Προς το περιεχόμενο

Μητρώο ενοικιαστών

kostakis81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για τη στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει ακόμα τέτοιο μητρώο οπού για να νοικιάσει σπίτι θα πρέπει να έχει καλο βιογραφικό ? δηλαδή συστατικές από προηγουμένους ιδιοκτήτες ,βιογραφικό track record κλπκλπ

Ώστε να αποφεύγοντες οι κακοτοπιές από ιδιοκτήτες όταν πέφτουν επάνω σε πιστολέρο νοικάρηδες

το νόημα ειναι να δημιουργηθεί μια κουλτούρα πληρωμών ωστε να πετάξει εκτός αγοράς ολους τουσ περίεργους που δεν πληρώνουν και δεν μπορείς να τουσ βγάλεις με τιπΟτα ....

• Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

καλή πρόταση αλλά στην Ελλάδα δεν θα εφαρμοστεί γιατί θεωρείται ταξικη διάκριση και θα αντιδράσουν οι "προοδευτικες" δυνάμεις.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπαρχει και δουλευει σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο (δυτικο) 

ασε που τα κριτηρια του scoring δεν θα εχουν σχεση με χρωμα δερματος, φυλης,σεξουαλικου προσανατολισμου κοκ.

προσωπικο παραδειγμα .. μου ειχε ερθει καποτε καποιοσ να νοικιασει ενα σπιτι στο χωριο που εχω 75τμ και ολα οκ στην αρχη αλλα μου σκαει το μυστικο οτι εχει 11 παιδια και δεν δουλευει καπου .... επαθα σοκ γιατι απο τη μια με επιασαν τα ψυχοπονιαρικα μου και απο την αλλη σκευτομουν οτι αν δεν με πληρωνει και τον πεταξω εξω θα με βγαλουν στην εφημεριδα σαν το τερας που πεταξε εξω τον οικογενειαρχη με τα 11 παιδια .... 

ασε που το σπιτη δεν θα μπορουσε να υποστηριξει αναγκες διαβιωσης 13 ατομων ...οποτε αρνηθηκα με βαρια καρδια ομως ...

Επεξ/σία από kostakis81
  • Thanks 2
  • Sad 3

1 minute ago, kostakis81 said:

υπαρχει και δουλευει σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο (δυτικο) 

ασε που τα κριτηρια του scoring δεν θα εχουν σχεση με χρωμα δερματος, φυλης,σεξουαλικου προσανατολισμου κοκ.

προσωπικο παραδειγμα .. μου ειχε ερθει καποτε καποιοσ να νοικιασει ενα σπιτι στο χωριο που εχω 75τμ και ολα οκ στην αρχη αλλα μου σκαει το μυστικο οτι εχει 11 παιδια και δεν δουλευει καπου .... επαθα σοκ γιατι απο τη μια με επιασαν τα ψυχοπονιαρικα μου και απο την αλλη σκευτομουν οτι αν δεν με πληρωνει και τον πεταξω εξω θα με βγαλουν στην εφημεριδα σαν το τερας που πεταξε εξω τον οικογενειαρχει με τα 11 παιδια .... 

Σε ποιες χωρες εχει τετοιο μητρωο, θα ηθελα να μπω να διαβασω πως δουλευει;

Υ.Γ. Το αν ο δυτικος κοσμος ειναι πολιτισμενος, δεν το ξερω...

• Like 2
  • Confused 2

Μόλις τώρα, dbrillis είπε

Σε ποιες χωρες εχει τετοιο μητρωο, θα ηθελα να μπω να διαβασω πως δουλευει;

γερμανια εχω ακουσει και αυστρια 

1 λεπτό πριν, dbrillis είπε

Αααα, εχεις ακουσει. ΟΚ.

ολοι εχουμε φιλουσ που εχουν ξενιτευτει και μου το ειπαν ... ειναι σιγουρο τι παει να πει οτι εχω ακουσει ... 

αλλα και να ην υπηρχε θα επρεπε να το εφευρουμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για εμένα το μητρώο των ενοικιαστών θα πάει μπροστά το θέμα της ενοικίασης και θα την κάνει ευκολότερη για τους σωστούς και τυπικούς. Αλλά υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος οι εκμεταλλευτές και κακοί ιδιοκτήτες που αντίστοιχα κάνουν την ζωή ακόμα και των σωστών ενοικιαστών δύσκολη. 

Επεξ/σία από dtk-386
  • Like 3

Μόλις καταλάβουν όλοι ότι η διαθεσιμότητα, η ποιότητα, αλλά και το κόστος των ενοικίων συνδέονται πολύ περισσότερο με το νομικό καθεστώς, αλλά και το ρίσκο του ιδιοκτήτη, παρά με το AirBNB (που δεν έχει ούτε 20Κ ακίνητα στην Αθήνα) με το οποίο τα 'χουν βάλει όλοι, τότε θα το ζητήσουν όλοι μαζί το «μητρώο», μην ανησυχείς... (εκτός, φυσικά, από τους συστηματικούς πιστολέρος).

• Like 1

38 λεπτά πριν, The_Judas είπε

καλή πρόταση αλλά στην Ελλάδα δεν θα εφαρμοστεί γιατί θεωρείται ταξικη διάκριση και θα αντιδράσουν οι "προοδευτικες" δυνάμεις.

η προοδευτικές δυνάμεις καλά θα κάνουν να ασχοληθούν με τα του οίκου τους και να αφήσουν τον καπιταλισμό να λειτουργήσει (καλώς η κακός αυτό το σύστημα επιλέξαμε το 1946.)

Δύσκολο λόγω gdpr να περπατήσει.

Τουλάχιστον μέχρι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών να γίνουν μεγαλοεταιρείες που θα πιέσουν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο για τα συμφέροντα τους (όπως στο εξωτερικό που ευαγγελίζεσαι).

Επισκέπτης
31 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Αααα, εχεις ακουσει. ΟΚ.

Γερμανία υπάρχει,το ξέρω.

Υπάρχουν ενώσεις και για ενοικιαστές αλλά και για ιδιοκτήτες.

36 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Σε πολλά θέματα είναι πολύ περισσότερο απο εμάς,όπως στην προστασία του ενοικιαστή απο αλήτες ιδιοκτήτες αλλά και αντίστροφα.

δεν λεω να γινει υποχρεωτικο αλλα εθελοντικο λογο gdpr ετσι θα τρεχουν οι ενοικιαστες να γραφτουν και οι ιδιωκτητες θα τα δινουν μονο σε γραμενους στο μητρωο

1 minute ago, jmmys said:

Γερμανία υπάρχει,το ξέρω.

Υπάρχουν ενώσεις και για ενοικιαστές αλλά και για ιδιοκτήτες.

Και εχουν λυθει τα προβλήματα και για τους ιδιοκτήτες και για τους ενοικιαστές ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...