Προς το περιεχόμενο

Εφορευτική Εκλογών Ιουνίου. Νέα κλήρωση ή ιδια μέλη?

cyberguy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, MauroPaltoudias said:

Φτιάχνετε ωραίες στοίβες από τα 32 ψηφοδέλτια (με βάση τον αριθμό του πρώτου γύρου) για 12 ώρες, ενώ ο δικαστικός αντιπρόσωπος που πληρώνεται 1000+ €  σας χτυπάει συγκαταβατικά την πλάτη και λέει στον/η γραμματέα (επιλογής του, επίσης εμμισθο/η) "είδες τι καλά παιδιά βρέθηκαν μωρέ, στο διάβα μας; ". Ενίοτε, μπορεί να βγάζει και μαντήλι να σας σκουπίσει τον ιδρώτα, δείχνοντας "έμπρακτα" πόσο πολύ σας νιώθει.

Αφού φάτε κρουασανάκι αγνώστου προελευσεως συνοδεία σπαστού (φραπέ) και μεσημεριάσει, θα φτάσουν τα σάντουιτς του Στεργιου, μαζί με χλιαρό νερό (για το σβήσιμο). Σε κάθε παράδοση, ο διανομέας θα σας τονίσει ότι "παιδιά, από τον Δήμο Χ τα φαγητά" - αλίμονο, έρχονται και δημοτικές εκλογές -, ενώ στο τελευταίο σετ λουκουλειου κυριολεκτικά γεύματος, θα χτυπήσει καμπανάκι σαν τις παμπ της Γηραιας Αλβιώνας  υπενθυμιζοντας ότι "μάγκες, τελευταίο. Δεν θα έχει άλλο για σήμερα".

Στο ενδιάμεσο, θα κυνηγάτε και κανέναν/καμία γραφικό/ή ("εγώ αγόρι μου, το έχω έτοιμο το ψηφοδέλτιο, μόνο ένα θα πάρω") προσπαθώντας να εξηγήσετε ότι δεν επιτρέπεται αυτό και ότι θα πρέπει να πάρει όλο τον πάκο, ενώ κάποια στιγμή θα έρθει η δόλια εκείνη ώρα που θα τελειώνουν τα ψηφοδέλτια κάποιου εκ των μικρών κομμάτων. Κάπου εκεί, θα πάρετε εντολή να κόψετε βολτες σε άλλα εκλογικά τμήματα, μήπως και κάποιος σας δώσει. Εφοσον κανένας δεν σας δώσει, θα πάρετε εντολή να ανοίξετε σακούλες από τα παραβαν, ψάχνοντας μέσα, για τα ψηφοδέλτια αυτά.

Κάπου στις επτά που θα κλείσουν οι κάλπες, θα έχετε το καθήκον να συμμετέχετε ενεργά στην καταμετρηση. Τέλος, θα υπογράψετε το πρακτικό και θα φύγετε (ρετάλια, μετά από ώρες ορθοστασιας και 16ωρης τουλάχιστον, ενασχόλησης με το άθλημα).

Χωσέ στρατού θυμίζει .🤣

Επεξ/σία από visualizer
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 178
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

9 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Φτιάχνετε ωραίες στοίβες από τα 32 ψηφοδέλτια (με βάση τον αριθμό του πρώτου γύρου)

Δεν υπάρχει ο όρος "πρώτος γύρος".

Στις προηγούμενες εκλογές υπήρχαν 36 ψηφοδέλτια. 

Στις νέες εκλογές θα υπάρχουν 32. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Haldol said:

Επειδή είναι τυχαία κλήρωση βρε. Γι' αυτό το «έχω κληρωθεί Χ φορές σερί» είναι πιο συνηθισμένο από κουνούπια το καλοκαίρι σε λίμνη. :D

Κατά τ' άλλα, απλά μη πας, μόνο έτσι παίζει να «σπάσεις» την «τυχαιότητα» της κλήρωσης. Αλλιώς παίζει και να σε ξανα-καλέσουν στις επόμενες, όποτε αυτές είναι.

Φίλε δεν παίζει να σπάσει! Πήγα τη πρώτη φορά και τις άλλες 2 έριξα άκυρο... Αλλά αυτοί τον χαβά τους!! 

Με ένα γρήγορο Google βρέθηκα σε αυτό εδώ το αρχείο από το ΥΠΕΣ. Το εκλογικό μου τμήμα λοιπόν έχει περίπου ~550 άτομα, το οποίο πρακτικά το καθιστά στα τμήματα που είναι "γεμάτα". Αν κάποιος ξέρει από μαθηματικά ας μας εξηγήσει λίγο πως σε 10 χρόνια κάποιος μπορεί να κληρωθεί 4 φορές! Βέβαια, σε μια χώρα που έχει εκλογές κάθε 2 με 2.5 χρόνια (Εθνικές-Δημοτικές/περιφερειακές-Ευρωπαϊκές-Δημοψήφισμα) δεν φαίνεται και τόσο παράξενο αν το καλοσκεφτεί κάνεις...!

Η μόνη λύση που σκέφτομαι πλέον είναι να αλλάξω τμήμα! Το χωριό μου είναι μια ώρα μακριά από το τόπο διαμονής μου και πάω μόνο για να ψηφίσω...

Επεξ/σία από ifollowrivers

Η ενημέρωση πως γίνεται; Φέρνει κάποιο χαρτί η αστυνομία στην διεύθυνση κατοικίας σου;

Γιατί εμένα πήραν τηλέφωνο και μάλιστα όχι εμένα τον ίδιο αλλά συγγενικό μου πρόσωπο και είπαν ότι "είμαι εφορευτική", εντωμεταξύ ο δηλωμένος μόνιμος τόπος κατοικίας μου είναι άλλος απ τον τόπο που ψηφίζω 

3 hours ago, Oscar_Mike said:

Η ενημέρωση πως γίνεται; Φέρνει κάποιο χαρτί η αστυνομία στην διεύθυνση κατοικίας σου;

Γιατί εμένα πήραν τηλέφωνο και μάλιστα όχι εμένα τον ίδιο αλλά συγγενικό μου πρόσωπο και είπαν ότι "είμαι εφορευτική", εντωμεταξύ ο δηλωμένος μόνιμος τόπος κατοικίας μου είναι άλλος απ τον τόπο που ψηφίζω 

Και εμένα τηλέφωνο με πήρανε από το Α.Τ. δεν μού έχει έρθει ακόμα κάποιο χαρτί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, visualizer είπε

Τα τακτικά μέλη τι ακριβώς κάνουν;  δυστιχώς επιλέχτηκα .. 😀

Για να γράφεις  δυστυχώς, σημαίνει ότι δεν θες να πας, όποτε μην πας. Είμαι και εγώ στην ίδια φαση με εσένα ( κληρώθηκα τακτικό μέλος) και σκέφτομαι να μην πάω, δεν θελω να φάω ολόκληρη την Κυριακή μου σε ένα εκλογικό κέντρο φτιάχνοντας πακετάκια από ψηφοδέλτια. Δεν ξέρω αν κάποιο χαρτι από γιατρό είναι καλό να υπάρχει σε περίπτωση που δικαστικός αποφασίσει μα τραβήξει στα άκρα το θέμα και κάνει καμία μήνυση. 

Επεξ/σία από Pwpwpw

48 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Για να γράφεις  δυστυχώς, σημαίνει ότι δεν θες να πας, όποτε μην πας. Είμαι και εγώ στην ίδια φαση με εσένα ( κληρώθηκα τακτικό μέλος) και σκέφτομαι να μην πάω, δεν θελω να φάω ολόκληρη την Κυριακή μου σε ένα εκλογικό κέντρο φτιάχνοντας πακετάκια από ψηφοδέλτια. Δεν ξέρω αν κάποιο χαρτι από γιατρό είναι καλό να υπάρχει σε περίπτωση που δικαστικός αποφασίσει μα τραβήξει στα άκρα το θέμα και κάνει καμία μήνυση. 

Θα πρεπει να πας... Αλλα και να ζητησεις εξαιρεση... Με χαρτι απο γιατρο του δημοσιου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, takoulou είπε

Θα πρεπει να πας... Αλλα και να ζητησεις εξαιρεση... Με χαρτι απο γιατρο του δημοσιου...

Ναι το έχω διαβάσει αυτό παιδιά περί χαρτιού δημοσίου  αυτό που δεν καταλαβαινω είναι το εξής. Έστω κάποιος που έχει επιλέγει ως εφορευτικη  ξυπνάει το πρωί όντως άρρωστος  με πυρετό η διαρροιες εμετους κτλ τι θα κάνει δηλαδή πρπει μα κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο επειδη ξύπνησε το πρωί με 38 πυρετό; Μια βεβαίωση απο ιδιωτη γιατρό ότι κάποιος έχει ίωση η γαστρεντερίτιδα η δεν ξέρω γώ τι άλλο,   δεν γίνετε δεκτό; 

Επεξ/σία από Pwpwpw

αν πας σε ενα δημοσιο νοσοκομειο και τους πεις οτι σε βαλαν εφορευτικη αλλα εσυ νιωθεις ζαλη, παιζει να χασεις 1-2 ωρες το πολυ και μετα εισαι αρχοντας. Αν πας εφορευτικη θα χασεις ολην την ημερα σου και θα γελαει στην πλατη σου ο δικαστικος 😅 και θα λεει, να και οι είλωτες, εμενα τουλαχιστον το συστημα με εχει στα ωπα ωπα.... 

