Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Τον περασμένο Δεκέμβρη πέρασα την πρακτική εξέταση αυτοκινήτου (έχω δηλώσει ταυτόχρονα δίπλωμα Β και Α2, το Α2 δεν το έχω πάρει ακόμα) και έβγαλα την προσωρινή άδεια οδήγησης, η οποία πριν λίγες μέρες έληξε. Έβαλα το δίπλωμα στο gov.gr wallet και λέει ότι είναι κατηγορίας Β και λήγει το 2037. Το ερώτημά μου είναι: αν οδηγώ με αυτό το δίπλωμα και με σταματήσει η τροχαία για έλεγχο, θα υπάρχει πρόβλημα αν δείξω το ψηφιακό δίπλωμα, δεδομένου ότι το έντυπο δεν έχει βγει ακόμα, καθώς δεν έχω πάρει ακόμα το Α2, έτσι ώστε να βγει όλο μαζί το έντυπο;

Δημοσ.

Θεωρητικά όχι, δεδομένου ότι (α) έχεις όντως δίπλωμα, και (β) το ψηφιακό βάση του νόμου είναι ισοδύναμο.

Στην πράξη έχουν αναφερθεί περιστατικά όπου ο μπάτσος (και όχι το όργανο) είτε από άγνοια νόμου, ή δε ξέρω τι άλλο, δε δέχεται το ψηφιακό και σε τραβάνε. Βεβαίως τείνουν να εκλείψουν (και αν σου τύχει βγάζεις άκρη), αλλά ακόμα παίζει σαν σενάριο.

Εγώ μάλλον δε θ' ανησυχούσα, αφού δεν πρόκειται για κάποια παρατυπία, είσαι 100% οκ με το νόμο. Ε τώρα άμα είσαι γκαντέμης και πέσεις σε έλεγχο και στον μπατσοκαβλ* ταυτόχρονα, τι να σου πω, έκανες την τύχη σου.

:P

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν θέλουν, κλήση τρως και λόγω ότι ξέχασες το δίπλωμα σπίτι, οπότε μάλλον ναι μπορούν να σε γράψουν, το θέμα είναι ποιος είναι ποιος είπες ότι θα σε σταματήσει;;;;;;

τελευταία φορά που μου κάνανε έλεγχο είναι πριν 100 χρόνια στην εθνική για Θεσσαλονίκη, δεν γίνονται έλεγχοι.

6 λεπτά πριν, Haldol είπε

Στην πράξη έχουν αναφερθεί περιστατικά όπου ο μπάτσος (και όχι το όργανο) είτε από άγνοια νόμου, ή δε ξέρω τι άλλο, δε δέχεται το ψηφιακό και σε τραβάνε. Βεβαίως τείνουν να εκλείψουν (και αν σου τύχει βγάζεις άκρη), αλλά ακόμα παίζει σαν σενάριο.

εμένα δεν δέχοταν ότι το αμάξι είναι ασφαλισμένο επειδή δεν του έδειχνα την ασφάλεια (έντυπο), όταν τους είπα ότι μπορούν να το διαπιστώσουν ψηφιακά η απάντηση του ήταν ότι μου κάνουν χάρη και δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι νόμιμο να μην έχεις το έντυπο μαζί σου

Επεξ/σία από antonis35
Δημοσ.
4 minutes ago, antonis35 said:

εμένα δεν δέχοταν ότι το αμάξι είναι ασφαλισμένο επειδή δεν του έδειχνα την ασφάλεια (έντυπο), όταν τους είπα ότι μπορούν να το διαπιστώσουν ψηφιακά η απάντηση του ήταν ότι μου κάνουν χάρη και δεν υπάρχει νόμος που να λέει ότι νόμιμο να μην έχεις το έντυπο μαζί σου

Άλλο η ασφάλεια. Ο ts μιλάει για δίπλωμα. Και για δίπλωμα - ταυτότητα, βγήκε νόμος πέρυσι που εξισώνει το έντυπο με το ψηφιακό. Για την ασφάλεια όντως δε προβλέπεται κάτι τέτοιο, ασχέτως αν πρακτικά γίνεται να ελεγχθεί.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οκ, θα είμαι με το ψηφιακό προς το παρόν και όταν βγάλω και το Α2 θα έχω και το έντυπο. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Περιεργο που σου δινει την δυνατοτητα να βαλεις κατι στο gov wallet.
Εγω ειχα δηλωσει Β2 και Α1 (τα εδωσα με διαφορα 1 μηνα) και ενω γνωριζω οτι του B2 ειχε βγει λογω του οτι το παιδι που διναμε μαζι το ειχε νωριτερα απο μενα, περιμενα να φτασει η σειρα του Α1 για να μπορεσουν να εκδωσουν το τελικο γιατι πολυ απλα χρειζεται τον αριθμο αδειας το wallet για να αντλησει τα στοιχεια.
Εμενα δεν μου εδινε την δυνατοτητα μεχρι να παρω την φυσικη καρτα.

Δημοσ.

Είσαι τυπικά 100% εντάξει με το ψηφιακό. Αν το αμφισβητήσει το όργανο λες απλά ΟΚ δώστε την κλήση και αναγράψτε ότι σας έδειξα το ψηφιακό και δεν το δεχθηκατε.

Μετά εύκολα αποδεικνύεται ότι το ψηφιακό έχει βγει προγενέστερα από την κλήση. Αποτέλεσμα. Παραπομπή οργάνου για παράβαση καθήκοντος=υπηρεσιακό παράπτωμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...