Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω τί θα μπορούσα να κάνω σε αυτοκίνητο όπου υπάρχει έντονη διαρροή νερού λόγω χαλασμένης αντλίας νερού.Το να προσθετεις καθημερινά δύο και τρεις φορες νερό είναι μια ταλαιπωρία.Επισης το να βάλω φώκια στο δοχείο νερού για να σταματήσει η διαρροή μου είπε ένας μάστορας ότι χειρότερο θα είναι σαν ενέργεια.

Επειδή το αυτοκίνητο σύντομα θα αποσυρθεί δεν συμφέρει η επισκευή του.

Η διαρροή αν έχω καταλάβει σωστά σε αυτές τις περιπτώσεις οφείλεται σε χαλασμένη τσιμουχα της αντλίας νερού όπου από εκεί χάνεται το νερό.

Τί θα μπορούσε να γίνει σαν μια πρόχειρη λυση ώστε να μην φεύγει το νερό;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πρόχειρη λύση για να μην φεύγει το νερό, ή θα αλλάξεις αντλία, ή θα συμπληρώνεις νερό όταν χρειάζεται ρισκάροντας να καεί το μοτέρ πριν αποσυρθεί.

• Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, sonikk είπε

Γεια σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω τί θα μπορούσα να κάνω σε αυτοκίνητο όπου υπάρχει έντονη διαρροή νερού λόγω χαλασμένης αντλίας νερού.Το να προσθετεις καθημερινά δύο και τρεις φορες νερό είναι μια ταλαιπωρία.Επισης το να βάλω φώκια στο δοχείο νερού για να σταματήσει η διαρροή μου είπε ένας μάστορας ότι χειρότερο θα είναι σαν ενέργεια.

Η διαρροή αν έχω καταλάβει σωστά σε αυτές τις περιπτώσεις οφείλεται σε χαλασμένη τσιμουχα της αντλίας νερού όπου από εκεί χάνεται το νερό.

Τί θα μπορούσε να γίνει σαν μια πρόχειρη λυση ώστε να μην φεύγει το νερό;

Ευχαριστώ.

Απόσυρση τώρα είναι η λύση.Μετά είναι η φόκια αφου θα πάει για απόσυρση δεν σε νοιάζουν μακροπρόθεσμα προβλήματα αλλά δεν θα κάνει τίποτα αν ειναι μεγάλη η διαρροή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποιοι είναι το κόστος αλλαγής τσιμουχας;

συνήθως είναι φθηνή η τσιμουχα αλλά δεν ξέρω αν έχει μεγάλο κόστος εργατικών.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
1 hour ago, The_Judas said:

ποιοι είναι το κόστος αλλαγής τσιμουχας;

συνήθως είναι φθηνή η τσιμουχα αλλά δεν ξέρω αν έχει μεγάλο κόστος εργατικών.

Η τσιμούχα της αντλίας νερού δεν αλλάζεται, αλλάζεται ολόκληρη η αντλία.

Αλλά και να αλλαζόταν δεν θα σύμφερε μια και τα εργατικά συνήθως είναι περισσότερα από την αξία της αντλίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, sonikk είπε

Σύντομα, σε 10-15 μέρες πχ? Σε 1 μήνα, 6 μήνες, 1 χρόνο? Δεν έχει δα κανένα τραγικό κόστος, και από τα γραφόμενα δεν είναι στην αρχή που στάζει απλά λίγο (πόσος καιρός να πέρασε από τότε?), αλλά τρέχει. Εγώ θα την είχα ήδη αλλάξει, αλλιώς μπορεί να μείνεις χωρίς αμάξι, περιμένοντας να το αποσύρεις

Επεξ/σία από iml
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν θα γίνει απόσυρση σε κάνα δυο βδομάδες άντε μήνας απλά περιόρισε της μετακινήσεις.... αν θα το κρατήσεις ποιο πολύ δεν ειναι τραγικό ποσό τα 100 ευρώ που θα δώσεις χοντρικά γιατι αν σκάσει εντελώς η αντλία και σε αφήσει στην μέση του πουθενά η ακομη χειρότερα σκάσει χωρίς να καταλάβεις και κολλήσει το μοτέρ και είσαι σε καμιά στροφή.......... μετά θα πας εσύ για απόσυρση... (Δεν το λέω ειρωνικά)
πχ πρόσφατα άλλαξα αντλια στο δικο μου καθαρά προληπτικά (ηταν άψογη από οτι ειπαν οταν την έβγαλαν )
αντλία (καλής ποιότητας) 35 ευρω
ιμάντας 14 ευρω
παραφλου 5 λίτρα 12 ευρώ
θερμοστάτης μαζί με την φλάντζα 22 ευρω
δουλεια 45 ευρω
125 ευρω ολα μαζι με καλή αντλια καλα παραφλου καλο θερμοστάτη καλό ιμάντα...
εσυ αφου είσαι για απόσυρση απλά βρες την ποιο φτηνή ανήλια και τα ποιο φτηνά καταλληλα παραφλου αν δεν εχεις καποιο περίεργο αυτοκίνητο πολύ ποιο κάτω απο 120 ευρώ θα βγουν που σημαινει κανα 70 με  την δουλειά (παλι τονίζω εκτός και αν ειναι κανα περίεργο αυτοκινιτο)

τώρα αν πιστευεις οτι αξίζει να βαζεις την ζωή σου σε κίνδυνο για 70 ευρω τοτε το βουλώνω

Επεξ/σία από Black Demis
  • Like 2
Δημοσ.

Για αρχή είναι σίγουρα αντλία νερού; το έχει εντοπίσει ο μάστορας;

Εαν ειναι αντλία πας σε αλλαγή δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο , εφόσον Είναι φθηνό και το ανταλλακτικό και η απόσυρση δεν γίνει σύντομα , π.χ. στις επόμενες 20 ήμερες

σου προτείνω να προχωρήσεις σε αλλαγή έστω και με μεταχειρισμένη, καλοκαίρι έρχεται και θα ζοριστεί η μηχανή χωρίς σωστή ψύξη.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Black Demis είπε

πχ πρόσφατα άλλαξα αντλια στο δικο μου καθαρά προληπτικά (ηταν άψογη από οτι ειπαν οταν την έβγαλαν 

Και εγώ είχα αλλάξει αντλία προληπτικά γιατί έγιναν κάποιες εργασίες και βόλευε και μετά από έξι μήνες άρχισε να δακρύζει η καινούργια ενώ η παλιά δεν είχε θέμα

Αν όντως είναι η αντλία που χάνει σημαίνει πως χάνει τα νερά όταν το αυτοκίνητο κινείται και γυρνάει η αντλία.

Αυτό θα το καταλάβεις αν αφήσεις το αυτοκίνητο κάπου για μια μέρα και μετά κοιτάξεις από κάτω, αν δεις νερά από κάτω δεν είναι η αντλία αλλά χάνει από αλλού αν όμως δεν δεις τίποτα και όντως το νερό λιγοστεύει  τότε είναι πρόβλημα της αντλίας η έχεις καψει φλάντζα και περνάει νερό στα λάδια. Τσεκαρε και τα λάδια να δεις ότι είναι καθαρά και όχι σαν μαγιονέζα 

Δες και στην τάπα λαδιού από κάτω και αν είναι οκ τότε βάλε φώκια αφού δεν θα κρατήσεις το αυτοκίνητο και θα το στείλεις για σίδερα στο κοντινό μέλλον 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mak3don είπε

Και εγώ είχα αλλάξει αντλία προληπτικά γιατί έγιναν κάποιες εργασίες και βόλευε και μετά από έξι μήνες άρχισε να δακρύζει η καινούργια ενώ η παλιά δεν είχε θέμα

Αν όντως είναι η αντλία που χάνει σημαίνει πως χάνει τα νερά όταν το αυτοκίνητο κινείται και γυρνάει η αντλία.

Αυτό θα το καταλάβεις αν αφήσεις το αυτοκίνητο κάπου για μια μέρα και μετά κοιτάξεις από κάτω, αν δεις νερά από κάτω δεν είναι η αντλία αλλά χάνει από αλλού αν όμως δεν δεις τίποτα και όντως το νερό λιγοστεύει  τότε είναι πρόβλημα της αντλίας η έχεις καψει φλάντζα και περνάει νερό στα λάδια. Τσεκαρε και τα λάδια να δεις ότι είναι καθαρά και όχι σαν μαγιονέζα 

Δες και στην τάπα λαδιού από κάτω και αν είναι οκ τότε βάλε φώκια αφού δεν θα κρατήσεις το αυτοκίνητο και θα το στείλεις για σίδερα στο κοντινό μέλλον 

Η αντλία μπορεί να χάνει και ας είναι σβηστή η μηχανή.

Δημοσ.
22 minutes ago, mak3don said:

Αυτό είναι ο ορισμός της γκαντεμιάς.

Δημοσ.

Ορισμένα αυτοκίνητα οπως το δικό μου για να αλλάξεις αντλία ειναι αρκετη φασαρία. Πρέπει να βγει ο ιμάντας  χρονισμού μαζί με τα παρελκόμενα και είναι ακριβά τα εργατικά. Γιαυτό και πάντα όταν αλλαζω σετ ιμάντα κλπ. εξαρτήματα πάντα αλλαζω και την αντλία νερού μην κάτσει μετα στραβή και πληρωσω εργατικά διπλά από το κόστος της αντλίας.

Αν στο δικό σου αυτοκίνητο η αντλία αλλάζει χωρίς αυτά που αναφέρω δεν ειναι και κανένα μεγάλο κόστος να ρισκάρεις να μείνεις σε καμια ερημιά και να λες μετα γιατί δεν την αλλαζα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η φωκια σιγουρα δεν θα κανει δουλεια.Προτεινω θαλλασιο ελεφαντα για σιγουρια

😄

Θαλάσσιος ελέφαντας.jpg

Επεξ/σία από toyo73
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 minutes ago, toyo73 said:

Η φωκια σιγουρα δεν θα κανει δουλεια.Προτεινω θαλλασιο ελεφαντα για σιγουρια

😄

Θαλάσσιος ελέφαντας.jpg

αν ειναι τσιμούχα όχι φώκια.......... φάλαινα και λίγο λέω θα κάνει δουλειά (και αν)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...