Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! 

Έχω παραιτηθεί από την εργασία μου που δούλευα 1 χρόνο και κάτι μήνες,  άδεια δεν πηρα , με είχε δηλωμένη 780 (δεν είδα ποτέ τέτοιο ποσο) εφόσον έχω παραιτηθεί τι δικαιουμε να πάρω πέρα από τις μέρες άδειας που μου χρωσταει;

Κάτι μου λένε για αποζημίωση μη ληφθεισας άδειας και επιδομα αδειας ισχυει; κ αν ναι ξέρεις κανένας για τι ποσό μιλαμε;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, EiriniK22 είπε

Καλησπέρα σας! 

Έχω παραιτηθεί από την εργασία μου που δούλευα 1 χρόνο και κάτι μήνες,  άδεια δεν πηρα , με είχε δηλωμένη 780 (δεν είδα ποτέ τέτοιο ποσο) εφόσον έχω παραιτηθεί τι δικαιουμε να πάρω πέρα από τις μέρες άδειας που μου χρωσταει;

Κάτι μου λένε για αποζημίωση μη ληφθεισας άδειας και επιδομα αδειας ισχυει; κ αν ναι ξέρεις κανένας για τι ποσό μιλαμε;

αν σου πει να σου δώσει τις άδειες, δε θα τις πάρεις.

αν σου μένουν 19 μέρες άδειας, και αν ας πούμε παραιτήθηκες 1.6.2023, δε θα δεχτείς να υπογράψεις ότι παραιτήθηκες 20.6.2023 για να πάρεις τις 19 μέρες που σου έχουν απομείνει.

θα ζητήσεις να πληρωθείς κανονικά την μη ληφθείσα άδεια σου. η αμοιβή είναι μεγαλύτερη από το ημερομίσθιο γιατί έχει λιγότερες κρατήσεις.

επίσης, δικαιούσαι και μέρος επιδομάτων διακοπών και χριστουγέννων, με το 2ο ίσως να το πληρώνεσαι αργότερα.

Δημοσ.

Με λιγα λογια πρεπει να πληρωθεις αυτες τις μερες που αντι να εισαι σε αδεια εργαστηκες.ΕΠισης δικαιουσαι δώρο Χριστουγέννων (νομιζω τα 6/12 όλου του ποσού).Λογικά και οι "κατι μήνες" που αναφερεις απαιτουν κάποιες μερες άδειας..

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, vasilllis είπε

Με λιγα λογια πρεπει να πληρωθεις αυτες τις μερες που αντι να εισαι σε αδεια εργαστηκες.ΕΠισης δικαιουσαι δώρο Χριστουγέννων (νομιζω τα 6/12 όλου του ποσού).Λογικά και οι "κατι μήνες" που αναφερεις απαιτουν κάποιες μερες άδειας..

Μια διευκρίνιση.

Όχι μόνο τις μέρες άδειας που αντιστοιχούν στους μήνες που εργάστηκε.

Πληρώνεται για τις μέρες άδειας ολόκληρου του έτους. Αν δεν έχει πάρει καμιά άδεια ας πούμε, η αμοιβή βγαίνει πάνω από έναν μισθό.

Δημοσ.
51 minutes ago, johnieXoX said:

Μια διευκρίνιση.

Όχι μόνο τις μέρες άδειας που αντιστοιχούν στους μήνες που εργάστηκε.

Πληρώνεται για τις μέρες άδειας ολόκληρου του έτους. Αν δεν έχει πάρει καμιά άδεια ας πούμε, η αμοιβή βγαίνει πάνω από έναν μισθό.

Αυτό ισχύει μόνο από το τρίτο έτος εργασίας σε έναν εργοδότη. Τα δυο πρώτα χρόνια οι άδειες χτίζονται σταδιακά μέσα στο έτος. Από τον τρίτο χρόνο και μετά δικαιούσαι 22 μέρες από την πρώτη Γενάρη.... άρα και 2/1 να παραιτήσεις θα πληρωθείς 22 μέρες άδεια. Στα δυο πρώτα έτη μόνο ότι έχεις όταν φύγεις θα πάρεις.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Αυτό ισχύει μόνο από το τρίτο έτος εργασίας σε έναν εργοδότη. Τα δυο πρώτα χρόνια οι άδειες χτίζονται σταδιακά μέσα στο έτος. Από τον τρίτο χρόνο και μετά δικαιούσαι 22 μέρες από την πρώτη Γενάρη.... άρα και 2/1 να παραιτήσεις θα πληρωθείς 22 μέρες άδεια. Στα δυο πρώτα έτη μόνο ότι έχεις όταν φύγεις θα πάρεις.

Δεν τον γνώριζα αυτό τον περιορισμό. Όταν πληρώθηκα εγώ όλες τις άδειες μου, είχα κλείσει πάνω από 10 χρόνια στην ίδια εταιρεία.

Δημοσ.

Αυτή σε έκλεβε κανονικά. Ούτε το επίδομα αδείας δεν σου έδωσε; είσαι σίγουρη; γιατί δικαιούσαι επίδομα αδείας αναλογικά με τους μήνες που δούλεψες για το 2022 και άλλο ένα αναλογικά για το 2023.συν αποζημίωση για τις ημέρες που δούλεψες το 2022 και το 2023.ειναι 1,5 ημέρα ανά μήνα αυτές που δικαιούσαι εάν ήσουν πενθήμερη εργασία. 

Πιθανολογώ πως αυτή θα σου έχει κλείσει τις ημέρες αδείας. Συνήθως με την παραίτηση, σου δινουν τις ημέρες αδείας και βάζουν ημερομηνία αποχώρησης όταν τελειώσουν οι άδειες αυτές. Έχεις υπογράψει αποχώρηση; 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, EiriniK22 είπε

Καλησπέρα σας! 

Με είχε δηλωμένη 780 (δεν είδα ποτέ τέτοιο ποσο)

780 είναι τα μεικτά. Τα καθαρά ειναι 667€. 

Να σε δηλώνει λιγότερα, γίνεται. Να σε δηλώνει περισσότερα και να σου δίνει λιγότερα, δεν γινεται. 

9 ώρες πριν, EiriniK22 είπε

Παίρνεις:

• Μη ληφθείσα άδεια
  • επίδομα αδείας
  • Ένα μικρό ποσοστό από το δώρο Χριστουγέννων
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, nick_souvlaki είπε

Για τον πρώτο χρόνο ισχύει αυτό που λες. Από τον δεύτερο χρόνο τις παίρνεις όλες από την αρχή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, george1807 said:

Για τον πρώτο χρόνο ισχύει αυτό που λες. Από τον δεύτερο χρόνο τις παίρνεις όλες από την αρχή.

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ, άμα το διαβάζω σωστά, δεν ισχύει αυτό που λες:

Αποζημίωση μη ληφθείσας αδείας | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr)

Και σε άλλα site το ίδιο βρίσκω: Αποζημίωση μη Ληφθείσας Άδειας (Πλήρης Οδηγός 2022) - KRS

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ, άμα το διαβάζω σωστά, δεν ισχύει αυτό που λες:

Η απάντηση του αφορά το πόσες μέρες δικαιούσε άδεια που από το δεύτερο χρόνο εργασίας τις δικαιούσε όλες από την έναρξη του έτους. Το link αφορά την αποζημίωση

Δημοσ.
5 minutes ago, vanni said:

Η απάντηση του αφορά το πόσες μέρες δικαιούσε άδεια που από το δεύτερο χρόνο εργασίας τις δικαιούσε όλες από την έναρξη του έτους. Το link αφορά την αποζημίωση

Και για τα δύο δεν ισχύει αυτό που λέτε βάσει ΚΕΠΕΑ: Υπολογισμός αδείας | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) (θέλει login)

Μπορείς πχ να βάλεις εδώ ότι προσλήφθηκες 1/1/2022 (δηλαδή τρέχει το δεύτερο έτος) και να δεις τι άδειες δικαιούσαι για το 2023 μέχρι 23/6/2023. Σου βγάζει 10 μέρες και όχι 21.

Ενώ άμα βάλεις πχ ότι ξεκίνησες 1/1/2021 (δηλαδή τρέχει το τρίτο έτος) σου βγάζει κανονικά 22, γιατί από το τρίτο και μετά δικαιούσαι όλες τις άδειες από την πρώτη μέρα του έτους.

11 hours ago, EiriniK22 said:

Καλησπέρα σας! 

Βασικά μπες εδώ (ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr)) και κάνε ένα login. Έχει πολλές εφαρμογές για το τι άδεια ακριβώς δικαιούσαι, ανάλογα με τον χρόνο εργασίας σου, αποζημειώσεις, δώρα κ.α.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ότι έγραψα ήταν λάθος μπες στο ΚΕΠΕΑ όπως σου έγραψαν και ποιο πάνω και

ΣΥΓΝΩΜΗ

Επεξ/σία από antonis35
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Και για τα δύο δεν ισχύει αυτό που λέτε βάσει ΚΕΠΕΑ: Υπολογισμός αδείας | ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr) (θέλει login)

Μπορείς πχ να βάλεις εδώ ότι προσλήφθηκες 1/1/2022 (δηλαδή τρέχει το δεύτερο έτος) και να δεις τι άδειες δικαιούσαι για το 2023 μέχρι 23/6/2023. Σου βγάζει 10 μέρες και όχι 21.

Ενώ άμα βάλεις πχ ότι ξεκίνησες 1/1/2021 (δηλαδή τρέχει το τρίτο έτος) σου βγάζει κανονικά 22, γιατί από το τρίτο και μετά δικαιούσαι όλες τις άδειες από την πρώτη μέρα του έτους.

Βασικά μπες εδώ (ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε. (kepea.gr)) και κάνε ένα login. Έχει πολλές εφαρμογές για το τι άδεια ακριβώς δικαιούσαι, ανάλογα με τον χρόνο εργασίας σου, αποζημειώσεις, δώρα κ.α.

Ειναι κατι που μπερδευει πολλους.

Πρεπει να έχουν περασει 2 ημερολογιακα έτη, οχι να τα εχεις συμπληρωσει σαν εργασια. Αν καποιος πχ ξεκινησει εργασια 30/12/21, τοτε στις 01/01/23 δικαιουται ολη την αδεια του έτους, και κατ'επεκταση στην αποζημίωση μη ληφθείσας θα πληρωθεί όλες τις μέρες του έτους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για παράδειγμα:

image.png.77130dda08b6601f5240daf259a81dc2.png

10 μέρες, εαν δεν έχεις δουλέψει πάνω από 12 χρόνια σύνολο.

Και από εδώ βλέπεις τα αντίστοιχα χρήματα:

Αποζημίωση μη Ληφθείσας Άδειας (Πλήρης Οδηγός 2022) - KRS

3 minutes ago, dakangr said:

Ειναι κατι που μπερδευει πολλους.

Πρεπει να έχουν περασει 2 ημερολογιακα έτη, οχι να τα εχεις συμπληρωσει σαν εργασια. Αν καποιος πχ ξεκινησει εργασια 30/12/21, τοτε στις 01/01/23 δικαιουται ολη την αδεια του έτους, και κατ'επεκταση στην αποζημίωση μη ληφθείσας θα πληρωθεί όλες τις μέρες του έτους.

Δεν είναι τόσο απλό νομίζω (και από τον υπολογισμό του ΚΕΠΕΑ το βλέπεις ότι δεν είναι ακριβώς έτσι). Παέι με ποιο μήνα ξεκίνησες. Φαίνεται και απο εδώ αυτό: Αποζημίωση μη Ληφθείσας Άδειας (Πλήρης Οδηγός 2022) - KRS - στις τελευταίες κατηγορίες.

Βασικά... από ότι φαίνεται από το δεύτερο λινό μπορεί και να ισχύει αυτό που λέτε. Αλλά το ΚΕΠΕΑ δεν το επιβεβαιώνει και υπολογίζει άλλη άδεια.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...