Προς το περιεχόμενο

Το υποβρύχιο που αγνοείται κοντά στον Τιτανικό χρησιμοποιούσε για τιμόνι ένα gamepad της Logitech αξίας 30 δολαρίων

alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, mindreader είπε

Χμ....αυτο ηταν αραγε το πρωτο ταξιδι του συγκεκριμενου σκαφους;

Ή εγιναν κι αλλα προηγουμενως, απλα τωρα εκατσε η στραβη;

https://qz.com/everything-you-needed-to-know-about-oceangates-titan-su-1850555357

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 328
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γιατί έβαλε ένα τόσο φτηνό χειριστήριο , ένα gamepad των 30 δολλαρίων ,   και βασίστηκε σε αυτό , για να ανταπεξέλθει σε μία τόσο δύσκολη κατάδυση ?? δεν βγάζει νόημα . Οι άλλοι που πλήρωσαν 250k εισητήριο όταν είδαν το πλαστικό gamepad δεν σηκωθήκανε να φύγουν ?

Επεξ/σία από ethereum

11 λεπτά πριν, mindreader είπε

Χμ....αυτο ηταν αραγε το πρωτο ταξιδι του συγκεκριμενου σκαφους;

Ή εγιναν κι αλλα προηγουμενως, απλα τωρα εκατσε η στραβη;

όχι, έχει κάνει αρκετά , τον ακριβή αριθμό δεν τον ξέρω 

• Like 1

Ας ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά.. Είμαστε σίγουροι οτι δεν ειναι ένα θέατρο για να εξαφανιστούν οι τύποι, είτε για να τους πάρουν την περιουσία, είτε γιατί οι ίδιοι το σκηνοθέτησαν;

Χωρίς πλάκα τώρα, με όλο το σεβασμό στη τραγικό συμβάν, η εμπειρία μου (όπως και αρκετών ακόμα σχολιαστών), μου λέει ότι το logitech ισως να ήταν το πιο δοκιμασμένο και αξιόπιστο εξάρτημα εκεί μεσα.

• Like 2
  • Thanks 1

5 ώρες πριν, marksk είπε

σιγά το πράγμα, 

χθές έβγαλα φωτό από δελτίο γιατί μου έκανε εντύπωση, πάει ο τύπος με logitech gamepad και pc με windows στα βάθη του ωκεανού και περίμενει να γυρίσει

image.jpeg.835fe5532c7688a652d0ac0270736e1b.jpeg

και οι άλλοι οι μπούφοι πληρώσαν και 250k

φαντάζεστε τώρα ο λόγος που έχει μείνει ακινητοποιημένο το βαθυσκάφος είναι καμια μπλε οθόνη των windows ή δεν υπάρχουν άλλες μπαταρίες για το ασύρματο gamepad....! Ή απλά να χάλασε και να μην έχει δεύτερο! πωω epic fail του 21ου αιώνα

Πολύ κρίμα. Σωστά γράφτηκε για ματαιοδοξία, απλά επειδή είχαν τα λεφτά να κάνουν όπως και να 'χει κάτι ξεχωριστό κι ας ήταν πολύ επικίνδυνο και πολύ ανούσιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

note to self πριν κανω τετοιο εγχειρημα να εχω δικλειδες ασφαλειας και επικοινωνιας. Επισης μην πολυπλησιαζω γιατι εαν πιαστω πουθενα kaputt!  Ελπιζω να βρεθουν ζωντανοι γιατι μιλαμε για το χειροτερο δυνατο θανατο καθως κυριολεκτικα δεν μπορουν να κανουν τιποτα απο το να περιμενουν να πεθανουν απο ελλειψη οξυγονου και πιθανοτητα αψιμαχιας λογω πανικου ωστε να μην "χαλαει" το οξυγονο. Αλλα το τελευταιο το βλεπω τραβηγμενο. Βεβαια ο 1 ειχε παει με το γιο του οποτε δεν ξερω. 

ΥΓ: Oσοι δεν ξερουν υπαρχουν και στο βυθο οι "φουρτουνες" και τα τεραστια κυμματα που παρασερνουν τα παντα στο διαβα τους.Οποτε ισως να χτυπηθηκαν και απο κανα τετοιο. 

