Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Βρισκομαι στην ευχαριστη μπορω να πω θεση να εχω βρει σπιτι για αγορα μετα απο αρκετο ψαξιμο και αρκετο κοπο.

Το προβλημα αυτου ειναι πως νοικιαζεται. Οι ενοικιαστες εχουν κανει 2 συμβολαια που ειχαν 18μηνη διαρκεια.

Το δευτερο τελειωνει τον Μαρτη του 24 που συμπληρωνεται και η τριετια.

Αρα μετα, φευγουν και μπαινω εγω με το καλο. Βεβαια εχουν κι ενα παιδι και αυτο που συμφωνησα ειναι να μεινουν μεχρι να τελειωσει και η επομενη σχολικη χρονια για να μην τους αναγκασω σε μετακομιση σε περιοδο σχολειου.

Να αναφερω πως και εγω μενω σε ενοικιο με συμβολαιο εως τελος του 24 και δεν καιγομαι.

Αυτο που με καιει ομως ειναι πως οι ιδιοκτητες εχουν ηδη προπληρωθει για τους υπολοιπους μηνες του συμβολαιου και δε θελουν να κανουν επιστροφη των υπολοιπων νοικιων. Απο την αλλη βεβαια το θεωρω αδικο και λαθος να μενει καποιος στο δικο μου σπιτι, το οποιο παλεψα για να αγορασω, και να μην παιρνω φραγκο απο τη στιγμη ειδικα που και εγω πληρωνω σε αλλον νοικι.

Τι θα μου προτεινατε να κανω για να παρω τα νοικια που μου αναλογουν; 

Επισης γνωριζετε αν μετα την τριετια μπορει να γινει νομιμα 6μηνο συμβολαιο ή πρεπει να τους ανανεωσω για καποιο ελαχιστο χρονικο διαστημα; Δε θα ηθελα να τους βγαλω μεχρι να τελειωσει η σχολικη χρονια αλλα ουτε εγω να μεινω στο δρομο αν τους κανω ανανεωση ενω θα εχω ηδη αγορασει σπιτι.

Δημοσ.

Η προπληρωμή ενοικίων αφαιρείται από την αξία της πώλησης ή επιστρέφεται κατά τη μεταβίβαση εκτός αν υπήρχε ειδικός όρος περί αυτού. Αυτό φυσικά προϋποθέτει οτι δεν τελείωσες τη μεταβίβαση και είσαστε ακόμα στις υπογραφές.

Εσύ να τους βγάλεις νωρίτερα από τη λήξη του 18μηνου που έχουν υπογράψει με τον προηγούμενο δε γίνεται. Τα βάρη και οι υποχρεώσεις ακολουθούν και το νέο ιδιοκτήτη.

Εφόσον λοιπόν προπληρώθηκαν τα ενοίκια το νόμιμο και ηθικό είναι να σου δώσουν τα ενοίκια της διάρκειας που θα είναι το σπίτι στο όνομά σου. Αυτό δηλαδή που σκέφτεσαι σωστά.

Αν δεν υπάρχει ειδικός όρος, μπορείς να το διεκδικήσεις νομικά και φυσικά εξαρτάται σε ποιο στάδιο μεταβίβασης βρίσκεσαι. Έγινε; Θα γίνει με προσύμφωνο; Ακόμα όλα στο ΜπλαΜπλά και απλά δώσατε τα χέρια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρώ απίθανο να συμφωνήσουν να τους πληρώσεις ΧΧ ποσό και μετά να σου δώσουν αυτοί Χ για τα ενοίκια. Το πιο λογικό είναι να συμφωνήσετε μικρότερο τίμημα (βέβαια εδώ μπορούν αυτοί να σου πουν ότι το τίμημα το τωρινό είναι ήδη μετά την μείωση από τα ενοίκια).
Σημαντικό επίσης είναι να ψάξεις θεωρώ και με το λογιστή σου τι θα γίνει με αυτό το διάστημα, άμα το έχουν προπληρώσει στον προηγούμενο... δηλαδή θα φαίνεται στα χαρτιά ότι το νοικιάζεις εσύ σε άλλους... αλλά λεφτά στην πραγματικότητα δεν θα παίρνεις. Άρα τον φόρο ποιος θα τον φάει;

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ.
19 minutes ago, greekfragma said:

Η προπληρωμή ενοικίων αφαιρείται από την αξία της πώλησης ή επιστρέφεται κατά τη μεταβίβαση εκτός αν υπήρχε ειδικός όρος περί αυτού. Αυτό φυσικά προϋποθέτει οτι δεν τελείωσες τη μεταβίβαση και είσαστε ακόμα στις υπογραφές.

Εσύ να τους βγάλεις νωρίτερα από τη λήξη του 18μηνου που έχουν υπογράψει με τον προηγούμενο δε γίνεται. Τα βάρη και οι υποχρεώσεις ακολουθούν και το νέο ιδιοκτήτη.

Εφόσον λοιπόν προπληρώθηκαν τα ενοίκια το νόμιμο και ηθικό είναι να σου δώσουν τα ενοίκια της διάρκειας που θα είναι το σπίτι στο όνομά σου. Αυτό δηλαδή που σκέφτεσαι σωστά.

Αν δεν υπάρχει ειδικός όρος, μπορείς να το διεκδικήσεις νομικά και φυσικά εξαρτάται σε ποιο στάδιο μεταβίβασης βρίσκεσαι. Έγινε; Θα γίνει με προσύμφωνο; Ακόμα όλα στο ΜπλαΜπλά και απλά δώσατε τα χέρια;

συμφωνω με αυτα. Στο δευτερο σκελος: εφοσον εχει περασει η 3ετια μπορειτε να φτιαξετε ιδιωτικο συμφωνητικο μισθωσης και για 6 μηνες και να το δηλωσεις κανονικα στην εφορια.

Δημοσ.

Αν δεν συμφωνήσατε σε κάποια μείωση στην τιμή πώλησης(που να είναι μεγαλύτερη από τα υπολειπόμενα ενοίκια) τότε διεκδίκησε τα όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω.

Δημοσ.

Αφού έδωσαν τα χρήματα στον προηγούμενο ιδιοκτήτη ας τα ζητήσουν από αυτόν πίσω. Ψάξτε με δικηγόρο να δεις τι ισχύει νομικά. Το καλύτερο θα τανε να γινόταν μια συνεννόηση με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες 

Δημοσ.

Εχω ακομη να κανω τεχνικο ελεγχο, να παμε για προκαταβολη και ελεγχο τιτλων πριν το συμβολαιο.

Το ενοικιο ειναι το μοναδικο που μενει να συμφωνηθεί.

Αρχικα η μεσιτρια ειπε πως θα επιστραφουν τα ενοικια, ο συζυγος της ιδιοκτητριας το ιδιο αλλα η ιδιοκτητρια δε θελει να τα επιστρεψει.

Βεβαια μπορω να γινω ζωον και να τα ζητησω απο τους ενοικιαστες με το ζορι και μετα να τα βρουν μεταξυ τους. Δε γνωριζω αν υπαρχει χαρτι απο την προπληρωμη. Δε θελω να το φτασω στα ακρα.

Δημοσ.
1 minute ago, bonepeeler said:

Αρχικα η μεσιτρια ειπε πως θα επιστραφουν τα ενοικια, ο συζυγος της ιδιοκτητριας το ιδιο αλλα η ιδιοκτητρια δε θελει να τα επιστρεψει.

Βεβαια μπορω να γινω ζωον και να τα ζητησω απο τους ενοικιαστες με το ζορι και μετα να τα βρουν μεταξυ τους. Δε γνωριζω αν υπαρχει χαρτι απο την προπληρωμη. Δε θελω να το φτασω στα ακρα.

να μη γίνεις ζώον και να το θέσεις ως όρο στη μεταβίβαση αλλιώς κάνεις πίσω. αν είχες δώσει τη προκαταβολή μπορείς βάση κακοπιστίας να υπαναχωρήσεις από την μεταβίβαση και να ζητήσεις και τη προκαταβολή διπλή πίσω.

Δημοσ.
4 minutes ago, bonepeeler said:

Βεβαια μπορω να γινω ζωον και να τα ζητησω απο τους ενοικιαστες με το ζορι και μετα να τα βρουν μεταξυ τους.

Βασικά δεν γίνεσαι ζώον αν τα ζητήσεις το νοίκι από τους ενοικιαστές, απλά εφόσον η συμφωνία προπληρωμής είναι επίσημη τότε η απαίτηση σου αυτή θα είναι παράλογη και απλά θα αγνοηθεί. Η νομοθεσία λέει κατά λέξη "ο νέος κτήτορας υπεισέρχεται στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις της μίσθωσης, εκτός αν έγινε αντίθετη συμφωνία στο μισθωτήριο έγγραφο", αν ο ενοικιαστής έχει πληρωμένο νοίκι για κάποιο χρονικό διάστημα τότε θα συνεχίσει να είναι πληρωμένο ακόμα και αν αλλάξει το καθεστώς ιδιοκτησίας.

Η μόνη λύση στο "πρόβλημα" που περιγράφεις είναι το σύνολο των υπόλοιπων μισθωμάτων μέχρι και τον επόμενο Μάρτιο να αφαιρεθεί από το τίμημα πώλησης, αν δεν συμφωνήσει ο πωλητής προχωράς παρακάτω ή προχωράς στην αγορά έχοντας στο μυαλό σου ότι στην πραγματικότητα σου κόστισε εκτός από το τίμημα και το σύνολο των ενοικίων που σου αναλογούν.

Υπόψιν πως αν έρθετε σε συμφωνία, τότε όλα αυτά που συμφωνήσατε θα πρέπει να περιγράφονται στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας.

Δημοσ.

Στην θέση σου δεν θα έκανα αγορά αν υπάρχει άλλος μέσα. Έχει γίνει μεγάλο μπέρδεμα έτσι όπως είναι η κατάσταση που αναφέρεις. 

Δημοσ.
8 minutes ago, Basilhs23___ said:

Στην θέση σου δεν θα έκανα αγορά αν υπάρχει άλλος μέσα. Έχει γίνει μεγάλο μπέρδεμα έτσι όπως είναι η κατάσταση που αναφέρεις. 

Και να ηταν μονο αυτο, καλα θα ηταν...

Απλα δε βρισκω κατι καλυτερο στα χρηματα που διαθετω.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, bonepeeler είπε

Και να ηταν μονο αυτο, καλα θα ηταν...

Απλα δε βρισκω κατι καλυτερο στα χρηματα που διαθετω.

λίγο off topic, θα πας με δάνειο από το "σπίτι μου"?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...