Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το DPReview, ένας αγαπημένος ιστότοπος κριτικών φωτογραφικών μηχανών και ότι έχει σχέση γύρω από τη φωτογραφία, αποκτήθηκε από το Gear Patrol, έναν εκδότη που επικεντρώνεται σε ποικίλες κριτικές προϊόντων και οδηγούς αγοράς.

Η εξαγορά αυτή σώζει το DPReview από το κλείσιμο από την πρώην μητρική του εταιρεία, την Amazon, στο πλαίσιο των μέτρων περικοπής κόστους. Ο Scott Everett, γενικός διευθυντής του DPReview, ανακοίνωσε ότι οι σημερινοί βασικοί εργαζόμενοι στα τμήματα σύνταξης, τεχνολογίας και επιχειρήσεων της εταιρείας θα συνεχίσουν να εργάζονται στον ιστότοπο και ότι τα χαρακτηριστικά του DPReview και η συντακτική κάλυψη δεν θα επηρεαστούν από την εξαγορά. Ο ιστότοπος θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως και πριν από την αγορά.

Ο Eric Yang, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Gear Patrol, δηλώνει ότι είναι τιμή τους να λάβουν τη σκυτάλη από την Amazon και «να βοηθήσουν την απίστευτη ομάδα του DPReview να δημιουργήσει την επόμενη φάση της ιστορίας τους». Η συντακτική ακεραιότητα και η παθιασμένη κοινότητα είναι η καρδιά του DPReview και σκοπεύουν να διατηρήσουν αυτή τη συνταγή. Πριν φτάσουμε σ’αυτή την ανακοίνωση, το DPReview εξαγοράστηκε από την Amazon το 2007. Νωρίτερα φέτος, ανακοινώθηκε ότι το DPReview θα έκλεινε εντελώς μετά από 25 χρόνια λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων περικοπής κόστους της Amazon, με το γίγαντα του e-commerce να μην είχε κάποιο πλάνο διατήρησης τουλάχιστον του περιεχομένου της ιστοσελίδας online.

Το DPReview είναι ένας ιστότοπος που παρέχει ειδήσεις, κριτικές και forum σχετικά με την ψηφιακή φωτογραφία και την ψηφιακή απεικόνιση. Ιδρύθηκε το 1998 από τον Phil Askey ως ιστότοπος που παρείχε αντικειμενικές κριτικές ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και αξεσουάρ. Ο ιστότοπος αυξήθηκε γρήγορα σε δημοτικότητα και έγινε μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές για κριτικές φωτογραφικών μηχανών στο διαδίκτυο. Το 2007, εξαγοράστηκε από την Amazon για ένα άγνωστο ποσό.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Ειναι και λιγο βλακες που δεν βγηκαν με το που εγινε ο σαματας, να ανοιξουν δικο τους καναλι στο youtube.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ καλή είδηση, ακόμα και αν είναι απλά ανοικτό χωρίς καθόλου νέα reviews και πάλι καλό θα έκανε να υπάρχει. Φάση legacy website, 

Μέχρι πριν 5-6 χρόνια που πήρα την τελευταία μου φωτογραφική (που πλέον και αυτή πιάνει σκόνη), το συγκεκριμένο site ήταν το πρώτο που εμπιστευόμουν.

Ασχολουμαι μαζί του απτό 2000 που πήρα την πρώτη μου ψηφιακή απτή Σιγκαπούρη, μια Sony DSC P2 με 2MP φακό!!!

Συγκινηση!

https://m.dpreview.com/products/sony/compacts/sony_dscp2

• Like 5
Δημοσ.

Οποια μηχανη κ να κοιταξω ειναι το πρωτο σαιτ που θα επισκεφτω. Μακαρι να υπαρξουν αντιστοιχες κινησεις για πολλους παρομοιους ιστοτοπους σχετιζομενους με πολλες τεχνες, γιατι σε λιγο ολα θα ειναι αυτοματοποιημενα κ πολυς κοσμος δεν θα βρισκει λογο ουτε καν ν ασχοληθει με κατι. Ισως λιγο η αγορα, λιγο τα εξειδικευμενα σαιτ, λιγο καποια σοσιαλ κ καποιοι μερακληδες, πολλες απο τις τεχνες που αυτη την στιγμη εκφραζουν την ψυχη μας να ζησουν για χρονια ακομα. 

Καποια σαιτ εχουν γραψει ιστορια κ πρεπει να διατηρουνται. Μονο οι τραπεζες κ τα κοματα να απαγορευεται να κλεισουν?

Δημοσ.

Είναι μια από τις ιστοσελίδες που επισκέπτομαι συχνά, όμως μην τους δίνουμε τα σκήπτρα της αντικειμενικότητας. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Πάντα μιλάμε για κριτικές και προτιμήσεις. Είναι και στον καθένα μας τι αρέσει να φωτογραφίζει. Άλλος macro,άλλος τοπία, άλλος selfie κ.ο.κ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύσχρηστο site, το layout είναι πολύ απαρχαιωμένο, μου θυμίζει κάτι σελίδες στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Γενικά είναι bloated δεξιά και αριστερά, υπερβολικά πολύς οπτικός θόρυβος.

Επεξ/σία από Diavolos666
Δημοσ.
On 24/06/2023 at 00:14, polaki said:

Πολύ καλή είδηση, ακόμα και αν είναι απλά ανοικτό χωρίς καθόλου νέα reviews και πάλι καλό θα έκανε να υπάρχει. Φάση legacy website, 

Μέχρι πριν 5-6 χρόνια που πήρα την τελευταία μου φωτογραφική (που πλέον και αυτή πιάνει σκόνη), το συγκεκριμένο site ήταν το πρώτο που εμπιστευόμουν.

Ασχολουμαι μαζί του απτό 2000 που πήρα την πρώτη μου ψηφιακή απτή Σιγκαπούρη, μια Sony DSC P2 με 2MP φακό!!!

Συγκινηση!

https://m.dpreview.com/products/sony/compacts/sony_dscp2

Και τώρα μόνο κινητό, έτσι; Παστέλ φάση και άγιος ο Θεός; 

Παρεμπιπτόντως, τα ΜΡ δεν συνιστούν ιδιότητα του φακού...

Δημοσ.
14 hours ago, RTW4ever said:

Και τώρα μόνο κινητό, έτσι; Παστέλ φάση και άγιος ο Θεός; 

Παρεμπιπτόντως, τα ΜΡ δεν συνιστούν ιδιότητα του φακού...

Τώρα μόνο κινητο ναι, στα 42 μου έχω πολύ περισσότερα χρήματα απ’οσα είχα στα 20 μου που διάβαζα τα reviews και λιγουρευόμουν τις καλές φωτογραφικές, αλλα δυστυχώς πολύ λιγότερο χρόνο και κυρίως διάθεση να ασχοληθώ με τη φωτογραφία.

Η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που έχεις πάντα μαζί σου. Η Α7R III που πήρα αρχές 2018 μαζεύει σκόνη. Ζήτημα να έχει χρησιμοποιηθεί 5-6 φορές. 

Στα ταξίδια, θα βγαλω ότι φωτογραφία μπορεί να τραβήξει το iPhone, και το μόνο που κουβαλάω είναι το drone. Και ακόμα και σε αυτό, πούλησα το mavic 2 zoom και πλέον με το mini 2 τουλάχιστον θα βγάλω την καλύτερη δυνατή φωτό που μπορώ χωρίς να κουβαλάω ολόκληρο εξοπλισμό. Προτιμάω την ευελιξία. Εξάλλου, πόσες φορές τελικά θα δούμε μια φωτογραφία. 

Ακομα και αυτές που βλέπω με τα 2ΜΡ ποτέ δεν έχω πει «κοίτα χάλια φωτογραφία». Θα εστιάσω στη στιγμή και τις αναμνήσεις της στιγμής που την τράβηξα.

Οσο για τα ΜΡ, προφανώς και ξέρω ότι δεν είναι ιδιότητα του φακού.

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, polaki said:

Τώρα μόνο κινητο ναι, στα 42 μου έχω πολύ περισσότερα χρήματα απ’οσα είχα στα 20 μου που διάβαζα τα reviews και λιγουρευόμουν τις καλές φωτογραφικές, αλλα δυστυχώς πολύ λιγότερο χρόνο και κυρίως διάθεση να ασχοληθώ με τη φωτογραφία.

Η καλύτερη φωτογραφική είναι αυτή που έχεις πάντα μαζί σου. Η Α7R III που πήρα αρχές 2018 μαζεύει σκόνη. Ζήτημα να έχει χρησιμοποιηθεί 5-6 φορές. 

Στα ταξίδια, θα βγαλω ότι φωτογραφία μπορεί να τραβήξει το iPhone, και το μόνο που κουβαλάω είναι το drone. Και ακόμα και σε αυτό, πούλησα το mavic 2 zoom και πλέον με το mini 2 τουλάχιστον θα βγάλω την καλύτερη δυνατή φωτό που μπορώ χωρίς να κουβαλάω ολόκληρο εξοπλισμό. Προτιμάω την ευελιξία. Εξάλλου, πόσες φορές τελικά θα δούμε μια φωτογραφία. 

Ακομα και αυτές που βλέπω με τα 2ΜΡ ποτέ δεν έχω πει «κοίτα χάλια φωτογραφία». Θα εστιάσω στη στιγμή και τις αναμνήσεις της στιγμής που την τράβηξα.

Οσο για τα ΜΡ, προφανώς και ξέρω ότι δεν είναι ιδιότητα του φακού.

Αυτά είναι η προσωπική σου ιστορία. Το ότι απαρνήθηκες τη φωτογραφία ως χόμπι και έμεινες με τα παστέλ του κινητού, απαξιώνει την οποιαδήποτε γνώμη σου για τη φωτογραφία. Δεν μας ενδιαφέρει λοιπόν που πιάνει σκόνη η μηχανή σου, πούλα την και μείνε στα παστέλ. 

Οι υπόλοιποι μια χαρά συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις dslr μας και τις φακουδάρες μας και βγάζουμε φωτογραφίες στα 50 μας, και στα ταξίδια και στις εκδηλώσεις και παντού. 

• Like 1
Δημοσ.
9 minutes ago, RTW4ever said:

Αυτά είναι η προσωπική σου ιστορία. Το ότι απαρνήθηκες τη φωτογραφία ως χόμπι και έμεινες με τα παστέλ του κινητού, απαξιώνει την οποιαδήποτε γνώμη σου για τη φωτογραφία. Δεν μας ενδιαφέρει λοιπόν που πιάνει σκόνη η μηχανή σου, πούλα την και μείνε στα παστέλ. 

Οι υπόλοιποι μια χαρά συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις dslr μας και τις φακουδάρες μας και βγάζουμε φωτογραφίες στα 50 μας, και στα ταξίδια και στις εκδηλώσεις και παντού. 

Ρε να μου και αν απαξιώνει να και αν δεν απαξιώνει στα μάτια σου η γνώμη μου. Γραμμένο σε έχω εκεί που δεν πιάνει μελάνι, troll της κακιάς ώρες. 

Κάπνισε κάτι να χαλαρώσεις και άσε τις προσωπικές επιθέσεις λες και με ξέρεις και από χτες. 

Στους ignored λοιπόν και καλή καρδιά. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 24/6/2023 στις 2:22 ΜΜ, Diavolos666 είπε

Δύσχρηστο site, το layout είναι πολύ απαρχαιωμένο, μου θυμίζει κάτι σελίδες στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Γενικά είναι bloated δεξιά και αριστερά, υπερβολικά πολύς οπτικός θόρυβος.

Δεν νομίζω.Δηλαδή ποιο αντίστοιχο τεχνολογίας ειναι λιγότερο φορτωμένο.Σε όλα σου βγαίνουν τα μάτια.ΤΟ Dp έχει μία νορμάλ ροή...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...