Προς το περιεχόμενο

Εφορευτική Εκλογών Ιουνίου. Νέα κλήρωση ή ιδια μέλη?

cyberguy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, Snoob said:

Με δυο λόγια: αν είναι έμπειρος ο δικαστικός, ακόμη και 2-3 άτομα βγάζουν ένα Ε.Τ. στην Αττική άνετα μέσα σε 3-4 ώρες.

Δεν μας είπατε όμως, πόσοι ήταν οι εγγεγραμμένοι. Πολύ σημαντικό στοιχείο.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Αρχικά άλλο παιρνω ταμείο ανεργίας άλλο είμαι  εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ και έχω καρτα ανεργίας, δεν παίρνουν όλοι  οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ ταμείο ανεργίας καθώς για να πάρει κάποιος  ταμείο πρέπει ανεργίας πρπει  να πληρει κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, πχ να έχει  συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων, να έχει απολυθεί από την εργασία του και όχι να έχει παραιτηθεί κτλ.

Αμα εισαι εγγεγραμενος σημαινει οτι δεν δουλευεις ..

Τωρα εαν παιρνεις μηνιαια επιδομα ,επιδομα μακροχρονια ανεργου  ή οποιοδηποτε επιδομα ειναι ασχετο.

Σημασια εχει οτι δεν δουλευεις (νομιμα με ενσημα) οχι σαν τον αλλο που τον ρωτησαν γιατι δεν πηγε να ανανεωσει την καρτα και ειπε οτι ηταν στην δουλεια και δεν προλαβε....

Εισαι στο ΟΑΕΔ και λαμβανεις καποια προνόμια ? Πας εφορευτικη επιτροπη ...

Γιατι να παει καποιος εφορευτικη  που Δευτερα πρωι εχει να σηκωθει στις 6 για να παει στην δουλεια  ?

Γιατι να παει μια μανα που θα εχει τα παιδια στο σπιτι την επομενη μερα (κλειστα σχολεια την επομενη των εκλογων γενικα) ?

• Like 2

1 ώρα πριν, Pwpwpw είπε

Ναι το έχω διαβάσει αυτό παιδιά περί χαρτιού δημοσίου  αυτό που δεν καταλαβαινω είναι το εξής. Έστω κάποιος που έχει επιλέγει ως εφορευτικη  ξυπνάει το πρωί όντως άρρωστος  με πυρετό η διαρροιες εμετους κτλ τι θα κάνει δηλαδή πρπει μα κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο επειδη ξύπνησε το πρωί με 38 πυρετό; Μια βεβαίωση απο ιδιωτη γιατρό ότι κάποιος έχει ίωση η γαστρεντερίτιδα η δεν ξέρω γώ τι άλλο,   δεν γίνετε δεκτό; 

απο ιδιώτη γιατρό δεν γίνεται σε κανένα σοβαρό οργανισμό δεκτό.Καταλαβαίνεις τον λόγο φαντάζομαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Αμα εισαι εγγεγραμενος σημαινει οτι δεν δουλευεις ..

Τωρα εαν παιρνεις μηνιαια επιδομα ,επιδομα μακροχρονια ανεργου  ή οποιοδηποτε επιδομα ειναι ασχετο.

Σημασια εχει οτι δεν δουλευεις (νομιμα με ενσημα) οχι σαν τον αλλο που τον ρωτησαν γιατι δεν πηγε να ανανεωσει την καρτα και ειπε οτι ηταν στην δουλεια και δεν προλαβε....

Εισαι στο ΟΑΕΔ και λαμβανεις καποια προνόμια ? Πας εφορευτικη επιτροπη ...

Γιατι να παει καποιος εφορευτικη  που Δευτερα πρωι εχει να σηκωθει στις 6 για να παει στην δουλεια  ?

Γιατι να παει μια μανα που θα εχει τα παιδια στο σπιτι την επομενη μερα (κλειστα σχολεια την επομενη των εκλογων γενικα) ?

Απλα διευκρίνησα  παραπάνω ότι για να πάρεις οποιοδήποτε  χρηματικά  επιδόμα από τον ΟΑΕΔ πρπει να πλήρεις συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δεν φτάνει απλά να είσαι εγγεγραμμένος  άνεργος εκεί.
Εννοείτε ότι συμφωνώ ότι ένας εργαζόμενος που έχει μια Κυριακή για ανάπαυση έχει ακόμη περισσότερους λόγους να διαμαρτυρεται εάν επιλέγει.

Ας διαλέγανε ανέργους να συμφωνήσω, αλλά ακόμη και εκεί θα έπρεπε κατά την άποψη μου να δίνουν  ένα συμβολικό χρηματικό ποσό επειδη  σε όλους του υπόλοιπους που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία με τον ένα η τον  άλλο τρόπο  δίνουνε, αυτό δεν το θεωρώ  δικαιο.

Ακούγεται  καλη λύση αυτό που λες, να διαλέγουν άτομα από τις λίστες του ΟΑΕΔ αλλα ακόμη και έτσι  ένα χρηματικό ποσό θα έπρεπε να δίνουν, το να αναγκάζεις καποιον με  το ζόρι να φάει   αμισθί  ένα 15ωρο  την Κυριακή σε ένα  εκλογικό απειλώντας  με ποινές αν δεν το κάνει,  εμενα  προσωπικά μου  «κλωτσάει» κάπως. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 4

Οποτε τους μισους τους βρισκουμε μεσω ΟΑΕΔ να δινει και κανενα 30€ το κρατος + τροφη + Μεταφορικα κτλ.

Επισης καλη λυση θα ηταν να μην εξαιρουνται οι Δασκαλοι-Καθηγητες (Δημοσιοι Υπαλληλοι) που καθονται 2 μερες παραπανω στις εκλογες.

Να ηταν στην επιτροπη στα διαδικαστικα (ψηφοδελτια,καταλογοι κτλ) αλλα οχι στην καταμετρηση αφου εκει υπαρχει κολλημα με τους δημοσιους υπαλληλους..

• Like 1

Όποιος θέλει να πάει για την εμπειρία ή για οποιοδήποτε λόγο, συγχαρητήρια και ευχαριστούμε οι υπόλοιποι.

Όποιος δεν θέλει να πάει: Επειδή τα κατά τόπους τμήματα αυτοσχεδιάζουν ή δεν έχουν πάντα την σωστή διεύθυνση, αν δεν έχει αποδεδειγμένα παραδοθεί το χαρτί στο χέρι (=σου χτύπησαν το κουδούνι και στο έδωσαν προσωπικά ή σε κάλεσαν στο τμήμα να το πάρεις), μπορείς να τους γράψεις και αν σου χτυπήσουν την πόρτα να μην ανοίξεις. Δεν ενημέρωθηκες και δεν μπορεί να αποδειχθεί διαφορετικά. Κάτι χαρτιά πεταμένα στις εισόδους, κάτι τηλέφωνα στην 100 χρονών γιαγιά να το πει στον εγγονό, χαρτιά αφημένα σε διεύθυνση που δεν διαμένει πια ο άνθρωπος, καταλαβαινετε τι αξία έχουν. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κυνηγάνε κανέναν, πως θα αποδείξουν πως είχες ενημερωθεί? Όταν πρόκειται για τον στρατό για παράδειγμα μια χαρά σε βρίσκουν και δεν σκέφτεται κανείς να κάνει τον κινέζο. 

• Like 3

Όσοι από εσάς πηγαίνετε νωρίς να ψηφίσετε(όπως εγώ) και είστε 'ύποπτοι' να σας κρατήσει ο δικαστικός με τσαμπουκά, να μπείτε στο εκλογικό κουτσαίνοντας(εγώ έτσι κάνω, σοβαρά). Αν σας ρωτήσει παίξτε το ψόφιοι κοριοί, ψηφίστε και αν σαν πουν να μείνετε πείτε έχω σοβαρό πρόβλημα στο πόδι και πρέπει να είμαι ξάπλα, δεν με είδατε που ήρθα κουτσαίνοντας; Ε, θα την πληρώσει κάποιος άλλος άλλα όχι εσείς....😁

17 λεπτά πριν, konc είπε

Όποιος θέλει να πάει για την εμπειρία ή για οποιοδήποτε λόγο, συγχαρητήρια και ευχαριστούμε οι υπόλοιποι.

Όποιος δεν θέλει να πάει: Επειδή τα κατά τόπους τμήματα αυτοσχεδιάζουν ή δεν έχουν πάντα την σωστή διεύθυνση, αν δεν έχει αποδεδειγμένα παραδοθεί το χαρτί στο χέρι (=σου χτύπησαν το κουδούνι και στο έδωσαν προσωπικά ή σε κάλεσαν στο τμήμα να το πάρεις), μπορείς να τους γράψεις και αν σου χτυπήσουν την πόρτα να μην ανοίξεις. Δεν ενημέρωθηκες και δεν μπορεί να αποδειχθεί διαφορετικά. Κάτι χαρτιά πεταμένα στις εισόδους, κάτι τηλέφωνα στην 100 χρονών γιαγιά να το πει στον εγγονό, χαρτιά αφημένα σε διεύθυνση που δεν διαμένει πια ο άνθρωπος, καταλαβαινετε τι αξία έχουν. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν κυνηγάνε κανέναν, πως θα αποδείξουν πως είχες ενημερωθεί? Όταν πρόκειται για τον στρατό για παράδειγμα μια χαρά σε βρίσκουν και δεν σκέφτεται κανείς να κάνει τον κινέζο. 

Δυστυχώς, αυτοί έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους και εσύ πρέπει να αποδείξεις στον δικαστικό ότι δεν έλαβες το χαρτί (που τρόπος εκείνη την στιγμή δεν υπάρχει). Το 2009 που ήμουν εφορευτική μου το έβαλαν κάτω από την πόρτα μου. 

Για τον στρατό, επειδή σε κυνηγάνε αν δεν πας, σε περιπτωση που δεν ενημερώθηκες από κανέναν, εάν υπάρξουν συνέπειες σε εσένα, μπορείς μετά να τους κυνηγήσεις νομικά. Επίσης, δεν ισχύει πάντα ότι σε καλούνε, αφήνουν και εκεί χαρτιά κάτω από πόρτες άμα δεν σε βρουν στο τηλέφωνο. Μέχρι και κλητευση για δικαστήρια και νομικά έγγραφα μπορεί ο κλητήρας να τα αφήσει κάτω από την πόρτα. Σε μια περίπτωση που ξέρω ο κλητήρας δεν έβρισκε τον παραλήπτη του εγγράφου και το παρέδωσε σε γείτονα, ο παραλήπτης ενημερωθηκε και τηλεφώνησε στον κλητήρα για να φάει κραξιμο καθώς και δεν προβλεπόταν αυτό που έκανε και ο γείτονας έμαθε προσωπικά δεδομένα και ιστορίες που αφορούσαν τον άλλον. 

Απαξ και θυροκολληθηκε,θεωρειται οτι το ελαβες

Αν εσυ θελεις να το αμφισβητησεις αυτο,εσυ θα πρεπει να αποδειξεις οτι δεν ειναι ετσι.

Εξ οσων εχω ακουσει (ραδιο αρβυλα δηλαδη και οχι στοιχεια) δεν κυνηγανε νομικα κανεναν μεχρι τωρα,το πολυ που μπορει να γινει ειναι να ερθει περιπολικο να τον παρει σηκωτο (αυτα γινονται)

• Like 1

5 ώρες πριν, k_w_t είπε

Απο οσο γνωριζω αυτοι που μενουν σε αλλο δημο απο αυτον που ψηφιζουν εξαιρουνται της κλήρωσης , εαν τωρα στον Δημο εχουν παλια διευθυνση και σε εβαλαν στην κληρωση πρεπει να πας.

Δυστυχώς δεν ισχύει αυτό. Εγώ διαμένω σε άλλο δήμο απο αυτόν που ψηφίζω και με κάλεσαν για εφορευτική.

• Thanks 1
  • Sad 1

Καλησπέρα, μιας και είμαι και εγώ από τους «τυχερούς», θα ήθελα να κάνω τις εξής ερωτήσεις σχετικά με την εφορευτική επιτροπή:

• Πρέπει οπωσδήποτε να είμαι εκεί από τις 06:00;
  • Θα παρέχουν φαγητό και νερό ή πρέπει να φέρω δικά μου;
  • Υπάρχει περίπτωση να μου κρατήσουν το κινητό για όσο θα είμαι εκεί;
  • Αν πάω μία φορά, υπάρχει περίπτωση να με ξανακαλέσουν (να με «σταμπάρουν» επειδή είδαν ότι εμφανίστηκα);

• Moderators
Μόλις τώρα, SciManiac είπε

Καλησπέρα, μιας και είμαι και εγώ από τους «τυχερούς», θα ήθελα να κάνω τις εξής ερωτήσεις σχετικά με την εφορευτική επιτροπή:

• Πρέπει οπωσδήποτε να είμαι εκεί από τις 06:00;
  • Θα παρέχουν φαγητό και νερό ή πρέπει να φέρω δικά μου;
  • Υπάρχει περίπτωση να μου κρατήσουν το κινητό για όσο θα είμαι εκεί;
  • Αν πάω μία φορά, υπάρχει περίπτωση να με ξανακαλέσουν (να με «σταμπάρουν» επειδή είδαν ότι εμφανίστηκα);

1) ναι
2) θεωρητικα ναι, αλλα και να μην εχει, δεν παιζει να ζητησεις απο τον δικαστικο να πεταχτεις να παρεις κατι και να φας ακυρο (pun intended)
3) oυτε καν, δεν πας στα γκουλαγκ, αλιμονο
4) θεωρητικα δεν γινεται κατι τετοιο

• Like 1

Δινουν 25 εκατομυρια στους δικαστικους και στους γραμματεις.   Ειναι τοσο τεραστιο εξοδο να μοιρασουν αλλα 5 εκατομυρια  (απο 100 ευρω)  στα μελη για να  μην  αισθανεται ο κοσμος  ειλωτας και κοροιδο?

• Like 6

• Moderators
4 ώρες πριν, konc είπε

Στο μεταξυ το να πας στην εφορευτικη ειναι υποτιθεται δημοκρατικο σου δικαιωμα ετσι? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...