Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μες στο Αυγουστο θα παρω καραβι για Ιταλια. Επειδη το δρομολογιο φτανει πρωι, πως κοιμασαι μεσα αν δεν εχεις καμπινα? Γενικα ειμαι δυσκολος με τον υπνο ακομα και σε κρεβατι. Κρητη που το χα κανει ημουν αυπνος, και δεν θελω τωρα να βαρεσω ολονυχτια γιατι μολις φτασω εχω μετα να οδηγησω πολλες ωρες

Δημοσ.

Αν κρινω απο την Ελλάδα, θα χρειαστεις κουβερτα. Πολικό ψυχος επικρατει μεσα στα καράβια, τους θερινους μηνες.

• Like 1
Δημοσ.

Αν πηγαίνεις Ηγουμενίτσα Μπαρι, δεν είναι τίποτα. Μπαίνεις βράδυ φτάνεις πρωί. Όλοι στο πάτωμα κοιμούνται σε sleeping bags η πιάνουν δυο άτομα εναν καναπέ και τεντώνονται. Πέρσι είχα δει να έχουν στήσει και σκηνή 2 ατόμων. Δεν σε νοιάζει ουτε αν το καράβι είναι αρχαίο. Καμια διαφορά απο τα καράβια που πάνε στα Ελληνικά νησιά. Αν πηγαίνεις Πάτρα Ανκόνα η Βενετία… θα περάσεις δύσκολα χωρίς καμπίνα και αρχαίο καράβι.

Δημοσ.

Παίζει ένα ρόλο και η ηλικία (ή η αντοχή, πιο σωστά). Στα 20 ανεβοκατέβαινα στην Κρήτη και είτε δε κοιμόμουν καθόλου κι έβλεπα ταινίες στο laptop, είτε κοιμόμουν κάνα δίωρο στην καρέκλα (!) σε στάση ορθή γωνία, μετά τις 4:00 (κι αυτό επειδή είχα βαρεθεί). Μετά τα 25 είχα αρχίσει να προτιμώ τον καναπέ, ώστε να κοιμηθώ λίγο πιο άνετα και πιο πολύ. Λίγο πριν τα 30 η καμπίνα είχε αρχίσει να είναι πιο γλυκιά σα σκέψη, φυσικά μονόκλινη, όχι να κλ@νει ο άλλος δίπλα.

Πριν ένα 6-μηνο που κατέβηκα τελευταία φορά (33 πλέον) έκλεισα "lux" καμπίνα γιατί η απλή έχει κάτι στρώματα χειρότερα από τρύπιο ντιβάνι 40 ετών και ξυπνούσα θεόπιαστος.

Το βλέπετε ότι πάμε ολοταχώς για μαγκούρα πριν τα 40, έτσι; :P

• Like 2
Δημοσ.

Στο Πειραιά-Χανιά και πισω, οταν δοκιμασα ολους τους τρόπους, υπνο στο πατωμα, στις αεροπορικες, σε καναπε, ξύπνιος ολο το ταξιδι κτλ, κατεληξα στην καμπινα. 

Παω στο καράβι κουρέλι, εχω ενα κατω κρεβάτι σε 4κλινη και κοιμαμαι του καλου καιρού πρώτος, μαλλον ειμαι αυτος που κλ@νει που λεει ο @Haldol και το πρωι κανω και ενα ντουζακι.

Να ξέρεις οτι αν εχεις οδήγηση μπροστά το να κοιμηθείς ωπου να'ναι δεν θα σου προσφέρει την απαραίτητη ξεκούραση, ουτε η καμπινα δεν σε ξεκουραζει οσο θα περίμενες, φαντασου οι καναπεδες και οι αεροπορικές.

Δημοσ.
49 minutes ago, therock said:

Μες στο Αυγουστο θα παρω καραβι για Ιταλια. Επειδη το δρομολογιο φτανει πρωι, πως κοιμασαι μεσα αν δεν εχεις καμπινα? Γενικα ειμαι δυσκολος με τον υπνο ακομα και σε κρεβατι. Κρητη που το χα κανει ημουν αυπνος, και δεν θελω τωρα να βαρεσω ολονυχτια γιατι μολις φτασω εχω μετα να οδηγησω πολλες ωρες

τα καραβια ειναι σχεδον ιδια με αυτα που πανε Ηρακλειο. Αν εξαιρεσουμε τα σουπερφαστ τα υπολοιπα μετα απο καποια χρονια ναυλωνονται για Κρητη. Με σουπερφαστ ειναι 20 ωρες απο Πατρα αν θυμαμαι. Οπως σου γραψανε οι συνθηκες δεν ειναι διαφορετικες απο τα καραβια του αιγαιου: καναπες/καθισμα/αεροπορικου/πατωμα. Καμπινες ειναι δυσκολο το καλοκαιρι εκτος και αν θελησεις να μοιραστεις καμπινα (και παιζεις κυριολεκτικα στοιχημα να μην ροχαλιζουν /βρωμανε/παραμιλανε υπνο. Εγω δοκιμασα και εξω (σε μια γωνιτσα να μη το βρησκει ο αερας) και ειναι καλυτερα απο μεσα (λιγοτερη φασαρια/κοσμο). Ολα αυτα ειναι βεβαια προσωπικα: κατι που δουλεψε σε εμενα μπορει να μη βοηθησει εσενα

Παρε κανενα βιβλιο, θα σε βοηθησει να κοιμηθεις.

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Haldol είπε

Πριν ένα 6-μηνο που κατέβηκα τελευταία φορά (33 πλέον) έκλεισα "lux" καμπίνα γιατί η απλή έχει κάτι στρώματα χειρότερα από τρύπιο ντιβάνι 40 ετών και ξυπνούσα θεόπιαστος.

Το βλέπετε ότι πάμε ολοταχώς για μαγκούρα πριν τα 40, έτσι; :P

Εγώ βλέπω στα 40 να έχεις αγοράζει τροχόσπιτο και να κοιμάσαι στο γκαράζ. 

Δημοσ.
Just now, SabotazNic said:

Εγώ βλέπω στα 40 να έχεις αγοράζει τροχόσπιτο και να κοιμάσαι στο γκαράζ. 

Άνετα, έχει και κάτι σκάλες που δε τελειώνουν από το γκαράζ μέχρι πάνω! :P

Δημοσ.
1 hour ago, therock said:

Δύσκολο να κοιμηθείς τέλεια αν δε σε πιάνει εύκολα ύπνος.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να απομονωθείς όσο γίνεται από το περιβάλλον. Mάσκα ύπνου και κυρίως ωτοασπίδες/noise cancelling headphones είναι ό,τι πρέπει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...