Ohim9 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. (Ακολουθεί κείμενο οπότε ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιον το διαβάσει) Είμαι σε ένα από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ για ανέργους έως 29 ετών. Ξεκίνησα από τέλος Απριλίου. Το θέμα μου είναι ότι μέσα στον Ιούνιο μου κόλλησε ένσημα δύο διαφορετικά Σάββατα (3 ώρες και 3 ώρες) ένας άλλος εργοδότης επειδή πήγα ως βοηθός και με ενημέρωσε πρόσφατα για να βάλω υπογραφές. Τον ενημέρωσα για το πρόγραμμα και ότι δεν είμαι σίγουρος ότι επιτρέπεται αυτό και μου πε αφού μίλησε με τον λογιστή του, ότι έγινε έγινε τώρα και δεν μπορεί να πάρει πίσω τις κινήσεις που έκανε, αλλά του είπε ο λογιστής ότι δεν νομίζει να μου πουν κάτι από τη ΔΥΠΑ. Τηλεφώνησα σήμερα στη ΔΥΠΑ και τους ρώτησα τι θα γίνει αν μου κολλήσει ένσημα κάποιος άλλος ενώ είμαι στο πρόγραμμα και μου είπαν ότι απαγορεύεται και ότι θα με βγάλουν από το πρόγραμμα. Και είμαι σε μια φάση άγχους τώρα γιατί πρέπει να περιμένω μέχρι τη Δευτέρα για να μιλήσω με τη δικιά μου εργασιακή σύμβουλο, επειδή θέλω να την ενημερώσω για τη φάση, αν θα βγω ή όχι από το πρόγραμμα. (που προφανώς δε θέλω να βγω) Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε αυτή τη φάση; Αν τα δύο τρίωρα είναι αρκετά για να με βγάλουν από το πρόγραμμα; Μου φαίνεται κάπως υπερβολικό. Ευχαριστώ για το χρόνο σας 🫰 Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2023 από Ohim9
CHRISpros Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Αν το πρόγραμμα που είσαι απαγορεύει την παράλληλη απασχόληση, τότε είναι παράνομο είτε δούλεψες μια ώρα, είτε 5 μήνες. Δεν αλλάζει κάτι. Δεν υπάρχει το "λίγο" σε On/off κριτήρια. Το λάθος δεν είναι του εργοδότη. Αφού δούλεψες και πληρώθηκες σωστά έπραξε και σου έβαλε τα ένσημα. Εσύ έπρεπε να μην πας να δουλέψεις αλλού, αν είχες τέτοια υποχρέωση από το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που είσαι.
Bitbit Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις απάντηση εδώ. Περιμένεις μέχρι τη Δευτέρα να μιλήσεις με ΔΥΠΑ. Κάθε πρόγραμμα έχει τους δικούς του όρους Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2023 από Bitbit
TuXaKoS Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Οι όροι είναι συγκεκριμένοι και όπως είπαν και παραπάνω απαγορεύεται να δουλέψεις αλλού έστω και για μια μέρα: 4.2. Ωφελούμενοι 4.2.1. Ωφελούμενοι της δράσης είναι συνολικά 10.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας δεκαοκτώ (18) έως είκοσι εννέα (29) ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της Δ.ΥΠ.Α., οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ούτε απασχολούνται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2 και καθ’ όλη την διάρκεια της προεργασίας. Κοίταξε το μαζί τους την Δευτέρα μήπως υπάρχει κάποιο παραθυράκι ή κάτι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα