Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Μήπως μιλάς για άλλη χώρα? 

Μια χαρά συνεχίζουν κάποιοι με τα αυθαίρετα και μετά το 2011!

Με τροχοβίλα ξεκίνησε ο άλλος με 50 τ.μ. και βεράντα άλλα 20 τ.μ. πάνω σε σιδερένια βάση, το 2015.
Το 2020, αφού δεν τον ενόχλησε κανείς και εν μέσω lock down λόγω κορονοϊού, έκλεισε την βεράντα, έκανε πέτρινα τοιχία γύρω από τη σιδερένια βάση και δημιούργησε νέα βεράντα, 25 τ.μ.

Φέτος έκανε ένα τεράστιο "τοιχίο" με τσιμεντόλιθους σχεδόν 2,5 μέτρα, μπάζωσε για να ισιώσει το επικλινές έδαφος μπροστά στη νέα βεράντα για να κάνει κήπο και πέτρινο μπάρμπεκιου.
Το τοιχίο έχει ήδη ανοίξει και είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει στον δρόμο που είναι ακριβώς από κάτω και γι' αυτό αποφεύγουμε πλέον να περνάμε από κει!

Με ενα τηλεφωνημα, τα γκρεμιζει ολα και τους κλεινεις το σπίτι.

1 ώρα πριν, Gatilaras είπε

Ισως να μην εχω,ισως να μην εχω παρε-δωσε καθε μερα με μηχανικους και τοπογραφους λογω της δουλειας μου αλλα οκ.

Την τροχοβιλα,επειδη το εψαχνα για προσωπικη μου υποθεση,μπορεις σε τσιμεντοεξεδρα να την τοποθετησεις χωρις κανενα απολυτως προβλημα.

Εχεις προβλημα. Αποθηκακι απο το Praktiker ξυλινο με 1000€ αν το βαλεις επανω σε τσιμέντο έχεις πρόβλημα. Τι συζηταμε? Το αυθαιρετο ειναι αυθαιρετο και δεν υπαρχει καμια ελπιδα τακτοποιησης σημερα. Το θεμα μας ειναι ΑΝ σε δει η πολεοδομια και ΑΝ σε καρφωσει καποιος? 

Προφανως και η πολεοδομια δεν βρισκεται παντου. Προφανως και ειναι υποστελεχωμενη. Αν το μαθει ομως τα γκρεμιζεις. Αν δεν το μαθει, δεν θα μπορεσεις να τα κανεις ποτε τιποτα. Ουτε θα πουλησεις ποτε, ουτε θα κληρονομησει καποιος.

Ρευμα δεν θα παρεις ποτε. Αποχετευση ποτε. Ουτε η σκατοφορα δεν θα ερθει να σε αδειασει σε τοσο εξωφθαλμο αυθαιρετο οπως αυτο που συζηταμε. 

Η αξιας ενος στρεμματος εκτος σχεδιου ειναι 3-5€ γιατι φτιαχνεις εναν ομορφο μπαξε. ΑΝ βρεις νερο. Αλλιως ουτε αυτο.

Υ.γ Και εγω καθε μερα εχω. Οικογενειακα, φιλικα, επαγγελματικα. Εχω 3 οικοδομές σε εξέλιξη αυτη την στιγμή. Δεν ξερεις ποσο θελω αυτη την στιγμη μια επέκταση βεράντας!

• Like 4
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με τις καινούριες νομοθεσίες που έχουν περάσει εχουν κλείσει πολλες παρεκλίσεις για τα εκτός σχεδίου κάτω από 4 στρέμματα, ουσιαστικά μετά γίνεσαι έρμαιο του κάθε γείτονα που και αυτός μπορεί να είναι αυθαίρετος , άρα μετά πάμε για το ποιος έχει τις μεγαλύτερες γνωριμίες.

Υ.γ Τον τελευταίο καιρό ψηφίζονται σε φεκ πολεοδομικά σχέδια σε διάφορες περιοχές και πολλά από αυτά που βλέπεις ότι είναι αυθαίρετα σε λίγα χρόνια με την εφαρμογή των σχεδίων πολής θα είναι νομιμα μετά από τις τακτοποιήσεις που θα κάνουν

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, andreaspA είπε

Με ενα τηλεφωνημα, τα γκρεμιζει ολα και τους κλεινεις το σπίτι.

Εχεις προβλημα. Αποθηκακι απο το Praktiker ξυλινο με 1000€ αν το βαλεις επανω σε τσιμέντο έχεις πρόβλημα. Τι συζηταμε? Το αυθαιρετο ειναι αυθαιρετο και δεν υπαρχει καμια ελπιδα τακτοποιησης σημερα. Το θεμα μας ειναι ΑΝ σε δει η πολεοδομια και ΑΝ σε καρφωσει καποιος? 

Προφανως και η πολεοδομια δεν βρισκεται παντου. Προφανως και ειναι υποστελεχωμενη. Αν το μαθει ομως τα γκρεμιζεις. Αν δεν το μαθει, δεν θα μπορεσεις να τα κανεις ποτε τιποτα. Ουτε θα πουλησεις ποτε, ουτε θα κληρονομησει καποιος.

Ρευμα δεν θα παρεις ποτε. Αποχετευση ποτε. Ουτε η σκατοφορα δεν θα ερθει να σε αδειασει σε τοσο εξωφθαλμο αυθαιρετο οπως αυτο που συζηταμε. 

Η αξιας ενος στρεμματος εκτος σχεδιου ειναι 3-5€ γιατι φτιαχνεις εναν ομορφο μπαξε. ΑΝ βρεις νερο. Αλλιως ουτε αυτο.

Υ.γ Και εγω καθε μερα εχω. Οικογενειακα, φιλικα, επαγγελματικα. Εχω 3 οικοδομές σε εξέλιξη αυτη την στιγμή. Δεν ξερεις ποσο θελω αυτη την στιγμη μια επέκταση βεράντας!

Ούτε να το ασφαλίσει θα μπορεί 😕

Δημοσ.

και επειδή πλέον με τις αεροφωτογραφίες βλέπουν τι έχει γίνει πριν και μετά το 2011 υπάρχουν τρελά προβλήματα. Και τέλος ας πάει αυτός με το αυθαίρετο να το μεταβιβάσει. Θα βρεθεί μηχανικός να υπογράψει ΥΔ περί μη αυθαιρεσιών ενώ υπάρχουν παρεμβάσεις? Και ειδικά όταν μιλάμε για κτίσματα 2017-2020 φαίνονται και τα δομικά υλικά και ο μηχανολογικός εξοπλισμός ότι είναι μετά του 2011.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sotiris123 είπε

και επειδή πλέον με τις αεροφωτογραφίες βλέπουν τι έχει γίνει πριν και μετά το 2011 υπάρχουν τρελά προβλήματα. Και τέλος ας πάει αυτός με το αυθαίρετο να το μεταβιβάσει. Θα βρεθεί μηχανικός να υπογράψει ΥΔ περί μη αυθαιρεσιών ενώ υπάρχουν παρεμβάσεις? Και ειδικά όταν μιλάμε για κτίσματα 2017-2020 φαίνονται και τα δομικά υλικά και ο μηχανολογικός εξοπλισμός ότι είναι μετά του 2011.

Δεν φτανει η βεβαιωση. Χρειαζεται ΗΤΚ η οποια δεν βγαινει για αυθαιρετο.

Αυθαιρετο ξυλινο σπιτακι απο το Praktiker μπορεις να φτιαξεις σημερα. Εφτιαξα. Για τις αξινες και τις τσουγκρανες του κηπου. Αν χρειαστει ποτε να κανω συμβολαιο ή μιλησει κανεις, πηρα σημερα και σπαθοσεγα απο το Lidl. Το κοβω και το καιω στο τζάκι.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σχετικό αυτό με το ΗΤΚ, Πραγματικά κάποιοι συνάδελφοι το έχουν ξεφτιλίσει. Όπως και με τα ΠΕΑ. Αναρωτιέμαι αν το 10% των ΗΤΚ ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα.

Εντάξει αν δεν ακουμπάει  στο κτήριο πάει και έρχεται. Απλά δεν το δηλώνεις και αν σε πιάσουν το κατεδαφίζεις. Αλλά εδώ μιλάμε για ολόκληρη κατασκευή. Για οτιδήποτε θέλει βεβαιώσεις και τοπογραφικά και πλέον και οι συμβολαιογράφοι έχουν άποψη για τις αυθαιρεσίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μεταβιβαστεί αυτό. Ούτε καν ρεύμα βασικά. Τι ΥΔΕ θα καταθέσεις?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει παγιωθεί η αντίληψη ότι το αυθαίρετο είναι δικαίωμα.  Φυσικά σε αυτό συνέβαλλαν οι νομιμοποησεις και τακτοποιήσεις κατά καιρούς.  Πολύς κόσμος πιστεύει ότι αφού υπάρχουν σχετικός νόμος μπορεί ανά πάσα στιγμή να φτιάξει οτιδήποτε και να το τκτοποιησει οποτεδήποτε αγνοώντας το χρονικό όριο κατασκευής του 2011. Η διαφορα με παλιότερες καταστάσεις είναι η ευκολία των δορυφορικών φωτογραφιών και η ύπαρξη ηλεκτρονικών αρχείων που διαπιστώνουν την παράβαση σε πραγματικό χρόνο 

Ίσως πιστεύουν ότι θα βγει καινούριους νόμος σε 50 χρόνια που θα τακτοποιει τις σημερινές παραβάσεις 

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Like 3
Δημοσ.
2 hours ago, Maurikycli said:

Ισως πιστεύουν ότι θα βγει καινούριους νόμος σε 50 χρόνια που θα τακτοποιει τις σημερινές παραβάσεις 

Εγώ δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι αυτό ακριβώς πιστεύουν πάρα πολλοί!

Και χάρισμα δανείων πίστευαν κάποιοι επειδή είχε γίνει κάποτε και ήταν σίγουροι ότι θα ξαναγίνει γι' αυτό δεν πλήρωναν!

Και εν μέρει πολλοί "δικαιώθηκαν" με όλους αυτούς τους νόμους για την προστασία πρώτης κατοικίας, για τους "ευάλωτους" κ.λπ. κ.λπ.!

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Ίσως πιστεύουν ότι θα βγει καινούριους νόμος σε 50 χρόνια που θα τακτοποιει τις σημερινές παραβάσεις 

Ξέρεις αυτο που λες μπορεί πολλές φορες να μην εχει και καμια σημασία, γιατι αυτός που το έφτιαξε έμεινε εκει μια ζωη και μετα ισως πέθανε, αρα νομιμοποιηθεί ή οχι λίγο τον νοιάζει.

Ασε που δεν εχει και νοημα η νομιμοποίηση αν το σπίτι παραμένει εκει για χρονια και αιώνες χωρίς η πολιτεία να το γκρεμίζει

• Like 1
Δημοσ.

Λ

Δεν διαφωνώ αλλά εδώ αναφέρεται η αξιοποίηση του εκτός σχεδίου αγροτεμαχίου με τροχοβίλα airbnb κλπ γεγονός αδύνατο για αυθαίρετο

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Διαβαζοντας το θεμα, αναρωτιεμαι τι ειναι "trending" για την εποχη..
Ξερω οτι καποιοι καποτε, κανανε αυτο που περιγραφεται σε παλαιοτερη απαντηση, και νομιμοποιουσαν σιγα σιγα..
Πλεον ομως, με την νεα νομοθεσια, τι εχουν σκαρφιστει; Εχω δει διαφορα περιεργα, στην περιοχη που μενω, και αναρωτιεμαι τι απο αυτα ειναι τεχνασματα, την ιδια ωρα που εμενα με καλουν να πληρωσω μεχρι και κατι ατακτοποιητα κρασπεδα απο την γιαγια μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...