ΥΓ2: Αμορφωτοι λενε οτι να ειχε δυνατοτητα να ανοιγει απο μεσα. 1 και να ειχε δεν θα ανοιγε λογω διαφορας πιεσης και 2ον εαν ανοιγε ολοι μεσα θα γινοντουσαν  κιμας χωρις στολες ειδικες. 

Επεξ/σία από jerry banana
  • Like 1

4 ώρες πριν, lneam είπε

τραγικα λαθη σχεδιασμου και ασφαλειας. Παραξενο που εδωσε το κρατος αδεια λειτουργιας.

- δεν υπαρχει στο επανω μερος συστημα προσδεσης για ανυψωση απο αλλο σωστικο σκαφος.
- δεν υπαρχει στο επανω μερος συστημα τυπου μπαλονι για να ανεβει στην επιφανια αυτοματα / χειροκινητα
- εγκληματικη ενεργεια να μην υπαρχει Νο2 ιδιο σκαφος στο πλοιο για μια αναγκη. Και ενα Νο3 στα κεντρικα της εταιρειας
- καμια προβλεψη για παγκοσμιο συστημα διαχειρισης ατυχηματων με κανονες και συμμετοχη απο ικανες χωρες εντος 12 ωρων

ελπιζω να βαλουν αυτες οι χωρες μυαλο για τα επομενα "ταξιδια", με κανονες ασφαλειας, πριν δωσουν αδεια λειτουργιας

ΥΓ
οπως διαβασα απο σχολια διοικητων πολεμικων υποβρυχιων, οι πιθανοτητες διασωσης ειναι 1%

Τι άδειες λειτουργίας και κρατικός έλεγχος.  Σε διεθνή ύδατα είναι.  Ούτε ο ΟΗΕ δεν δικαιούται να επέμβει αυτόκλητα 

Δεν θα έμπαινα εκεί, ακόμα και να μου έδιναν εκατομμύρια €.

Μήπως κάποιος έπαιξε PS4, τσαντίστηκε και κοπάνησε το χειριστήριο;

5 ώρες πριν, marksk είπε

σιγά το πράγμα, 

χθές έβγαλα φωτό από δελτίο γιατί μου έκανε εντύπωση, πάει ο τύπος με logitech gamepad και pc με windows στα βάθη του ωκεανού και περίμενει να γυρίσει

image.jpeg.835fe5532c7688a652d0ac0270736e1b.jpeg

και οι άλλοι οι μπούφοι πληρώσαν και 250k

λες να κολλησε το κάτω στο χειριστήριο? 

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

certified

εχει κατεβει 7 φορες ηδη. αρα αντεχει.

ειναι μεγαλη μπιζνα για τις εταιριες το ναυαγιο. ολοι ηθελαν να πανε πρωτοι και να κατεβαζουν κοσμο. δεν ηθελαν κανενας να το "κάψει". αυτο εγινε τωρα. ο τυπος "εκαψε" τις μελλοντικες αποστολες τουριστων εκει κατω. ποιος θα μπει να παει τωρα σε οποιοδηποτε σκαφος, ακομα και το καλυτερο, για τα επομενα 10 χρονια? κανενας.

Αν φτιάξει ο μασκ θα πάνε 

• Like 1

2 ώρες πριν, james01gr είπε

Με αυτήν την λογική ούτε ποδήλατο δεν μπορείς να οδηγήσεις. Σχετικά με τις πιστοποιήσεις αξιοπλοιας, δε νομίζω να είναι κάτι τέτοιο υποχρεωτικό. Εάν γουστάρω να φτιάξω μια κατασκευή που να μπαίνει στο νερό σαν την Aston Martin του Roger Moore στον Bond δε νομίζω να υπάρχει κάποιος να με εμποδίσει να το φτιάξω. Και στο κάτω κάτω πάρα πολλές κατασκευές και ανακαλύψεις έτσι έχουν γίνει. 

Αν το κάνεις για να μπαίνεις μόνος σου μάλλον ναι, αν το κάνεις με εμπορικό σκοπό μέσα στα χωρικά ύδατα της χώρας μάλλον θα έχεις θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...