Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά κάνουν δουλειά τα ανέπαφα δοκιμαστικά ?

Χαζή αλλά χρήσιμη ερώτηση , αν ακουμπήσω γυμνό αγωγό με ρεύμα στο ανέπαφο θα έχω θέμα ή με μονώνει και όλα καλά?

το παρακάτω το βρήκα 4 ευρώ από ali

https://www.skroutz.gr/s/34210442/Ανιχνευτής-Τάσης-Aneng-AC-DC-με-Εύρος-Μέτρησης-12-250V.html

Επεξ/σία από johnny_pane
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, johnny_pane είπε

Χαζή αλλά χρήσιμη ερώτηση , αν ακουμπήσω γυμνό αγωγό με ρεύμα στο ανέπαφο θα έχω θέμα ή με μονώνει και όλα καλά?

https://www.skroutz.gr/s/34210442/Ανιχνευτής-Τάσης-Aneng-AC-DC-με-Εύρος-Μέτρησης-12-250V.html

Εγώ αγόρασα το παρακάτω που είναι λίγο πιο «επώνυμο»…

Και γυμνό αγωγό να ακουμπήσεις εσύ είσαι μονωμένος…

https://www.skroutz.gr/s/27722121/Uni-T-Ανιχνευτής-Τάσης-AC-AC-με-Εύρος-Μέτρησης-24-1000V.html#reviews

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, johnny_pane είπε

εγω θα σταθώ ότι θα δώσεις 4€ (δεν θα εχει μεταφορικά; ) απο το αλί που θα το παραλάβεις σε τρία τέρμινα αντί να δώσεις 10€ να το έχεις σε 2? μέρες.

Δημοσ.

Αναλογως τι θελεις να κανεις.ΝΑΙ κανουν δουλεια(δεν ξερω για τον συγκεκριμενο) .Εγω παντως πριν ακουμπησω γυμνο αγωγο,αφου ελεγξω με τα ανεπαφα μετραω με πολυμετρο.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, johnny_pane said:

Την δουλεία του την κάνει,  προσωπικά αποφεύγω να το ακουμπάω σε γυμνό αγωγό,  αν και είναι πλαστικό το κάλυμμα Better safe than sorry

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ καλή σκέψη σαν tool. Νομιζω βοηθαει να εχεις ενα τετοιο στο σπιτι.

Λιγο που εψαξα θα πηγαινα σε αυτο μονο και μονο που ξεκιναει απο τα 12V, δηλαδή ειναι και για το αμάξι.

Xiaomi Ανιχνευτής Τάσης DUKA EP-1 AC με Εύρος Μέτρησης 12 - 1000V | Skroutz.gr

Αν ξερει καποιος καποια μάρκα 12-1000 πιο αξιοπιστη, ας μας πει να παραγγειλουμε.

Ευχαριστώ

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, stylish είπε

Λιγο που εψαξα θα πηγαινα σε αυτο μονο και μονο που ξεκιναει απο τα 12V, δηλαδή ειναι και για το αμάξι.

Αν ξερει καποιος καποια μάρκα 12-1000 πιο αξιοπιστη, ας μας πει να παραγγειλουμε.

Ευχαριστώ

Το Xiaomi έχει μία αξιοπιστία αλλά θέλει μία δοκιμή πρώτα για να βεβαιωθείς

Και τα habotest φαίνονται καλά , όπως και τα aneng αν και τα δεύτερα είναι λίγο πιο φτηνά 

8 ώρες πριν, sdikr είπε

Την δουλεία του την κάνει,  προσωπικά αποφεύγω να το ακουμπάω σε γυμνό αγωγό,  αν και είναι πλαστικό το κάλυμμα Better safe than sorry

Μίλησα με aneng και μου είπαν ότι με μονώνει το στυλό 

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, stylish είπε

Ευχαριστώ

είναι χρήσιμο γιατί πολλές νέες πρίζες έχουν προστασία και δεν μπορείς να βάλεις μέσα το δοκιμαστικό κατσαβίδι.

• Like 2
Δημοσ.

Χρησιμοποιειται και ως ανιχνευτης, συμφωνα με τα σπεκς. Βασικα εχει τις μπαρες οπως ολα τα υπολοιπα. 

Οποτε παιρνεις ενα πολυεργαλειο, με μικρη διαφορα τιμης. 

Αν κανω κατι λαθος, διορθωστε με, δεν ειμαι ειδικος.

Δημοσ.

Για την ερώτησή σου, ναι, σε μονώνει το «στυλό». Δεν έχεις κίνδυνο. Παρόλα αυτά δεν είμαι πολύ σίγουρος για το πόσο χρήσιμο είναι ένα τέτοιο εργαλείο. Η δουλειά του είναι αποκλειστικά να ανιχνεύσει την ύπαρξη τάσης χωρίς επαφή, και πόσες φορές θα κάνεις κάτι τέτοιο αν δεν είσαι επαγγελματίας; Ο λόγος ύπαρξής του είναι να σου γλιτώσει χρόνο αν κάνεις αυτό το πράγμα συνέχεια, και να 'ναι και μικρό, ώστε να το 'χεις μόνιμα πάνω σου...

Με 12-25 ευρώ (ξεκινώντας δηλαδή ακόμα και από την τιμή που έβαλε ο @andreas1gr) παίρνεις ολόκληρο πολύμετρο της UNI-T, που κινέζικη μεν, τίμια μάρκα, δε. Το πόσες δουλειές ή πόσο πιο πολύ χρήσιμο είναι ένα πολύμετρο δε το συζητάμε. Από τα 15 ευρώ και πάνω έχουν και NCV ώστε να κάνουν και τη δουλειά του στυλό, άμα βαριέσαι να βάζεις καλώδια .

Κυρίως ο έλεγχος συνέχειας σε οποιοδήποτε πολύμετρο είναι απίστευτα χρήσιμος «σύμμαχος»! ;)

Δημοσ.
35 minutes ago, Haldol said:

Κυρίως ο έλεγχος συνέχειας σε οποιοδήποτε πολύμετρο είναι απίστευτα χρήσιμος «σύμμαχος»! ;)

Με το στυλό αυτό μπορείς να βρεις και που είναι η διακοπή, αρκετά χρήσιμο

Δημοσ.
2 minutes ago, sdikr said:

Με το στυλό αυτό μπορείς να βρεις και που είναι η διακοπή, αρκετά χρήσιμο

Με το Habotest πιο πάνω; Μ' αυτό σίγουρα, μιας και είναι πολύμετρο (παίρνει και καλώδια), απλά σε άλλο σχήμα. Γενικά με στυλό που έχει ΜΟΝΟ το NCV πως θα γίνει αυτό;

Δημοσ.
2 minutes ago, Haldol said:

Με το Habotest πιο πάνω; Μ' αυτό σίγουρα, μιας και είναι πολύμετρο (παίρνει και καλώδια), απλά σε άλλο σχήμα. Γενικά με στυλό που έχει ΜΟΝΟ το NCV πως θα γίνει αυτό;

Διαβάζει τάση,  όποτε το σέρνεις χωρίς επαφή στο καλώδιο,   εκεί που σταματάει να χτυπάει ξέρεις πως υπάρχει διακοπή,

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...