Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, Makis801 said:

Από ιδιώτη το αγόρασα και ο έλεγχος έγινε από την Spot Mechanic, η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος εντόπισε σχεδόν όλα από αυτά που άλλαξα, απλά στην αναφορά είχε γράψει μέτρια κατάσταση - κάτι που απ'ότι φαίνεται κακώς μετέφρασα ότι χρήζουν αλλαγής σε 2-3 χρόνια.

Από την άλλη, σκέφτομαι ότι μπορεί οι μηχανικοί να θέλουν να έχουν τη συνείδηση τους ήσυχη (ή να βγάλουν μαζεμένα φράγκα) και για κάτι που αντέχει ακόμα 10.000χλμ να σου λένε άλλαξε το άμεσα να μην πάθεις καμιά λαχτάρα στο δρόμο. Εγώ ως άσχετος κάνω αυτό που προτείνουν, καθώς δεν μπορώ να κρίνω πόσο θα αντέξουν πχ τα ψαλίδια. 

Το να βρω εγώ ανταλλακτικά και να τα πηγαίνω, έχω ακούσει ότι δεν είναι καλή ιδέα, γιατί οι μηχανικοί στραβώνουν και ότι θα βρουν τρόπο να τα παίρνουν από τα μαστορικά.

Απ΄ ότι φαίνεται οι περισσότεροι βρίσκετε φυσιολογικό το κόστος.

Καταλαβαίνω ότι μάλλον εκτίμησα λάθος την αγορά ενός τόσο παλιού μεταχειρισμένου και ότι είναι νορμάλ να ζητάει λεφτά με αυτά τα χλμ, ίσως γιατί ποτέ δεν είχα αυτοκίνητο με πάνω από 150.000χλμ.

Γενικά το αμάξι θέλω να το έχω σε καλή κατάσταση, οπότε ότι προτείνει ο μηχανικός το φτιάχνω.

Αυτά που γράφεις τώρα δεν συνάδουν με αυτά που είχες γράψει στο αρχικό post, δηλαδή ότι έχουν  περάσει από τα χέρια σου διάφορα αυτοκίνητα. Η ηλικία ενός αυτοκινήτου στην πράξη όχι μόνο δεν είναι αδιάφορη, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικός παράγοντας από τα διανυθέντα χιλιόμετρα.

30 minutes ago, ΠάρηςΓ said:

Το δικο μου κανει λιγα σχετικα το χρονο 25-30.000km περιπου.

Αν λάβεις υπόψιν του ότι ο μέσος όρος στην Ελλάδα είναι κάτω από 15.000 χλμ ανά έτος τότε δεν κάνει σχετικά λίγα, κάνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 4
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχας φαινεται οτι εισαι αρχαριος με αυτοκινητα, και δυστηχως σε πιανουν  κοροιδο. Οι τιμες που σε χρεωσε για τα ανταλλακτικα ειναι αθλιες. Απορω γτ δεν πατε μονοι σας να αγορασετε τα ανταλακτικα ,και να πατε να σας τα βαλουν ,παρα καθεστε και σας χρεωνουν αυτοι οτι θελουν. Τι ναπω... Καλα σας κανουν...

Δισκοπλακες ,να χουν 50€ οι 2 , τα τακακια κανα 30ρι. Και σου πηρε εργατικα 220€ ? Ωραιος.

Ιμαντας να χει κανα 80ρι, σε χρεωσε εργατικα 220€ , ωραιοοος...

Θα πηγαινεις σε μαγαζι με ανταλλακτικα και θα τα αγοραζεις και χωρις αποδειξη κιολας,για ακομα καλυτερη τιμη. Και οταν θα τα χεις ολα στο χερι,τοτε θα πας στον μαστορα. 

Κατεβασε την εφαρμογη autodoc, βαλε το αμαξι σου μεσα, και δες ανα κατηγορια τα ανταλακτικα ποσο εχουν ,για να παρεις μια ιδεα ποσο κοροιδο σε επιασε

Και αλλαξε μαστορα.

Επεξ/σία από lele322
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lele322 είπε

Δισκοπλακες ,να χουν 50€ οι 2 , τα τακακια κανα 30ρι. Και σου πηρε εργατικα 220€ ? Ωραιος.

Μην ήμαστε απόλυτοι. Έγραψα τιμές σε προηγούμενο ποστ για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. 

Εξαρτάται τι έβαλε. ATE, TEXTAR, BREMBO, Zimmermann, Bosch κτλ σε τέτοιες τιμές δεν υπάρχουν. Μόνο τα υγρά και η σωστή εξαέρωση ένα 30€ το λιγότερο έχει. 

Δημοσ.
3 minutes ago, lele322 said:

Καταρχας φαινεται οτι εισαι αρχαριος με αυτοκινητα, και δυστηχως σε πιανουν  κοροιδο. Οι τιμες που σε χρεωσε για τα ανταλλακτικα ειναι αθλιες. Απορω γτ δεν πατε μονοι σας να αγορασετε τα ανταλακτικα ,και να πατε να σας τα βαλουν ,παρα καθεστε και σας χρεωνουν αυτοι οτι θελουν. Τι ναπω... Καλα σας κανουν...

Θα πηγαινεις σε μαγαζι με ανταλλακτικα και θα τα αγοραζεις και χωρις αποδειξη κιολας,για ακομα καλυτερη τιμη. Και οταν θα τα χεις ολα στο χερι,τοτε θα πας στον μαστορα. 

Και αλλαξε μαστορα.

Και μένα αρχικά μου φάνηκαν πολλά τα 300, αλλά με μια σύντομη ματιά που έριξα σε ένα συγκεκριμένο site είδα πως οι δισκόπλακες για το συγκεκριμένο μοντέλο έχουν από 75 έως 190€. Ίσως και να τον χρέωσε κάτι παραπάνω, αλλά δε βγαίνει με τπτ 220€ εργασία.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakinen είπε

Μην ήμαστε απόλυτοι. Έγραψα τιμές σε προηγούμενο ποστ για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. 

Εξαρτάται τι έβαλε. ATE, TEXTAR, BREMBO, Zimmermann, Bosch κτλ σε τέτοιες τιμές δεν υπάρχουν. Μόνο τα υγρά και η σωστή εξαέρωση ένα 30€ το λιγότερο έχει. 

Καλα αντε 70 οι 2 δισκοπλακες . Μια χαρα ειναι με 70€ οι δισκοπλακες .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lele322 είπε

Καλα αντε 70 οι 2 δισκοπλακες . Μια χαρα ειναι με 70€ οι δισκοπλακες .

ATE 65€ η μία για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με τα 120 άλογα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, liakinen είπε

ATE 65€ η μία για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με τα 120 άλογα. 

https://m.autodoc.gr/exartimata-aftokiniton/diskoplaka-10132/fiat/brava/bravo-ii-198/1630-1-4-16v?criteria[100][0]=VA

Εδω ειναι οι τιμες. Και γτ να βαλει ατε? Οι bosch σας χαλανε δλδ? Και febi στο 40ευρο ειναι.

Και οι τιμες αυτες ειναι το ζευγαρι ε!!!

Μια χαρα μαρκες. 

Επεξ/σία από lele322
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, lele322 είπε

Κατεβασε την εφαρμογη autodoc, βαλε το αμαξι σου μεσα, και δες ανα κατηγορια τα ανταλακτικα ποσο εχουν ,για να παρεις μια ιδεα ποσο κοροιδο σε επιασε

Και αλλαξε μαστορα.

Αυτο ειπα και γω στον ts αλλα με π.μ για να μην φαω κραξιμο εδω μεσα μιας και ο καθενας ελεγε οτι οι τιμες ειναι οκ!

Ξερεις τι γινεται με αυτο το κομματι.. Αλλος το κανει γιατι το ξερει και δεν θελει να χαριζει χρημα και αλλος απο αναγκη για να εξοικονομει χρηματα..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lele322 είπε

https://m.autodoc.gr/exartimata-aftokiniton/diskoplaka-10132/fiat/brava/bravo-ii-198/1630-1-4-16v?criteria[100][0]=VA

Εδω ειναι οι τιμες. Και γτ να βαλει ατε? Οι bosch σας χαλανε δλδ? Και febi στο 40ευρο ειναι.

Μια χαρα μαρκες. 

Οι τιμές είναι το τεμάχιο για τους δίσκους και τα συνεργεία δεν έχουν τις τιμές που βλέπεις στο συγκεκριμένο site. 

Μια χαρά είναι και οι άλλες μάρκες συμφωνώ. Απλά ο φίλος δεν ξέρει τι του έχουν βάλει οπότε άκρη δεν βγαίνει. 

• Like 2
Δημοσ.

Και εγώ σε αγορά μετ/σμενου έδωσα μέσα σε 1,5 χρόνο 800€ για διάφορα μαζεματα σε σύστημα διεύθυνσης , αισθητήρες λ. Βέβαια γράφει 40,000 /ετησίως  Είναι 14 ετών αμάξι βέβαια και τα έχει τα χιλιόμετρα του 

Μερικά είχα χρόνο και τα άλλαξα μόνος .

Απλώς πάρε μια γνώμη και από άλλο συνεργείο και κατά προτίμηση να δουλεύει fiat . Βρες και μαγαζιά που να πουλάνε κατά κύριο λόγο ανταλλακτικά για Fiat . 

Παίζει ρόλο τι μάρκα μπαίνει επάνω κάθε φορά για τη τιμή του.

Τα χιλιόμετρα είναι όντως τόσα ή είναι τίποτα γυρισμένο ; 

Βάλε με σειρά προτεραιότητας τι θα χρειαστεί ή τι σου προτείνει και ο ίδιος . 

Για ρουλεμάν τροχού συνήθως εάν άρχισε από τη μια μεριά συντομα θα ξεκινήσει και από τη άλλη .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, PLACEBO_89 είπε

Αυτο ειπα και γω στον ts αλλα με π.μ για να μην φαω κραξιμο εδω μεσα μιας και ο καθενας ελεγε οτι οι τιμες ειναι οκ!

Ξερεις τι γινεται με αυτο το κομματι.. Αλλος το κανει γιατι το ξερει και δεν θελει να χαριζει χρημα και αλλος απο αναγκη για να εξοικονομει χρηματα..

Υπαρχει μεγαλη ασχετοσυνη. Εγω εχω mercedes 15ετιας βεβαια,αλλα μου βγαινει το σερβις πιο φτηνα απτο προγγουμενο αμαξι μου που ηταν το honda jazz 2009 μοντελο. 

Και ολοι μου λεγαν μην το παρεις θα ναι ακριβα τα ανταλακτικα και βλακειες. Και ειναι πιο φθηνα απτο προγγουμενο αμαξι μ. Βεβαια λιγο το χρησιμοποιω τονautodoc εγω. Εγω παω σε μαγαζι και τα παιρνω χωρις αποδειξη , σε ακομα καλυτερες τιμες 

2 λεπτά πριν, liakinen είπε

Οι τιμές είναι το τεμάχιο για τους δίσκους και τα συνεργεία δεν έχουν τις τιμές που βλέπεις στο συγκεκριμένο site. 

Μια χαρά είναι και οι άλλες μάρκες συμφωνώ. Απλά ο φίλος δεν ξέρει τι του έχουν βάλει οπότε άκρη δεν βγαίνει. 

Εχεις δικιο δεν το ειδα. Αλλα ειπαμε εκαι παλι βλεπω bosch ,brembo με 70€ συνολο. Οποτε ...... στην υγεια του κοροιδου.

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, lele322 said:

Μια χαρα μαρκες. 

Οι τιμές στο link που έβαλες είναι όλες ανεξαιρέτως ανά τεμάχιο, όχι ζευγάρι, συν 10€ τα μεταφορικά.

Άσε που το site αυτό είναι για γερά νεύρα, θα χτικιάσεις μέχρι να παραλάβεις, άσε που το πιθανότερο είναι τελικά να παραλάβεις Stark.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Άσε που το site αυτό είναι για γερά νεύρα, θα χτικιάσεις μέχρι να παραλάβεις, άσε που το πιθανότερο είναι τελικά να παραλάβεις Stark.

Ισχύει 100% την έχω πάθει. Έχω την εντύπωση ότι και κάτι αλλά site με διαφορετικό όνομα στην πραγματικότητα οδηγούν στην ίδια αποθήκη στο εξωτερικό. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Οι τιμές στο link που έβαλες είναι όλες ανεξαιρέτως ανά τεμάχιο, όχι ζευγάρι, συν 10€ τα μεταφορικά.

Έχει συζητηθεί ξανά το ίδιο.

2 φορές πήρα συνολικά . Γενικά προτιμώ από Ελλάδα .

Μια φορά έτυχε στραβή και αμέσως αλλάχτηκε . Εάν ήταν απ' έξω ήθελε επιστροφή και αναμονή 10-15 μέρες .

Πρέπει να είσαι σίγουρος με κωδικό ανταλλακτικού για τα μαγαζιά εξωτερικού . Λένε με εγγύηση αποστολής αποζημιώνει.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ναι οντως ειναι ανα τεμαχιο,αλλα και παλι με 70€ οι δυαδα,κανεις μια χαρα την δουλεια σου. Αυτο για σταρκ δεν ξερω, εγω 2 φορες το χω χρησιμοποιησει ,δεν ειχα θεμα. 

Ειπα,ας παει σε μαγαζι με ανταλακτικα να τα παρει απο μονος του. Το autodoc ηταν ενα παραδειγμα ,για να δει τιμες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...