Dark_Nightfall Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, lele322 είπε Δεν ξερω. Εκει στην αθηνα ειστε ερμαια. Εγω επαρχια κανω οτι θελω ,και ολα τα μαστορια που εχω παει ειναι συνεργασιμα. Και εγώ σε όσους έχω πάει δεν είχα θέμα (σε αντιπροσωπεία είχα πάει λάδια 5w30 και μου λέει ο μηχανικός μην βάζεις αυτά -εντωμεταξύ από καινούργιο που το πήρα στην ίδια αντιπροσωπεία 5w30 βάζανε😂) Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2023 από Dark_Nightfall
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 36 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Κάποιος μηχανικός που τον χάλασε που του έφερε τα ανταλλακτικά ο πελάτης για τοποθέτηση είπε την εξής ατάκα " όταν πας λέει σε ταβέρνα του φέρνεις τις μπριζόλες τις δικές σου για ψήσιμο;" Εννοείται ότι θα φέρω τα δικά μου ανταλλακτικά. Εντωμεταξύ πχ για τα λάδια δεν ξέρουν κιόλας τι παίρνει ο κάθε κινητήρας και τους βάζουν σε όλους 10W40 (βαρέλι castrol) γιατί λέει είμαστε Ελλάδα και αυτό πρέπει να βάλεις (βάζουν και λίγο παραπάνω πάντα). Ας λέει ότι θέλει ο μηχανικός. Πες του ότι επειδή έχει τύχει να μου βάλουν ιμιτασιόν και να χαλάσουν πλέον τα φέρνεις μόνος σου.
Dark_Nightfall Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, Basilhs23___ είπε Ας λέει ότι θέλει ο μηχανικός. Πες του ότι επειδή έχει τύχει να μου βάλουν ιμιτασιόν και να χαλάσουν πλέον τα φέρνεις μόνος σου. Αντιπροσωπεία δεν πάω πλέον ούτε για αλλαγή λαδιών , παίρνω μόνο το φίλτρο λαδιού από αυτούς και τέλος.
kaykis27 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Ας μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα, κάπου διάβασα για ιμάντα 80€.. ο ιμάντας ναι μεν μπορεί να έχει 80€ αλλά συνήθως αλλάζουν και τον ιμάντα τοτ δυναμό και την αντλία νερού και εκεί το κόστος πάει στα 150-160 μόνο η αγορά(+ το παραφλου) εργασία λιγότερο από 100αρι δεν θα πάρει κανένας.. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2023 από kaykis27 1
korakios Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, AmixReckless είπε Εχει κουμπι "City" το Bravo ; Μια συμβουλη μην το χρησιμοποιεις. Εκει πονανε τα περισσοτερα FIAT και το κοστος επισκευης ειναι μεγαλο. Παιζει να το εχω πατησει μονο 2 φορες μεχρι τωρα απλα για να δω αν δουλευει ακομα. δεν παίζει ρόλο , υπάρχουν άτομα με μόνιμα αναμμένο και δεν τους έβγαλε βλάβη και άλλοι που δεν το χρησιμοποίησαν ποτέ , πάγωσε το τιμόνι . Το έψαξα αρκετά πριν πάρω το Panda
haga Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 52 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ας λέει ότι θέλει ο μηχανικός. Πες του ότι επειδή έχει τύχει να μου βάλουν ιμιτασιόν και να χαλάσουν πλέον τα φέρνεις μόνος σου. Σε τίμιο και σωστό μηχανικό δεν κερδίζεις τίποτα αν αγοράσεις εσύ τα ανταλλακτικά και του τα πας. Ο μηχανικός έχει έκπτωση στην αγορά ανταλλακτικών. Που σημαίνει πως στο ανταλλακτικό που εσύ θα αγοράσεις €100 λιανική τιμή, ο μηχανικός έχει μία έκπτωση 10% ή παραπάνω, ανάλογα με το τζίρο που κάνει στο κάθε μαγαζί. Από εκεί και πέρα, στον πελάτη χρεώνει κόστος εργατικών και €100 για το ανταλλακτικό σε τιμή λιανικής. Αν χρεώσει περισσότερο από την τιμή λιανικής ή υπερβολικά εργατικά, τότε μπορείς να τον πεις κλέφτη και η μοναδική άμυνα σου είναι να βρεις κάποιον άλλο μάστορα. Για αυτό ρωτάμε πάντα τι πληρώνουμε αναλυτικά και συγκρίνουμε. Σε περίπτωση που του πας εσύ τα ανταλλακτικά, μπορεί να σε χρεώσει περισσότερο εργατικά για να ισοφαρίσει τη χασούρα που θα έχει από τα ανταλλακτικά.
filipprin Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Ο μηχανικος δεν εχει προβλημα να του πας τα ανταλακτικα.Ισα ισα γλυτώνει και το μπελα με τις εγγυήσεις και την γρινια του πελατη.Το προβλημα ξεκιναει απο κατι κουτοπονηρους που πρωτα ζητανε τιμη για εργασια και μετα λενε οτι θα φερουν τα ανταλακτικα μονοι τους οποτε οταν τούς προσθετέι επιπλεον χρηματα ξινιζουν.Αν πουνε απο την αρχη της κουβεντας τα πραγματα όπως εχουν για τον επαγελματια το ιδιο ειναι. Το μονο θεμα ειναι οταν πανε οτι νανε ανταλακτικα και μετα μεχρι να τα αλλαξουν και να φερουν τα σωστα μενει το αμαξι στη ραμπα. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2023 από filipprin
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 7 λεπτά πριν, haga είπε Σε τίμιο και σωστό μηχανικό δεν κερδίζεις τίποτα αν αγοράσεις εσύ τα ανταλλακτικά και του τα πας. Ο μηχανικός έχει έκπτωση στην αγορά ανταλλακτικών. Που σημαίνει πως στο ανταλλακτικό που εσύ θα αγοράσεις €100 λιανική τιμή, ο μηχανικός έχει μία έκπτωση 10% ή παραπάνω, ανάλογα με το τζίρο που κάνει στο κάθε μαγαζί. Από εκεί και πέρα, στον πελάτη χρεώνει κόστος εργατικών και €100 για το ανταλλακτικό σε τιμή λιανικής. Αν χρεώσει περισσότερο από την τιμή λιανικής ή υπερβολικά εργατικά, τότε μπορείς να τον πεις κλέφτη και η μοναδική άμυνα σου είναι να βρεις κάποιον άλλο μάστορα. Για αυτό ρωτάμε πάντα τι πληρώνουμε αναλυτικά και συγκρίνουμε. Σε περίπτωση που του πας εσύ τα ανταλλακτικά, μπορεί να σε χρεώσει περισσότερο εργατικά για να ισοφαρίσει τη χασούρα που θα έχει από τα ανταλλακτικά. Σου έχει βγει ποτέ φτηνότερο το ανταλλακτικό απο τον μηχανικό;Γιατί δεν ξέρω κανέναν που την έκπτωση λόγω επαγγέλματος; να την περνάει και στον πελάτη. 3
haga Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Σου έχει βγει ποτέ φτηνότερο το ανταλλακτικό απο τον μηχανικό;Γιατί δεν ξέρω κανέναν που την έκπτωση λόγω επαγγέλματος; να την περνάει και στον πελάτη. Όχι, το πληρώνω πάντα σε τιμή λιανικής, όπως γράφω παραπάνω για τυχαίο κόστος €100: "Από εκεί και πέρα, στον πελάτη χρεώνει κόστος εργατικών και €100 για το ανταλλακτικό σε τιμή λιανικής" Και πολύ σωστά, γιατί η έκπτωση που κερδίζει είναι καθαρά δική του. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2023 από haga
jstark Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Έχω ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο με 142000 χιλιόμετρα. Αγορασμένο τον Απρίλιο του 2009. Απ όλα αυτά που έχει αλλάξει ο TS δεν έχω αλλάξει τίποτα. Μου έχει τύχει όμως αλλαγή εγκεφάλου αερόσακων με κόστος 160€ (μεταχειρισμένο). Μάλλον θα έλεγα ότι το αυτοκίνητο που πήρε ο TS ήταν σε χειρότερη του μετρίου κατάσταση. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, haga είπε Όχι, το πληρώνω πάντα σε τιμή λιανικής, όπως γράφω παραπάνω για τυχαίο κόστος €100: "Από εκεί και πέρα, στον πελάτη χρεώνει κόστος εργατικών και €100 για το ανταλλακτικό σε τιμή λιανικής" Και πολύ σωστά, γιατί η έκπτωση που κερδίζει είναι καθαρά δική του. τοτε τι με νοιάζει αν αυτός το αγοραζει πιο φτηνά αφού εγώ δεν έχω όφελος;
haga Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε τοτε τι με νοιάζει αν αυτός το αγοραζει πιο φτηνά αφού εγώ δεν έχω όφελος; Δεν διαφωνούμε, αντιθέτως αυτό λέω από την αρχή, πως δεν κερδίζεις τίποτα αν αγοράσεις εσύ τα ανταλλακτικά. 1
Dark_Nightfall Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 3 λεπτά πριν, haga είπε Δεν διαφωνούμε, αντιθέτως αυτό λέω από την αρχή, πως δεν κερδίζεις τίποτα αν αγοράσεις εσύ τα ανταλλακτικά. Δεν μιλάμε για την περίπτωση που τα ανταλλακτικά είναι ίδια , δηλαδή πχ λάδια castol 10W40 , μιλάμε για την περίπτωση που ο μηχανικός σου λέει θα βάλω λάδια castrol 10W40 (μόνο αυτό έχω) ενώ το αμάξι έχει ως προτεινόμενο το 5W30 το οποίο θα πας να το του το φέρεις εσύ (εγώ προτιμώ τα Motul πχ) Σε αυτή την περίπτωση οικονομικά δεν κερδίζεις κάτι ok (χάνεις κίολας), κερδίζεις όμως μακροπρόθεσμα ως προς την αξιοπιστία της λειτουργείας του κινητήρα αφού το λάδι είναι σωστό (ιξώδες & προδιαγραφή) , και μη μου πεις ότι ο μηχανικός της γειτονιάς ξέρει το κάθε αυτοκίνητο το προτεινόμενο λάδι.
The_Judas Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Το ζήτημα είναι ότι ο κάθε τεχνικός συνεργάζεται με λίγες εταιρείες και δεν σου δίνει επιλογές. Πήγα πρόσφατα το αυτοκίνητο σε εξειδικευμένο οπελ για να αποφύγω την αντιπροσωπεία. Εκεί που πήγα πάλι μου έβαλε αυθεντικά opel στα περισσότερα... οπότε δώρο άδωρον. Υγρά φρένων 25+ΦΠΑ, βαλβολίνη 17+ΦΠΑ, φίλτρο αέρος 25+ΦΠΑ. Δηλαδή τιμές αντιπροσωπείας, εγώ δεν έχω ιδέα τι έπρεπε να βάλω. Αν μου έβαζε κάποια συμβατα θα γλίτωνα τα μισά χρήματα... Δεν νομίζω ότι παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο σε αυτά τα είδη. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2023 από The_Judas
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 3 λεπτά πριν, The_Judas είπε Το ζήτημα είναι ότι ο κάθε τεχνικός συνεργάζεται με λίγες εταιρείες και δεν σου δίνει επιλογές. Πήγα πρόσφατα το αυτοκίνητο σε εξειδικευμένο οπελ για να αποφύγω την αντιπροσωπεία. Εκεί που πήγα πάλι μου έβαλε αυθεντικά opel στα περισσότερα... οπότε δώρο άδωρον. Υγρά φρένων 25+ΦΠΑ, βαλβολίνη 17+ΦΠΑ, φίλτρο αέρος 25+ΦΠΑ. Δηλαδή τιμές αντιπροσωπείας, εγώ δεν έχω ιδέα τι έπρεπε να βάλω. Αν μου έβαζε κάποια συμβατα θα γλίτωνα τα μισά χρήματα... Δεν νομίζω ότι παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο σε αυτά τα είδη. μην νομίζεις ότι και τα εξουσιοδοτημένα κλπ δεν ξέρουν που είναι τα μαγαζιά με τα ανταλλακτικά,αν το βιαζονται δεν περιμένουν να τους το φέρουν απο την αντιπροσωπεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα