Haldol Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Τρομάξατε; Καλά κάνατε, επίτηδες έβαλα τέτοιο τίτλο (no ban pretty please! ), να κάνουμε και μια πλάκα. Ενδιαφέρομαι όντως να αποκτήσω παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, αλλά προφανώς όχι με την έννοια που ο τίτλος αφήνει να εννοηθεί... Διάβασα στη Wikipedia στο λήμα για τη Δραχμή (στο κομμάτι που λέει «Το πιο περιπετειώδες χαρτονόμισμα») ότι μία πολύ μεγάλη ποσότητα από ένα χαρτονόμισμα των 100 δραχμών (εκτύπωση 1939) σκορπίστηκε στη θάλασσα ύστερα από γερμανικό βομβαρδισμό πλοίου κοντά στη Μονεμβασιά, το οποίο πλοίο τα μετέφερε στην Κρήτη. Τα μάζεψαν οι χωρικοί, ενώ τα περισσότερα από αυτά παραχαράχθηκαν ως... χιλιάρικα. Λέει μάλιστα ότι βρίσκονται ακόμα και σήμερα εύκολα στα παλαιοπωλεία. Αρχίζει να φαίνεται ο τίτλος 100% σωστός, αν και παραπλανητικός, ε; Καταλαβαίνω ότι δεδομένου πως «βρίσκονται εύκολα στα παλαιοπωλεία» είναι προφανώς άνευ συλλεκτικής αξίας, αλλά η ιστορία μου φάνηκε αρκετά "inspiring" ώστε να αποκτήσω μερικά. Όμως πως θα αναγνωρίσω αυτό το χαρτονόμισμα, ακόμα και αν το δω μπροστά μου; Έχουμε φωτογραφίες; Δεύτερον, είναι εύκολη η απόκτησή του, κυκλοφορεί όντως αρκετά, ή θα πρέπει να ξεσκονίσω όλο το Μοναστηράκι; Τρίτον, η εμπορική αξία του το κάνει προσιτό "for fun" (δηλαδή αν δεν είσαι ουσιαστικά συλλέκτης), ή θα μου ζητήσουν κάνα 100-άρικο (σε ευρώ); Τέταρτον, είναι νόμιμο; Προφανώς δεν είναι έγκυρο χρήμα, αλλά επειδή παραμένει χαρτονόμισμα, έστω και κατηργημένο, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να να λέει ο νόμος. 1 1
Allan-Wake Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Μπες στο γκρουπ των συλλεκτών νομισμάτων στο φβ. Ο μέσος ινσομνιακ είναι άσχετος απο νομίσματα (ή και γενικά άσχετος, όπως κάποιοι που απαντάνε σε όλα τα θέματα ) Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2023 από Allan-Wake 2
Haldol Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 6 minutes ago, Allan-Wake said: Μπες στο γκρουπ των συλλεκτών νομισμάτων στο φβ. Ο μέσος ινσομνιακ είναι άσχετος απο νομίσματα (ή και γενικά άσχετος, όπως κάποιοι που απαντάνε σε όλα τα θέματα ) Ε όχι που δε θα υπήρχε και γι' αυτό κάποιο group. Βρήκα. Thanks. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις