Oxénos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Καλημέρα στο φόρουμ! Σκέφτομαι την αγορά ενός από τα εξής: https://www.skroutz.gr/s/36530895/Oppo-Reno7-Lite-5G-Dual-SIM-8GB-128GB-Cosmic-Black.html https://www.skroutz.gr/s/36163680/Oppo-A96-Dual-SIM-8GB-128GB-Starry-Black.html https://www.skroutz.gr/s/34064612/Realme-9-Pro-5G-Dual-SIM-6GB-128GB-Midnight-Black.html https://www.skroutz.gr/s/41513957/OnePlus-Nord-CE-3-Lite-5G-Dual-SIM-8GB-128GB-Chromatic-Gray.html 1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; Όσα χρειαστούν για να αγοραστεί ένα από τα παραπάνω 2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Ελλάδα 3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; Όχι 4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Καινούργιες 5) Μέγεθος οθόνης; 6.4" - 6.7" 6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); NFC, Κάρτα microSD 7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Ναι 8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Πολύ 9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Android χωρίς πολυ βαρύ skin, δεν έχω δουλέψει καμία από αυτές τις μάρκες 10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά) Απλή θα έλεγα: browser, podcasts, χάρτες, μουσική. ΌΧΙ social media, ΌΧΙ παιχνίδια Δεκτή και καμία εναλλακτική αν θέλετε... Αν ήσασταν όμως υποχρεωμένοι ποιο από τα 4 θα διαλέγατε και γιατί; Ανεξαρτήτως τιμής. ΥΓ: Είμαι Cosmote. Το Oneplus δεν υποστηρίζεται για wifi calling; Δεν είναι στη λίστα. Ευχαριστώ για την υπομονή σας
Oxénos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Προφανώς είναι καλύτερο από όλα δηλαδή. Το βάζω στα υπόψη μου! Από τα άλλα 4 ποιο; Και επειδή θυμάμαι να ξέρεις από Tcl, έχει κάποια από αυτές τις μάρκες παρόμοιο skin, ελαφρύ;
CaptainChris Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Τα TCL έχουν καθαρό λειτουργικό με λίγες προσθήκες χρήσιμες και λίγες εφαρμογές που αν δεν τις θέλεις μπορείς να της απεγκαταστησεις. Το θέμα είναι ότι οι συσκευές οι τελευταίες είναι της φθηνής κατηγορίας με μέτριους επεξεργαστές και μέτριες κάμερες. Για social media, browsing και απλές φωτογραφίες είναι μια χαρά, αλλά αν θέλεις κάτι παραπάνω δεν... TCL 30+ και TCL 40 SE είναι οι κορυφαίες συσκευές που κυκλοφορούν τώρα. Μετά είναι τα Motorola που κι αυτά έχουν καθαρό λειτουργικό με κάποιες χρήσιμες προσθήκες. Η σειρά G είναι οι προσιτές επιλογές και η σειρά Edge οι καλές συσκευές της Motorola. Τα Realme, OnePlus έχουν ελαφρή skin πάνω από το Android! Πάντως από τις συσκευές που έχεις βάλει καλύτερες είναι τα Oppo Reno και το Realme 9 pro προτίμησε όμως το Pro+ 1
Oxénos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 6 ώρες πριν, CaptainChris είπε Τα TCL έχουν καθαρό λειτουργικό με λίγες προσθήκες χρήσιμες και λίγες εφαρμογές που αν δεν τις θέλεις μπορείς να της απεγκαταστησεις. Το θέμα είναι ότι οι συσκευές οι τελευταίες είναι της φθηνής κατηγορίας με μέτριους επεξεργαστές και μέτριες κάμερες. Για social media, browsing και απλές φωτογραφίες είναι μια χαρά, αλλά αν θέλεις κάτι παραπάνω δεν... TCL 30+ και TCL 40 SE είναι οι κορυφαίες συσκευές που κυκλοφορούν τώρα. Μετά είναι τα Motorola που κι αυτά έχουν καθαρό λειτουργικό με κάποιες χρήσιμες προσθήκες. Η σειρά G είναι οι προσιτές επιλογές και η σειρά Edge οι καλές συσκευές της Motorola. Τα Realme, OnePlus έχουν ελαφρή skin πάνω από το Android! Πάντως από τις συσκευές που έχεις βάλει καλύτερες είναι τα Oppo Reno και το Realme 9 pro προτίμησε όμως το Pro+ Σ' ευχαριστώ για την εκτενή ανάλυση. Ξέρω λίγο από Tcl, είχα ζηλέψει από έναν φίλο και πήρα το 20L+ πριν μία διετία. Για αυτό που ήθελα ήταν τέλειο και το skin πολύ ελαφρύ (Xiaomi who??), γι' αυτό ήλπιζα τώρα να βρω κάτι με skin αντίστοιχο αλλά λίγο πιο δυνατό. Άρα μου προτείνεις κατά σειρά Realme Pro +, Pro απλό, Oppo reno7 lite, διάφορα Motorola ανάλογα με το budget μου και σκαρτάρουμε το Oneplus. Got it captain!
Fotia Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Tα ΤCL κινητά ενω ξεκίνησαν με καλά προιόντα στην αγορα , ξέχασαν την υποστήριξη λογισμικού ακόμα και σε security updates ... 1
Oxénos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 15 ώρες πριν, Fotia είπε Tα ΤCL κινητά ενω ξεκίνησαν με καλά προιόντα στην αγορα , ξέχασαν την υποστήριξη λογισμικού ακόμα και σε security updates ... Ναι. Και είναι πολύ κρίμα γιατί τα πρώτα χρόνια έκαναν ισορροπημένα κινητά που, χωρίς να είναι συναρπαστικά, έκαναν άψογα τη δουλειά τους. Από εκεί το γύρισαν σε πιο μέτριες συσκευές και η έλλειψη update ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Με είχαν σίγουρο πελάτη και με έδιωξαν Oh well... Πάει να πει ότι θα πάρω για πρώτη φορά ένα Oppo / Oneplus / Realme / Motorola με την ελπίδα να πετύχω κάτι που να κάνει τους σωστούς συμβιβασμούς για την τιμή του & ένα νέο ελαφρύ skin που να με κερδίσει.
Kag1ante Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 5 ώρες πριν, Oxénos είπε Ναι. Και είναι πολύ κρίμα γιατί τα πρώτα χρόνια έκαναν ισορροπημένα κινητά που, χωρίς να είναι συναρπαστικά, έκαναν άψογα τη δουλειά τους. Από εκεί το γύρισαν σε πιο μέτριες συσκευές και η έλλειψη update ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Με είχαν σίγουρο πελάτη και με έδιωξαν Oh well... Πάει να πει ότι θα πάρω για πρώτη φορά ένα Oppo / Oneplus / Realme / Motorola με την ελπίδα να πετύχω κάτι που να κάνει τους σωστούς συμβιβασμούς για την τιμή του & ένα νέο ελαφρύ skin που να με κερδίσει. Fixed 2
Oxénos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 35 λεπτά πριν, Kag1ante είπε Fixed Ooooook, thx! Δεν κατέχω όπως είπα, να υποθέσω ότι το oxygen OS έγινε βαρύ με τον καιρό;; Κάποτε διάβαζα ότι ο κόσμος διάλεγε Oneplus ΚΑΙ για το λειτουργικό τους. Όσο είχα Xiaomi δεν είχα θέμα, έπειτα γνώρισα Tcl και δεν θέλω να ξαναδώ βαρύ skin...
Kag1ante Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, Oxénos είπε Ooooook, thx! Δεν κατέχω όπως είπα, να υποθέσω ότι το oxygen OS έγινε βαρύ με τον καιρό;; Κάποτε διάβαζα ότι ο κόσμος διάλεγε Oneplus ΚΑΙ για το λειτουργικό τους. Όσο είχα Xiaomi δεν είχα θέμα, έπειτα γνώρισα Tcl και δεν θέλω να ξαναδώ βαρύ skin... Οχι βαρυ ακριβως, θα ελεγα οτι εχει χασει το appeal του. Για εμενα καλυτερα να πας σε realme 1
Oxénos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, Kag1ante είπε Οχι βαρυ ακριβως, θα ελεγα οτι εχει χασει το appeal του. Για εμενα καλυτερα να πας σε realme Ούτε Oppo/Motorola επομένως... Οκ φίλε μου, σ'ευχαριστώ. Θα ψαχτώ λίγο ακόμα τότε, μάλλον για 9 pro & 9 pro+
Kag1ante Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 17 λεπτά πριν, Oxénos είπε Ούτε Oppo/Motorola επομένως... Οκ φίλε μου, σ'ευχαριστώ. Θα ψαχτώ λίγο ακόμα τότε, μάλλον για 9 pro & 9 pro+ Περιεργως η oppo ειναι ακομα decent. Motorola δεν ειχε και καμια σχεση μεταξυ τους, ειναι το πιο καθαρο αλλα οχι τοσο δυνατα οσο το 9 pro+ 1
Oxénos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, Kag1ante είπε Περιεργως η oppo ειναι ακομα decent. Motorola δεν ειχε και καμια σχεση μεταξυ τους, ειναι το πιο καθαρο αλλα οχι τοσο δυνατα οσο το 9 pro+ Κατάλαβα. Θα κοιτάξω λίγο κανένα σχετικά πιο φτηνό Oppo / Motorola & το Realme 9 pro, λογικά θα βρω κάτι καλό για upgrade του Tcl χωρίς να σπάσω τον κουμπαρά. Αλλιώς προσπαθώ για 9 pro +
Donalhioy Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 23/6/2023 στις 6:31 ΜΜ, Oxénos είπε Κατάλαβα. Θα κοιτάξω λίγο κανένα σχετικά πιο φτηνό Oppo / Motorola & το Realme 9 pro, λογικά θα βρω κάτι καλό για upgrade του Tcl χωρίς να σπάσω τον κουμπαρά. Αλλιώς προσπαθώ για 9 pro + το 9 pro+ εχει 400 ευρω το 9 pro 8/128 τωρα στα 226 κατι λεει, αλλα ισως εχει την χειροτερη οθονη απο ολα τα υπολοιπα πανε κατευθειαν στο samusng A54 στα 308 και αυτη ειναι η καλυτερη προταση που θα παρεις αμα βολευει να αφησεις στην ακρη το cardslot τοτε ενα poco x5 5g NFC 8/256 ή 6/256 global εκδοση αμα θες τωρα να πας σε πιο budget κατηγορια εισαι αναμεσα στο 9προ 8/128, redmi note 12 pro 6/128 (η global εκδοση εχει nfc), oppo reno8 lite Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από Donalhioy 1
Oxénos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, Donalhioy είπε το 9 pro+ εχει 400 ευρω το 9 pro 8/128 τωρα στα 226 κατι λεει, αλλα ισως εχει την χειροτερη οθονη απο ολα τα υπολοιπα πανε κατευθειαν στο samusng A54 στα 308 και αυτη ειναι η καλυτερη προταση που θα παρεις αμα βολευει να αφησεις στην ακρη το cardslot τοτε ενα poco x5 5g NFC 8/256 ή 6/256 global εκδοση αμα θες τωρα να πας σε πιο budget κατηγορια εισαι αναμεσα στο 9προ 8/128, redmi note 12 pro 6/128 (η global εκδοση εχει nfc), oppo reno8 lite Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις προτάσεις σου. Σε Xiaomi δε θα ήθελα να επιστρέψω και φαντάζομαι ότι το Poco θα είναι παρόμοιο ως εμπειρία λειτουργικού, για την ώρα τα αφήνω στην άκρη. Μέσω του Samsung A54 είδα και το Α34 που με μικρές νομίζω παραχωρήσεις φαίνεται επίσης καλό και είναι αρκετά φθηνότερο. Γνώμη; Το Realme 9 pro+ είναι μάλλον ακριβό για μένα, που δεν έχω και τις υψηλές απαιτήσεις. Το 9 pro σίγουρα πιο δελεαστικό οικονομικά. Για χειρότερη οθόνη φαντάζομαι εννοείς το ότι δεν είναι amoled ή έχει κουσούρια; Όσο για το oppo reno8 lite μου φαίνεται στις συγκρίσεις ακριβώς ίδιο με το reno7 lite (σωστά;) που είχε ήδη την προσοχή μου. Όσον αφορά τις ενημερώσεις θα το ψάξω, υποθέτω ότι θα είναι καλύτερα τα Samsung μετά τα Realme και το Oppo ό,τι ήταν θα το έχει δώσει ήδη; Άποψη για Motorola ; Ή το Oneplus nord ce 3 lite 5g; Thx again!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα