panos217 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Καλημέρα στην όμορφη παρέα! Ενας φίλος έστησε πρόσφατα pc με τον i7 13700k, μητρική μια Gigabyte z790 Gaming X AX και για ψήκτρα έβαλε την Be Quiet Dark Rock Pro 4. Όλα αυτά σε ένα case Corsair 4000D (air flow edition). Έτρεξα το cinebench 23 και ο επεξεργαστής φτάνει 95 βαθμούς, με θερμοκρασία δωματίου 22 βαθμούς και με τους ανεμιστήρες να δουλεύουν στο μαξ. Σε Idle είμαστε χαμηλά στους 28-30 βαθμούς, μόλις όμως ζοριστεί λίγο μπορεί να φτιάσει και τους 70 εύκολα. Αν έβαζα κάποιο power limit στον επεξεργαστή απο το bios θα βοηθούσε την κατάσταση; Η να αλλάξω την υπάρχουσα ψήκτρα με μια υδρόψυξη; Έχετε να μου προτείνεται κάποια που να χωράει στο Corsair 4000D; Μπροστά παίρνει μέχρι 360mm aio. Ευχαριστώ προκαταβολικά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Twoface Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Μην σου κάνει εντύπωση. Με Kraken x73 με full ανεμιστηριάκια βαράει 80αρη Γενικά η 13 σειρά βαράει θερμοκρασία 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
visualizer Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Θέλει undervolt και να περιορίσεις to power limit . Η dark rock pro 4 έχει TDP 250W ενω ο i7 13700k στο turbo τραβάει 253w . Στο bios κάτω δεξιά τι score "biscuits" σου βγάζει ; Θεωρητικά η dark rock pro 4 είναι μέχρι 13600k αλλά αν έχεις καλό score μπορείς να δοκιμάσεις undervolt ..εμένα ο 13600k ( ιδια μητρική και ψύκτρα) μέχρι 76-77c βαράει se cinebench r23. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2023 από visualizer Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos217 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Θα δοκιμάσω να περιορίσω το power limit σε πρώτη φάση. Undervolt δεν ξέρω αν θα καταφέρω να κάνω! Αυτό με το score που μου λες δυστυχώς δεν μπορώ να το τσεκάρω αυτή την στιγμή δεν έχω μπροστά μου τον υπολογιστή. Σε περίπτωση που αποφασίσουμε να αλλάξουμε την υπάρχουσα ψήκτρα με μια υδρόψυξη ποια θα προτείνατε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sjtak Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχω ίδιο επεξεργαστή και μητρική. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το undervoltage protection από το bios και το enhanced multicore performance. Ύστερα από το Intel xtu δοκίμασε να κατεβάσεις την τάση μέσω negative vcore offset. Εμένα στα -0,125 που τον τρέχω τώρα τραβάει ~204w στο cinebench. Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2023 από sjtak 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_Nightfall Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Λογικό αφού Processor Base Power 125 W Maximum Turbo Power 253 W 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos217 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sjtak είπε Έχω ίδιο επεξεργαστή και μητρική. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το undervoltage protection από το bios και το enhanced multicore performance. Ύστερα από το Intel xtu δοκίμασε να κατεβάσεις την τάση μέσω negative vcore offset. Εμένα στα -0,125 που τον τρέχω τώρα τραβάει ~204w στο cinebench. Θα το δοκιμάσω αυτό με την πρώτη ευκαιρία και θα επανέλθω! Επίσης σίγουρα θα ορίσω power limits... να δούμε πως θα πάει! Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο και με τα power limits με καποιο screenshot; Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2023 από panos217 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 125 short duration PL,225watt long duration PL . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos217 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 35 λεπτά πριν, ICE-T είπε 125 short duration PL,225watt long duration PL . Ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 τι έγινε τελικά, βρήκες την χρυσή τομή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos217 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Περιμένω απο τον φίλο να με πάρει τηλ για να το δούμε! Πιστεύω θα βγάλουμε μια άκρη μετά απο αυτά που μου είπατε να δοκιμάσω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannisskrp Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 https://www.amazon.com/Thermalright-Contact-Retrofit-17XX-BCF-Generation/dp/B0BB22P6P1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2023 29 λεπτά πριν, giannisskrp είπε https://www.amazon.com/Thermalright-Contact-Retrofit-17XX-BCF-Generation/dp/B0BB22P6P1 Εδω μέσα ότι το πήραν δεν είδαν διάφορα, ποίο πολύ φταίει το mounting kit lga 1700 σε κάποια Cooler που δεν κάνουν σωστή επαφή . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konlift Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 2 επιλογές υπάρχουν (η μάλλον 3). 1: 3πλη υδρόψυξη 2: Κατέβασε τον χρονισμό στους πυρήνες. Δεν θα καταλάβεις διαφορά σε επιδόσεις αφού ο cpu είναι τέρας, θα μειωθούν όμως οι Θερμοκρασίες. Με undervolt δεν θα δεις διαφορές σοβαρές και δεν θα είναι stable πάντα. 3: Αλλάζεις cpu με όχι Κ. Θα τον έχεις <<μαμά>> στα 65Watt για απλή χρήση (θα δουλέυει κρύος) και όταν θέλεις κάτι απαιτητικό με απλή κίνηση (από το πρόγραμμα της μητρικής στα win) θα πηγαίνει στο τέρμα. Πάλι όμως θα έχει χαμηλότερες από τον Κ χωρίς να έχει ουσιαστικές διαφορές σε επιδόσεις.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannisskrp Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Κοίτα, εγώ πήρα της Thermal Grizzly και είδα 15 C διαφορά στον 12700κ με aio Galahad 360. Τώρα είμαι με custom και δεν μετανιώνω τα 80 € που είχα δώσει. Το φτηνό τότε δεν υπήρχε αλλά για 10- 15 € βάλτο και ας μην δεις διαφορά μεγάλη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα