Herald Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 10 minutes ago, DEADLAZARUS said: Άρα, συνοψίζοντας, δεν σ' ενδιαφέρει η μελλοντική υποστήριξη της πλατφόρμας την οποία θα επιλέξεις (βέβαια, καταλαβαίνω ότι δεν θα σε χαλούσε να κουμπώσεις μετά από 3-4 χρόνια έναν καλύτερο από αυτόν που θα αγοράσεις άμεσα επεξεργαστή), σ' ενδιαφέρει η κατανάλωση (συμφωνώ μαζί σου) κι έχεις μια 3070, την οποία δεν πρόκειται να αλλάξεις σύντομα (2 χρόνια min είναι μια αιωνιότητα στον τεχνολογικό κόσμο), @1440p. Πας καρφί για τον 7700 τον απλό. Μια χαρά gaming επιδόσεις, θα σε καλύψει στα σενάρια χρήσης τα οποία ανέφερες (2η οθόνη με ανοικτά καμιά 20αριά tabs), η κατανάλωσή του είναι μια χαρά, άσε που έρχεται με δικό του cooler, το οποίο μπορείς να πουλήσεις (αφού έχεις air cooler της noctua), μειώνοντας το κόστος κτήσης του. Mόλις δείς τι τραβάνε τα ρύζια με τον browser ανοιχτό εγκεφαλικό θα πάθεις Ας ανεβάσει κάποιος κάτοχος κατανάλωση με 20 tabs ανοιχτά να δούμε τι παίζει, μην του προτεινούμε κάτι λάθος του ανθρώπου.
peponas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 21 λεπτά πριν, Herald είπε Mόλις δείς τι τραβάνε τα ρύζια με τον browser ανοιχτό εγκεφαλικό θα πάθεις Ας ανεβάσει κάποιος κάτοχος κατανάλωση με 20 tabs ανοιχτά να δούμε τι παίζει, μην του προτεινούμε κάτι λάθος του ανθρώπου. Αδελφε ευχαριστω για τα σχολια και χωρις να θελω να γινω κακοπροερετος αυτος που κανει τους ισχυρισμους οφειλει να αποδειξει και τα λεγομενα του οποτε αν εχεις κατι που να υποστιριζει αυτο που λες θα με βοηθουσες περισσοτερο Μην στεναχωριεσαι θα εχουν παντα αξια οι μετοχες σου δεν θα κριθουν απο εμενα ❤️ Απλα και εγω προσπαθω να βγαλω μια ακρη με δεδομενα και οχι ισχυρισμους 1
Herald Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 1 minute ago, peponas said: Αδελφε ευχαριστω για τα σχολια και χωρις να θελω να γινω κακοπροερετος αυτος που κανει τους ισχυρισμους οφειλει να αποδειξει και τα λεγομενα του οποτε αν εχεις κατι που να υποστιριζει αυτο που λες θα με βοηθουσες περισσοτερο Μην στεναχωριεσαι θα εχουν παντα αξια οι μετοχες σου δεν θα κριθουν απο εμενα ❤️ Απλα και εγω προσπαθω να βγαλω μια ακρη με δεδομενα και οχι ισχυρισμους Συμφωνώ απόλυτα, γιαυτό άλλωστε περιμένω από τους κατόχους του 7700x (έχουμε έναν εδώ) να ανεβάσουν ένα screenshot με καταναλώση σε browsing να δούμε τι παίζει. Χοντρικά 8 φορές (800% δηλαδή) παραπάνω ρεύμα τραβάνε τα ρύζια την ώρα του browsing, μόλις αξιωθεί κάποιος να ανεβάσει θα το διαπιστώσεις. Εδώ ο 12900k μου, ίδιος επεξεργαστής με τον 13700k που κοιτάς. Με 2 video να streamaroun απο twitch και youtube, call στο discord και κάμποσα tabs στον browser, 5w 2 1
kkatzos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Herald είπε Εδώ ο 12900k μου, ίδιος επεξεργαστής με τον 13700k που κοιτάς. Με 2 video να streamaroun απο twitch και youtube, call στο discord και κάμποσα tabs στον browser, 5w Πάλι τα ίδια; Αγόρασες power meter; Λιγότερο καίει ο 7800Χ3D. Μην παραπληροφορείς και εσύ τον κόσμο. Και σε Idle και βέβαια σε gaming που καίνε τα μισά. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2023 από kkatzos 3
Herald Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 2 minutes ago, kkatzos said: Πάλι τα ίδια; Αγόρασες power meter; Λιγότερο καίει ο 7800Χ3D. Μην παραπληροφορείς και εσύ τον κόσμο. Και σε Idle και βέβαια σε gaming που καίνε τα μισά. Έχουμε κατόχους του 7700, περιμένουμε να ανεβάσουν τα αποτελέσματα τους, μην το κουράζουμε 1
kkatzos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Μόλις τώρα, Herald είπε Έχουμε κατόχους του 7700, περιμένουμε να ανεβάσουν τα αποτελέσματα τους, μην το κουράζουμε Από τι; Από το HWinfo64; Αποτελέσματα από power meters θα δούμε ποτέ; Εγώ θέλω να δω το σύστημα σου να καίει 30W. 1
duffyduck Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Δηλαδή οι Hardware Busters, Hardware Unboxed, Gamers Nexus κλπ. κλπ. που λένε ότι οι Intel καίνε πολύ παραπάνω είναι άσχετοι ? Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2023 από duffyduck 3
DEADLAZARUS Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Herald είπε Mόλις δείς τι τραβάνε τα ρύζια με τον browser ανοιχτό εγκεφαλικό θα πάθεις Ας ανεβάσει κάποιος κάτοχος κατανάλωση με 20 tabs ανοιχτά να δούμε τι παίζει, μην του προτεινούμε κάτι λάθος του ανθρώπου. Θα σε παρακαλέσω να μη βάλουμε μπουρλότο στο νήμα, διότι ο ts ζήτησε τη βοήθειά μας, στην προσπάθειά του να επιλέξει τον κατάλληλο για το use case του επεξεργαστή. Επιτέλους, δεν γίνεται σ' όλα τα νήματα να διαβάζουμε ένα ατέρμονο vs, είναι κουραστικό κι αντιπαραγωγικό. Βάσει των στοιχείων τα οποία έδωσε πρότεινα τον 7700. Δεν μ' ενδιαφέρει να δω το χιλιοπαιγμένο amd vs intel. Εσύ προτείνεις intel, σεβαστή η πρότασή σου, ας τα ζυγίσει ο ts κι ας αποφασίσει. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2023 από DEADLAZARUS Typo 2
Herald Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, kkatzos said: Από τι; Από το HWinfo64; Αποτελέσματα από power meters θα δούμε ποτέ; Εγώ θέλω να δω το σύστημα σου να καίει 30W. Εστώ ότι το power meter δείχνει 500w σε idle, έτσι που λέει ο λόγος. Τι συμπέρασμα βγάζουμε? Μου κάνει εντύπωση πάντως γιατί όποτε ανεβάζω αποτελέσματα στα 35w μου λές είναι άδικο για τους amd γιατί έχουν το IO die. Αμά καίνε λιγότερο όπως υποστηρίζεις τώρα σε idle, για ποιό io die συζητάμε? Δηλαδή πραγματικά αυτονόητα πράματα. 5 minutes ago, duffyduck said: Δηλαδή οι Hardware Busters, Hardware Unboxed, Gamers Nexus κλπ. κλπ. που λένε ότι οι Intel καίνε πολύ παραπάνω είναι άσχετοι ? Ποιοί Intel καίνε πολύ παραπάνω και σε τι workload? Ο 7950x ας πούμε καίει πολύ παραπάνω από το 99% των Intel επεξεργαστών. Σε απλές καθημερινές εργασίες καίνε τον πάτο τους τα Desktop AMD λόγω του IO die. Όλοι το ξέρουν αλλά σωπαίνουν. @peponas Εγώ για σένα το λέω - για να καταλάβεις και τι παίζει. Τους βάζεις νούμερα τραβηγμένα κατευθείαν από το telemetry του CPU (που είναι ολόσωστα, επιβεβαιώμενο από γνωστη στο αντικείμενο) και σου λένε είναι λάθος οι....μετρήσεις! Του CPU!! Βάλε power meter καλύτερα. Βάζεις power meter, επιβεβαίωνονται τα νούμερα και σφυρίζουν αδιάφορα, πάνε σε άλλο νήμα να συνεχίσουν την παραπλήροφορηση Εδώ ένα βίντεο που τεστάρι όλα αυτά τα CPU που κοιτάς σε ελαφριά workloads που σε ενδιάφερουν. Δες πόσο παραπάνω καίνε τα amd για απλά tasks. Έχει και μετρήσεις από power meter που ζητάνε, αλλά κλασσικά θα το κάνουν γαργάρα. Από εκεί και πέρα αγόρασε ότι θες ΥΓ1. Και επειδή έγραψες για μετοχές πρίν, από full amd PC το γράφω το πόστ, 1 απτά 3 AMD PC που έχω. Απλά πριν αγοράσω δεν ήξερα ο καψερός ότι βαράνε 40w ακόμα και όταν παίζεις πασιέντζα, για efficient τα αγόρασα και βγήκαν καρβουνιάρηδες 😕 Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2023 από Herald 3
peponas Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 25 λεπτά πριν, Herald είπε ΥΓ1. Και επειδή έγραψες για μετοχές πρίν, από full amd PC το γράφω το πόστ, 1 απτά 3 AMD PC που έχω. Απλά πριν αγοράσω δεν ήξερα ο καψερός ότι βαράνε 40w ακόμα και όταν παίζεις πασιέντζα, για efficient τα αγόρασα και βγήκαν καρβουνιάρηδες 😕 Για χαβα το εγραψα δεν θελω να με παρεξηγησεις και εκτιμω και τον χρονο σου και ολων των αλλων εδω για την βοηθεια
Herald Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 3 minutes ago, peponas said: Για χαβα το εγραψα δεν θελω να με παρεξηγησεις και εκτιμω και τον χρονο σου και ολων των αλλων εδω για την βοηθεια Όχι ρε δεν παρεξήγησα, και κάλα έκανες και το ανέφερες. Κυκλοφορούν πολλοί τέτοιοι εδώ
escada Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Herald είπε Mόλις δείς τι τραβάνε τα ρύζια με τον browser ανοιχτό εγκεφαλικό θα πάθεις Ας ανεβάσει κάποιος κάτοχος κατανάλωση με 20 tabs ανοιχτά να δούμε τι παίζει, μην του προτεινούμε κάτι λάθος του ανθρώπου. μολις το δοκιμασα απο περιεργια με τον 5800x και πηγε στα 84w με 26 ενεργα ταμπς Παρακολουθω το νημα γιατι ειμαι ακριβος στο ιδιο διλημμα Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2023 από escada 1
Herald Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 28 minutes ago, escada said: μολις το δοκιμασα απο περιεργια με τον 5800x και πηγε στα 84w με 26 ενεργα ταμπς Παρακολουθω το νημα γιατι ειμαι ακριβος στο ιδιο διλημμα Ναι μωρέ τα ξέρω, 3 ryzen έχω. Τώρα θα σε πούνε ψεύτη, κάνουν λάθος οι σένσορες και άλλα τέτοια.
Jts Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Κοίτα σε gaming με 7800x3d αντί 13700k θα είναι πιο ήσυχο συνολικά το σύστημα, όχι κάτι τρομερό αλλά κάπου 50w λιγότερο θερμοκρασία στο κουτί στα περισσότερα παιχνίδια. Η κατανάλωση μικρή σημασία έχει στα 5 χρόνια που θες θα γλιτώσεις τα χρήματα που κάνει παραπάνω ο 7800x3D αν χτυπάς 4ωρο+ μέσο όρο. Εγώ πήγα σε Intel για να γλιτώσω τυχόν προβλήματα με Amd gen 1 platform βλ. Asus και boot times/boot error xmp σε δυνατές μνήμες, αν και αυτό ισχύει και σε Intel αλλά από 7200 και πάνω. Το μόνο κακό είναι ότι σε στοκ δίνουν πολύ ρεύμα σε all core workload και θες καλή ψύχτρα, τουλάχιστον στην δικιά μου περίπτωση (Asus z790-f) και ενός φίλου (msi z790-p) Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2023 από Jts
pirmen56 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, kkatzos είπε Lol Μονο στο Far Cry αυτα. Μην παραπληροφορεις. Μην λέτε ψέματα. 10900K του BabisTs απέναντι σε 5900X/5950X των υπολοίπων έβγαζε καλύτερα 5% lows στο αγαπημένο σας Shadow of the Tomb Raider. Είναι πολύ πίσω για να βρω score, αλλά το θυμάμαι καλά. Μόνο σε average fps περνούσαν μπροστά τα Ryzen. @peponas Όλα τα reviews που σου δείχνουν από το internet με intel κόντρα σε Ryzen 3D μετράνε average επιδόσεις και χρησιμοποιούν μέτριες RAM χωρίς σετάρισμα. Γι αυτό βλέπεις τα Ryzen 3D τόσο μπροστά. Η μεγάλη cache των 3D βοηθάει κυρίως τις μέσες επιδόσεις γιατί αυξάνει τα μέγιστα fps. Όχι τόσο τα χειρότερα σενάρια(minimum fps) που είναι η ουσία στο gaming. Επομένως, αν έχεις σκοπό να "πετάξεις" μέσα στο PC ένα σετ RAM όπως όπως, πας σε Ryzen 3D. Αν ξέρεις να κάνεις ram tuning/overclocking και αγοράσεις καλές RAM, τότε ακόμα και ο 13600K σε καλύπτει. υ.γ.: Σχετικά με κατανάλωση. Θα έχεις δει και από τον 6700K ότι μπορείς να κάνεις undervolt ή ένα ήπιο manual overclock και να είσαι σταθερός με πολύ χαμηλότερες τάσεις από αυτές που δίνει η μητρική. Οι τρομακτικές καταναλώσεις των Intel που σου δείχνουν αφορούν AUTO τάσεις. Σε τελική ανάλυση όλα εξαρτώνται από το πόσο καλά ξέρεις να σετάρεις μηχανήματα. Η AMD είναι γι αυτούς που δεν θέλουν/ξέρουν. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2023 από pirmen56 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα