killer76 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Έχω ένα site σε codeigniter και τώρα που συνήθισα το πως δουλεύουν τα routes (έχω φτιάξει αρκετά) γεννήθηκε μια νέα ανάγκη, που δεν ξέρω αν και πως μπορεί να υλοποιηθεί. Θα προσπαθήσω να το πω όσο πιο απλά μπορώ αν και δεν ξέρω αν μπορώ να το πω 100% σωστά. Πχ. έχω το site με το όνομα selida.gr το οποίο δουλεύει άψογα. Έχω φτιάξει και τα routes του ωστέ να μην είναι σε μερικά controller κατεβατά selida.gr/services/view/addservice αλλά selida.gr/addservice κλπ. (Έχω πολλά controllers και διαφορετικά views). Ένα ακόμα παράδειγμα που έρχεται πιο κοντά σε αυτό που θα ρωτήσω παρακάτω. Πχ δείχνω τις υπηρεσίες που παρέχει ένα μέλος και με route αντί για selida.gr/services/userservice/killer76, που εμφανίζει τις υπηρεσίες του killer76 το url είναι selida.gr/killer76 Το ερώτημα μου έχει να κάνει με το εξής: Μπορώ να συνδέσω ένα 2ο domain που να "τρέχει" καποιο συγκεκριμένο controller του site? Δηλαδή όπως το 2ο παράδειγμα παραπάνω, έστω οτι έχω αγοράσει και το domain ipiresies.gr, όταν πατάει κάποιος ipiresies.gr/killer76 να του τρέχει το controller ../services/userservice/killer76. Όχι να κάνει redirect όμως. Θέλω να φαίνεται το url ipiresies.gr/killer76 Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2023 από killer76
CreedChronicles Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Αν έχεις τα domains selida.gr και ipiresies.gr, θα μπορούσες να έχεις τους υποφακέλους selida και ipiresies αντίστοιχα. προσθέτεις κανόνες για να δρομολογήσεις τις αιτήσεις στους αντίστοιχους υποφακέλους ανάλογα με το domain RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?ipiresies\.gr [NC] RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/ipiresies/ RewriteRule ^(.*)$ /ipiresies/$1 [L] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?selida\.gr [NC] RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/selida/ RewriteRule ^(.*)$ /selida/$1 [L] Αυτός ο κώδικας θα ανακατευθύνει όλες τις εισερχόμενες αιτήσεις από το ipiresies.gr σε έναν υποφάκελο ipiresies, και το ίδιο για το selida.gr σε έναν υποφάκελο selida
CreedChronicles Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) reverse proxy με NGINX Στο NGINX κάνε χρήση ενός block server στο αρχείο ρυθμίσεων. Πχ /etc/nginx/sites-available/default server { listen 80; server_name ipiresies.gr; location / { proxy_pass http://selida.gr/services/userservice; proxy_set_header Host $host; proxy_set_header X-Real-IP $remote_addr; proxy_set_header X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for; } } όταν λαμβάνει αιτήματα για το domain "ipiresies.gr" τα προωθήσει στο URL "http://selida.gr/services/userservice". Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2023 από CreedChronicles 1
killer76 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Ευχαριστώ φίλε, θα το δοκιμάσω και επανέρχομαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα