Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στην ομαδα του insomnia, κανωντας την ερευνα και στο google και στο forum δεν καταφερα να βρω κατι αξιολογο. Θελω να παραθεσω καποιες πληροφοριες σχετικα με αυτα τα πανεπιστημια/κολλεγια, να προσθεσω οτι μιλαμε για το Bachelor of Computer Science / Cybersecurity and Network.

Πηγα χθες στο Deree και μετα απο ενα αξιολογο interview και admission απο τα παιδια εκει μου φανηκε ΠΑΡΑ πολυ καλο(δεν θα μπορουσε να ισχυει και το αντιθετο ετσι οπως ειναι στημενο). Μου εξηγησαν πως λειτουργει το ολο θεμα, τα διδακτρα, τις γνωριμιες και τα συναφη.

Σημερα πηγα στο Athens Tech College, που μου φανηκε και αυτο αρκετα καλο. Να προσθεσω οτι στο Athens College μου ειπε οτι δεν αξιζει να παρεις πτυχιο στο Cybersecurity μιας και ειναι υποκατηγορια του Computer Science και οτι στα βιογραφικα φενεται καλυτερα το πτυχιο του Computer Science παρα σκετο του Cybersecurity. Μου εξηγησε δηλαδη οτι αξιζει να παρεις ενα Bachelor στο Computer Science και μετα με καποιες πιστοποιησεις η μεταπτυχιακο να κανεις το Cybersecurity παρα μονο το Cybersecurity.

Εχω μια ιδιαιτερη αγαπη στο Cybersecurity αλλα δεν θα με χαλαγε να ακουλουθησω και το roadmap του Computer Science πρωτα και υστερα του cyber.

Επισης να προσθεσω οτι το Tech College συνεργαζεται με το York το οποιο με τα λογια του κυριου εκει και με ενα μικρο search ειναι ενα αρκετα καλο πανεπιστημιο και εχουν και συνεργασια με το Codehub(Code.hub) το οποιο ειναι μια ''ομαδα/εταιρια'' που κανει προσληψεις και σεμιναρια πανω στην πληροφορικη και οτι μετα το πτυχιο βγαινουν στην αγορα εργασιας απο εκει.

Το ερωτημα μου ειναι ποιο απο τα 2 αξιζει να ακουλουθησω; (βγαζουμε το οικονομικο στην ακρη, και βγαζουμε τα υπολοιπα τυπου '' δωσε πανελληνιες, πηγαινε εξω να σπουδασεις'')

Το Deree ειναι οσο καλο οσο λενε?

Το Athens Tech ειναι τοσο καλο οσο ισχυριστηκε ο κυριος?

 

Ευχαριστω για τον χρονο σας και την εκτιμηση που θα δωσετε.

 

Δημοσ.

Στο Deree θα κανεις πολυ καλες διασυνδεσεις, εαν το κυνηγησεις. Δεν ξερω ομως τι παιζει με τα επαγγελματικά δικαιωματα του πτυχιου τους, μιας και δεν υπαρχει αλλο πανεπιστήμιο απο πισω να χορηγησει το bachelor. Εαν σε ενδιαφέρουν τα επαγγελματικά δικαιώματα, ρωτα κανα ΑΤΕΕΝ ή ΔΟΑΤΑΠ.

To Athens Tech οντως δινει πτυχιο απ το πανεπιστήμιο του York, το οποιο είναι ενα πολυ καλο πανεπιστήμιο. Εξειδικευεται σε τομεις της Πληροφορικης, οπότε οι καθηγητες του δεν είναι τυχαιοι σιγουρα.

Είναι και τα δυο καλα κολλεγια (τα καλύτερα μακραν στην Ελλαδα, κατ εμε), οπότε διαλεξε αναλογα του τι σ ενδιαφερει. Διασυνδεσεις ή ενα πτυχιο απο γνωστο αγγλικο πανεπιστήμιο, ωστε να φύγεις μετα εξω.

  • Like 3
Δημοσ.

@Dark_panel Ευχαριστώ για την απάντηση.

Με το Deree δεν μπορώ να βγω έξω;

Επίσης το Bachelor που χορηγεί εφόσον δεν είναι από κάποιο πανεπιστήμιο, πώς το χορηγεί; Θέλω να πω, κάτι πρέπει να υπάρχει από πίσω.

Δημοσ.

Το Deree στην ουσία είναι ένα ίδρυμα μόνο του. Το ίδιο αναλαμβάνει πρόγραμμα σπουδών όπως επίσης εκδίδει και τα πτυχία. Δεν είναι δηλαδή Franchise όπως τα κολλέγια.

Για το έξω που λες, και με τα δυο πηγαίνεις έξω και σχεδόν κανείς δεν θα δώσει σημασία από που πήρες πτυχίο εκτός αν είναι κανένα όνομα που βγάζει μάτι. Στην πληροφορική άλλωστε δεν χρειάζονται ένα χαρτί για να καταλάβουν τι ξέρεις και αν έχεις ότι ψάχνει η κάθε εταιρία.

Για εμένα, Deree με κλειστά τα μάτια. Βασικότερος λόγος οι διασυνδέσεις που θα κάνεις εκεί μέσα. Κακά τα ψέμματα, λόγο διδάκτρων το 90% εκεί μέσα είναι παιδιά είτε επιχειρηματιών, είτε εφοπλιστών, είτε στελεχών και πάει λέγοντας.

Θα καταλάβεις όσο μεγαλώνεις ότι δυστυχώς το τι γράφει πάνω το χαρτί σου δεν πιάνει μια μπροστά σε ένα καλό κονέ.

  • Like 2
Δημοσ.

@BlueBlade Ευχαριστώ για την απάντηση σου, ωραία τοποθέτηση, απλά θα επιμείνω περισσότερο στο:

10 λεπτά πριν, BlueBlade είπε

Βασικότερος λόγος οι διασυνδέσεις που θα κάνεις εκεί μέσα.

Ελπίζω να μην αξίζει μόνο οι διασυνδέσεις αλλά και ότι οντως μαθητικά αξίζει. Θέλω να πω ότι μαθαίνεις και ότι βγαίνεις από εκεί όντως διαβασμενος και "επαγγελματίας" και ότι δεν είναι χάσιμο χρόνου, τα λεφτά που δίνεις να αξίζουν και όχι για τις διασυνδέσεις και μόνο. Εκεί θέλω να μαθω αν όντως μετράει η όλη φάση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, aggelosthan said:

@Dark_panel Ευχαριστώ για την απάντηση.

Με το Deree δεν μπορώ να βγω έξω;

Επίσης το Bachelor που χορηγεί εφόσον δεν είναι από κάποιο πανεπιστήμιο, πώς το χορηγεί; Θέλω να πω, κάτι πρέπει να υπάρχει από πίσω.

Δε γνωριζω τι "ονομα" εχει εξω το Deree, ειδικα αν θες να συνεχισεις τις σπουδες σου καποια στιγμη σε καλο πανεπιστημιο.

Το Deree ειναι μια κατηγορια μονο του, που λεμε. Δε λειτουργει ως franchise αλλου πανεπιστημιου. Τωρα το πώς μπορεί και χορηγει απο μόνο του πτυχια, επίσης δεν το γνωριζω, ουτε τη νομοθεσία πίσω απο αυτο. Πάντως, χορηγει κανονικα πτυχια και μεταπτυχιακα.

Εαν τα λεφτα δεν αποτελουν εμποδιο, και ειδικα αν δε σκεφτεσαι να φυγεις εξω καποια στιγμη, θα ελεγα να προτιμησεις το Deree..δυστυχως, σε αυτη τη χωρα, μόνο οσοι εχουν γνωριμιες πανε μπροστα..και στο Deree θα σου δοθει η ευκαιρια να γνωρισεις πολύ "κοσμο".

Επεξ/σία από Dark_panel
  • Like 2
Δημοσ.

Έτυχε πρόσφατα να παρεβρεθώ σε συνέντευξη αποφοίτου Deree και μας είπε πως πέρα από το χαρτί του Κολλεγίου, παίρνουν παράλληλα και πτυχίο (BSc) από το The Open University (αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ: https://www.doatap.gr/anagnorish/ethniko-mitroo-anagnorismenon-idrymaton-anotatis-ekpaidefsis-tis-allodapis/). @aggelosthan ίσως πρέπει να το διευκρινήσεις αυτό.

 

Δημοσ.

Παιδιά αντί να δίνετε ένα σκασμό λεφτά στο Deree εγώ θα πρότεινα να δώσετε SATs και να περάσετε Αμερική αφού έχετε την οικονομική δυνατότητα, ή να κυνηγήσετε για σπουδές σε Ολλανδία η Βέλγιο. Το Deree εκτός απο πανάκριβο, έχει και θέματα με την αναγνώριση σε μερικούς τομείς απ'ότι ξέρω.

ΥΓ Τα SATs είναι γελοία, ένας μαθητής των 13-14χιλ μοριών στις Πανελλαδικές σε κατεύθυνση με μαθηματικά(2ο ή 4ο πεδίο) μπορεί να γράψει 1450-1500/1600. Με 1400 score μπαίνεις σε πανεπιστήμια όπως UCLA και πολύ καλά πολυτεχνεία τύπου Georgia Tech. Σε συνδυασμό με μια μερική υποτροφία τα δίδακτρα βγαίνουν.

Πχ αν γράψεις 1500 sat και δηλώσεις το UCLA που έχει σαν requirement τα 1360, ενδέχεται να σου δώσουν και μια μερική υποτροφία, επομένως τα δίδακτρα θα βγαίνουν κάπου κοντά σε αυτά του Deree, και θα έχεις μια σίγουρα άψογη εκπαίδευση αντί για το "coinflip" του Deree.

Δημοσ.

Καταρχήν τα κολλέγια δεν αναγνωρίζονται ως Πανεπιστήμια! Κανένα απο αυτά δεν είναι Πανεπιστήμιο. Ίσως στο μέλλον με την αλλάγη του άρθρου 16 να γίνουν, αν ποτε γίνει αυτό! Και η πλειοψηφία αυτών καλό είναι να μην γίνουν! Το Deree δεν είναι Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα αλλά όντας στο εξωτερικό και σγκεκριμένα στην Αγγλία για αρκετά χρόνια ήταν το μόνο ή ένα απο τα 2 μαζί με το Anatolia που αναγνωριζόταν, αυτούσια, πλην των Ελληνικών Πανεπιστήμιων ως Ανώτατες Σχολές. Απ την άλλη αν φύγεις για Αγγλία ή Αμερική πρέπει να δώσεις πλεον στην Αγγλία 5 minimum φορές ότι θα δώσεις στο Deree και στην Αμερική ίσως και 10 φορές αλλά σίγουρα είναι άλλο πράγμα!!  Καλη επιτυχία σε ότι και να επιλέξεις!!!

  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/7/2023 στις 5:28 ΠΜ, Heykel είπε

Καταρχήν τα κολλέγια δεν αναγνωρίζονται ως Πανεπιστήμια! Κανένα απο αυτά δεν είναι Πανεπιστήμιο. Ίσως στο μέλλον με την αλλάγη του άρθρου 16 να γίνουν, αν ποτε γίνει αυτό! Και η πλειοψηφία αυτών καλό είναι να μην γίνουν! Το Deree δεν είναι Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα αλλά όντας στο εξωτερικό και σγκεκριμένα στην Αγγλία για αρκετά χρόνια ήταν το μόνο ή ένα απο τα 2 μαζί με το Anatolia που αναγνωριζόταν, αυτούσια, πλην των Ελληνικών Πανεπιστήμιων ως Ανώτατες Σχολές. Απ την άλλη αν φύγεις για Αγγλία ή Αμερική πρέπει να δώσεις πλεον στην Αγγλία 5 minimum φορές ότι θα δώσεις στο Deree και στην Αμερική ίσως και 10 φορές αλλά σίγουρα είναι άλλο πράγμα!!  Καλη επιτυχία σε ότι και να επιλέξεις!!!

Ε! Δεν αντέχω να ακούω πράγματα που δεν ισχύουν.  Στην Ελλάδα, όποιο Κολλέγιο  έχει σύμβαση δικαιόχρησης με Αλλοδαπό Πανεπιστήμιο, δεν χορηγεί δικό του πτυχίο αλλά πτυχίο του δικαιοπαρόχου Αλλοδαπού Πανεπιστημίου. Έστω λοιπόν ότι ο δικαιοπάροχος σε ένα Ελληνικό Κολλέγιο, είναι ένα Βρετανικό Πανεπιστήμιο/ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαιδεύσεως, που χορηγεί τίτλο bachelor ή master. Το πτυχίο αυτό αναγνωρίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Νέα Ζηλανδία, στην Γαλλία, στην Γερμανία, στην Ιταλία και γενικώς σε όλη την Ευρώπη. Αν θέλει κάποιος να κάνει διεθνή σταδιοδρομία με έναν τέτοιο τίτλο σπουδών δύναται να το κάνει. Στην Ελλάδα αν το επάγγελμα που αντιστοιχεί στον τίτλο σπουδών είναι νομικώς ρυθμιζόμενο, τότε ο πτυχιούχος αυτός πρέπει να υποβληθεί σε κάποια διαδικασία επαγγελματικής αναγνώρισης, η οποία απαιτεί και λήψη αδείας ασκήσεως επαγγέλματος από το κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνώρισε τον τίτλο σπουδών (πριν υποβάλει σχετική αίτηση ο κάτοχος του, εν λόγω τίτλου,στην Ελλάδα). Ακαδημαϊκώς μέχρι σήμερα, 01/02/2024, τα πτυχία των κολλεγίων δεν αναγνωρίζονται, δηλαδή δεν τα δέχονται τα Ελληνικά ΑΕΙ, για κατατακτήριες εξετάσεις εισαγωγής, ή για μεταπτυχιακές σπουδές κλπ.      Στο ΠΔ 38/2010, άρθρο 3 "Ορισμοί" αναφέρεται: <<3. Εξομοιώνεται προς τίτλο εκπαίδευσης κάθε τίτλος εκπαίδευσης που χορηγείται από τρίτη χώρα, εφόσον ο κάτοχός του διαθέτει στο συγκεκριμένο επάγγελμα τριετή επαγγελματική πείρα στο έδαφος του κράτους μέλους, το οποίο αναγνώρισε τον εν λόγω τίτλο σύμφωνα με το άρθρο 2 παράγραφος 2 της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ, και εφόσον η επαγγελματική αυτή πείρα πιστοποιείται από το εν λόγω κράτος μέλος.>>

Επεξ/σία από EVMENHS
Δημοσ.

To York είναι μέλος του Russell Group.

Δεν θες κάτι περισσότερο από αυτό ως προς το τι σημαίνει σε θέματα ποιοτικής αναγνώρισης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...