Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ο,τι σου λέει ο γιατρός σου αγαπητέ. Και το λέω αυτό γιατί ξέρω κόσμο που χρέωσε τις παρενέργειες στο εμβόλιο ενώ δεν τους το είπε γιατρός και δεν είναι γιατροί, άλλους που όντως το εμβόλιο τους ταλαιπώρησε και άλλους που δεν κατάλαβαν πως οι περισσότερες παρενέργειες προκλήθηκαν από τον ίδιο τον ιό και όχι από το εμβόλιο. Τα στατιστικά είναι ξεκάθαρα και διαθεσιμα σε όλους και δείχνουν πως οι παρενέργειες από τα ίδια τα εμβόλια ήταν ελάχιστες μπροστά σε αυτές του ίδιου του ιού. 

Παρόλα αυτά το γεγονός πως οι περισσότεροι κάναμε τελικά το εμβόλιο, είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ανοσία και τελικά την εξασθένηση του ιού. Άσχετα που κάποιοι βολεύτηκαν από αυτό και κουνάνε το δάχτυλο στις «πλάτες» των άλλων. :) 

Εγώ πάντως από την αρχή ρωτούσα τους γιατρούς μου και ακολουθούσα τις συμβουλές τους. Δεν είμαι γιατρός για να κρίνω εγώ αν πρέπει να κάνω ένα εμβόλιο ή όχι! 

Ανακοπή την επόμενη του εμβολίου λες να έφταιγε ο ανάδρομος Ερμής φίλε μου; Αλματώδης εξέλιξη ρευματοειδούς αρθρίτιδας από το στάδιο της ύφεσης χωρίς καμμία προηγούμενη φαρμακευτική αγωγή σε πλήρη έξαρση και χορήγηση φαρμάκων σε άνθρωπο 42 ετών και χωρίς προοπτική να τα σταματήσει, δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό τι λες να έφταιγε;

• Like 6
  • Sad 1
Δημοσ.
1 hour ago, billdanos said:

Ο,τι σου λέει ο γιατρός σου αγαπητέ. Και το λέω αυτό γιατί ξέρω κόσμο που χρέωσε τις παρενέργειες στο εμβόλιο ενώ δεν τους το είπε γιατρός και δεν είναι γιατροί, άλλους που όντως το εμβόλιο τους ταλαιπώρησε και άλλους που δεν κατάλαβαν πως οι περισσότερες παρενέργειες προκλήθηκαν από τον ίδιο τον ιό και όχι από το εμβόλιο. Τα στατιστικά είναι ξεκάθαρα και διαθεσιμα σε όλους και δείχνουν πως οι παρενέργειες από τα ίδια τα εμβόλια ήταν ελάχιστες μπροστά σε αυτές του ίδιου του ιού. 

Παρόλα αυτά το γεγονός πως οι περισσότεροι κάναμε τελικά το εμβόλιο, είχε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη ανοσία και τελικά την εξασθένηση του ιού. Άσχετα που κάποιοι βολεύτηκαν από αυτό και κουνάνε το δάχτυλο στις «πλάτες» των άλλων. :) 

Εγώ πάντως από την αρχή ρωτούσα τους γιατρούς μου και ακολουθούσα τις συμβουλές τους. Δεν είμαι γιατρός για να κρίνω εγώ αν πρέπει να κάνω ένα εμβόλιο ή όχι! 

Ναι γιατί οι γιατροί δεν έχουν συμφέροντά και δεν είναι ουσιαστικά οι έμποροι των φαρμακοβιομηχανιών. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία σου... Οι αληθινοί γιατροί είναι ελάχιστοι. Οι υπόλοιποι είναι απλά έμποροι.

Όσο για το εμβόλιο υπήρχαν πολλοί αξιότιμοι γιατροί του εξωτερικού που ήταν κατά αυτού αλλά οι πληροφορίες τους δεν ακούστηκαν ποτέ γιατί υπήρχαν πολλά οικονομικά συμφέροντά από πίσω.

Όλο αυτό που έγινε επί covid ήταν απλά μια μεγάλη μπίζνα και εσείς νομίζετε ακόμη ότι οι γιατροί ενδιαφέρονται για την υγεία σας. Στην τελική αν σας ήθελαν υγιείς θα έχαναν και τη δουλειά τους.

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Παραμύθια της χαλιμάς. 11000 νεκροί δηλωμένοι από τον EMA με υποκαταγραφή και 5 εκατομύρια δηλωμένες παρενέργειες με υποκαταγραφή με τις μισές να είναι καταστροφικές για τη ζωή των ανθρώπων αφήνοντάς τους σοβαρά προβλήματα.

Υπέρ του δέοντος θνησιμότητα μετά τις δόσεις και εσύ εδώ προσπαθείς να μας πείσεις ότι ο Μπουρλά είναι θεός και μας έσωσε.

Η ίδια η Pfizer έκρυψε τις παρενέργειες των σκευασμάτων στις κλινικές δοκιμές, είπε ψέμματα και αργότερα το παραδέχθηκε επίσημα αυτό, ότι δηλαδή παραπληροφόρησε σχετικά με τη δυνατότητά τους να σταματήσουν τη μετάδοση και ενώ αρχικά όλοι έλεγαν ότι κατά 95% σταματά τη μετάδοση, μετά το γύρισαν στο δεν αρρωσταίνεις, μετά στο δεν πεθαίνεις και σιγά σιγά μόνο που δε μας είπαν ότι αν το κάνεις πας σίγουρα στον παράδεισο.

Τα επίσημα έγγραφα που αναγκάστηκε να παραδώσει η Pfizer στην αμερικανική δικαιοσύνη αποδεικνύουν και τις παρενέργειες και τους θανάτους που ήταν περισσότεροι στην ομάδα που πήρε το σκεύασμα από αυτήν που έκανε το placebo.

• Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μιας και μιλαει το αρθρο για παραπληροφορηση, τι απο ολα αυτα ισχυει? :P ηταν δεν ηταν ηπια νοσος ο covid?

Τωρα τα λενε οι μη ΨΕΚ , ελα μωρε δεν ηταν και τιποτα ο covid :D και αφου δεν ηταν τιποτα γιατι ολα τα καταναγκαστικα μετρα? φαρσα ητανε? 

με τον κορονοιο ασχολειστε ακομα? εδω παμε για  νοσο X XX extra large XXXXLarge 60, 70, 80, 180 τοις εκατο πιο θανατηφορα

• Like 4
Δημοσ.

Η καραμέλα των ολοκληρωτικων καθεστώτων για να καθαριζουν αντιφρονουντες ειναι η απειλη για την εθνικη ασφαλεια. Και αυτη η πλατφορμα για το covid ηταν το πιλοτικο που την εισήγαγε και στα social media. Αν πχ βαλεις πια οτι το λιμενικο εδεσε σχοινι και μετα απο κυμα τραβήξε το πλοιο και εγυρε προς τα δεξια το πλοιο σκοτωνοντας πανω απο 500 ατομα συντομα θα σβηνεται και αυτο και θα σου μπλοκαρουν το account

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MikeKata είπε

Πολύ απλό παράδειγμα:

Επιστημονική πρόταση: "Φοράτε μάσκες".
Πολιτική εφαρμογή: "100€ πρόστιμο αν πας βόλτα το σκύλο σου χωρίς μάσκα".

Πιάσαμε τώρα τη διαφορά;

Τέλειο παράδειγμα(!) αυτό ήταν ακριβώς το πρόβλημα των "ψεκασμένων"!

Οι περισσότεροι επιστήμονες συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα πολιτικά (βλέπε Παγώνη)

Το οτι για το "καλό" μας εφάρμοσαν τόσο αυστηρά μέτρα "δια ροπάλου" ήταν ο κύριος λόγος που σκέφτονταν οι περισσότεροι οτι κάτι τρέχει "υπόγεια".

5 ώρες πριν, billdanos είπε

Είναι που δεν φάγατε κάποιοι κόλλυβα στη μνήμη αγαπημένων ανθρώπων που χάθηκαν από επιπλοκές με αφορμή τον Covid...

Κάπου εδώ να δηλώσω κι εγώ οτι κι εγώ έφαγα κόλλυβα από καρκινοπαθείς και όχι από κοβιντ.

3 περιστατικά,  πρώτος ο πατέρας μου,  με ηρεμεί οτι είχε δερματικά προβλήματα και οτι πιθανώς να ήταν απλώς η ώρα της εξέλιξης. Δερματικό λοιπόν, εξέλιξη σε επιθετικό, 3η εβδομάδα σε μυελό και γειά σας

2ο περιστατικό η πρώτη συμπεθέρα. Καλπάζουσας μορφής επιθετικός καρκίνος και γειά σας σε 2 μήνες μέσα.

3ο περιστατικό η δεύτερη συμπεθέρα. Το πιο τρανταχτό περιστατικό αφού μιλάμε για εμφάνιση επιθετικού καρκίνου εντός λίγων εβδομάδων από τη 2η δόση. Σε ερώτηση του γαμπρού αν υπάρχει σύνδεση, ο γιατρός του είπε οτι είναι πολύ πιθανό. Μέσα σε 3 μήνες χαίρεται

Σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν έγινε καμία σύνδεση με το εμβόλιο ούτε συμπληρώθηκε οποιαδήποτε κάρτα, ο καρκίνος θεωρήθηκε ως μια φυσική εξέλιξη. Οι γυναίκες είχαν κάνει check up εντός 6μήνου και είχαν βρεθεί σε καλή κατάσταση.

Τυχαία όλα;

Μπορεί!

Έπειδή έχω ακούσει για τόσα περιστατικά, από πολύ γνωστούς και όχι ο φίλους, του ξαδέλφου της γκόμενάς μου, δε μπορεί παρά να μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά και το χειρότερο οτι θα μείνει πάντα η σκιά, καθώςδε θα απαντηθούν ποτέ κάποια ερωτήματα.

Όπως και να έχει κοιτάμε μπροστά, προσωπικά θέλω να πιστεύω οτι δεν έχει γίνει κάτι εσκεμμένα και οτι όλα έγιναν με αγνή πρόθεση, καθώς αν 1:1.000.000 ισψύει το αντίθετο τότε πραγματικά η φύση βρήκε τον τρόπο της.

Και κάτι αγαπημένο για την όλη κατάσταση, όχι μόνο περί covid

292676528_598017575020277_6903234313180750500_n.jpg.1ea942d98fa61d2e4728be3c2cdddaf3.jpg

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.

Η καθημερινή απαξίωση που δέχονται τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες από τον οποιοδήποτε, νομίζω δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά και σε κανέναν άλλο τομέα (πέρα ίσως της προπονητικής :P). Άνθρωποι που δεν ξέρουν πως πραγματοποιείται η έρευνα (ή επιλέγουν να το αγνοήσουν) και το πως η κάθε δημοσίευση περνάει εξονυχιστικό έλεγχο από την επιστημονική κοινότητα, βλέποντας μερικά βίντεο και διαβάζοντας κάποια ποστ, θεωρούν πως όχι μόνο καταλαβαίνουν ακριβώς την επιστήμη του κάθε θέματος, αλλά μπορούν πλέον να  "συμβουλεύουν" και να κατηγορούν τους επιστήμονες που έχουν χύσει αίμα και ιδρώτα. Θες για την κλιματική αλλαγή, τα εμβόλια γενικά, εμβόλια για covid κλπ, άνθρωποι που έχουν φάει τα χρόνια τους στα βιβλία και τα εργαστήρια, βλέπουν ξαφνικά τους εαυτούς τους να αντιμετωπίζονται ως οι μεγαλύτεροι απατεώνες. 

Δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάσαμε στο σημείο που ενώ δεν θα πηγαίναμε π.χ. στο χασάπη της γειτονιάς να του δώσουμε συμβουλές για το πως κάνει τη δουλειά του, επειδή είδαμε πως κόβουν στην τηλεόραση οι σεφ το κρέας, να θεωρούμε αυτονόητο ότι έχουμε τη γνώση και τη σιγουριά να κρίνουμε τις έρευνες με τόση ευκολία και να τις βγάζουμε σκάρτες. 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Ως προς τον Covid παραδεχτειτε το σας την εφεραν, θα ξαλαφρωσετε απο τις ενοχες. Ολοι μας πεσαμε κοροιδα καπου στην ζωη μας.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 minutes ago, nickol-us said:

Οι περισσότεροι επιστήμονες συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα πολιτικά (βλέπε Παγώνη)

Το οτι για το "καλό" μας εφάρμοσαν τόσο αυστηρά μέτρα "δια ροπάλου" ήταν ο κύριος λόγος που σκέφτονταν οι περισσότεροι οτι κάτι τρέχει "υπόγεια".

Λάθος. Κάνεις το κλασσικοτατο λάθος να εξισώνει "επιστήμονες" με "επιστημονική έρευνα". 

Η επιστήμη δε λειτουργεί με "επίκληση στην αυθεντία" (όπως π.χ το αντίστροφο παράδειγμα με την Παγώνη). Η επιστήμη λειτουργεί με μελέτες. Και το μεγάλο σώμα των μελετών, δεν υποστήριζε ούτε υποστηρίζει τις απόψεις των "ψεκασμενων" (δικός σου όρος, δεν τον ανέφερα εγώ). Η συνέντευξη του εκάστοτε επιστήμονα είναι το ΜΕΣΟ για να δεις την πληροφορία, όχι η ίδια η πληροφορία. 

Όταν λοιπόν λες "ότι κάτι τρέχει υπόγεια", θα πρέπει πρώτα να βγεις να αποδείξεις με μελέτες και στοιχεία ότι δεν ισχύουν τα στατιστικά για excess mortality, IFR και όλα τα άλλα και μετά να μιλήσεις για τα "υπόγεια". Δε δουλεύει αντίστροφα.

Όταν, λοιπόν, σου λένε οι επιστήμονες ότι πρέπει να έχουμε lockdowns, να φοράμε μασκες κλπ ώστε να "λειανουμε την καμπύλη", σου το λένε γιατί βασίζονται στις αναλύσεις που έχουν κάνει, risk assessment, ταχύτητα εξάπλωσης ιού κλπ.

Έχεις κάτι αντίστοιχο (μελετημένο, όχι βιντεάκια) να αντιπαραθέσεις; Αν ναι, το φέρνεις. Έτσι γίνεται η επιστημονική αντιπαράθεση. Όπως π.χ έκανε ο Ιωαννίδης και το πρώτο paper ήταν τρύπιο σαν ελβετικό τυρί στη μεθοδολογία και ακριβώς εκεί του απάντησαν (και, φυσικά, έπεσε εντελώς έξω όπως αναμενόταν).

Πάμε πάλι. Άλλο τα ίδια τα μέτρα, άλλο οι τρόποι επιβολής των μέτρων. Γιατί οι "ψεκασμενοι", ουσιαστικά, για τα ίδια τα μέτρα διαμαρτύρονταν ("καταπαταται η ελευθερία μου να φοράω μάσκα/είμαι κλεισμένος μέσα" κλπ), όχι τοσο για τους τρόπους επιβολής ("το lockdown είναι 20 μέρες και πρέπει να στέλνω μήνυμα"). Το είδαμε χαρακτηριστικά όταν πήγαιναν και έκαναν σταυροφορίες σε σχολεία απειλώντας μηνύσεις καθηγητές που ζητούσαν μάσκες ή να μην πηγαίνουν θετικά παιδιά σχολείο.

26 minutes ago, stevenfins said:

Η καθημερινή απαξίωση που δέχονται τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες από τον οποιοδήποτε, νομίζω δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά και σε κανέναν άλλο τομέα (πέρα ίσως της προπονητικής :P). Άνθρωποι που δεν ξέρουν πως πραγματοποιείται η έρευνα (ή επιλέγουν να το αγνοήσουν) και το πως η κάθε δημοσίευση περνάει εξονυχιστικό έλεγχο από την επιστημονική κοινότητα, βλέποντας μερικά βίντεο και διαβάζοντας κάποια ποστ, θεωρούν πως όχι μόνο καταλαβαίνουν ακριβώς την επιστήμη του κάθε θέματος, αλλά μπορούν πλέον να  "συμβουλεύουν" και να κατηγορούν τους επιστήμονες που έχουν χύσει αίμα και ιδρώτα. Θες για την κλιματική αλλαγή, τα εμβόλια γενικά, εμβόλια για covid κλπ, άνθρωποι που έχουν φάει τα χρόνια τους στα βιβλία και τα εργαστήρια, βλέπουν ξαφνικά τους εαυτούς τους να αντιμετωπίζονται ως οι μεγαλύτεροι απατεώνες. 

Δεν μπορώ να καταλάβω πως φτάσαμε στο σημείο που ενώ δεν θα πηγαίναμε π.χ. στο χασάπη της γειτονιάς να του δώσουμε συμβουλές για το πως κάνει τη δουλειά του, επειδή είδαμε πως κόβουν στην τηλεόραση οι σεφ το κρέας, να θεωρούμε αυτονόητο ότι έχουμε τη γνώση και τη σιγουριά να κρίνουμε τις έρευνες με τόση ευκολία και να τις βγάζουμε σκάρτες. 

Ή, πολυ απλά...

Το καλύτερο πράγμα που έκανε το internet είναι οτι έδωσε φωνή σε όλους...

Επίσης, το χειρότερο πράγμα που έκανε το internet είναι ότι έδωσε φωνή σε όλους.

Η ψυχολογία τα έχει μελετήσει εδώ και δεκαετίες τα φαινόμενα αυτά (από το '99), αλλά πλέον είναι τόσο εξωφθαλμα που καταντάει αστείο.

https://psycnet.apa.org/doiLanding?doi=10.1037%2F0022-3514.77.6.1121

Είναι, πραγματικά, ευχή (για τον ίδιο) και κατάρα (για τους άλλους) για κάποιον να μη γνωρίζει το μέγεθος της δικής του άγνοιας...

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 3
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, MikeKata είπε

...

Άλλη μια συζήτηση που δε θα τελειώσει, ούτε θα καταλήξει κάπου.

Άπειρα παρόμοια νήματα οδηγήθηκαν σε κλειδωμα για τον ίδιο λόγο.

Δυστυχώς στρεβλώνεις αρκετά από αυτά που λέω και τα μεταφράζεις όπως θες.

Θα το αφήσω εδώ και θεώρησε τον εαυτό σου "νικητή"

Δημοσ.
6 ώρες πριν, billdanos είπε

Είναι που δεν φάγατε κάποιοι κόλλυβα στη μνήμη αγαπημένων ανθρώπων που χάθηκαν από επιπλοκές με αφορμή τον Covid...

Από την άλλη μιας και γίνομαι όλο και πιο κυνικός όσο μεγαλώνω, δεν με ενοχλούν αυτές οι "επαναστάσεις" ψεκασμένων μιας και πιστεύω πως η φύση είναι πάνσοφη και βρήκε τρόπους ώστε να μειωθούμε σαν είδος! :) 

τα κολλυβα που τρωνε καθε μερα που φευγει κοσμος "ξαφνικα" απο τα εμβολια τι σου λενε?

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.

Αυτο που με λυπει ειναι οτι αρκετοι δεν αντιλαμβανονται οτι η πανδημια εχει εργαλειοποιηθει σε ολες του τις εκφανσεις απο πολιτικες σκοπιμοτητες και οτι τα οποια καταναγκαστικα μετρα ηταν πολιτικου χαρακτηρα και οχι ιατρικου, ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα, με τα πρωτα lockdown εσπασε η εφοδιαστικη αλυσιδα με αποτελεσμα ο πρωτογενης τομεας και το παγκοσμιο εμποριο να υπολειτουργει, οταν μειωνεται η παραγωγη αγαθων και εχουμε αυξημενη ζητηση τι γινεται με βαση προσφορα και αυξηση της ζητησης προιοντων? ανατιμησεις, επισης εχουμε και τον πληθωρισμο λογο αυξησης τον επιτοκιων απο τις κεντρικες τραπεζες να τυπωνουν καινουργιο χρημα ανευ αξιας βλεπετε αυξηση οριο δανεισμου αμερικης για να γλυτωσουν την σταση πληρωμων και κατα συνεπεια την χρεοκοπια τους ,που αμα εβγαινες και το ελεγες οτι η αμερικη κινδυνευει με χρεοκοπια πριν 1 χρονο οχι ψεκ θα σε χαρακτηριζαν αλλα για το δαφνι, αυτο που ζουμε με τις αυξησεις του ρευματος και των αγαθων στα super market που καθε μερα ακριβαινουν κυριοι δεν εχει σχεση με τη ρωσο-ουκρανικη κριση αλλα με τα lockdown και λιγο πριν την εισβολη το κοστος παραγωγης ρευματος και κατα συνεπεια στην αυξηση των τιμολογιων στον καταναλωτη ειχε ηδη ξεκινησει πολυ πριν απο την εισβολη στην ουκρανια, δεν τα λεει ενας ΨΕΚ

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...