Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα θα ήθελα συμβουλές για την συναρμολόγηση ενός pc είναι πρώτη φορά έχω τα εξαρτήματα απλώς δεν θέλω να κανω κανένα λάθος και χαλάσω κάτι.

Επεξ/σία από nikosk1992
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikosk1992 είπε

Καλησπέρα θα ήθελα συμβουλές για την συναρμολόγηση ένωση pc είναι πρώτη φορά έχω τα εξαρτήματα απλώς δεν θέλω να κανω κανένα λάθος και χαλάσω κάτι.

Τι σύστημα είναι , το πιο σημαντικό είναι να μην κάνεις ζημιά στα pins (της μητρικής η του επεξεργαστή ανάλογα) , τα υπόλοιπα πάνω κάτω  μπαίνουν όπως πρέπει  δεν μπορείς κάνεις λάθος δηλαδή , πχ ddr4 μνήμες σε ddr4 m/b , ddr5 μνήμες σε dddr5 m/b , δες μερικά video με tutuorial για να πάρεις μια γεύση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για την απάντηση το θέμα με τον στατικό ηλεκτρισμό; Όταν λες τα pins μητρικής/ επεξεργαστή πως μπορεί να γίνει δηλαδή λάθος;

Am5 είναι όλα αν κατάλαβα είμαι αρχάριος και δεν τα ξέρω καλά 

Επεξ/σία από nikosk1992
Δημοσ.

καλησπέρα

δε φοράς μάλλινα ρούχα

ακουμπάς, πιάνεις το κουτί, το σασί, ώστε να μην έχεις φορτίο πάνω σου (σχετικό είναι αυτό βέβαια)

να προσέξεις τις εγκοπές κλπ ώστε ο επεξεργαστής να μπει σωστά στη μητρική. Να προσέξεις τα pins του επεξεργαστή να μη στραβώσουν και να μπουνε σωστά. Αυτά είναι οι αγωγοί που μεταδίδουν τα σήματα

τροφοδοσία στο τέλος τέλος τέλος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προετοιμάζεις μητρική, εκτός tower. Δηλαδή βάζεις την μητρική σε επίπεδη σταθερή επιφάνεια (καλό είναι να βάλεις π.χ. ένα χαρτόνι πάνω στην επιφάνεια και να βάλεις την μητρική πάνω στο χαρτόνι - έτσι αποφεύγεις να κάνεις ζημιά). Μετά εγκαθιστάς τον επεξεργαστή στην μητρική, μετά βάζεις τις μνήμες, τον m.2 και την ψύκτρα του επεξεργαστή.

π.χ. εγώ βάζω την μητρική πάνω στο κουτί της (αντί για χαρτόνι).

Μετά βάλε το τροφοδοτικό στο κουτί και δες ποια καλώδια θα χρειαστείς, π.χ. ATX power, CPU power, SATA power, PCI-E gpu power κλπ. Προσοχή στο CPU power, γιατί μπορεί να μην έχεις χώρο για να βάλεις τα χέρια σου και να το κουμπώσεις στην μητρική. Σε αυτή την περίπτωση είτε αποφεύγεις να βάλεις την ψύκτρα στην αρχή και την βάζεις αφού εγκαταστήσεις την μητρική στο κουτί και αφού βάλεις και το CPU power. Εναλλακτικά αν το CPU power είναι detachable από το τροφοδοτικό, τότε μπορείς να το βάλεις πρώτα στην μητρική, να εγκαταστήσεις την μητρική, και μετά να το συνδέσεις στο τροφοδοτικό.

Επίσης βλέπεις τις θέσεις που είναι τα standoffs πάνω στα οποία θα βιδώσεις την μητρική. Μετακινείς τα standoffs ανάλογα με την θέση που έχουν οι τρύπες της μητρικής, π.χ. standard/full ATX μητρικές έχουν 9 τρύπες, άρα χρειάζονται 9 standoffs στο κουτί. Όποια standoffs περισσεύουν τα βγάζεις και δεν τα αφήνεις στο κουτί, ώστε να αποφύγεις περίπτωση βραχυκυκλώματος.

Ελπίζω να σου έδωσα κάποια tips. Καλό pc building.... :D

Επεξ/σία από duffyduck
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kthulhou είπε

καλησπέρα

δε φοράς μάλλινα ρούχα

ειδικα τωρα που εχουμε 30 βαθμους ....

48 λεπτά πριν, Aris_ είπε

Βρες καποιον που να εχει εμπειρία και καντε το μαζι

δεν ακουστηκε καλα αυτο ......

• Like 1
Δημοσ.

Το κλασσικό κόλπο των συναρμολογητών . Τα χέρια στο καλοριφέρ για να φύγει ο στατικός ηλεκτρισμός .Χρόνια δοκιμασμένο και αποτελεσματικό.

• Like 1
Δημοσ.
38 minutes ago, nikosk1992 said:

Ευψαριστώ πολύ παιδιά τα κατάφερα!

Συγχαρητήρια!

Τρέξε τώρα μερικά bench για να επιβεβαιώσεις ότι όλα δουλεύουν όπως πρέπει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ δουλεύει τέλεια θα ήταν καλό όμως να κάνω και bench και αν ναι μπορείς να μου πείς πώς γιατί είμαι άσχετος απο pc παντα είχα κονσολες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nikosk1992 είπε

Ευχαριστώ δουλεύει τέλεια θα ήταν καλό όμως να κάνω και bench και αν ναι μπορείς να μου πείς πώς γιατί είμαι άσχετος απο pc παντα είχα κονσολες

Κατεβάζεις, εγκαθιστάς και εκτελείς, ανεβάζεις τα αποτελέσματα σε screenshot για σύγκριση.

Φροντίζεις να μην έχεις τρέχει τίποτα άλλο στο παρασκήνιο κι έχεις μόνο ένα πρόγραμμα επιτήρησης (πχ hwinfo) για παρακολούθηση θερμοκρασιώ cpu  κλπ

https://www.passmark.com/products/performancetest/index.php

https://www.userbenchmark.com/Software

https://www.maxon.net/en/downloads/cinebench-r23-downloads

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...