μισθούς; αν δεν μπορεί ο ενοικιαστής θα μπορούσε να κοιτάξει για κάποιο διαμέρισμα η κάποιο παλιότερο σπίτι η με λιγοτερα τετραγωνικα... θες με την ίδια λογική να πει ο ιδιοκτήτης ότι εγώ πλήρωσα 150-200κ για να μένει κάποιος με 500 ευρω; γενικά παιδιά δεν βλέπουμε τα πράγματα από μια σκοπιά πάντα

Ποια 150-200 ? Απο τα ελαχιστα που μας ειπε ο φιλος, μιλαμε για 240τμ σε δυο μεζονετες σε ενα οικοπεδο. Με ενα 0.8 συντελεστή μιλαμε για 300αρι οικοπεδο. Αν δεν μιλαμε για 3κλασσατη περιοχη οπως μας ειπε, πολυ πιθανα μιλαμε για 300.000€ οικοπεδο και 500.000€ κόστος κατασκευης. Μιλαμε για 800.000€ κεφαλαιο σε 2 μεζονετες. 
400.000€ η μια δηλαδη και 500€ ενοικιο. 1.5% αποδοση προ φόρων!

2.3% δινει η Εθνικη σε προθεσμιακή και ο πληθωρισμός είναι 10%

Μαγκας ο ενοικιαστης! εκμεταλευεται τρελα την καλοσύνη του ιδιοκτήτη και όχι απλα μενει δωρέαν. Πληρώνει ο ιδιοκτήτης για να μένει ο ενοικιαστής! Για σουτ κατευθειαν ειναι να παει να νοικιάσει δυάρι στα πατήσια του 1960 με τα 500€ ειδικα με την συμπεριφορα "δεν θέλω ούτε 100€ παραπανω".

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Ποια 150-200 ? Απο τα ελαχιστα που μας ειπε ο φιλος, μιλαμε για 240τμ σε δυο μεζονετες σε ενα οικοπεδο. Με ενα 0.8 συντελεστή μιλαμε για 300αρι οικοπεδο. Αν δεν μιλαμε για 3κλασσατη περιοχη οπως μας ειπε, πολυ πιθανα μιλαμε για 300.000€ οικοπεδο και 500.000€ κόστος κατασκευης. Μιλαμε για 800.000€ κεφαλαιο σε 2 μεζονετες. 

Μαγκας ο ενοικιαστης! εκμεταλευεται τρελα την καλοσύνη του ιδιοκτήτη και όχι απλα μενει δωρέαν. Πληρώνει ο ιδιοκτήτης για να μένει ο ενοικιαστής! Για σουτ κατευθειαν ειναι να παει να νοικιάσει δυάρι στα πατήσια του 1960 με τα 500€ ειδικα με την συμπεριφορα "δεν θέλω ούτε 100€ παραπανω".

Καλα 150 με 200 εννοούσα το συγκεκριμένο  οπότε κοντά στα 350-400 Κάτι ανάλογα την κατασκευή κλπ και φυσικά  εστω οτι το οικόπεδο το είχε... οπότε πρακτικά έχουμε το ίδιο σκεπτικό για τον ενοικιαστή που δεν θέλει να ακούσει ούτε 50ρικο αύξηση..  εγώ θα έλεγα ξεκαθαρα για την ανανέωση θελω 700 ακατέβατα αν δεν θες αστο να το ξεσκονίζω

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Έτοιμος να μπουκάρεις και τον αρχίσεις στις γρήγορες είσαι!

Από την άλλη, δεν έβαλε κάποιος με το ζόρι τον ιδιοκτήτη να μπει στη διαδικασία.

Δεν υπάρχει υποχρέωση από καμιά πλευρα

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, andreaspA said:

εκμεταλευεται τρελα την καλοσύνη του ιδιοκτήτη και όχι απλα μενει δωρέαν. Πληρώνει ο ιδιοκτήτης για να μένει ο ενοικιαστής!

Και το 2015 εκμεταλευόταν την καλοσύνη του ιδιοκτήτη;

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...