nikosszs Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Για να στειλω ενα πακετο με ελληνικο ταχυδρομειο με αντικαταβολη σε καποιον και να παρω τα λεφτα θα πρεπει να εχω καποια απαραιτητα εγγραφα που θα μου ζητησουν ή καποια νομιμη επειχηριση? ή μπορω ως ιδιωτης να παρω τα λεφτα κανονικα? και αν ναι πως πληρωνομαι?
zio10 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Κανονικά ως ιδιώτης με την ταυτότητά σου. Έρχεται η ειδοποίηση και ή σου τα δίνει επιτόπου ο ταχυδρόμος ή πας στο ταχυδρομικό της περιοχής σου.
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Οταν θα συμπληρώσεις το έγγραφο της αντικαταβολής να θυμάσαι ότι εσύ είσαι ο παραλήπτης .Ανάποδα απο το έγγραφο της αποστολής του πακέτου που είσαι ο αποστολέας.
Haldol Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Κάνε με courier για να στα βάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό και πιο γρήγορα. Η αντικαταβολή στα ΕΛΤΑ πέρα από το ότι είναι απαράδεκτα αργή (σίγουρα πάνω από 'βδομάδα), συνήθως πρέπει να ξαναπάς και στο ταχυδρομείο για να πάρεις τα χρήματα. Και όλη η διαδικασία είναι γελοιωδώς αργή, όχι μόνο ένα κομμάτι της. Στέλνεις, μέχρι να φτάσει, μέχρι να σου έρθει το ειδοποιητήριο για την αντικαταβολή... καληνύχτα! Το σενάριο του @zio10 που στα φέρνει ο ταχυδρόμος είναι εξαιρετικά σπάνιο, ίσως να γίνεται σε κάνα χωριό. Αλλά όσο γι' αυτό που ρωτάς, μπορείς ως ιδιώτης κανονικά, δεν απαιτείται επιχείρηση. 1
zio10 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, Haldol είπε Κάνε με courier για να στα βάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό και πιο γρήγορα. Η αντικαταβολή στα ΕΛΤΑ πέρα από το ότι είναι απαράδεκτα αργή (σίγουρα πάνω από 'βδομάδα), συνήθως πρέπει να ξαναπάς και στο ταχυδρομείο για να πάρεις τα χρήματα. Και όλη η διαδικασία είναι γελοιωδώς αργή, όχι μόνο ένα κομμάτι της. Στέλνεις, μέχρι να φτάσει, μέχρι να σου έρθει το ειδοποιητήριο για την αντικαταβολή... καληνύχτα! Το σενάριο του @zio10 που στα φέρνει ο ταχυδρόμος είναι εξαιρετικά σπάνιο, ίσως να γίνεται σε κάνα χωριό. Αλλά όσο γι' αυτό που ρωτάς, μπορείς ως ιδιώτης κανονικά, δεν απαιτείται επιχείρηση. Έχω την εντύπωση ότι έχω πάρει και απευθείας από τον ταχυδρόμο, ίσως εξαρτάται από το ποσό; Δεν ξέρω. Γενικά σε συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών πάντως η αντικαταβολή δεν προσφέρει τίποτα, τζάμπα τα επιπλέον έξοδα και η καθυστέρηση. Για μαγαζί οκ, βοηθάει αν δεν ξέρεις πότε θα παραλάβεις για να μη σου δεσμεύσει τα λεφτά και περιμένεις.
Nabuko Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 11 λεπτά πριν, zio10 είπε Έχω την εντύπωση ότι έχω πάρει και απευθείας από τον ταχυδρόμο Κι εγώ και μάλιστα σε μεγάλο Δήμο της Αττικής. 1
Haldol Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 28 minutes ago, zio10 said: Γενικά σε συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών πάντως η αντικαταβολή δεν προσφέρει τίποτα, τζάμπα τα επιπλέον έξοδα και η καθυστέρηση. Συμφωνώ. Παλιότερα είχα ανοίξει και θέμα γι' αυτό, μπας και γλιτώσουμε από τους «αντικαταβολή μόνο!» στις αγγελίες, αλλά ούτε καν. Σε μαγαζί καααμιά φορά μπορεί να βάλω, άμα «κατόπιν παραγγελίας» ΚΑΙ είναι μικρής αξίας. 1
StamTheMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Στις 19/6/2023 στις 1:29 ΜΜ, nikosszs είπε Για να στειλω ενα πακετο με ελληνικο ταχυδρομειο με αντικαταβολη σε καποιον και να παρω τα λεφτα θα πρεπει να εχω καποια απαραιτητα εγγραφα που θα μου ζητησουν ή καποια νομιμη επειχηριση? ή μπορω ως ιδιωτης να παρω τα λεφτα κανονικα? και αν ναι πως πληρωνομαι? Μπορεις κανονικα ως ιδιωτης. Υπολογισε ανετα 2 βδομαδες για να παρεις τα χρηματα σου. Μπορει να τα παρεις και σε 10 μερες και ειτε θα πας στο ταχυδρομειο,αφου σου ερθει η επιταγη,ειτε θα στα δωσει ο ταχυδρομος. Μου εχει τυχει να μη δηλωσω διευθυνση επειδη παω καθημερινα για δεματα,το περασαμε στο μιλητο στο συστημα,για να παρω απο εκει την επιταγη κατευθειαν,το συστημα ειδε μια παλια διευθυνση και η επιταγη μαλλον πηγε εκει. Κανεις δεν ηξερε τι ειχε γινει και η διευθυντρια ειναι ψιλοδικη μου,μη στα πολυλογω εκανα 1 μηνα και μια μερα να παρω τα λεφτα. Ασε που εχει και χρεωση η αντικαταβολη,στα ελτα κουριερ χρεωνουν 4 ευρω. Στειλτο με κουριερ καλυτερα,αν στειλεις με Γενικη με παραλαβη απο το καταστημα σου βγαινει 3.20 το μικροτερο δεμα και παιρνεις τα λεφτα στην τραπεζα μεσα σε μια βδομαδα. Εκει αν θυμαμαι καλα θελουν και το βιβλιαριο,ή την καρτα που σου δινουν πλεον αντι βιβλιαριου.
Haldol Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 21 minutes ago, StamTheMan said: Εκει αν θυμαμαι καλα θελουν και το βιβλιαριο,ή την καρτα που σου δινουν πλεον αντι βιβλιαριου. Παίζει να θέλουν όντως βιβλιάριο; Το 'χουν καταργήσει όλες οι τράπεζες επίσημα 2 χρόνια, ενώ «πρακτικά» πάνω από 10-15. Βιβλιάριο έχω να πιάσω από πριν τελειώσω το λύκειο. Είμαι 33.
StamTheMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 2 λεπτά πριν, Haldol είπε Παίζει να θέλουν όντως βιβλιάριο; Το 'χουν καταργήσει όλες οι τράπεζες επίσημα 2 χρόνια, ενώ «πρακτικά» πάνω από 10-15. Βιβλιάριο έχω να πιάσω από πριν τελειώσω το λύκειο. Είμαι 33. Αν το εχεις,αν υπαρχει δλδ,το πας.Δεν ειναι απαραιτητο,αλλα κατι θα πρεπει να τους δωσεις που να λεει το ΙΒΑΝ η το λογαριασμο,ωστε να το βγαλουν φωτοτυπια. Εγω στην Πειραιως εχω κατι σαν βιβλιαριο,ουτε και θυμαμαι βεβαια που ειναι,στην Αλφα εχω μια καρτουλα με το λογαριασμο/iban/ονομα χρηστη κτλ.
Maurikycli Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Για την τράπεζα αρκεί η ταυτότητα και σου βρίσκουν το λογαριασμό σου στο πιτς φυτίλι. Δεν χρειάζεται βίβλιάριο (έχει καταργηθεί στην πειραιώς αλλά στην εθνική σου έχουν μηνιαία χρέωση αν επιμείνεις στη διατήρησή του) Αν έχεις πολλούς λογαριασμούς και θες να γίνει κατάθεση σε συγκεκριμένο τότε πρέπει να θυμάσαι κάποιους αριθμούς.
StamTheMan Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 51 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Για την τράπεζα αρκεί η ταυτότητα και σου βρίσκουν το λογαριασμό σου στο πιτς φυτίλι. Αυτο το εχεις συναντησει εσυ σε καποιο υποκαταστημα κουριερ;
Bomber-21 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Πάντως εγώ συνήθως μέσα στην εβδομάδα τα παίρνω τα χρήματα από αντικαταβολή ΕΛΤΑ. Και η ταχυδρόμος τα φέρνει σπίτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα