Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,θέλω να ρωτήσω όποιον ξέρει αν αξίζει η πιστωτική,θέλω να βάλω δόσεις για ένα μηχανάκι και κάποια άλλα πράγματα.Σκεφτομαι τη Σίλβερ της εθνικής,ότι μπορεί να μου πει κάποιος θα με βοηθήσει, ευχαριστώ 

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχεις αυτοσυγκράτηση και είσαι νοικοκύρης με τα οικονομικά σου, αξίζει και μάλιστα πολύ.

Αν δεν, θα καταστραφείς.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bomber-21 είπε

Αν έχεις αυτοσυγκράτηση και είσαι νοικοκύρης με τα οικονομικά σου, αξίζει και μάλιστα πολύ.

Αν δεν, θα καταστραφείς.

Αξίζει με την έννοια πως σε διευκολύνει με τις δόσεις; Παρά το υψηλό επιτόκιο;(το οποίο αν κατάλαβα καλά είναι για τη Σίλβερ τους πρώτους 6μηνες 9 κάτι σε κάθε αγορά) αν μπορούσες να μου εξηγήσεις πως λειτουργεί και πως δουλεύουν οι τόκοι θα με βοηθούσε φουλ,θα μου πεις ρωτά τη τράπεζα,θα το κάνω απλά θέλω να ακούσω πρώτα μια γνώμη 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TeoMsD είπε

Αξίζει με την έννοια πως σε διευκολύνει με τις δόσεις; Παρά το υψηλό επιτόκιο;(το οποίο αν κατάλαβα καλά είναι για τη Σίλβερ τους πρώτους 6μηνες 9 κάτι σε κάθε αγορά) αν μπορούσες να μου εξηγήσεις πως λειτουργεί και πως δουλεύουν οι τόκοι θα με βοηθούσε φουλ,θα μου πεις ρωτά τη τράπεζα,θα το κάνω απλά θέλω να ακούσω πρώτα μια γνώμη 

Δεν υπαρχουν τοκοι αν πληρωνεις στην ωρα σου τις δοσεις.

Τωρα επειδή εσυ θελεις να αγοράσεις μηχανάκι οι περισσότεροι μην πω ολοι δεν κάνουν άτοκες δόσεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δεν υπαρχουν τοκοι αν πληρωνεις στην ωρα σου τις δοσεις.

Τωρα επειδή εσυ θελεις να αγοράσεις μηχανάκι οι περισσότεροι μην πω ολοι δεν κάνουν άτοκες δόσεις.

Εννοούσα το επιτόκιο σε κάθε αγορά όχι τόκο,πχ στην Σίλβερ γράφει 6μηνες 9 κάτι και μετά το διπλάσιο,αυτό σημαίνει πως σε κάθε αγορά θα χρεώνονται συν 9% και μετά 18%; Το ίδιο ισχύει και με τις δόσεις δηλαδή σε κάθε δόση μπαίνει και το επιτόκιο; Και αν την χρησιμοποίησω για λίγους μήνες και μετά την αφήσω μέχρι να λήξει; Χρεώνονται ούτως η άλλως; 

Δημοσ.

7 λεπτά πριν, TeoMsD είπε

Εννοούσα το επιτόκιο σε κάθε αγορά όχι τόκο,πχ στην Σίλβερ γράφει 6μηνες 9 κάτι και μετά το διπλάσιο,αυτό σημαίνει πως σε κάθε αγορά θα χρεώνονται συν 9% και μετά 18%

Αν υπήρχε αυτό που φαντάζεσαι δεν θα χρησιμοποιούσε κανείς πιστωτική (μαζί ούτε και εσύ). Μόνο εαν δεν εξοφλείς εγκαίρως το χρέος σου προς την τράπεζα τοκίζεται.

• Confused 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Engimek είπε

Αν υπήρχε αυτό που φαντάζεσαι δεν θα χρησιμοποιούσε κανείς πιστωτική (μαζί ούτε και εσύ). Μόνο εαν δεν εξοφλείς εγκαίρως το χρέος σου προς την τράπεζα τοκίζεται.

Άρα αν είσαι εντάξει με το χρέος πληρώνεις μόνο αυτά που πίστωσες; Και το επιτόκιο αγορών ή ανάληψης που αναφέρει; 

Δημοσ.

Επιτόκιο αγορών σημαίνει ότι αν δεν πληρώσεις το λογαριασμό στο τέλος του μήνα τότε όσες αγορές έκανες με αυτή την κάρτα αρχίζουν και τοκίζονται. Τον επόμενο μήνα έρχονται στο λογαριασμό και οι τόκοι που αντιστοιχούν. Αν πληρώσεις είσαι οκ.

Επιτόκιο ανάληψης σημαίνει ότι αν κάνεις ανάληψη σε ατμ με πιστωτική τότε το χρέος αυτό τοκίζεται με το συγκεκριμένο επιτόκιο. Εδώ προσοχή δεν υπάρχει περίοδος χάριτος (να μη χρεώνεσαι τόκο μέχρι να έρθει ο λογαριασμός) όπως με τις αγορές από καταστήματα. Γι' αυτό ποτέ δεν κάνουμε ανάληψη μετρητών από ατμ με πιστωτική γιατί στην ουσία είναι ένα καταναλωτικό δάνειο με υψηλότατο επιτόκιο, που το χρεώνεσαι από την πρώτη μέρα που τραβάς τα λεφτά!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Engimek είπε

16 λεπτά πριν, Engimek είπε

Επιτόκιο αγορών σημαίνει ότι αν δεν πληρώσεις το λογαριασμό στο τέλος του μήνα τότε όσες αγορές έκανες με αυτή την κάρτα αρχίζουν και τοκίζονται. Τον επόμενο μήνα έρχονται στο λογαριασμό και οι τόκοι που αντιστοιχούν. Αν πληρώσεις είσαι οκ.

Επιτόκιο ανάληψης σημαίνει ότι αν κάνεις ανάληψη σε ατμ με πιστωτική τότε το χρέος αυτό τοκίζεται με το συγκεκριμένο επιτόκιο. Εδώ προσοχή δεν υπάρχει περίοδος χάριτος (να μη χρεώνεσαι τόκο μέχρι να έρθει ο λογαριασμός) όπως με τις αγορές από καταστήματα. Γι' αυτό ποτέ δεν κάνουμε ανάληψη μετρητών από ατμ με πιστωτική γιατί στην ουσία είναι ένα καταναλωτικό δάνειο με υψηλότατο επιτόκιο, που το χρεώνεσαι από την πρώτη μέρα που τραβάς τα λεφτά!

Και το ίδιο ισχύει και για τις δοσεις να φανταστώ.Ναι όπως και να χει δεν είχα σκοπό να κάνω ανάληψη με πιστωτική.Νομιζω θα το επιχειρήσω γιατί το βλέπω να αξίζει,να σε καλά.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, TeoMsD είπε

Και το ίδιο ισχύει και για τις δοσεις να φανταστώ.

Νομιζω οτι εχεις καποιο προβλημα κατανόησης των απαντησεων που σου δίνονται.

Οι δόσεις δεν εχουν κανενός είδους επιτόκιο-τοκο(οπως θελεις πεστο), για αυτό λέγονται και "άτοκες δόσεις με πιστωτική" 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Νομιζω οτι εχεις καποιο προβλημα κατανόησης των απαντησεων που σου δίνονται.

Οι δόσεις δεν εχουν κανενός είδους επιτόκιο-τοκο(οπως θελεις πεστο), για αυτό λέγονται και "άτοκες δόσεις με πιστωτική" 

Φίλε μου αυτο εγραψα πως αρα το ίδιο ισχύει με τις δόσεις ,ότι είναι άτοκες😅 

Δημοσ.

Άτοκες είναι αν σου περάσει το κατάστημα τη συναλλαγή με δόσεις. Δεν κάνουν/δέχονται όλα τα καταστήματα δόσεις. Μίλα με αυτό που θες να κάνεις την αγορά. Αν χρεωθεί όλη η συναλλαγή κι εσύ πληρώσεις στην κάρτα μέρος μόνο του ποσού, τότε προφανώς έχει τόκο. Όχι καταστρεπτικό (για ένα εξάμηνο είναι 9,9% όπως είπες, αλλά μετά πάει κοντά στο 15-16%. Τα επιτόκια είναι ετήσια.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/6/2023 στις 10:37 ΠΜ, TeoMsD είπε

Καλησπέρα,θέλω να ρωτήσω όποιον ξέρει αν αξίζει η πιστωτική,θέλω να βάλω δόσεις για ένα μηχανάκι και κάποια άλλα πράγματα.Σκεφτομαι τη Σίλβερ της εθνικής,ότι μπορεί να μου πει κάποιος θα με βοηθήσει, ευχαριστώ 

Μακρυα, θα ελεγα εγω. Θα περαστουν και στη φορολογικη δηλωση ως δανειο, αρα και τεκμηριο.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,εγώ να ρωτήσω κάτι,έβγαλα πρώτη φορά πιστωτικη και κατά την αίτηση έλεγε ολική εξόφληση ή μερική εξόφληση, εγώ πάτησα ολική χωρίς να ξέρω ότι θα μ παίρνουν όλο το ποσό κάθε μήνα αυτόματα.μπορει να αλλάξει σε μερική εξόφληση τώρα που έχω την κάρτα στα χέρια μου? Δεν χρωσταω απλά μπορεί να δυσκολευτώ σε κάτι ένα μήνα μην μου τα τραβήξουν ετσι

• Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Sno0py35 είπε

Καλημέρα παιδιά,εγώ να ρωτήσω κάτι,έβγαλα πρώτη φορά πιστωτικη και κατά την αίτηση έλεγε ολική εξόφληση ή μερική εξόφληση, εγώ πάτησα ολική χωρίς να ξέρω ότι θα μ παίρνουν όλο το ποσό κάθε μήνα αυτόματα.μπορει να αλλάξει σε μερική εξόφληση τώρα που έχω την κάρτα στα χέρια μου? Δεν χρωσταω απλά μπορεί να δυσκολευτώ σε κάτι ένα μήνα μην μου τα τραβήξουν ετσι

Σε ποια τράπεζα;

Μπορείς online να αλλάξεις τον τρόπο της μερικής - ολικής εξόφλησης. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...