Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 minutes ago, Pwpwpw said:

Για αυτο απο το να πας εκει, να μαλωσεις και να εχεις και το ρισκο να σε κρατησουn κανα 12ωρο εστω και χωρις να κανεις τιποτα, το να τα παιξεις ολα για ολα και να να μην παρουσιαστεις καν νομιζω ειναι ποιο worth :P

Ξεκάθαρα, αυτός την πάτησε και πήγε. Ο κανόνας είναι:

Αν σε καλέσουν, πας μονοήμερο, ή απλά λουφάζεις σπίτι (και δεν ανοίγεις πόρτα). Η αστυνομία μπορεί να έρθει να σε ψάξει, αλλά δεν έχει δικαίωμα να «μπουκάρει», οπότε απλά δε δίνεις σημεία ζωής. Εννοείται ότι δε πας να ψηφίσεις.

Αν ΔΕΝ σε καλέσουν, απλά δε πας πρωί - πρωί για λόγους ασφαλείας, μιας και καμιά φορά κρατάνε τους πρωινούς αν δεν εμφανιστεί κανένας. Τα παππούδια (που σχεδόν πάντα πάνε πρωί - πρωί) δε κινδυνεύουν λόγω ηλικίας. Εγώ θα πάω κατά τις 2, μετά το φαγητό.

:P

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, marmagia είπε

Εντωμεταξυ ίσως κάτι τέτοιο γίνεται. Ο πατέρας μου πήγε τόσα χρόνια 3 φορές. Η μανα μου 4. Και οι περισσότερες από αυτές μου είπαν είναι σερί. Αντίθετα η αδερφή μου δεν έχει πάει καμία. Το αστείο είναι ότι εγω αρχικά ψήφιζα στο δήμο ζωγράφου γιατί εκεί είχε μείνει η οικογενειακή μερίδα παρότι δεν έζησα εκεί ούτε μια μέρα. Μου έκατσαν το το 2010 νομίζω οι οεριφερειακες/ δημοτικές και 2012 δυο εθνικές. Έπειτα μετέφερα εκλογικά δικαιώματα στον δήμο μόνιμης κατοικίας και μου με φώναξαν όλως τυχαίως ακόμα δυο φορές. Άρα ποσό άτυχη πια σερί να κληρώσουν σε 2 διαφορετικούς δήμους;

Κατα την γνωμη μου  θα επρεπε να εξαιρουνται της κληρωσης τα μελη εφορευτικης  των  αμεσως προηγουμενων εκλογων και αν κατα λαθος επιλεγοταν ξανα, θα επρεπε να εχουν το δικαιωμα να ζητησουν εξαιρεση με την αιτιολογια οτι ειχαν οριστει ξανα μελη εφορευτικης στις προηγουμενες εκλογες.

Το φθινοπωρο εχουμε  δημοτικες εκλογες, καποιον που καλεσανε τωρα για τις 25/6 φανταστειτε να τον καλεσουν παλι σε 3-4 μηνες.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, Pwpwpw said:

Κατα την γνωμη μου  θα επρεπε να εξαιρουνται της κληρωσης οσοι ηταν εφορευτικη στις προηγουμενες εκλογες και αν κατα λαθος επιλεγοταν ξανα θα επρεπε να εχουν το δικαιωμα να ζητησουν εξαιρεση με την αιτιολογια οτι ειχαν οριστει ξανα μελης εφορευτικης στις προηγουμενες εκλογες.

Το φθινοπωρο εχουμε ξανα δημοτικες εκλογες, καποιον που καλεσανε τωρα για τις 25/6 φανταστειτε να τον καλεσουν παλι σε 3-4 μηνες.

Είμαι ηλίθια που αυτά τα χρόνια δεν κράτησα τα χαρτιά που φέρνει η αστυνομία ώστε να τα πάρω παραμάσχαλα αν με ξανακαλέσουν και να τα δείξω στον δικαστικό αντιπρόσωπο.. σε μένα έτσι έγινε. Μάιο και Ιούνιο σερί εκλογές το 2012 και στις δυο εγώ.. δεν έχουν τέτοια κολλήματα  και ευαισθησίες τα παιδιά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, marmagia είπε

Είμαι ηλίθια που αυτά τα χρόνια δεν κράτησα τα χαρτιά που φέρνει η αστυνομία ώστε να τα πάρω παραμάσχαλα αν με ξανακαλέσουν και να τα δείξω στον δικαστικό αντιπρόσωπο.. σε μένα έτσι έγινε. Μάιο και Ιούνιο σερί εκλογές το 2012 και στις δυο εγώ.. δεν έχουν τέτοια κολλήματα  και ευαισθησίες τά α παιδι

Το ερωτημα ειναι οτι και να κρατουσες το χαρτι και να το εδειχνες τι θα κερδιζες?

Εχει δικαιωμα καποιος  να ζητησει απαλλαγη αν τον καλεσουν δευτερη φορα σερι για εφορευτικη?

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικα δεν καταλαβαινουν τιποτα, ουτε οι αρμοδιοι για την επιλογη  εφορευτικης επιτροπης ουτε οι  δικαστικοι αντιπροσωποι.   Οι μεν πατανε τα κουμπια κι οποιον παρει ο χαρος, οι δε τους ενδιαφερει να μαζεψουν παση θυσια  ενα  χ αριθμο σκλαβων για να παρουν το χιλιαρικο.

Εαν πραγματι τηρουνταν οι προυποθεσεις επιλογης θα ηταν υποχρεωτικες απο τον νομο, ενω τωρα στις εγκυκλιους αναφερει απλως  "να καταβληθει καθε προσπαθεια ωστε να μην επιλεγουν ατομα που   1}...."   και συνεχιζει με τις κατηγοριες που κανονικα πρεπει να απαλλαγουν.

Αυτο που καταλαβα οτι ο μονος τροπος για να μην σε καλεσουν  στα σιγουρα  (η να μην πας αν σε καλεσουν) ειναι να εισαι αστυνομικος, πυροσβεστης, στρατιωτικος  η παπας.

Δημοσιος υπαλληλος δεν παιζει και τοσο, γιατι  εχω πολλους συναδελφους νοσοκομους που τους εχουν καλεσει  και οταν ανεφεραν την ιδιοτητα τους στον δικαστικο,  τους κρατησε και παλι, καποιες φορες μαλιστα ακομα και αν δουλευαν την ιδια μερα, με την απειλη καταγγελιας.  ("Θα μεινεις μεχρι τις 3 που πιανεις δουλεια")

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα προτείνω να μην πληρωθούν ούτε οι δικαστικοί, τι δεν μπορούν να κάνουν και αυτοί το καθήκον τους όπως θα το κάνει η εφορευτική επιτροπή; Τι; Είναι λιγότερο ενσυνείδητοι πολίτες; Τζάμπα λοιπόν και για δικαστικούς. 

Επεξ/σία από cpavlidi
  • Like 2
Δημοσ.

Για να απαντησω στο ts νομιζα οτι θα γινει νέα κληρωση, ομως ενημερωθηκα πως συγγενικο μου προσωπο, το κάλεσαν ξανά κανονικότατα και μάλιστα σε εκλογικο κέντρο με χιλιάδες ψηφοφόρους. Αρα μάλλον οι δράκοι υπάρχουν!

Το εν λογω προσωπο, στη προηγουμενη εκλογικη διαδικασά, ηταν το μονο άτομο απο τους 8 που πηγαν, έφυγε μολις μιση ωρα για να πάει να φάει, κανεις δεν τον κέρασε τιποτε και ο δικαστικός δε θεώρησε καν υποχρέωσή του να καλέσει τους υπόλοιπους.

Καμια σχέση δηλαδη με άλλους που ζητάνε να φερουν καφέδες, καλουν τους υπολοιπους κτλ. Κι εγω η εμπειρία που ειχα παλαιότερα ηταν σαφως καλυτερη.

Μπορει να ηταν εξαιρεση, ωστοσο το δικο μου άτομο, δε θα πάει σε αυτες τις εκλογές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Το εν λογω προσωπο, στη προηγουμενη εκλογικη διαδικασά, ηταν το μονο άτομο απο τους 8 που πηγαν, έφυγε μολις μιση ωρα για να πάει να φάει, κανεις δεν τον κέρασε τιποτε και ο δικαστικός δε θεώρησε καν υποχρέωσή του να καλέσει τους υπόλοιπους.

Μπορει να ηταν εξαιρεση, ωστοσο το δικο μου άτομο, δε θα πάει σε αυτες τις εκλογές.

Εαν ανεφερε στον δικαστικο να καλεσει και τους υπολοιπους της εφορευτικης, ωστε να μπορουν να μοιραστουν μεταξυ τους  καποιο ωραριο και να μην φαει μονος του ολη την ημερα εκει και ο δικαστικος τον εγραφε, τοτε επρεπε και το συγγενικο σου προσωπο να γραψει στα παλια του υποδηματα με την σειρα του τον δικαστικο και να μην γυρισει ξανα πισω στο εκλογικο μετα την ωρα φαγητου που τον αφησε, ειτε ενημερωνοντας τον δικαστικο  ειτε οχι, στο κατω κατω αυτος πηγε εκανε το καθηκον του για 6-7-8 ωρες, ας πανε και οι υπολοιποι για αυτο καλουνε 8 ατομα. 

Εαν τον καλεσαν καπακι σε 2 εκλογες καλα θα κανει και δεν θα παει, το να βγεις σε κληρωση 2 φορες συνεχομενο ειναι στατιστικα απιθανο απορω που γινετε αυτο και μαλιστα βλεπω οτι εχουν ανεφερει πολλα ατομα εδω περιστατικα που καλενασε ατομα 2-3-4-5(!) φορες σε εφορευτικη

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ.

Κάλεσαν την γυναίκα μου την ψάχνουν σε ολα τα τηλέφωνα γνωστά και άγνωστα δεν θέλει να πάει τους είπε μέχρι και ότι είναι άρρωστη!! Η αστυνομία ήθελε να έρθει να δώσει το χαρτί ή γυναίκα μου είπε ότι δεν θα το βρείτε για να μην έρθουν..  παρ ολα αυτα θα τσεκάρω στις κάμερες να δω πως θα δώσουν το χαρτί αφού μας χωρίζει ένας μαντροτοιχος 2,5 μέτρα ύψος  και 2 γκαραζοπορτες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, Thresh said:

20.000 εκλογικά τμήματα, 4 + 4 μέλη εφορευτικής, 100 ευρώ ο καθένας ισούται με 5 εκατ?

21198 εκλογικά είναι. Το κράτος για τις εκλογές δαπανάει 85 εκκατομύρια.

https://www.gazzetta.gr/plus/2227734/ekloges-2023-poso-kostizoyn-sto-kratos-oi-diples-kalpes

Ήμουν στις 21 εφορευτική. Πάνω από 3 άτομα εφορευτική δεν χρειάζεται για κανένα λόγο, σε τμήμα με 557 άτομα ήμουν.

Ας δείνανε 100 ευρώ σε τρία άτομα που θα πηγαίναν τον πρωί, οι τακτικοί δηλαδή, αν δεν εμφανιζόσουν ή δεν θέλανε να πήγαινε ο αναπληρωματικός. Στο τέλος ο δικαστικός θα έδινε τα 3 IBAN για να μπει το ποσό όπως ακριβώς γίνετε και με τον γραμματέα. 

Και όχι δεν θα πάιρνουν 100 αλλά 120 όσα και ο γραμματέας. Συνολικό ποσό 7.631.280 ευρώ για να πληρώσεις την εφορευτική σου ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές. 

Δεν κατάλαβα γιατί αυτό μοιάζει τρελό, δηαλδή τα 15 μύρια που παίρνουν οι μπάτσοι τι κάνουν ακριβώς;

Αλλά τα έχω ξαναπεί σε αυτή την χώρα υποχρέωση στην δημοκρατία έχουν μόνο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι οι Ελ.Επ. και οι άνεργοι. Οι άλλοι εξαιρούνται.

Επεξ/σία από armagedwnn
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, dkstopo said:

Άμα είχε κανα 50αρικο θα σφάζονταν ποιος θα πρώτο πάει. 

Θα έβαζαν λυτους και δεμένους για να πάνε.

2 hours ago, ringboy said:

Βασικα δεν καταλαβαινουν τιποτα, ουτε οι αρμοδιοι για την επιλογη  εφορευτικης επιτροπης ουτε οι  δικαστικοι αντιπροσωποι.   Οι μεν πατανε τα κουμπια κι οποιον παρει ο χαρος, οι δε τους ενδιαφερει να μαζεψουν παση θυσια  ενα  χ αριθμο σκλαβων για να παρουν το χιλιαρικο.

Εαν πραγματι τηρουνταν οι προυποθεσεις επιλογης θα ηταν υποχρεωτικες απο τον νομο, ενω τωρα στις εγκυκλιους αναφερει απλως  "να καταβληθει καθε προσπαθεια ωστε να μην επιλεγουν ατομα που   1}...."   και συνεχιζει με τις κατηγοριες που κανονικα πρεπει να απαλλαγουν.

Αυτο που καταλαβα οτι ο μονος τροπος για να μην σε καλεσουν  στα σιγουρα  (η να μην πας αν σε καλεσουν) ειναι να εισαι αστυνομικος, πυροσβεστης, στρατιωτικος  η παπας.

Δημοσιος υπαλληλος δεν παιζει και τοσο, γιατι  εχω πολλους συναδελφους νοσοκομους που τους εχουν καλεσει  και οταν ανεφεραν την ιδιοτητα τους στον δικαστικο,  τους κρατησε και παλι, καποιες φορες μαλιστα ακομα και αν δουλευαν την ιδια μερα, με την απειλη καταγγελιας.  ("Θα μεινεις μεχρι τις 3 που πιανεις δουλεια")

Σκλάβος; Τους μαστιγώνουν και τους φοράνε αλυσίδες;

Δημοσ.
8 minutes ago, tzotzo said:

Θα έβαζαν λυτους και δεμένους για να πάνε.

Σκλάβος; Τους μαστιγώνουν και τους φοράνε αλυσίδες;

Για να θεωρηθεί κάποιος σκλάβος πρέπει επί προσθέτως να κακοποιείται σωματικά;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...