beeftekia Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, αγοράσα πρόσφατα ένα laptop Lenovo ideapad 3 από τον Γερμανό το οποίο τρέχει Windows 11. Ήταν σε S Mode, αλλά τα έβγαλα (το πρόβλημα άρχισε αργότερα, οπότε δεν νομίζω να συνδέεται). Δεν είχα εξαρχής αυτό το θέμα με τις ιστοσελίδες της Google (youtube, maps, search κ.λπ.), αν και είχε παρουσιαστεί σε κάποιο άσχετο site και μετά διορθώθηκε. Συνδέομαι στο ίντερνετ μέσω wifi (NOVA). Έχω δοκιμάσει με 3 διαφορετικούς φυλλομετρητές (edge, chrome, brave). Με τις άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν το wifi δεν έχω θέμα. Επίσης, όταν χρησιμοποίησα από το laptop τα δεδομένα του κινητού (What's Up), μέσω bluetooth, μπορούσα να επισκεφτώ κανονικά τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Έχω δοκιμάσει διάφορα και εσχάτως έκανα και reset τον υπολογιστή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Άλλα πράγματα που δοκίμασα ήταν clean boot, αλλαγή dns σε 8 8 8 8 και 8 8 4 4, απενεργοποίηση του microsoft defender firewall, του defender γενικά, private και public wifi, πιθανόν και άλλα που δεν θυμάμαι. Όταν τρέχω τον σχετικό toubleshooter των windows, παίρνω απαντήσεις όπως: https://ibb.co/J77L3t3 Και όταν προσπαθώ να συνδεθώ, στις πληροφορίες για την ιστοσελίδα o φυλλομετρητής μού βγάζει το εξής μήνυμα: https://ibb.co/9N31Hy2 Τι μπορεί να φταίει; Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2023 από beeftekia
micos000 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Μήπως έβαλες κάποιο firewall τελευταία, πέρα από αυτόν των windows που απενεργοποίησες; Μήπως κανένα περίεργο addon; Αυτό το πρόγραμμα δίπλα στο outlook ποιο είναι; Από άλλον browser δοκίμασες;
beeftekia Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Όχι, δεν έχω βάλει άλλο firewall, ούτε το Mcafee που δίνει η Lenovo έχω εγκαταστήσει. Add-on αυτη τη στιγμή έχω μόνο το uBlock και δοκίμασα να τις επισκεφτώ έχοντάς το απενεργοποιημένο, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Outlook δεν έχω, αν εννοείς αυτό με το 5 πάνω, είναι το phone link, από δεξιά είναι παράθυρο με μια ρύθμιση από τα win και αριστερά το Vantage της Lenovo. Δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία, πάνω κάτω αυτό με την google άρχισε παράλληλα με updates win & bios. Μάλιστα ένα από τα updates του bios ήταν ψιλοπροβληματικό, αλλά όπως και να έχει, έκανα reset και το θέμα δεν διορθώθηκε, οπότε δεν νομίζω ότι σχετίζεται. Είπα πριν ότι άλλαξα dns, αλλά είχα αλλάξει μόνο μέσα από win. To router που έχω είναι ένα απαρχαιωμένο Gennet Oxygen στο οποίο δεν είμαι σίγουρος πώς να αλλάξω dns. Γενικά νομίζω ότι με κάτι τέτοιο έχει να κάνει, ίσως και με το ίδιο το router, αν και μου φαίνεται παράξενο να έχει θέμα μόνο το laptop και μόνο με κάποιες σελίδες.
elio_1 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Κοίτα το hosts για αλλαγές. Ανεπνεργοποίησε προσωρινά το IPv6 Με γραμμή εντολών και ping www.google.gr, www.google.com τι απαντάει;
beeftekia Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, elio_1 είπε Κοίτα το hosts για αλλαγές. Ανεπνεργοποίησε προσωρινά το IPv6 Με γραμμή εντολών και ping www.google.gr, www.google.com τι απαντάει; Αυτό γράφει με το ping: https://ibb.co/3v2MJtg H απενεργοποίηση του IPv6 δεν άλλαξε κάτι. Hosts πώς κοιτάω; @micos000, έχω χρησιμοποιήσει 3 browsers. edit: παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τη βοήθειά σας. Τελικά λύθηκε. Έπρεπε να αλλάξω το πρωτόκολλο ασφάλειας του wifi από wap σε wap2. Από την αρχή μου έβγαζαν τα windows μύνημα ότι δεν είναι ασφαλές το πρωτόκολλο, αλλά τουλάχιστον δυο βδομάδες έμπαινα κανονικά σε αυτές τις ιστοσελίδες, οπότε δεν πήγε εκεί το μυαλό μου. Συν ότι μόλις χτες μπήκα στην ιστοσελίδα του router, με αφορμή αυτό το πρόβλημα. Είχα θεωρήσει ότι δεν έχει τη δυνατότητα για πιο ασφαλές πρωτόκολλο γιατί είναι πολύ παλιό ρούτερ, αλλά τελικά ψάχνοντας μέσα στις ρυθμίσεις είδα ότι δίνει τη δυνατότητα. Τώρα γιατί το default ήταν το κατώτερης ασφάλειας, δεν ξέρω! Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2023 από beeftekia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα