slk200gr Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 49 λεπτά πριν, Haldol είπε Δε δίνεις «τα δεδομένα σου». Χωρίς το κλειδί δεν είναι τα δεδομένα σου, είναι κάτι άχρηστα bit που δε μπορούν να ερμηνευτούν. Τώρα αν εσύ πιάνεις λόγους... ιδεολογίας, οκ, πάσο. Αλλά είναι τρομερά πιο απλό και πρακτικό το να βάλεις ό,τι θες κρυπτογραφημένο σ' ένα cloud (συγχρονισμένο πάντα τοπικά) από το να δημιουργήσεις μόνος σου όλο αυτό σε συγγενικό σπίτι. Btw, καταλαβαίνεις ότι τα «για ποιο λόγο να δώσω σε άλλον τα δεδομένα μου έστω και κρυπτογραφημένα», ταυτόχρονα με το «έχω δημιουργήσει offsite backup σε συγγενικό σπίτι» είναι η υπέρτατη αυταναίρεση, έτσι; Ο συγγενής σου έχει μέχρι και φυσική πρόσβαση στα δεδομένα σου. Συγχρονισμένο τοπικά. Το ξαναλέω. Και να κλείσει η υπηρεσία, τα δεδομένα σου πάλι τα έχεις. Δεν έχει καμία σχέση με «λεφτά στην τράπεζα» για τα οποία δεν υπάρχει κανένας εναλλακτικός τρόπος πρόσβασης, πέρα από τις υπηρεσίες της τράπεζας. Και γι' αυτό ακριβώς σε quotαρα. Άντε καλά ,βαλτά όπου θέλεις δεν σε πίεσε κανείς να πάρεις nas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ovidius80 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2023 19 ώρες πριν, Haldol είπε Δε δίνεις «τα δεδομένα σου». Χωρίς το κλειδί δεν είναι τα δεδομένα σου, είναι κάτι άχρηστα bit που δε μπορούν να ερμηνευτούν. Τώρα αν εσύ πιάνεις λόγους... ιδεολογίας, οκ, πάσο. Αλλά είναι τρομερά πιο απλό και πρακτικό το να βάλεις ό,τι θες κρυπτογραφημένο σ' ένα cloud (συγχρονισμένο πάντα τοπικά) από το να δημιουργήσεις μόνος σου όλο αυτό σε συγγενικό σπίτι. Btw, καταλαβαίνεις ότι τα «για ποιο λόγο να δώσω σε άλλον τα δεδομένα μου έστω και κρυπτογραφημένα», ταυτόχρονα με το «έχω δημιουργήσει offsite backup σε συγγενικό σπίτι» είναι η υπέρτατη αυταναίρεση, έτσι; Ο συγγενής σου έχει μέχρι και φυσική πρόσβαση στα δεδομένα σου. Συγχρονισμένο τοπικά. Το ξαναλέω. Και να κλείσει η υπηρεσία, τα δεδομένα σου πάλι τα έχεις. Δεν έχει καμία σχέση με «λεφτά στην τράπεζα» για τα οποία δεν υπάρχει κανένας εναλλακτικός τρόπος πρόσβασης, πέρα από τις υπηρεσίες της τράπεζας. Και γι' αυτό ακριβώς σε quotαρα. Ο συγγενής μου είναι φυσικό πρόσωπο που γνωρίζω που βρίσκεται, είναι σε χώρο που είναι ελεγχόμενος και το κυριότερο από όλα τον εμπιστεύομαι. Οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα αυτόναναίρεσης καθώς το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα τοποθεσίας αλλά εμπιστοσύνης. Θες να με πεις παρανοϊκό πες με αλλά νομίζω ότι όλα παίζουν γύρω από αυτή την λεξούλα. Από προσωπικές εμπειρίες η εμπιστοσύνη αυτή προς παρόχους τέτοιων υπηρεσιών έχει κλονιστει ανεπανόρθωτα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα