Kostas600 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα, μόλις μετακόμισα και θέλω να μεταφέρω το ίντερνετ στο καινούργιο σπίτι. Μετά από κάποιες εργασίες που έγινα περιμετρικά του κτιρίου είδα ένα κομμένο καλώδιο και έχω την εντύπωση ότι είναι το καλώδιο του τηλεφώνου. Πως το βλέπετε εσείς;
nickol-us Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Πως το βλέπουμε; Κομμένο! Όντως μοιάζει με καλώδιο δικτύου, απίθανο κανείς να σου πει τι καλώδιο είναι από μια φωτογραφία που δε δείχνει τίποτα
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, Kostas600 είπε Καλησπέρα, μόλις μετακόμισα και θέλω να μεταφέρω το ίντερνετ στο καινούργιο σπίτι. Μετά από κάποιες εργασίες που έγινα περιμετρικά του κτιρίου είδα ένα κομμένο καλώδιο και έχω την εντύπωση ότι είναι το καλώδιο του τηλεφώνου. Πως το βλέπετε εσείς; και αν είναι ρευματος;Γιατί το πιάνεις;Καλεσε Δεδηε ή οτε να το φτιάξουν.
StamTheMan Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Του τηλεφωνου ειναι. Εαν θες να το συνδεσεις εσυ,γυμνωσε το και συνδεσε μονο τα πορτοκαλι και γκρι μεχρι τη μπριζα σου.
The_Judas Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 10 ώρες πριν, Kostas600 είπε Καλησπέρα, μόλις μετακόμισα και θέλω να μεταφέρω το ίντερνετ στο καινούργιο σπίτι. Μετά από κάποιες εργασίες που έγινα περιμετρικά του κτιρίου είδα ένα κομμένο καλώδιο και έχω την εντύπωση ότι είναι το καλώδιο του τηλεφώνου. Πως το βλέπετε εσείς; δεν ξέρει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να σου πει που βρίσκεται το καλώδιο του ιντερνετ στο σπίτι;
Haldol Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δε σ' απασχολεί τι είναι αυτό. Και να 'χεις τις γνώσεις να το κάνεις εσύ, καλώδιο του ΟΤΕ έξω από το σπίτι δεν έχεις δικαίωμα να το ακουμπήσεις. Κάνε την αίτηση για μεταφορά γραμής, και άσε το τεχνικό τμήμα ν' αναλάβει. Εάν όντως το συγκεκριμένο καλώδιο αφορά το δικό σου σπίτι (και όχι π.χ. δίπλα κτίσμα, ή να είναι και τελείως άκυρο, ή κατηργημένο) θα φας περισσότερο καιρό μέχρι να έχεις γραμμή, εννοείται, αλλά πάλι αυτοί θα το κάνουν.
Joshua21 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 15 hours ago, Kostas600 said: Καλησπέρα, μόλις μετακόμισα και θέλω να μεταφέρω το ίντερνετ στο καινούργιο σπίτι. Μετά από κάποιες εργασίες που έγινα περιμετρικά του κτιρίου είδα ένα κομμένο καλώδιο και έχω την εντύπωση ότι είναι το καλώδιο του τηλεφώνου. Πως το βλέπετε εσείς; Για καλώδιο ΟΤΕ 8 ζευγών το κόβω αλλά δεν έχει και πολύ σημασία, θα πρέπει να το ακολουθήσεις για να δεις που πάει ώστε να καταλάβεις τι ακριβώς είναι. Πάντως αν είναι του ΟΤΕ εσύ δεν έχεις καμία δουλειά με αυτό, ο ΟΤΕ θα το αντικαταστήσει. Δική σου δουλειά είναι η τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού, δλδ η καλωδίωση από το κουτί του ΟΤΕ στη φωτό παρακάτω έως και την τηλεφωνική σου πρίζα. 2
StamTheMan Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 10 ώρες πριν, Joshua21 είπε Για καλώδιο ΟΤΕ 8 ζευγών το κόβω Αυτο ειναι,πηρα προχθες για να αντικαταστησω το δικο μου. 10 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δική σου δουλειά είναι η τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού, δλδ η καλωδίωση από το κουτί του ΟΤΕ στη φωτό παρακάτω έως και την τηλεφωνική σου πρίζα. Πιθανοτατα εχει βρει αυτο το καλωδιο,το οποιο φτανει εξω απο το σπιτι και ειναι χυμα. Στο προηγουμενο σπιτι,οταν πηγαμε να το συνδεσουμε με τον τεχνικο,ηταν παντελως χυμα τα καλωδια,χωρις κουτι και χωρις το εξωτερικο περιβλημα,αν περνουσε καποιος και τα τραβουσε θα θελαμε ολοκληρη εγκατασταση παλι.
Kostas600 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Το καλώδιο βρίσκεται μέσα στο οικόπεδο που βρίσκεται η οικία μου και όχι απέξω. Αυτό έγινε μετά από κάποιες εργασίες που έκανε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Καταλήγει από ότι είδα εκεί που δείχνει η φωτογραφία. Άρα μάλλον πρέπει να το φτιάξω εγώ και δεν είναι δουλειά του ΟΤΕ .
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 18 hours ago, Kostas600 said: Το καλώδιο βρίσκεται μέσα στο οικόπεδο που βρίσκεται η οικία μου και όχι απέξω. Δεν λέει κάτι αυτό, το κουτί που σου έδειξα πριν συνήθως βρίσκεται πάνω στο κτήριο, και το καλώδιο που φτάνει μέχρι το κουτί αυτό είναι ευθύνη του ΟΤΕ. Από τις φωτό σου πάντως δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα.
paylidis Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχει παρά πολύ χοντρή μόνωση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι του αυτόματου ποτίσματος εάν έχει ο κηπος. Κατά τα αλλά θα μπορούσε να είναι και υπερβολικά ποιοτικό δικτύου-καμερών κλπ αλλά χλωμό συνήθως βάζουν ένα απλό cat5e Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2023 από paylidis
StamTheMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Εαν ειναι το πανω,ειναι κατι αλλο,αν ειναι το κατω ειναι του ΟΤΕ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα