Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους.

Οδευω προς αντικατασταση του 6700κ μου και ψαχνω για κατι που ευελπιστω να με κρατησει για οσα χρονια αντεξε αυτο το σκυλι.

Αυτο που με προβληματιζει στην επιλογη ειναι οτι ενω ο amd θεωρειται ανωτερος στο gaming που ειναι το 95% της χρησης στο pc Μου οι intel λεει ειναι καλυτεροι σε Multitasking.

Συνηθως κατα το gaming εχω και 2η οθονη διπλα με κανα youtube και αλλες 20 καρτελες πανω και τα bluestacks να τρεχουν και αναρωτιεμαι αν αυτο θεωρειται Multitasking και σε τετοιες περιπτωσεις ειναι καλυτερα να κινηθω προς Intel μερια.

Ευχαριστω :)

• Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

13700k αν τους βρίσκεις και τους 2 στα ίδια χρήματα. Οι διαφορές σε gaming είναι μικρές και τις βλέπεις μόνο σε 1080p με κάρτα των 2000€, ενώ σε συνολική ισχύ mt ο 13700k είναι κοντά 50% πιο γρήγορος. 

• Like 3
Δημοσ.

Εφόσον το  gaming  είναι η κύρια ασχολία 7700x και είσαι μια χαρά

32gb ddr5 και αν νιώσεις ότι σου κρεμάσει κάποια στιγμή, θα έχεις περιθώρια να του κάνεις μια αναβάθμιση και να το κρατήσεις ζωντανό.

• Like 3
Δημοσ.

Όταν το Intel συνδυάζεται με γρήγορες RAM + tuning είναι πάντα καλύτερο από το Ryzen παρόμοιου κόστους της ίδιας γενιάς. Το έχουμε δει σε benchmarks στη σχετική ενότητα. Με στοκ RAM όμως είναι καλύτερος και πιο ενεργειακά αποδοτικός ο 7800X3D. Τέλος, σε productivity/multitasking στη μεσαία κατηγορία υπερέχουν πλέον τα Intel με σημαντική διαφορά.

Δημοσ.

@peponas
όχι, θα έλεγα πως αυτά είναι σχετικά εύκολα για σύγχρονους υπολογιστές και δεν είναι multitasking με την έννοια που το λες (εννοώ δεν είναι κάτι που να χρειάζεται να συγκρίνεις επιδόσεις σε productivity)
καλά έκανες και ρώτησες

δεν ξέρω αν οι επιδόσεις που αναφέρουν τα παιδιά πιο πάνω είναι γενικά για productivity ή συγκεκριμένα για multitasking (εγώ δεν μπόρεσα να βρω κάτι πέραν από μεμονωμένα browser benchmark)
ακόμη και να είναι όμως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα με οποιαδήποτε από τις δύο πλατφόρμες γιατί το multitasking που αναφέρεις θεωρώ ότι είναι χαμηλών απαιτήσεων
οπότε περισσότερο θα μετρούσα τις επιδόσεις σε gaming αλλά και γενικότερα χαρακτηριστικά της κάθε πλατφόρμας (και το κόστος βέβαια) και κυρίως τα προβλήματα που έχουν (έχουν αρκετά)

θέμα επιδόσεων μπορεί να συναντήσεις αν τερματίσει τη μνήμη ο browser όμως (πχ αν ανοίξεις βαριές σελίδες) οπότε έχε υπόψιν να πάρεις λίγο περισσότερη μνήμη μήπως χρειαστεί
μνήμη μπορείς να πάρεις και αργότερα όμως οπότε κανένα πρόβλημα και από εκεί

το θέμα είναι ότι αυτό θα μπορούσε να επηρρεάσει την επιλογή πλατφόρμας με την έννοια να πας σε εκείνη που θα παίξει καλύτερα (στα ίδια λεφτά) με μεγάλες ποσότητες μνήμης
αλλά δυστυχώς κανείς δεν ξέρει να σε κατευθύνει συγκεκριμένα σε αυτό γιατί δεν υπάρχουν λεπτομερή συγκριτικά με μνήμες άνω των 64gb οπότε ότι κι αν σου πούμε είναι υποθέσεις βάσει προδιαγραφών (που δεν γίνεται καν γιατί είναι πολύπλοκο θέμα)

άλλο θέμα είναι η ψύξη
οι τωρινοί επεξεργαστές είναι αρκετά θερμοί και όταν παίζουν στο 100% δεν τη παλεύουν ούτε δυνατές υδροψύξεις (οι desktop υδροψύξεις τουλάχιστον)
δεν θα χεις κανένα πρόβλημα τώρα γιατί το cpu δεν θα δουλεύει full για gaming αλλά εσύ θες να το κρατήσεις
οπότε σε μερικά χρόνια που θα έχουν ανεβεί οι απαιτήσεις στο gaming και θα δουλεύει τέρμα το cpu, θα βαράνε οι ανεμιστήρες στο τέρμα, έχε το υπόψιν σου κι αυτό
ίσως με αυτήν την έννοια να ήταν καλύτερα να πας σε amd ώστε να μπορείς τουλάχιστον να αλλάξεις το cpu
αλλά είμαστε στα τελικά στάδια αυτής της τεχνολογίας επεξεργαστών και δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί αν οι αμέσως επόμενες γενιές θα ψύχονται πιο εύκολα (τουλάχιστον για την intel ακούγεται πως η επόμενη γενιά θα είναι τοστιέρες άνευ προηγουμένου και αμφιβάλλω πολύ αν μπορεί προσφέρει κάτι διαφορετικό η amd)

sry έγραψα πολλά και χωρίς να κάνω και συγκεκριμένη πρόταση - βρίσκομαι κι εγώ σε παρόμοια έρευνα αγοράς και δεν έχω καταλήξει ακόμη

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, nick0lis said:

spacer.png

Καλύτερα 7700Χ - 7800/3D μισή κατανάλωση, am5 μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Τις μισές επιδόσεις ξέχασες όμως 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που μου τη σπάει σε όλα τα site με gaming benchmarks, είναι που μετράνε κατανάλωση/θερμοκρασίες μόνο σε idle και full load...Το 90% της χρήσης σε ένα pc συνήθως είναι σε light loads. Και μάλιστα υπάρχει και διαφορά συνήθως από ένα light load σε σχέση με κάποιο άλλο (ειδικά στα amd).

Όπως και να έχει σε stock/μαμά ρυθμίσεις κατά γενική παραδοχή ο 7800x3d είναι το γρηγορότερο cpu στις περισσότερες των περιπτώσεων. Έχει νόημα σε σχέση ξέρω εγώ με τα μισά λεφτά που μπορείς να πάρεις 12600k/5800x3d και φτηνότερη πλατφόρμα? Μάλλον όχι.

Ανάμεσα από αυτά τα 2 cpu και τα άλλα 2 φτηνότερα που ανέφερα, δύσκολα θα δεις διαφορές. Εκτός αν μιλάμε για κακογραμμένα ports και 4090 1080p cs go. Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα τον 13700k γιατί είναι καλύτερο all around cpu και ας χάσω 2-3 fps klein mein. Το μόνο ατού imo του 7800x3d είναι το upgrade path του AM5 για 2-3 χρόνια, αν σε νοιάζει γιατί τα intel είναι pretty much dead platform με τους 13th gen και το επερχόμενο refresh.

Επίσης αν σε νοιάζουν τέρμα τα temps και δε θες να πειράξεις bios, τα πιο ψυχρά cpu είναι τα κλειδωμένα intel και οι 7600/7700 non x.

Επεξ/σία από ilos
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το αν είναι νεκρή η πλατφόρμα δεν με νοιάζει ιδιετερα ιδανικά θα ήθελα η επόμενη αναβάθμιση σε cpu mb ram αν είναι σε 5 τουλάχιστον χρόνια. 

Η κατανάλωση πάντα είναι σημαντικός παράγοντας γιατί θα τα πληρώνω σε βάθος χρόνου 

Τώρα με τα καλοκαίρια που έχουμε σίγουρα με νοιάζει και το να μην έχω μια θερμαστρα στα πόδια μου. 

Για ψυκτρα έχω την γκουμουτσα την νοκτουα οπότε θεωρώ θα τροω αρκετό πράμα στο περιβάλλον 😢

Δημοσ.

Πάρε 13700k, βάλε και power limit στα Watt που θες να τραβάει και θα εξαφανίζει τον 3d σε επιδόσεις σε multitasking. Και στα 100w να τον βάλεις να τρέχει είναι πιο γρήγορος από τον 7800x 3d 

Δημοσ.
39 minutes ago, peponas said:

Τώρα με τα καλοκαίρια που έχουμε σίγουρα με νοιάζει και το να μην έχω μια θερμαστρα στα πόδια μου. 

o 13700k είναι παραπάνω από θερμάστρα.

42 minutes ago, peponas said:

Το αν είναι νεκρή η πλατφόρμα δεν με νοιάζει ιδιετερα ιδανικά θα ήθελα η επόμενη αναβάθμιση σε cpu mb ram αν είναι σε 5 τουλάχιστον χρόνια. 

Τότε πας στον βασιλιά του efficiency am4 σειρά 5XXX.

2 hours ago, Herald said:

Τις μισές επιδόσεις ξέχασες όμως 😁

spacer.png

o teckspot έχει σεταρει τον 5950Χ 105W και δίνει 24.5Κ στο cb23. Στο blender όμως στο 1/3 της κατανάλωσης σχεδόν ίδιο χρόνο με τον 13700Κ, τσάμπα πάνε οι μνήμες στα 6400mhz με τριπλάσιο κόστος και εκεί.

Δημοσ.
32 minutes ago, nick0lis said:

o 13700k είναι παραπάνω από θερμάστρα.

Τότε πας στον βασιλιά του efficiency am4 σειρά 5XXX.

spacer.png

o teckspot έχει σεταρει τον 5950Χ 105W και δίνει 24.5Κ στο cb23. Στο blender όμως στο 1/3 της κατανάλωσης σχεδόν ίδιο χρόνο με τον 13700Κ, τσάμπα πάνε οι μνήμες στα 6400mhz με τριπλάσιο κόστος και εκεί.

Ποιος 5950x, για τον 7800x 3d συζητάμε. Το βλέπεις ότι βρίσκεται στον πάτο σε επιδόσεις? Κάπου με τον 10900k παίζει μπάλα, lol

Δημοσ.

Αν ξέρεις να σετάρεις RAM πας σε 13700K ή 13600K για να γλιτώσεις κάποια λεφτά.

Ένα CPU στο gaming αξίζει όσο τα χειρότερα frame drops που βγάζει. Σε minimum fps κυριαρχούν τα intel.

13600K με DDR4:

7800X3D με DDR5:

Spoiler

Είναι πολύ κοντά στα min fps ο 13600K. 13700K με DDR5 σίγουρα περνάει μπροστά σε min και πλησιάζει τον 7800X3D σε avg.

Αλλά με XMP RAM τα 3D είναι ταχύτερα.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, peponas said:

Με τον 5950 ομως παω σε ddr4 αν δεν κανω λαθος.Δεν μου καθετε καλα για Futureproofing αυτο...

dead socket είναι το 1700 δεν αλλάζει κάτι με διπλάσιες τιμές μιτρικών μνημών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...