Προς το περιεχόμενο

Εφορευτική Εκλογών Ιουνίου. Νέα κλήρωση ή ιδια μέλη?

cyberguy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Καθήκον!

Και καθηκον και δικαιωμα  του πολιτη ειναι πρακτικα. Ειναι δικαιωμα η συμμετοχη στην εκλογικη διαδικασια, η απαγορευση δεν θα υποδηλωνε και κατι καλο :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 hours ago, Snoob said:

Mία φορά έχω πάει εφορευτική, στις εκλογές του Μαΐου, κι όλα αυτά τα χολερικά που διαβάζω μου θυμίζουν τις αρβυλοϊστορίες του στρατού με τους δήθεν γκοτζίλες (υπηρέτησα ΣΕΜ, άρα καθ' ύλην αρμόδιος και η συχνότητα αλλαγής προμηθευτών σε κρέατα και οι νέες παραδόσεις ήταν εκπληκτικές, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Λοιπόν, αφού ειπώθηκαν κάμποσα αρνητικά, ας πω κι εγώ τη δική μου εμπειρία:

Πρώτα, η δικαστική αντιπρόσωπος ήταν εξαιρετική, ευγενική, έμπειρη, ανεβοκατέβαινε ορόφους για να εξυπηρετήσει άτομα με κινητικά προβλήματα και γενικά κάθε άλλο παρά "αραχτή" ήταν όλη μέρα (συν την ευθύνη της όλης διαδικασίας).

Μας κέρασε κατ' επανάληψη, είχε φέρει και από το σπίτι της ένα σωρό πράγματα που ήταν φύσει αδύνατο να καταναλωθούν από 4 ανθρώπους (2 ήρθαμε στην εφορευτική και ο ένας έφυγε το μεσημέρι), στο τέλος έφυγα με μια σακούλα πράγματα, δικά της και του δήμου, για να μην πάνε χαμένα.

Ο δήμος μας είχε φέρει νερά να πιει ένας λόχος, 3 φορές μέσα στη μέρα σάντουιτς και χυμούς, περνούσαν κάθε τόσο και ρωτούσαν αν θέλαμε καφέδες, το μεσημέρι τίμιο μαγειρευτό (κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά). Και, φυσικά, ήταν τόσες οι μερίδες που άνετα έτρωγες δεύτερη και τρίτη, αυτοί είχαν υπολογίσει έξι (και εφεδρικές για κάθε ενδεχόμενο) και είχαμε μείνει τρεις στο μεταξύ.

Η διαδικασία κύλησε άψογα, ο μόνος "κόπος" ήταν να φτιάχνουμε πακέτα με τα ψηφοδέλτια και τέλος. Μιλάμε, ένα βήμα πριν τα κάτεργα, τέτοιος "κόπος".

Έμεινα μέχρι τέλους, με δική μου πρωτοβουλία, κι ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία, είδα πώς γίνεται η καταμέτρηση σταυρών, το κλείσιμο των αποτελεσμάτων, έμαθα πράγματα. Με σταυρούς (δεν θα έχει αυτή τη φορά) και 338 ψηφοδέλτια προς καταμέτρηση ήμουν σπίτι μου 10:30.

Με δυο λόγια: αν είναι έμπειρος ο δικαστικός, ακόμη και 2-3 άτομα βγάζουν ένα Ε.Τ. στην Αττική άνετα μέσα σε 3-4 ώρες.

Και χωρίς εφορευτική έβγαινε η δουλειά, απλά θα καθυστερούσε η διαδικασία, με τους ψηφοφόρους να παίρνουν ένα-ένα τα ψηδοδέλτια. Ειλικρινά, δεν κάναμε κάτι άλλο, μία φορά σηκώθηκα και πήγα να προλάβω μια ψηφοφόρο που είχε πάρει λάθος ταυτότητα. Κι αν άλλαζα κάτι στην όλη διαδικασία, δεν θα ήταν να βάλω αμοιβή, αλλά να μειώσω τα άτομα στην εφορευτική, δεν χρειάζονται ούτε για αστείο 4, γραμματέας και δικαστικός αντιπρόσωπος.

Από 4 τακτικούς και 4 αναπληρωματικούς, ήμουν εγώ, ένας που έφυγε το μεσημέρι, μια αναπληρωματική που έφερε πρωί-πρωί κάποιο χαρτί γιατρού, ψήφισε πρώτη και έφυγε, ένας νεαρός εμφανίστηκε το απόγευμα να ψηφίσει, δικαιολογήθηκε πως ήταν άρρωστο το σκυλί του, έφυγε κι αυτός, οι άλλοι δεν εμφανίστηκαν καν να ψηφίσουν.

Δεν είναι τόσο τρομερά τα πράγματα όσο διαβάζω εδώ να περιγράφονται. Οκ, είναι μια Κυριακή που δεν θα αράξεις αλλά θα κάνεις πέντε-δέκα στοιχειώδη πράγματα. Για την εμπειρία και μόνο, θα το πρότεινα. Τώρα, αν κάποιος καλείται πράγματι κάθε φορά, τι να πω.

Κυριολεκτικά έγραψα το όνομα μου στο Google, μαζί με το πατρώνυμο, και τα μόνα αποτελέσματα που βγάζει είναι άρθρα από τοπικές εφημερίδες που αναγράφουν τα άτομα της εφορευτικής επιτροπής σε κάθε εκλογική διαδικασία. Είπα και σε έναν γνωστό μου πού μένει αλλού να με ψάξει στο Google,  μπας και δίνει προτεραιότητα σε τοπικά αποτελέσματα or something, αλλά και σε αυτόν έβγαλε τα ίδια. 

• Like 1

• Super Moderators
14 minutes ago, ringboy said:

Ειναι τοσο τεραστιο εξοδο να μοιρασουν αλλα 5 εκατομυρια  (απο 100 ευρω)  στα μελη για να  μην  αισθανεται ο κοσμος  ειλωτας και κοροιδο?

20.000 εκλογικά τμήματα, 4 + 4 μέλη εφορευτικής, 100 ευρώ ο καθένας ισούται με 5 εκατ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, SciManiac είπε

• Πρέπει οπωσδήποτε να είμαι εκεί από τις 06:00;

Αμα καθυστερήσεις 1-2 ώρες και πας κατά τις 8 μπορεί να σου κόψουν το μεροκάματο😛

Επεξ/σία από Pwpwpw

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Thresh είπε

20.000 εκλογικά τμήματα, 4 + 4 μέλη εφορευτικής, 100 ευρώ ο καθένας ισούται με 5 εκατ?

Εννοειται οτι θα πληρωθουν  μονο οσοι τελικα θα συμμετεχουν.
Ουτως η αλλως τρια ατομα αρκουν  Απο 100 ευρω επι 22000 τμηματα  το κονδυλιο ειναι  6,6  εκατομυρια ακριβως. Ακομα και με 4 ατομα το ποσο ειναι 8,8 εκατομυρια.  Σιγα τα ωα δλδ. Ειναι μολις το ενα τριτο απο αυτα που παιρνουν οι δικαστικοι που την βγαζουν αραχτοι στη καρεκλα.
Ακομα και στην στρατιωτικη θητεια πληρωνομασταν ενα συμβολικο ποσον .
Ελεος.

Επεξ/σία από ringboy

40 λεπτά πριν, SciManiac είπε

Καλησπέρα, μιας και είμαι και εγώ από τους «τυχερούς», θα ήθελα να κάνω τις εξής ερωτήσεις σχετικά με την εφορευτική επιτροπή:

• Πρέπει οπωσδήποτε να είμαι εκεί από τις 06:00;
  • Θα παρέχουν φαγητό και νερό ή πρέπει να φέρω δικά μου;
  • Υπάρχει περίπτωση να μου κρατήσουν το κινητό για όσο θα είμαι εκεί;
  • Αν πάω μία φορά, υπάρχει περίπτωση να με ξανακαλέσουν (να με «σταμπάρουν» επειδή είδαν ότι εμφανίστηκα);

-Εγώ στις 21 Μαϊου περίμενα απέξω την δικαστικό η οποία ήρθε ~6.45

- Συνήθως φέρνουν από τον εκάστοτε δήμο σε μεγάλες ποσότητες. Ένα όμως πρωινό καφεδάκι να ανοίξει το μάτι θα πρότεινα να έχεις 

- όχι σε καμία περίπτωση, εγώ το χρησιμοποιούσα κιόλας συνεχώς για να βρίσκω το εκλογικό τμήμα ανθρώπων που δεν γνώριζαν που ψηφίζουν

- όχι, αν και κάποιοι έχουν πάρει παραπάνω από 1 φορές χωρίς να ξέρουμε τον πραγματικό λόγο αφού γίνεται κλήρωση 

• Like 2

• Super Moderators
8 minutes ago, ringboy said:

Ουτως η αλλως τρια ατομα αρκουν 

Δεν γίνεται να μην υπάρχουν αναπληρωματικοί όμως. Μπορεί κάτι να συμβεί, κάποιοι πρέπει να περιμένουν "stand by", το οποίο επίσης θα πρέπει να πληρώνεται, οπότε ανεβαίνει το κόστος.

9 minutes ago, ringboy said:

Ακομα και στην στρατιωτικη θητεια πληρωνομασταν ενα συμβολικο ποσον .

Ούτε 9 ευρώ για 1 μήνα και λες για 100 για ούτε μια μέρα? 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Thresh είπε

Δεν γίνεται να μην υπάρχουν αναπληρωματικοί όμως. Μπορεί κάτι να συμβεί, κάποιοι πρέπει να περιμένουν "stand by", το οποίο επίσης θα πρέπει να πληρώνεται, οπότε ανεβαίνει το κόστος.

Ούτε 9 ευρώ για 1 μήνα και λες για 100 για ούτε μια μέρα? 😛

Τι να σε κανω τωρα  Super Mod? Αν δωσουν λεφτα και σε φωναξουν,  εσυ μην τα παιρνεις αφου σου φαινεται μεγαλο το ποσον. 😛

Επεξ/σία από ringboy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Ας δινανε 50 η εστω 30 απο το τιποτα πολυ καλυτερο θα ηταν. By the way  δεν ειναι μονο οι δικαστικοι που πληρωνονται εκεινη την ημερα, χρηματα παιρνει μεγαλο κομματι ανθρωπων που συμμετεχουν με τον ενα η τον αλλο τροπο στην εκλογικη διαδικασια, μονο για τα μελη της εφορευτικης δεν περισσευει ουτε ευρω.Εαν δεν θελουμε να ανεβει το κρατικο εκλογικο κοστος ας μην πληρωνεται κανεις απο τους συμμετεχοντες εφοσον ειναι δημοκρατικο καθηκον να παιρνουν μερος οι πολιτες στην εκλογικη διαδικασια.

Κανω copy-paste ποστ αλλου μελους σε  νημα παρομοιου περιεχομενου που ειχε συζητηθει στο φορουμ την περσμενη εβδομαδα, που λεει αναλυτικα ποιοι και ποσο  πληρωνονται για την εκλογικη διαδικασια αναλυτικα:

- Σε 56.441 υπαλλήλους που υπηρετούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκ των οποίων 54.318 ένστολοι της Ελληνικής Αστυνομίας, η αποζημίωση ορίστηκε στα 200 ευρώ

- σε 170 υπαλλήλους ενιαίου μισθολογίου (μόνιμοι και με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου), θα δοθεί ποσό 150 ευρώ

- σε 11.740 ειδικού μισθολογίου, 170 ευρώ

- σε 5.090 με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, εκ των οποίων 2.389 Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης (επί θητεία προσωπικό) και 2.428 Εποχικούς Πυροσβέστες (Ι.Δ.Ο.Χ.), 170 ευρώ και σε 273 συμβασιούχους της ΓΓΠΠ (Ι.Δ.Ο.Χ.), 150 ευρώ.

- Στα 170 ευρώ καθορίστηκε η αποζημίωση σε 350 υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

- Στον Γενικό Επόπτη, Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου της Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, θα χορηγηθούν 780 ευρώ.

- Σε 10 Προέδρους Εφετών (τακτικοί και αναπληρωματικοί) θα δοθούν 660 ευρώ.

- Σε 49 Εφέτες ή Αντεισαγγελείς Εφετών, που θα απασχοληθούν σε προπαρασκευαστικές εργασίες ως μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και των Ειδικών Εφορευτικών Επιτροπών του Εφετείου Αθηνών θα δοθεί το ποσό των 600 ευρώ.

- Σε 3 Εφέτες και Αντεισαγγελείς Εφετών, αναπληρωματικά μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και των Ειδικών Εφορευτικών Επιτροπών του Εφετείου Αθηνών το ποσό της εκλογικής αποζημίωσης ορίστηκε στα 600 ευρώ.

Εγκρίθηκε, ακόμη, η καταβολή εφάπαξ ειδικής εκλογικής αποζημίωσης σε 206 υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου. Το ποσό της αποζημίωσης σε 37 εξ αυτών που εργάζονται στη Διεύθυνση Εκτυπώσεων- Βιβλιοδεσίας ορίστηκε στις 3.000 ευρώ και στους άλλους 169 το ποσό των 2.070 ευρώ.

Για τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης η αποζημίωση είναι 800 ευρώ σε 15 υπαλλήλους της ομάδας ανάπτυξης και βελτίωσης των εφαρμογών πληρωμής εκλογικών αντιπροσώπων και 600 ευρώ σε 50 υπαλλήλους της ομάδας υποστήριξης παραγωγικής λειτουργίας εφαρμογών, τηλεφωνικής υποστήριξης και υποστήριξης υποδομών.

Τέλος, στα 2.070 ευρώ ανέρχεται η αποζημίωση για 51 υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών και στα 3.000 ευρώ για 11 υπαλλήλους/στελέχη του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
  • Thanks 3

• Super Moderators
2 hours ago, ringboy said:

Τι να σε κανω τωρα  Super Mod? Αν δωσουν λεφτα και σε φωναξουν,  εσυ μην τα παιρνεις αφου σου φαινεται μεγαλο το ποσον. 😛

Δεν εννοώ αυτό, αλλά πόσο "λογικό" κόβεις το 100ρικο για μια μέρα, σε σύγκριση/αναλογία με το φανταριλίκι , καθώς και τις πιθανότητες να δωθεί τέτοιο ποσό. 😛

Πιθανότερο να κερδίσεις το τζοκερ imo.

6 ώρες πριν, konc είπε

Όποιος θέλει να πάει για την εμπειρία ή για οποιοδήποτε λόγο, συγχαρητήρια και ευχαριστούμε οι υπόλοιποι.

Όποιος δεν θέλει να πάει: Επειδή τα κατά τόπους τμήματα αυτοσχεδιάζουν ή δεν έχουν πάντα την σωστή διεύθυνση, αν δεν έχει αποδεδειγμένα παραδοθεί το χαρτί στο χέρι (=σου χτύπησαν το κουδούνι και στο έδωσαν προσωπικά ή σε κάλεσαν στο τμήμα να το πάρεις), μπορείς να τους γράψεις και αν σου χτυπήσουν την πόρτα να μην ανοίξεις. Δεν ενημέρωθηκες και δεν μπορεί να αποδειχθεί διαφορετικά. Κάτι χαρτιά πεταμένα στις εισόδους, κάτι τηλέφωνα στην 100 χρονών γιαγιά να το πει στον εγγονό, χαρτιά αφημένα σε διεύθυνση που δεν διαμένει πια ο άνθρωπος, καταλαβαινετε τι αξία έχουν. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κυνηγάνε κανέναν, πως θα αποδείξουν πως είχες ενημερωθεί? Όταν πρόκειται για τον στρατό για παράδειγμα μια χαρά σε βρίσκουν και δεν σκέφτεται κανείς να κάνει τον κινέζο. 

Θα μπορούσαν να στέλνουν ειδοποίηση και με sms-email.

Με το gov.gr κάθε τρεις και λίγο ζητάνε ενημέρωση σε αυτά.

2 ώρες πριν, stormrain είπε

Στο μεταξυ το να πας στην εφορευτικη ειναι υποτιθεται δημοκρατικο σου δικαιωμα ετσι? 

Υποχρέωση είναι.

2 ώρες πριν, ifollowrivers είπε

Κυριολεκτικά έγραψα το όνομα μου στο Google, μαζί με το πατρώνυμο, και τα μόνα αποτελέσματα που βγάζει είναι άρθρα από τοπικές εφημερίδες που αναγράφουν τα άτομα της εφορευτικής επιτροπής σε κάθε εκλογική διαδικασία. Είπα και σε έναν γνωστό μου πού μένει αλλού να με ψάξει στο Google,  μπας και δίνει προτεραιότητα σε τοπικά αποτελέσματα or something, αλλά και σε αυτόν έβγαλε τα ίδια. 

Σε έκαναν φίρμα και διαμαρτύρεσαι 😕

• Confused 1

απο που προβλέπεται οτι η εφορευτικη επιτροπή θα μείνει πεινασμένη; πεξτο τρελίτσα και πες τον δικαστικο παω να φαω σπιτ μου δεν εχω λεφτα για να παραγγειλω να δεις ποσο 'έυγενικος΄΄ θα γινει ξαφνικα και θα προθιμοποιηθει να σε κερασει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εάν υπηρχε, η αμοιβή του τακτικού μέλους της εφορευτικής θα έπρεπε να ήταν όσο ορίζει ο νόμος για την αμοιβή ενός μεροκάματου στον ιδιωτικό τομέα. Εναλλακτικά, το 1/30 του κατώτατου μισθού που ορίζεται για εργαζόμενο σε δουλειά γραφείου σε δημοσια υπηρεσία. 

31 λεπτά πριν, cpavlidi είπε

απο που προβλέπεται οτι η εφορευτικη επιτροπή θα μείνει πεινασμένη; πεξτο τρελίτσα και πες τον δικαστικο παω να φαω σπιτ μου δεν εχω λεφτα για να παραγγειλω να δεις ποσο 'έυγενικος΄΄ θα γινει ξαφνικα και θα προθιμοποιηθει να σε κερασει...

Πολλοί δικαστικοί σε αφήνουν να πας σπίτι για ξεκούραση και να έρθεις αργότερα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___

12 hours ago, Snoob said:

Mία φορά έχω πάει εφορευτική, στις εκλογές του Μαΐου, κι όλα αυτά τα χολερικά που διαβάζω μου θυμίζουν τις αρβυλοϊστορίες του στρατού με τους δήθεν γκοτζίλες (υπηρέτησα ΣΕΜ, άρα καθ' ύλην αρμόδιος και η συχνότητα αλλαγής προμηθευτών σε κρέατα και οι νέες παραδόσεις ήταν εκπληκτικές, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Λοιπόν, αφού ειπώθηκαν κάμποσα αρνητικά, ας πω κι εγώ τη δική μου εμπειρία:

Πρώτα, η δικαστική αντιπρόσωπος ήταν εξαιρετική, ευγενική, έμπειρη, ανεβοκατέβαινε ορόφους για να εξυπηρετήσει άτομα με κινητικά προβλήματα και γενικά κάθε άλλο παρά "αραχτή" ήταν όλη μέρα (συν την ευθύνη της όλης διαδικασίας).

Μας κέρασε κατ' επανάληψη, είχε φέρει και από το σπίτι της ένα σωρό πράγματα που ήταν φύσει αδύνατο να καταναλωθούν από 4 ανθρώπους (2 ήρθαμε στην εφορευτική και ο ένας έφυγε το μεσημέρι), στο τέλος έφυγα με μια σακούλα πράγματα, δικά της και του δήμου, για να μην πάνε χαμένα.

Ο δήμος μας είχε φέρει νερά να πιει ένας λόχος, 3 φορές μέσα στη μέρα σάντουιτς και χυμούς, περνούσαν κάθε τόσο και ρωτούσαν αν θέλαμε καφέδες, το μεσημέρι τίμιο μαγειρευτό (κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά). Και, φυσικά, ήταν τόσες οι μερίδες που άνετα έτρωγες δεύτερη και τρίτη, αυτοί είχαν υπολογίσει έξι (και εφεδρικές για κάθε ενδεχόμενο) και είχαμε μείνει τρεις στο μεταξύ.

Η διαδικασία κύλησε άψογα, ο μόνος "κόπος" ήταν να φτιάχνουμε πακέτα με τα ψηφοδέλτια και τέλος. Μιλάμε, ένα βήμα πριν τα κάτεργα, τέτοιος "κόπος".

Έμεινα μέχρι τέλους, με δική μου πρωτοβουλία, κι ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία, είδα πώς γίνεται η καταμέτρηση σταυρών, το κλείσιμο των αποτελεσμάτων, έμαθα πράγματα. Με σταυρούς (δεν θα έχει αυτή τη φορά) και 338 ψηφοδέλτια προς καταμέτρηση ήμουν σπίτι μου 10:30.

Με δυο λόγια: αν είναι έμπειρος ο δικαστικός, ακόμη και 2-3 άτομα βγάζουν ένα Ε.Τ. στην Αττική άνετα μέσα σε 3-4 ώρες.

Και χωρίς εφορευτική έβγαινε η δουλειά, απλά θα καθυστερούσε η διαδικασία, με τους ψηφοφόρους να παίρνουν ένα-ένα τα ψηδοδέλτια. Ειλικρινά, δεν κάναμε κάτι άλλο, μία φορά σηκώθηκα και πήγα να προλάβω μια ψηφοφόρο που είχε πάρει λάθος ταυτότητα. Κι αν άλλαζα κάτι στην όλη διαδικασία, δεν θα ήταν να βάλω αμοιβή, αλλά να μειώσω τα άτομα στην εφορευτική, δεν χρειάζονται ούτε για αστείο 4, γραμματέας και δικαστικός αντιπρόσωπος.

Από 4 τακτικούς και 4 αναπληρωματικούς, ήμουν εγώ, ένας που έφυγε το μεσημέρι, μια αναπληρωματική που έφερε πρωί-πρωί κάποιο χαρτί γιατρού, ψήφισε πρώτη και έφυγε, ένας νεαρός εμφανίστηκε το απόγευμα να ψηφίσει, δικαιολογήθηκε πως ήταν άρρωστο το σκυλί του, έφυγε κι αυτός, οι άλλοι δεν εμφανίστηκαν καν να ψηφίσουν.

Δεν είναι τόσο τρομερά τα πράγματα όσο διαβάζω εδώ να περιγράφονται. Οκ, είναι μια Κυριακή που δεν θα αράξεις αλλά θα κάνεις πέντε-δέκα στοιχειώδη πράγματα. Για την εμπειρία και μόνο, θα το πρότεινα. Τώρα, αν κάποιος καλείται πράγματι κάθε φορά, τι να πω.

αυτο που περιεγραψες συμβαινει στο 99% των εκλογικων τμηματων. ΑΚΡΙΒΩΣ.
μια μικρη προσθηκη. Πακους με ψηφοδελτια δεν φτιαχνεις ΟΛΗ την ημερα, φτιαχνεις 20 πακους(δεκα λεπτα υποθεση) καθεσαι μιση ωρα. Ξανασηκωνεσαι φτιαχνεις αλλους 30(20 λεπτα υπόθεση) ξανακαθεσαι. Ο δευτερος κοπος ειναι να μετρησεις και ανοιξεις φακελους, οταν ανοιξει η καλπη. Προφανως καθιστος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...