Προς το περιεχόμενο

Εισαγωγή σε σχολή Μηχανολόγων απο ΕΠΑΛ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και από εμένα. Στη δική μου εποχή όσοι είχαν περάσει από ΕΠΑΛ ή εσπερινά αργά ή γρήγορα άφησαν τη σχολή (ΠΜ ΔΠΘ) λόγω κενών στα μαθηματικά.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σύμφωνα με.το.προσφατο ΦΕΚ https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-2023/FEK-2024-Tefxos B-03836-downloaded -03_07_2024.pdf

Πολλα.τμηματα όπως ημμυ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα, ημμυ Ηράκλειο, ηλεκτρολόγοι και.ηλεκτρονικοι μηχανικοί, μηχανολόγοι, ναυπηγοί παδα πήραν ισοτιμία με τα παλιά τμήματα μηχανικών και χαρακτηρισμό integrated master, οπότε λογικά.θα εγγράφονται στο ΤΕΕ με ίδια επαγγελματικά δικαιώματα.

• 3 μήνες μετά...
Στις 16/6/2024 στις 7:18 ΠΜ, viv1205 είπε

Ενα χρόνο σχεδόν μετά, ποια είναι τα νέα σου? Σε ποια σχολή πήγες? Δυσκολεύτηκες?

Σορρυ για την αργοπορημένη απάντηση😛. Μηχανολόγων κ Αεροναυπηγών Πάτρα κατέληξα. Γενικά ένα θεματάκι με φυσικομαθηματικά το έχω. Κατά τ άλλα πάει μια χαρά.

• Like 2

Στις 20/6/2023 στις 8:54 ΜΜ, VasilisSpin είπε

Καλησπέρα!  Έρχεται πολύ σύντομα η ώρα του μηχανογραφικού και χρειάζομαι βοήθεια να αποφασίσω σχολή. 

Σκέφτομαι για ΕΜΠ, ΠΠ ή ΠΑΔΑ. Τείνω προς ΠΑΔΑ γιατί πιστεύω πως θα μπορώ να ανταποκριθώ καλύτερα στα μαθήματα με την μειωμένη γνώση που κατέχω σε σχεση με μαθητές του ΓΕΛ στα μαθηματικά και την φυσική. Έχουν μεγάλη διαφορά οι σχολές στο επίπεδο δυσκολίας τους? 

Επίσης δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς παίζεται με τα εργασιακά δικαιώματα απο ΠΑΔΑ...

ευχαριστώ!😁

Στις 22/6/2023 στις 6:46 ΜΜ, shrimpycat είπε

Ναι έχουν διαφορετικά επαγγέλματα δικαιώματα μην σε επηρεάζει η ανωτατοποιηση των ΤΕΙ. Δεν γράφονται στο ΤΕΕ. 

Στις 22/6/2023 στις 6:56 ΜΜ, MauroPaltoudias είπε

Οι διαφορές είναι απλά τεράστιες, μεταξύ των δυο πρώτων και του τρίτου. Χαοτικές θα τις χαρακτήριζα.

ξέρω ότι το θέμα είναι αρχαίο αλλά ως Μηχ-Μηχ ΕΜΠ που κοντέυω τα 50 ας πω μια γνώμη μπας και τη διαβάσει κανείς στο μέλλον που θα ξεθάψει το νήμα

Δε ξέρω πόσο "χαοτικές" είναι οι διαφορές καθώς δεν έχω περάσει από ΤΕΙ. ίσως οντως να υπάρχουν μεγάλες διαφορές αν πχ κάποιος θέλει να ακολουθήσει ακαδημαική καριέρα, τίποτα σπουδές σε κανα Stanford , MIT κλπ ή ξερωγω τίποτα εξειδικευμένο σε R&D

that said ...

είμουν και εγώ της παρόμοιας άποψης μικρός ότι οι διαφορές λογικά είναι τεράστιες, αλλά στο 95% των περιπτώσεων θεωρώ ότι λίγο επηρεάζουν

• Για το αν γράφεσαι στο ΤΕΕ κλπ ... χέστηκε η φοράδα στο αλόνι.
  • έχω γνωρίσει ακετά παιδιά από ΤΕΙ που είναι αστέρια στη δουλειά τους, και καλές δουλειές έχουν και καλοπληρώνονται  και τα πάντα, και άπειρους διπλωματούχους που είναι "μυρωδιές".
  • Οποιοσδήποτε μπει σε ένα πολυτεχνείο και θέλει να το τελειώσει, θα το τελειώσει δεν είναι κατι εξαιρετικό. Δε θα γίνει ποτέ ο νέος Tesla ή Henry Ford αλλά δεν είναι κάτι ειδαίτερα δύσκολο. Όσοι δε το τελειώνουν είναι περισσότερο από δικιά τους επιλογή.
  • Αν κάποιος είναι πραγματικά "προκομένος" είτε πάει στο ΕΜΠ είτε στο ΤΕΙ Σερρών θα βρει το δρόμο του. 
  • Η οσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο δεν είναι ότι ξερωγω το ΕΜΠ είναι εξ' ορισμού "καλύτερο"  από το ΤΕΙ αλλά απλά έχει καλύτερο "αρχικό υλικό" να δουλέψει. Περισσότερο οι φοιτητές κανουν το ίδρυμα παρά το ανάποδο.  
  • Like 1
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/10/2024 στις 11:45 ΠΜ, DrLo είπε

ξέρω ότι το θέμα είναι αρχαίο αλλά ως Μηχ-Μηχ ΕΜΠ που κοντέυω τα 50 ας πω μια γνώμη μπας και τη διαβάσει κανείς στο μέλλον που θα ξεθάψει το νήμα

Δε ξέρω πόσο "χαοτικές" είναι οι διαφορές καθώς δεν έχω περάσει από ΤΕΙ. ίσως οντως να υπάρχουν μεγάλες διαφορές αν πχ κάποιος θέλει να ακολουθήσει ακαδημαική καριέρα, τίποτα σπουδές σε κανα Stanford , MIT κλπ ή ξερωγω τίποτα εξειδικευμένο σε R&D

that said ...

είμουν και εγώ της παρόμοιας άποψης μικρός ότι οι διαφορές λογικά είναι τεράστιες, αλλά στο 95% των περιπτώσεων θεωρώ ότι λίγο επηρεάζουν

• Για το αν γράφεσαι στο ΤΕΕ κλπ ... χέστηκε η φοράδα στο αλόνι.
  • έχω γνωρίσει ακετά παιδιά από ΤΕΙ που είναι αστέρια στη δουλειά τους, και καλές δουλειές έχουν και καλοπληρώνονται  και τα πάντα, και άπειρους διπλωματούχους που είναι "μυρωδιές".
  • Οποιοσδήποτε μπει σε ένα πολυτεχνείο και θέλει να το τελειώσει, θα το τελειώσει δεν είναι κατι εξαιρετικό. Δε θα γίνει ποτέ ο νέος Tesla ή Henry Ford αλλά δεν είναι κάτι ειδαίτερα δύσκολο. Όσοι δε το τελειώνουν είναι περισσότερο από δικιά τους επιλογή.
  • Αν κάποιος είναι πραγματικά "προκομένος" είτε πάει στο ΕΜΠ είτε στο ΤΕΙ Σερρών θα βρει το δρόμο του. 
  • Η οσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο δεν είναι ότι ξερωγω το ΕΜΠ είναι εξ' ορισμού "καλύτερο"  από το ΤΕΙ αλλά απλά έχει καλύτερο "αρχικό υλικό" να δουλέψει. Περισσότερο οι φοιτητές κανουν το ίδρυμα παρά το ανάποδο.  

Όπως ακριβώς το έγραψες.

Και όσον αφορά σχολές μηχανικών ΤΕΙ, όπως έχω γράψει σε άλλα θέματα, μηχανικών Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος τελείωσα, και από ότι φαίνεται το επίπεδο ήταν αρκετά οκ για να είμαι τώρα επίκουρος καθηγητής στη σχολή Μηχ. Μηχανικών και Αεροδιαστημικής, σε πανεπιστήμιο του Russell Group.

Που να πάει, αν είμαι πολύ καλός, ίσως μια μέρα καλύψω τα κενά μου και καταφέρω να εισαχθώ στο ΕΜΠ :P

Επεξ/σία από RedEnergy

1 ώρα πριν, RedEnergy είπε

Όπως ακριβώς το έγραψες.

Και όσον αφορά σχολές μηχανικών ΤΕΙ, όπως έχω γράψει σε άλλα θέματα, μηχανικών Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος τελείωσα, και από ότι φαίνεται το επίπεδο ήταν αρκετά οκ για να είμαι τώρα επίκουρος καθηγητής στη σχολή Μηχ. Μηχανικών και Αεροδιαστημικής, σε πανεπιστήμιο του Russell Group.

Που να πάει, αν είμαι πολύ καλός, ίσως μια μέρα καλύψω τα κενά μου και καταφέρω να εισαχθώ στο ΕΜΠ :P

Ο νόμος των μέσων όρων συνεχίζει να ισχύει βέβαια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...