pavloa Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Είμαι σε αναζήτηση ηλεκτρικής σκούπας. Η παλιά ήταν 1600 - 1800W αν θυμάμαι καλά μπορεί και λίγο παραπάνω να ήταν, τώρα κοιτάω και όλες είναι κάτω από 1000w, έχει αλλάξει αυτό λόγο ενεργειακής κλάσης? Κοιτούσα αυτές τις δύο, αξίζουν? https://www.kotsovolos.gr/small-home-appliances/vacuum-cleaners/cylinder-vacuum-cleaners/203580-bosch-bgls4pow2 https://www.kotsovolos.gr/small-home-appliances/vacuum-cleaners/cylinder-vacuum-cleaners/203583-bosch-bgl8x230 Τι έχετε να προτείνετε για το σπίτι? Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2023 από pavloa
Haldol Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Έχει αλλάξει περισσότερο λόγω καλύτερης σχεδίασης των μοτέρ τους, όχι τόσο όσο ενεργειακής κλάσης. Δε κόψαν ισχύ απλά λόγω των κανονισμών. Κατά τ' άλλα, επειδή εγώ έχω την Cosyy'y ProSilence (BGLS4520) (750W) η οποία σαν «κλάση» είναι όπως η πρώτη που έβαλες, δεν έχω κανένα παράπονο από την ισχύ, ρουφάει σα... βιομηχανική (για να μην υποκύψω στον πειρασμό για πιο πρόστυχη φράση! ). Και απόλυτα αθόρυβη στην πρώτη σκάλα. Το μόνο μου παράπονο είναι το πέλμα χαλιών, που ό,τι και να κάνεις κολλάει στα χαλιά και δυσκολεύεσαι να σκουπίσεις, ακόμα και στην πιο χαμηλή ισχύ. Οκ έχω βρει το κόλπο και τα καταφέρνω, αλλά παραμένει σφάλμα στη σχεδίαση στο πέλμα.
Lucifer Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, pavloa είπε Καλησπέρα. Είμαι σε αναζήτηση ηλεκτρικής σκούπας. Η παλιά ήταν 1600 - 1800W αν θυμάμαι καλά μπορεί και λίγο παραπάνω να ήταν, τώρα κοιτάω και όλες είναι κάτω από 1000w, έχει αλλάξει αυτό λόγο ενεργειακής κλάσης? Κοιτούσα αυτές τις δύο, αξίζουν? https://www.kotsovolos.gr/small-home-appliances/vacuum-cleaners/cylinder-vacuum-cleaners/203580-bosch-bgls4pow2 https://www.kotsovolos.gr/small-home-appliances/vacuum-cleaners/cylinder-vacuum-cleaners/203583-bosch-bgl8x230 Τι έχετε να προτείνετε για το σπίτι? https://www.skroutz.gr/s/13471512/AEG-LX7-2-EB-P-Ηλεκτρική-Σκούπα-750W-με-Κάδο-1-4lt-Μαύρη.html Την έχω χρόνια όπως και τις γάτες μου, δε μασάει τα @@ της πουθενά και δεν έχει χάσει ούτε μισή πίπα σε ισχύ τόσο καιρό.
nickol-us Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Ψηφίζω κι εγώ υπέρ κυκλονικής με κάδο. Προτιμώ να αδειάζω τον κάδο και απλά να καθαρίζω το φίλτρο μια στο τόσο, φυσικά μπορεί να είναι και υποκειμενικό. Έχω στην κατοχή μου πολλά έτη μια dirt devil και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Δε βλέπω να κυκλοφορούν πλέον οι συγκεκριμένες αλλά υπάρχουν αντίστοιχες και φαντάζομαι πιθανώς ανώτερης ποιότητας. Η απόδοσή της σταθερή και όταν πλένεται δείχνει σαν καινούρια 1
pavloa Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, Haldol είπε Έχει αλλάξει περισσότερο λόγω καλύτερης σχεδίασης των μοτέρ τους, όχι τόσο όσο ενεργειακής κλάσης. Δε κόψαν ισχύ απλά λόγω των κανονισμών. Κατά τ' άλλα, επειδή εγώ έχω την Cosyy'y ProSilence (BGLS4520) (750W) η οποία σαν «κλάση» είναι όπως η πρώτη που έβαλες, δεν έχω κανένα παράπονο από την ισχύ, ρουφάει σα... βιομηχανική (για να μην υποκύψω στον πειρασμό για πιο πρόστυχη φράση! ). Και απόλυτα αθόρυβη στην πρώτη σκάλα. Το μόνο μου παράπονο είναι το πέλμα χαλιών, που ό,τι και να κάνεις κολλάει στα χαλιά και δυσκολεύεσαι να σκουπίσεις, ακόμα και στην πιο χαμηλή ισχύ. Οκ έχω βρει το κόλπο και τα καταφέρνω, αλλά παραμένει σφάλμα στη σχεδίαση στο πέλμα. Οπότε τα watt πρέπει να είναι γύρο στα 900 με τα τωρινά δεδομένα. Εντάξει για χαλιά και αυτή που είχα το ίδιο πρόβλημα είχα κολλούσε αν και δεν μας πείραζε τόσο.. Οπότε εσύ προτείνεις την πρώτη 2 ώρες πριν, Lucifer είπε https://www.skroutz.gr/s/13471512/AEG-LX7-2-EB-P-Ηλεκτρική-Σκούπα-750W-με-Κάδο-1-4lt-Μαύρη.html Την έχω χρόνια όπως και τις γάτες μου, δε μασάει τα @@ της πουθενά και δεν έχει χάσει ούτε μισή πίπα σε ισχύ τόσο καιρό. Την έχω δει και εγώ αυτή αλλά που φαίνεται μικρός ο κάδος. 1 ώρα πριν, marmagia είπε Miele c3 με κλειστά ματια Την συγκεκριμένη την είδα και εγώ αλλά έχουμε δυο δωρό επιταγές από κώτσο και ο κωτσο δεν την έχει την συγκεκριμένη μάρκα... Αν και σκεφτόμαστε να αγοράσουμε κάτι άλλο απο εκεί και να καταλήξουμε στην miele από άλλο κατάστημα
Haldol Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 2 hours ago, Lucifer said: https://www.skroutz.gr/s/13471512/AEG-LX7-2-EB-P-Ηλεκτρική-Σκούπα-750W-με-Κάδο-1-4lt-Μαύρη.html Την έχω χρόνια όπως και τις γάτες μου, δε μασάει τα @@ της πουθενά και δεν έχει χάσει ούτε μισή πίπα σε ισχύ τόσο καιρό. Μιας κι έχω κι εγώ δύο λιοντάρια (καλά, πες ένα, το άλλο είναι φλούφλης), έχει πέλμα κατοικιδίων; Το πέλμα αυτό είναι «ενεργό» - έχει κάτι βουρτσάκια μέσα που γυρίζουν, ώστε να ξεκολλάνε την τρίχα από χαλιά κι έπιπλα. Το 'χω δει σε αρκετές μάρκες (αλλά φυσικά όχι στη δικιά μου, μιας και την πήρα δύο χρόνια πριν τις felis catus). Αν έχει τέτοιο, έχει απόδοση ξετριχιάσματος που ν' αξίζει ν' αλλάξω μία σκούπα απ' την οποία πρακτικά δεν έχω παράπονο, μόνο γι' αυτό; Γενικά την παλεύει μια χαρά η Bosch, αλλά λίγη τρίχα πάντα μένει...
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Όλες οι σκούπες είναι στα 700-800 W, η απόδοση είναι ίδια με παλιά, έχει βελτιωθεί ο σχεδιασμός και εκεί που μέχρι αρχές του 2000 ήθελες 2kW ισχύ μοτέρ, φτάσαμε στα 1500 μέχρι το 2010, τα 700 ως 1000 ως το '15 και εδώ και λίγα χρόνια έχει παγιωθεί στα 700-800. Θόρυβος επίσης πολύ λιγότερος σε σχέση με παλιά. Από μάρκες, όλες οι γνωστές θα σου κρατήσουν χρόνια πιστεύω, υπό την προϋπόθεση να φροντίζεις και να καθαρίζεις, να ελέγχεις το φίλτρο της σκούπας. Σε μια AEG την κρατήσαμε για 5 έτη και δεν ασχολούμασταν με το φίλτρο καθόλου. Βούλωσε, αυξανε την θερμοκρασία του πλαστικού, και στο τέλος ένα κομμάτι του φίλτρου αποκολλήθηκε και εισήλθε μέσα στον χώρο που ήταν η πτερωτη από το μοτέρ με αποτέλεσμα να μπλοκάρει το μοτέρ. Αν φροντίζεις το φίλτρο δύσκολα θα σου χαλάσει εκτός αν κάνεις καμιά πατάτα. Από μάρκες προβληματικες και με κακή εμπειρία πριν χρόνια, θα απέφευγα Matsui και Zanussi αν βγάζουν ακόμα μοντέλα.
Lucifer Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, Haldol είπε Μιας κι έχω κι εγώ δύο λιοντάρια (καλά, πες ένα, το άλλο είναι φλούφλης), έχει πέλμα κατοικιδίων; Το πέλμα αυτό είναι «ενεργό» - έχει κάτι βουρτσάκια μέσα που γυρίζουν, ώστε να ξεκολλάνε την τρίχα από χαλιά κι έπιπλα. Το 'χω δει σε αρκετές μάρκες (αλλά φυσικά όχι στη δικιά μου, μιας και την πήρα δύο χρόνια πριν τις felis catus). Αν έχει τέτοιο, έχει απόδοση ξετριχιάσματος που ν' αξίζει ν' αλλάξω μία σκούπα απ' την οποία πρακτικά δεν έχω παράπονο, μόνο γι' αυτό; Γενικά την παλεύει μια χαρά η Bosch, αλλά λίγη τρίχα πάντα μένει... Όχι, δεν έχει τέτοιο. Η πλατιά κεφαλή της είναι ψιλοbasic με 3 θέσεις με στατικά βουρτσάκια.
Haldol Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 10 hours ago, Lucifer said: Όχι, δεν έχει τέτοιο. Η πλατιά κεφαλή της είναι ψιλοbasic με 3 θέσεις με στατικά βουρτσάκια. Α πιφ. Και υποψιάζομαι ότι δε μπαίνει έξτρα (ώστε να πάρω σκέτη την κεφαλή). Η λογική μου λέει ότι για να γυρίζουν τα βουρτσάκια θα 'χουν μοτέρ, οπότε ίίίσως η σκούπα να 'ναι ειδική ώστε να στέλνει ρεύμα στην κεφαλή (και να μη μπαίνει σε όλα τα μοντέλα). Τώρα αν κάνουν καμιά σούπερ μαγκιά και γυρίζουν πνευματικά με τον αέρα της αναρρόφησης μου φαίνεται ακραίο για ηλεκτρική σκούπα. Thank you! 🙏
nickol-us Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, Haldol είπε Α πιφ. Και υποψιάζομαι ότι δε μπαίνει έξτρα (ώστε να πάρω σκέτη την κεφαλή). Η λογική μου λέει ότι για να γυρίζουν τα βουρτσάκια θα 'χουν μοτέρ, οπότε ίίίσως η σκούπα να 'ναι ειδική ώστε να στέλνει ρεύμα στην κεφαλή (και να μη μπαίνει σε όλα τα μοντέλα). Τώρα αν κάνουν καμιά σούπερ μαγκιά και γυρίζουν πνευματικά με τον αέρα της αναρρόφησης μου φαίνεται ακραίο για ηλεκτρική σκούπα. Thank you! 🙏 Πολύ σωστά τα λέει η λογική σου. Ακριβώς έτσι λειτουργεί, με ρεύμα, στο σωλήνα ποιυ ενώνεις υπάρχουν φις ρεύματος. Δεν γνωρίζω αν αυτό το σύστημα υπάρχει σε συμβατικές σκούπες. Το συγκεκριμένο το έχουμε στην επαναφορτιζόμενη σκούπα η οποία τα σπάει αλλά κοστίζει κι ένα 300αρι...
pavloa Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Σήμερα έπεσε στα χέρια της γυναίκας μου ενα φυλλάδιο με σκούπες karcher, ξέρω ότι είναι πολύ καλή μάρκα αλλά αξίζει για αγορά?
Haldol Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Σαν μάρκα η Kärcher είναι εξαιρετική, αλλά μόνο στα πάνω επίπεδα τιμής. Πρόσεξέ το αυτό. Αν έχεις σκοπό να δώσεις αρκετά θα βρεις εξαιρετικά μηχανήματα. Αν ψάχνεις για κάτι budget, του LIDL είναι καλύτερα. Δε κάνω πλάκα.
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, pavloa είπε Σήμερα έπεσε στα χέρια της γυναίκας μου ενα φυλλάδιο με σκούπες karcher, ξέρω ότι είναι πολύ καλή μάρκα αλλά αξίζει για αγορά? Εξαρταται τι λειτουργίες και πράγματα θέλετε να κάνει η σκούπα. Τι απαιτήσεις έχετε. Αν την θέλετε για απλή χρήση, δηλαδή συλλογή σκόνης από δάπεδα και χάλια, δεν αξίζει, είναι εφάμιλλη με αρκετές άλλες μάρκες που μπορεί να είναι και φθηνότερες. Αν θέλετε όμως παραπάνω πράγματα από αυτά, ίσως και να αξίζει, ειδικά αν μιλάμε και για πλύσιμο, νερά κτλ εκεί είναι κορυφή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα