Προς το περιεχόμενο

Το υποβρύχιο που αγνοείται κοντά στον Τιτανικό χρησιμοποιούσε για τιμόνι ένα gamepad της Logitech αξίας 30 δολαρίων

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 328
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μιας και αναφέρθηκε το σοβιετικό υποβρύχιο που βυθίστηκε στον Ειρηνικό, στα ελληνικά υπάρχει αν το βρείτε, ένα Βιπερ, στη σειρά των κατασκοπευτικών του Ζεράρ ντε Βιλλιέ SAS, Επιχείρηση Ματαντόρ που έχει μια ιστορία γύρω από την ανέλκυσή του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω τι να πω. Με ανθρώπινες ζωές δεν υπάρχει χώρος για χιούμορ. Αλλά όταν αγοράζουμε μια συσκευή, στα σχετικά έγγραφα υπάρχουν και οι όροι και προδιαγραφές χρήσης. Δε νομίζω η Logitech να προβλέπει τη χρήση του F710 για διαστημόπλοια, υποβρύχια ή... εκτοξευτές πυρηνικών κεφαλών. Με όλα αυτά, μάλλον το συγκεκριμένο γκατζετάκι θα πουλήσει σαν τρελό. Ελπίζω όλοι να ξαναδούν τον ήλιο.

• Like 1

2 ώρες πριν, Nabuko είπε

Ο Ευαγγελάτος κατάφερε και βρέθηκε πρώτος στο σημείο

FzJxnNuXoAAprHX?format=jpg&name=4096x409

FzJxnicXsAAFVgh?format=jpg&name=4096x409

FzJxn9PXsAIFcmb?format=jpg&name=4096x409

Το αστείο είναι ότι το κάνει να φαίνεται τετραπλάσιο σε μέγεθος ή ο Ευαγγελάτος είναι Hobbit. :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, BlueBlade said:

Επίσης η όλη κατασκευή, απλά είναι γελοία και δεν θα έπρεπε ποτέ να πάρει τέτοιου είδους άδεια. Από όπου και αν το πιάσεις είναι μια ερασιτεχνική κατασκευή. Οι άνθρωποι είναι τόσο στόκοι, που το έβαψαν εντελώς λευκό και η καταπαχτή ανοίγει μόνο από έξω!!! Δηλαδή υπάρχει και το σενάριο να έχει αναδυθεί το σκάφος, λόγο του χρώματος να είναι υπερβολικά δύσκολο να το εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης και δεν μπορούν να ανοίξουν οι ίδιοι από μέσα!!

Ρε φίλε μας δουλεύεις? Για να δεις κάτι έυκολα σε θαλάσσιο περιβάλλον θα το βάψεις άσπρο, κίτρινο ή πορτοκαλί. Εσύ που είσαι πιο έξυπνος θα το έβαφες μπλε?

Η καταπακτή που ήθελες και χερούλι για να την ανοίγεις από μέσα, λες και είσαι σε Skoda στην παλιά εθνική Αθήνα-Πάτρα, είσαι σοβαρός? Μισή μ@λακία να γίνει με τα μίγματα αζώτου-ηλίου-οξυγόνου εκεί μέσα κάποιος θα την είχε ανοίξει αν είχαν ακολουθήσει την ιδέα σου. Και στα καπάκια για να σφραγίσει αυτό το πράγμα αρκετά ώστε να φτάσει όσο είναι να φτάσει για να αρχίσει η εξωτερική πίεση να το κρατάει επτασφράγιστο, εννοείται ότι χρειάζεται να το κάνει η ομάδα μηχανικών πριν βουτήξουν (υπενθυμίζω ότι δεν είναι κάνα υποβρύχιο που θα πάει μέχρι τα 150-180 μέτρα για να έχεις τις μπουκαπόρτες που πιθανόν έχετε δει σε ταινίες, πάει στου διαόλου το κωλοτρυπίδι).

Και η κατασκευή και η επιλογή για τα πάντα να θυμίσω ότι είχε γίνει από μηχανικούς που ξέρουν τι τους γίνεται και όχι από κάνα κυρ Μήτσο σε φαναρτζίδικο της γειτονιάς. Και για το χειριστήριο που ακούω ότι να είναι (εκτός του ότι θα είχαν και backup) κάτι θα είδαν από αξιοπιστία, κατανάλωση ρεύματος, αντοχές σε θερμοκρασίες και υγρασία κτλ.

Κατά τα άλλα είχε αρκετά μέτρα για έκτακτη ανάγκη (με ή χωρίς επιζόντες), κάτι που σημαίνει ότι κατά 90% τους έχει πλακώσει κάτι ή έχουν σκαλώσει κάπου και δεν μπορούν να αναδυθούν.

Και να σκεφτούμε και λίγο ότι δεν ήταν η πρώτη του κάθοδος του συγκεκριμένου σκάφους, είχε αποδείξει ότι μια χαρά το πήγαινε το ταξίδι. Τώρα αν κάνανε καμμιά μαλακία οι επιβαίνοντες και ακολούθησε και ο χειριστής και πήγανε να δούνε από τα 2 μέτρα τη σκάλα στο φουαγιέ του Τιτανικού, παίζει να έχουν θαφτεί στο κουφάρι του και να μετράνε ώρες μέχρι να χαιρετίσουν.

12 hours ago, Diavolos666 said:

Ναι το ότι καταστράφηκε εντελώς είναι δική μου εκτίμηση, θα επέπλεε ήδη στην επιφάνεια αν απλά χανόταν η επαφή και το υποβρύχιο ήταν ακέραιο.

Δεν θα λειτουργούσε καμμία δικλείδα ασφαλείας του σκάφους αν πήγαν τόσο κοντά στο ναυάγιο ώστε να το διαταράξουν και να τους πλακώσει ένα κομμάτι του. Ένα συρματόσχοινο να έχει μπλεχτεί από πάνω τους και να μην έχει σαπίσει αρκετά για να σπάσει, θα μείνουν εκεί για πάντα.

12 hours ago, firepc said:

Και ας πούμε οτι ο χειριστής του υποβρυχίου παθαίνει ενα καρδιακό ή ενα εγκεφαλικό.

Τι κάνουν μετά? Δίνουν το gamepad στον πιτσιρικά να παίξει subnautica?

Αν έχουν κάνει τα στοιχειώδη τους έχουν πει πως να ξεκινήσουν αυτόματη ανάδυση (με demo πριν καταδυθούν και σίγουρα υπάρχει κάρτα με ξεκάθαρες οδηγίες τι να κάνει κάποιος έστω και αν έχει μείνει μόνος του ζωντανός σε περίπτωση που ξεχάσει και το όνομα του από τον πανικό του).

14 hours ago, lneam said:

- δεν υπαρχει στο επανω μερος συστημα τυπου μπαλονι για να ανεβει στην επιφανια αυτοματα / χειροκινητα

- καμια προβλεψη για παγκοσμιο συστημα διαχειρισης ατυχηματων με κανονες και συμμετοχη απο ικανες χωρες εντος 12 ωρων

Μπαλόνι για σύστημα διαφυγής στα 4000 μέτρα βάθος; Έχεις ιδέα τι πίεση έπρεπε να έχει το μπαλόνι για να φουσκώσει στα 4000 μέτρα βάθος; Ποιο εύκολο να είχαν συσκευή τηλεμεταφοράς στην επιφάνεια.

Για τη διαχείριση ατυχημάτων, πάντα χρειάζεται εκπομπή σήματος κινδύνου και σύστημα εντοπισμού. Το ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο σύστημα να εκπέμπει SOS ή και να επιτρέπει την επικοινωνία από κάποιο βάθος και πάνω είναι τραγικό θα συμφωνήσω. (αν υπάρχει δεν το ανέφεραν κάπου σε ότι άρθρο έχω δει).

Εδώ για προσωπική χρήση έχω αγοράσει PLB (Personal Locator Beacon) που στέλνει μήνυμα SOS στις αρχές, διαβάζει και δείχνει αν το έλαβαν και δηλώνει τη θέση μου για να με βρουν τα σωστικά συνεργεία, και οι τύποι δεν φαίνεται να γνωρίζουν την ύπαρξη του (ούτε την ύπαρξη και αναγακαιότητα των EPIRBs (Emergency Position Indicating Radio Beacons) που έχουν όλες οι σωστικές λέμβοι.

Επεξ/σία από sv398
  • Like 4

2 ώρες πριν, sv398 είπε

Ποιο εύκολο να είχαν συσκευή τηλεμεταφοράς στην επιφάνεια.

με τετοιες απαντησεις δεν γινονται σοβαρες συζητησεις

2 ώρες πριν, sv398 είπε

Εδώ για προσωπική χρήση έχω αγοράσει PLB (Personal Locator Beacon) που στέλνει μήνυμα SOS στις αρχές, διαβάζει και δείχνει αν το έλαβαν και δηλώνει τη θέση μου για να με βρουν τα σωστικά συνεργεία, και οι τύποι δεν φαίνεται να γνωρίζουν την ύπαρξη του (ούτε την ύπαρξη και αναγακαιότητα των EPIRBs (Emergency Position Indicating Radio Beacons) που έχουν όλες οι σωστικές λέμβοι.

αυτη η απαντηση αφορα ατυχηματα πανω απο την θαλασσα, δηλαδη εισαι εκτος θεματος. Κατω απο την θαλασσα ισχυουν αλλοι νομοι της φυσικης που προσωπικα δεν τους γνωριζω. Μην σου πως ελαχιστα γνωριζω και για πανω απο την θαλασσα.

Απο την στιγμη που οσοι πληρωσαν για το "ταξιδι" εχουν υπογραψει χαρτια που αναφερουν πως η ζωη τους διατρεχει μεγαλο κινδυνο σε αυτο το γεγονος και οτι και να τους συμβει αυτοι θα φταινε, ειναι κατι που δεν εχουμε κανενα λογο να στεναχωρηθουμε. Μονο να μαθουμε απο τα λαθη των αλλων. Οσοι δεν μαθαινουν, θα υποστουν τις συνεπειες των πραξεων τους.

• Like 2

τωρα το πρωι σε μια εκπομπη ενας ειδικος υποβρυχίων έκραζε την πρόχειρη κατασκευή ,    και ακομα και να το βρίσκανε θελουν 1-2 μερες για την ανάσυρση , οποτε ειναι τελειωμένη υποθεση οι ανθρωποι 

• Like 2

5 λεπτά πριν, george kesoglu είπε

τωρα το πρωι σε μια εκπομπη ενας ειδικος υποβρυχίων έκραζε την πρόχειρη κατασκευή ,    και ακομα και να το βρίσκανε θελουν 1-2 μερες για την ανάσυρση , οποτε ειναι τελειωμένη υποθεση οι ανθρωποι 

και εγω φιλε μου σε αυτο το συμπερασμα εχω καταληξει μετα απο ολα αυτα που εμαθα. Δεν εχω γνωσεις, ομως καταλαβα αυτα που οι ειδικοι μας ενημερωσαν. Πιστευα πως με τοσα λεφτα που εχουν δωσει στο σχεδιασμο μετα απο οσα χρονια, θα ειχαν ενα ασφαλες οχημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, sv398 said:

είχε αποδείξει ότι μια χαρά το πήγαινε το ταξίδι.

Οτι χειριστηρια εχω παρει εκτος απο Νιντεντο και Σονυ μαμα (και καρτες μνημης), εχουν χαλασει σχεδον αμεσως. Και το ναυτικο εχει χειριστηρια Χ-Box, μαμα βεβαια. Αυτος δεν θα ηξερε απο αυτα, σου λεει ολα ιδια ειναι. Και θεωρω σαν ασχετος πως χαλασε ο σταυρος στο joypad και τους πηγε στον πατο, αμα δεν εχουν και εργαλεια μαζι, δεν γινεται τιποτα. Ο γιος του ενος πηγε στη συναυλια λεει.

2.jpg.fb54675fccaa591cd87baf42d528c840.jpg

Επεξ/σία από Shinji ikari
  • Like 1
  • Thanks 1

Στο μεταξύ το σκάφος είναι τοσο ωραίο που έχει μόνο 1 παράθυρο που μπορεί να βλέπει 1 άτομο τη φορά και το παράθυρο βρίσκεται που λέτε ; Στη τουαλέτα του σκάφους…..Φαντάσου να έχεις δώσει 250κ να δείς κάτι και ο προηγούμενος να έχει ποτίσει το μέρος…..

Στο σκάφος περισσότερο απο τις οθόνες/κάμερες κοιτάς οπότε πραγματικά κανένα νόημα να πας.

Απορία.Το σκάφος είναι τόσο μικρό και είναι σαν τις σαρδέλες μέσα για κάποιο λόγο ;   

Εισαι σε ενα κλειστο φερετρο... Τοσες ωρες! Δεν εχεις αερα και σου ερχετε να πας τουαλετα τι κανεις; Δεν μπορω να φανταστω τι γινεται εκει μεσα. Νομιζω μονο απο το μεθανιο είναι όλοι νεκροι!!!

Αερα έχουν μεχρι σημερα στις 14.00... Σιγουρα ειναι νεκροι!

Έχεις τόσα φράγκα και αντί να πάρεις καμία εταιρεία που θα σε πάει με μια υποτιθέμενη ασφάλεια και έχει κάποια εμπειρία πας με τον άλλον που δεν έχει δεύτερο σκάφος να δει που είναι τα όρια σε βάθος χρόνου και ούτε καν σοβαρες διαδικασίες ελεγχου ακεραιότητας της καμπίνας . Τι να πω κρίμα για τους ανθρώπους που χάθηκαν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...