Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 20/06/2023 at 21:44, Haldol said:

Πήγαινε σε έναν μεσίτη να σου το εκτιμήσει. Ίσως να μπορούσες να το κάνεις και μόνος, αλλά θα έπρεπε να παρακολουθείς καιρό τι γίνεται γύρω - γύρω. Όπως και να 'χει η συμφωνία εδραιώνεται εκεί που τα βρίσκουν και οι 2 μεριές, οπότε αν σου λέει 5,5Κ και εσύ π.χ. θέλεις 10Κ+ καταλαβαίνεις ότι μάλλον δε θα πωληθεί. Δε γεφυρώνεται εύκολα μία διαφορά Χ2.

Κι όμως ακριβώς αυτό το πρόβλημα έχω.δεν χρειάζεται να πάω σε μεσίτη να μου εκτιμήσει την περιουσία μου γιατί από πάντα αυτή είναι η τιμή απλά δεν είναι δυστυχώς αυτή που θέλω 

On 21/06/2023 at 00:05, NikosKallithea said:

Τουλαχιστον εχει δρομο;

Γιατι αν δεν εχει και δρόμο το παντρεύτηκες χωρίς δεύτερη κουβέντα 

Γιατί να μην έχει ρε φίλε στο Πηγαδι κατουρησε? Ποιο κεντρικό μέρος δεν υπάρχει από αυτό τελως πάντων 

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
52 minutes ago, Brashida said:

Κι όμως ακριβώς αυτό το πρόβλημα έχω.δεν χρειάζεται να πάω σε μεσίτη να μου εκτιμήσει την περιουσία μου γιατί από πάντα αυτή είναι η τιμή απλά δεν είναι δυστυχώς αυτή που θέλω 

Ίσως εδώ να είναι το πρόβλημα. Την τιμή την καθορίζει κυρίως η ίδια η αγορά. Ούτε εσύ, με βάση το τι θέλεις, αλλά ούτε αυτός που ενδιαφέρεται ν' αγοράσει. Αν αντίστοιχα οικόπεδα γύρω - γύρω πωλούνται για Χ / τ.μ. κι εσύ θες 2Χ, αυτό που θέλεις δε θα το πάρεις ποτέ. Απλά το οικόπεδο δε θα πουληθεί ποτέ. Ο μεσίτης (ή ο εκτιμητής, που έγραψε πιο σωστά ο @Basilhs23___) γνωρίζει τι ισχύει στην πραγματικότητα.

Φυσικά, ισχύει και το ανάποδο, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που έχουν ξεπουληθεί ιδιοκτησίες χωρίς λόγο, επειδή ο (πρώην) ιδιοκτήτης δεν έκρινε σωστά την αξία τους.

Δημοσ.
Στις 21/6/2023 στις 12:34 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Δεν χρειάζεται ουτε εκτιμητές ουτε τίποτα, μαθε την αντικειμενική αξια και πορέψου με αυτήν, μην πετάς τα λεφτά σου.

Δεν συμβαδίζουν πάντα όμως. Νομίζω ότι ο μεσίτης θα του δώσει μια ιδέα της αξίας και αν υπάρχει ενδιαφέρον.

Δημοσ.
Στις 20/6/2023 στις 9:43 ΜΜ, valadsk είπε

έχω 1 στρέμμα στη Λεύκη - Πτελεός (τουριστικό μέρος) του Ν. Μαγνησίας. Η Λεύκη βουλιάζει το καλοκαίρι.

Ο γείτονας θέλει να το πάρει να το ενώσει με το δικό του με 4.000 ευρώ. Και περνάει και νερό και ρεύμα αν και είναι εκτός σχεδίου πόλεως και τα γειτονικά σπίτια έχουν κανονικά ρεύμα και νερό.

ζητάω 15.000 ευρώ εδώ και 5 χρόνια και δεν μου τα δίνουν με τίποτα. Όλοι θέλουν με 3k και 4k στη καλύτερη.

Πολυ ωραια η παραλια αλλα 1 στρεμμα χωραφι για ποιον λογο μπορει να αξιζει 15.000 ? Μονο μπαξέ μπορείς να κάνεις.

Στις 21/6/2023 στις 12:12 ΜΜ, Gatilaras είπε

Προφανως και ειναι ξεφτιλα,εδω στα δικα μου μερη(οχι πολυ μακρια,Φθιωτιδα) στα παραλιακα(ο Θεος να τα κανει) για οικοπεδο μισο στρεμμα αντε 600τμ στην καλυτερη μη οικοδομησιμο(για κανενα λογο) ζητανε 10-20χιλ αναλογα την περιοχη.Στην περιπτωση σου καλυτερα ριξε 2 προκατ μεσα και κανε το airbnb ;)

προκατ στο εκτος σχεδιου και θα το κανει και airbnb? Δεν γινονται αυτα τα πραγματα! Δεν ειμαστε στο 1980 πια. Πριν στησει ο γερανος, θα εχει παει αυτόφωρο. Ακομα και αν στησει ο γερανος ενα χειμωνιατικο βράδυ με το που σκασει η ανοιξη τα ξηλωσε ολα. 

Δεν υπαρχουν νέα αυθαίρετα πια. Εκτος σχεδιου ειναι χωραφι και μονο χωραφι. Πια ακομα και τα 4 στρεμματα με λιγες εξαιρεσεις, και αυτα χωραφια ειναι. 

• Like 3
Δημοσ.

Εάν όντως το θέλει, θα σου δώσει κάτι παραπάνω. Αλλά εάν η αντικειμενικη αξία του είναι 5κ, τότε τι παραπάνω περιμένεις να σου δώσει; 

Δημοσ.

Μην ασχολείστε με την αντικειμενική όταν θέλετε να υπολογίσετε την εμπορική αξία. Αγνοήστε την, σαν να μην υπάρχει. Μόνο οι τιμές των (προσφάτως) πωληθέντων και του ανταγωνισμού έχουν σημασία.

• Like 9
Δημοσ.
9 hours ago, andreaspA said:

Πολυ ωραια η παραλια αλλα 1 στρεμμα χωραφι για ποιον λογο μπορει να αξιζει 15.000 ? Μονο μπαξέ μπορείς να κάνεις.

προκατ στο εκτος σχεδιου και θα το κανει και airbnb? Δεν γινονται αυτα τα πραγματα! Δεν ειμαστε στο 1980 πια. Πριν στησει ο γερανος, θα εχει παει αυτόφωρο. Ακομα και αν στησει ο γερανος ενα χειμωνιατικο βράδυ με το που σκασει η ανοιξη τα ξηλωσε ολα. 

Δεν υπαρχουν νέα αυθαίρετα πια. Εκτος σχεδιου ειναι χωραφι και μονο χωραφι. Πια ακομα και τα 4 στρεμματα με λιγες εξαιρεσεις, και αυτα χωραφια ειναι. 

Για το αν υπαρχουν νεα αυθαιρετα πια επετρεψε μου να εχω αμφιβολιες,εαν δεν υπαρξει "καλοθελητης" να αρχισει της καρφωτες μια χαρα γινεται και μολις σε τσιμπησουν,μιας και ο νομος περι νομιμοποιησης αυθαιρετων ειναι ακομη σε ισχυ,απλα πληρωνεις την νομιμοποιηση και εισαι κομπλε.Παρ'ολα αυτα,αντε και δεν εισαι φιλος των πλαγιων μεσων,βγαζουμε και το airbnb,παλι μπορεις να τοποθετησεις τροχοβιλα/ες και να κανεις την ιδια δουλεια με αγγελιες κλπ.

Δημοσ.

ο νόμος περί αυθαιρέτων είναι για πριν του 2011 κτίσματα. Δεν ισχύει. Επίσης άλλο αυθαίρετο δωμάτιο άλλο κτίσμα χωρίς καν άδεια. Πως θα πάρεις ρεύμα? Νερό? Πως θα το δηλώσεις εφορία για να το νοικιάσεις μακροχρόνια είτε βραχυχρόνια? Και τώρα που θα κόψουν και την εκτός σχεδίου δόμησης θα "χαλάσουν" και τα μεγαλύτερα αγροτεμάχια

• Like 3
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Για το αν υπαρχουν νεα αυθαιρετα πια επετρεψε μου να εχω αμφιβολιες,εαν δεν υπαρξει "καλοθελητης" να αρχισει της καρφωτες μια χαρα γινεται και μολις σε τσιμπησουν,μιας και ο νομος περι νομιμοποιησης αυθαιρετων ειναι ακομη σε ισχυ,απλα πληρωνεις την νομιμοποιηση και εισαι κομπλε.Παρ'ολα αυτα,αντε και δεν εισαι φιλος των πλαγιων μεσων,βγαζουμε και το airbnb,παλι μπορεις να τοποθετησεις τροχοβιλα/ες και να κανεις την ιδια δουλεια με αγγελιες κλπ.

Δεν εχεις την παραμικρη γνωση του θεματος. Ειναι πρακτικα αδυνατον να φτιαξεις αυθαιρετο σημερα. Εκτος και αν μιλαμε για την κορφη του βουνου , μεσα στην χαραδρα με φωτοβολταικά. Αν δε γινει η καρφωτη που λες, την γαμησες!

Και η τροχοβιλα αυθαίρετη ειναι!

• Like 1
Δημοσ.
54 minutes ago, andreaspA said:

Δεν εχεις την παραμικρη γνωση του θεματος. Ειναι πρακτικα αδυνατον να φτιαξεις αυθαιρετο σημερα. Εκτος και αν μιλαμε για την κορφη του βουνου , μεσα στην χαραδρα με φωτοβολταικά. Αν δε γινει η καρφωτη που λες, την γαμησες!

Ισως να μην εχω,ισως να μην εχω παρε-δωσε καθε μερα με μηχανικους και τοπογραφους λογω της δουλειας μου αλλα οκ.

Την τροχοβιλα,επειδη το εψαχνα για προσωπικη μου υποθεση,μπορεις σε τσιμεντοεξεδρα να την τοποθετησεις χωρις κανενα απολυτως προβλημα.

Δημοσ.

Αν δεν είναι αυτοκινούμενη η τροχοβίλα θέλει κανονικά οικοδομική άδεια. Όπως και η τσιμεντοεξέδρα.

• Like 3
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Ισως να μην εχω,ισως να μην εχω παρε-δωσε καθε μερα με μηχανικους και τοπογραφους λογω της δουλειας μου αλλα οκ.

Την τροχοβιλα,επειδη το εψαχνα για προσωπικη μου υποθεση,μπορεις σε τσιμεντοεξεδρα να την τοποθετησεις χωρις κανενα απολυτως προβλημα.

Έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να κάνεις συνεδρίες με τα δίκτυα και πρέπει να είναι και πάνω σε Ρόδες.

Δημοσ.
2 hours ago, andreaspA said:

Μήπως μιλάς για άλλη χώρα? 

Μια χαρά συνεχίζουν κάποιοι με τα αυθαίρετα και μετά το 2011!

Με τροχοβίλα ξεκίνησε ο άλλος με 50 τ.μ. και βεράντα άλλα 20 τ.μ. πάνω σε σιδερένια βάση, το 2015.
Το 2020, αφού δεν τον ενόχλησε κανείς και εν μέσω lock down λόγω κορονοϊού, έκλεισε την βεράντα, έκανε πέτρινα τοιχία γύρω από τη σιδερένια βάση και δημιούργησε νέα βεράντα, 25 τ.μ.

Φέτος έκανε ένα τεράστιο "τοιχίο" με τσιμεντόλιθους σχεδόν 2,5 μέτρα, μπάζωσε για να ισιώσει το επικλινές έδαφος μπροστά στη νέα βεράντα για να κάνει κήπο και πέτρινο μπάρμπεκιου.
Το τοιχίο έχει ήδη ανοίξει και είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει στον δρόμο που είναι ακριβώς από κάτω και γι' αυτό αποφεύγουμε πλέον να περνάμε από κει!

• Like 1
Δημοσ.
26 minutes ago, zio10 said:

Έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να κάνεις συνεδρίες με τα δίκτυα και πρέπει να είναι και πάνω σε Ρόδες.

Ναι πρεπει να ειναι σε ροδες απλα συνηθως αυτο που κανουν ολοι ειναι να φτιαχνουν μια τσιμεντοεξεδρα για να μην υπαρχει κ φθορα.Με τα δικτυα οντως δεν μπορεις να συνδεθεις(πολυ πιθανο με πλαγιο τροπο να μπορεις),ειδικα εαν δεν υπαρχει καπου εκει κοντα ηδη υποδομη,

4 minutes ago, SB_1957 said:

Μήπως μιλάς για άλλη χώρα? 

Μια χαρά συνεχίζουν κάποιοι με τα αυθαίρετα και μετά το 2011!

Με τροχοβίλα ξεκίνησε ο άλλος με 50 τ.μ. και βεράντα άλλα 20 τ.μ. πάνω σε σιδερένια βάση, το 2015.
Το 2020, αφού δεν τον ενόχλησε κανείς και εν μέσω lock down λόγω κορονοϊού, έκλεισε την βεράντα, έκανε πέτρινα τοιχία γύρω από τη σιδερένια βάση και δημιούργησε νέα βεράντα, 25 τ.μ.

Φέτος έκανε ένα τεράστιο "τοιχίο" με τσιμεντόλιθους σχεδόν 2,5 μέτρα, μπάζωσε για να ισιώσει το επικλινές έδαφος μπροστά στη νέα βεράντα για να κάνει κήπο και πέτρινο μπάρμπεκιου.
Το τοιχίο έχει ήδη ανοίξει και είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει στον δρόμο που είναι ακριβώς από κάτω και γι' αυτό αποφεύγουμε πλέον να περνάμε από κει!

Ευχαριστω!Γιατι κ εγω ειδα περισσυ κινουμενος σε ορεινο μερος(τουριστικο ομως) οπου το στρεμμα εχει αξια πωλησης αυτη τη στιγμη κοντα στις 150χιλ να εχουν ξεφυτρωσει διαφορες κατοικιες μεσα στην τελευταια 6ετια(ειχα να παω απο το 17) σε οικοπεδα εκτος σχεδιου και μια χαρα στεκονται εκει ωραιοτατες.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...