Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, 

Δουλεύω σε μια εταιρία full time και εχω ικα απο εκει. Ξεκινάω όμως και κάποιες μικρο συνεργασίες ως creator με καποιες εταιρίες και μου ζητάνε τιμολόγιο. Αξίζει να μπω στην διαδικασία να ανοιξω μπλοκάκι; 
Μπορω να κοψω το τιμολόγιο στα στοιχεια ενος φιλος , αλλα αυτος μου ζητησε αντιστοιχα εξοδα του ποσου που θα λάβω απο την εταιρια.

Δημοσ.

Δεν συμφέρει με καμία παναγία. Φόροι-εισφορές-ΦΠΑ και φυσικά έξοδα λογιστή... κλάφτα. Ούτε τα μισά δεν θα σου μένουν. 

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, Backpacker said:

Δεν συμφέρει με καμία παναγία. Φόροι-εισφορές-ΦΠΑ και φυσικά έξοδα λογιστή... κλάφτα. Ούτε τα μισά δεν θα σου μένουν. 

σωστός 

δες για μονοπρωσοπη ΙΚΕ αλλά να μπορείς να κάνεις τα λογιστικά φτηνά  

Δημοσ.

Σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει ΙΚΕ σε σχέση με μια ατομική εταιρεία ή ακόμα και μια ΟΕ. Στην ΙΚΕ εχεις Γ κατηγοριας βιβλία  και ΦΠΑ κάθε μήνα και φυσικά η αμοιβή του λογιστή θα ειναι μεγαλύτερη απο μια ατομική . Αν τα εσοδα σου ειναι κάτω απο 10.000€ το έτος μπορείς να μπείς στο καθεστώς πολυ μικρών επιχειρήσεων και να έχεις απαλλαγή ΦΠΑ, σε  κάθε περιπτωση μίλα με τον λογιστή σου να σε κατευθύνει ανάλογα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 23/06/2023 at 13:45, ina_lsk said:

Μπορω να κοψω το τιμολόγιο στα στοιχεια ενος φιλος , αλλα αυτος μου ζητησε αντιστοιχα εξοδα του ποσου που θα λάβω απο την εταιρια.

Σωστά τα ζήτησε. Υπάρχει ένας ΦΠΑ και ένας φόρος εισοδήματος που αναλογεί στο ποσό αυτό. Επίσης, υπάρχει ένας λογιστής που θα ασχοληθεί με την έκδοση ταυτότητας οφειλής του παρακρατηθέντα φόρου (εφόσον το ποσό είναι >300€) όπως και με κάποιες άλλες διαδικασίες σχετικά με αυτό.

Γενικά πάντως, αξίζει εφόσον υπάρχει μια σταθερή συνεργασία, δηλαδή τα ποσά και η συχνότητα δικαιολογούν την ύπαρξή του.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 27/6/2023 στις 6:31 ΜΜ, velociraptoras είπε

μεχρι 5000 ευρω το χρόνο μπορεις να πληρωνεσαι με απόδειξη δαπάνης της εταιρίας

δεν το ξερα αυτο! πολυ καλο

Δημοσ.
On 27/06/2023 at 18:31, velociraptoras said:

Μέχρι 10.000 δεν ήταν; Μειώθηκε;

Δημοσ.
Στις 27/6/2023 στις 6:31 ΜΜ, velociraptoras είπε

Ο τιτλος κτησης ειναι αυτος?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχε πάντως στο μυαλό σου ότι όσο εξελίσσεσαι και όσο γίνεται καλύτερος θα συνεργάζεσαι και με καλύτερες/μεγαλύτερες εταιρίες  Μεγάλη εταιρία σημαίνει αναγκαστικά Τιμολόγιο. Αν δεν σκέφτεσαι να εξελίξεις την καριέρα σου σ αυτή την κατεύθυνση, (του ελεύθερου επαγγελματία) τότε βολεύεσαι με την λύση που ήδη έχεις.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/6/2023 στις 1:45 ΜΜ, ina_lsk είπε

Καλησπέρα παιδιά, 

Δουλεύω σε μια εταιρία full time και εχω ικα απο εκει. Ξεκινάω όμως και κάποιες μικρο συνεργασίες ως creator με καποιες εταιρίες και μου ζητάνε τιμολόγιο. Αξίζει να μπω στην διαδικασία να ανοιξω μπλοκάκι; 

Από το 1ο ευρώ φόρος και τέλος επιτηδεύματος. Συν ότι για τιμολόγια άνω των 300€ θα έχεις παρακράτηση 20%, οπότε το ποσό αυτό δεν θα το παίρνεις στο χέρι αλλά θα συμψηφιζεται με τον φόρο σου 

Δημοσ.

Σκεφτομαι να γυρισω την ατομικη μου σε ΕΕ, να βαλω εναν ετερρορυθμο εταιρο ως γλαστρα. Ξερει κανεις αν υπαρχουν περιορισμοι πχ ηλικιακα, αν ειναι συνταξιουχος, δημοσιος υπαλληλος, η καποιος που εχει ηδη δικη του επιχειρηση (οποτε πληρωνει ηδη ΕΦΚΑ);

Μπορει καποιος να ειναι συνεταιρος σε 2 η περισσοτερες ΟΕ/ΕΕ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...