Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά σε όλους!

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Έχω ένα smartphone καινούριο  με την έννοια ότι το έχω χρησιμοποιήσει μόνο 15-20 φορές μοντέλο του 20 που το χρησιμοποιώ σαν δεύτερο κινητό μόνο στο σπίτι και δεν έχω βάλει κάρτα sim.Χρησιμοποιειται δηλαδή μόνο για σερφαρισμα στο ίντερνετ από το wifi του σπιτιού.

Είναι ενα τετραπύρηνο xiaomi με 4 giga μνήμη και 16 gb χωρητικότητα.Δεν έχω βάλει μέσα τίποτα από φωτογραφίες,αρχεία,βίντεο.Ειναι όπως το είχα αγοράσει τότε και το έχω ανοίξει λίγες φορές μόνο για σερφαρισμα σε ιστοσελίδες κλπ.

Θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω ώστε να λειτουργεί πιο γρηγορα γιατί μου κολλάει πολυ,είναι αργό γενικα κλπ.Καθαρισμο προσωρινής μνημης έκανα κάθε φορά που το χρησιμοποιούσα αλλά δεν άλλαξε κάτι στην ταχύτητα του οπότε δεν φταιει αυτό.

Έχω βέβαια και σαν πρώτο κινητό ένα οκταπυρηνο με 6gb μνήμη κλπ που πάει σφαίρα.Θελω να πω πως δεν φταίει η ταχύτητα του ιντερνετ που έχω σπιτι αλλά η ίδια η συσκευή.

Οπότε τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορο;

Σας ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από sonikk
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sonikk είπε

Είναι ενα τετραπύρηνο xiaomi με 4 giga μνήμη και 16 gb χωρητικότητα.

Αμφιβάλλω οτι υπάρχει κινητό με συνδυασμό τέτοιες μνήμες .Ποιο μοντέλο είναι;

Δημοσ.
4 hours ago, sonikk said:

Γεια χαρά σε όλους!

Έχω ένα smartphone καινούριο  με την έννοια ότι το έχω χρησιμοποιήσει μόνο 15-20 φορές μοντέλο του 20 που το χρησιμοποιώ σαν δεύτερο κινητό μόνο στο σπίτι και δεν έχω βάλει κάρτα sim.Χρησιμοποιειται δηλαδή μόνο για σερφαρισμα στο ίντερνετ από το wifi του σπιτιού.

Είναι ενα τετραπύρηνο xiaomi με 4 giga μνήμη και 16 gb χωρητικότητα.Δεν έχω βάλει μέσα τίποτα από φωτογραφίες,αρχεία,βίντεο.Ειναι όπως το είχα αγοράσει τότε και το έχω ανοίξει λίγες φορές μόνο για σερφαρισμα σε ιστοσελίδες κλπ.

Θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω ώστε να λειτουργεί πιο γρηγορα γιατί μου κολλάει πολυ,είναι αργό γενικα κλπ.Καθαρισμο προσωρινής μνημης έκανα κάθε φορά που το χρησιμοποιούσα αλλά δεν άλλαξε κάτι στην ταχύτητα του οπότε δεν φταιει αυτό.

Έχω βέβαια και σαν πρώτο κινητό ένα οκταπυρηνο με 6gb μνήμη κλπ που πάει σφαίρα.Θελω να πω πως δεν φταίει η ταχύτητα του ιντερνετ που έχω σπιτι αλλά η ίδια η συσκευή.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Είναι παλιό και με χαμηλά χαρακτηριστικά. Άντε κάνε μια επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων μήπως και είναι λίγο καλύτερα για κάποιες μέρες, αλλά ως εκεί...

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, sonikk είπε

Γεια χαρά σε όλους!

Σας ευχαριστώ πολύ!

δες ακριβως ποιο μοντελο εχεις και δες στο xda πως θα κανεις ροοτ και πως θα περασεις  custom rom που θα ειναι "ελαφρια". 

μην περιμενεις οτι θα γινει τουρμπο, αλλα σιγουρα θα πηγαινει καλυτερα.

Δημοσ.

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Το κινητό είναι παλιό.

Έχει πολύ χαμηλά χαρακτηριστικά.

Εξάλλου το είπες και μόνος σου ότι με το άλλο που είναι 6gb ram και οκταπυρηνο δεν έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, GATE123 είπε

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Το κινητό είναι παλιό.

Έχει πολύ χαμηλά χαρακτηριστικά.

Εξάλλου το είπες και μόνος σου ότι με το άλλο που είναι 6gb ram και οκταπυρηνο δεν έχεις πρόβλημα.

Σκέφτηκα ότι αν έβαζα κάποια κάρτα μνήμης πχ 128 giga ότι θα βελτιωνόταν η απόδοση του.

Δημοσ.
25 minutes ago, sonikk said:

Σκέφτηκα ότι αν έβαζα κάποια κάρτα μνήμης πχ 128 giga ότι θα βελτιωνόταν η απόδοση του.

Δεν έχει καμία σχέση η κάρτα μνήμης.

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις το πιο απλό είναι να απεγκαταστήσεις 5-10 προεγκατεστημένες εφαρμογές μέσω adb. Με την εφαρμογή App Inspector μπορείς να δεις τα ονόματα των πακέτων, με adb shell και pm uninstall -k --user 0 "όνομα πακέτου" τα απεγκαθιστάς. Νομίζω ότι με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων επανέρχονται χωρίς να το έχω δοκιμάσει όμως. 

• Thanks 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, KyrGR είπε

Σε τέτοιες περιπτώσεις το πιο απλό είναι να απεγκαταστήσεις 5-10 προεγκατεστημένες εφαρμογές μέσω adb. Με την εφαρμογή App Inspector μπορείς να δεις τα ονόματα των πακέτων, με adb shell και pm uninstall -k --user 0 "όνομα πακέτου" τα απεγκαθιστάς. Νομίζω ότι με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων επανέρχονται χωρίς να το έχω δοκιμάσει όμως. 

Με επαναφορά επανέρχονται στην περισσότερες των περιπτώσεων σωστά. Σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και με απλό restart.

Δημοσ.

Η επαναφορά δε θα βοηθήσει σε τίποτα γιατί όταν γίνουν πάλι τα apps update θα αρχίσει να σέρνεται.Το μόνο που μπορείς να κάνεις μετά την επαναφορά και πριν κάνει οποιοδήποτε update είναι να πας και να απεγκαταστήσεις ότι δε χρειάζεσαι και ότι δεν αφαιρείτε να το κάνεις διακοπή.Θα σέρνεται και πάλι αλλά λιγότερο.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...