8 ώρες πριν, Oscar_Mike είπε

Απο οσο γνωριζω αυτοι που μενουν σε αλλο δημο απο αυτον που ψηφιζουν εξαιρουνται της κλήρωσης , εαν τωρα στον Δημο εχουν παλια διευθυνση και σε εβαλαν στην κληρωση πρεπει να πας.

Και συμφωνα με το Αρθρο 58 παρ7 

Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών είναι υποχρεωμένα να εκτελούν τα καθήκοντά τους ανεξαρτήτως αν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως.

Για μενα μην πας καθολου.

Θα επρεπε να βαζουν τους εγγεγραμμενους στον ΟΑΕΔ για εφορευτικη επιτροπη με εξαιρεση οσους εχουν παιδια κατω απο 11χρ.

Δεν πηγες?  Κοβεται το επιδομα....

Τι δικαιολογια θα εχει ενας ανεργος?

Σε φιλικο μου ζευγαρι με 2 παιδια 5χρ και 8χρ τους ηρθε και στους 2 στις προηγουμενες εκλογες χαρτι για εφορευτικη.

Εψαχναν που θα αφησουν τα παιδια τους Κυριακατικα.

• Like 1

• Super Moderators

Mία φορά έχω πάει εφορευτική, στις εκλογές του Μαΐου, κι όλα αυτά τα χολερικά που διαβάζω μου θυμίζουν τις αρβυλοϊστορίες του στρατού με τους δήθεν γκοτζίλες (υπηρέτησα ΣΕΜ, άρα καθ' ύλην αρμόδιος και η συχνότητα αλλαγής προμηθευτών σε κρέατα και οι νέες παραδόσεις ήταν εκπληκτικές, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Λοιπόν, αφού ειπώθηκαν κάμποσα αρνητικά, ας πω κι εγώ τη δική μου εμπειρία:

Πρώτα, η δικαστική αντιπρόσωπος ήταν εξαιρετική, ευγενική, έμπειρη, ανεβοκατέβαινε ορόφους για να εξυπηρετήσει άτομα με κινητικά προβλήματα και γενικά κάθε άλλο παρά "αραχτή" ήταν όλη μέρα (συν την ευθύνη της όλης διαδικασίας).

Μας κέρασε κατ' επανάληψη, είχε φέρει και από το σπίτι της ένα σωρό πράγματα που ήταν φύσει αδύνατο να καταναλωθούν από 4 ανθρώπους (2 ήρθαμε στην εφορευτική και ο ένας έφυγε το μεσημέρι), στο τέλος έφυγα με μια σακούλα πράγματα, δικά της και του δήμου, για να μην πάνε χαμένα.

Ο δήμος μας είχε φέρει νερά να πιει ένας λόχος, 3 φορές μέσα στη μέρα σάντουιτς και χυμούς, περνούσαν κάθε τόσο και ρωτούσαν αν θέλαμε καφέδες, το μεσημέρι τίμιο μαγειρευτό (κοτόπουλο με ρύζι και λαχανικά). Και, φυσικά, ήταν τόσες οι μερίδες που άνετα έτρωγες δεύτερη και τρίτη, αυτοί είχαν υπολογίσει έξι (και εφεδρικές για κάθε ενδεχόμενο) και είχαμε μείνει τρεις στο μεταξύ.

Η διαδικασία κύλησε άψογα, ο μόνος "κόπος" ήταν να φτιάχνουμε πακέτα με τα ψηφοδέλτια και τέλος. Μιλάμε, ένα βήμα πριν τα κάτεργα, τέτοιος "κόπος".

Έμεινα μέχρι τέλους, με δική μου πρωτοβουλία, κι ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία, είδα πώς γίνεται η καταμέτρηση σταυρών, το κλείσιμο των αποτελεσμάτων, έμαθα πράγματα. Με σταυρούς (δεν θα έχει αυτή τη φορά) και 338 ψηφοδέλτια προς καταμέτρηση ήμουν σπίτι μου 10:30.

Με δυο λόγια: αν είναι έμπειρος ο δικαστικός, ακόμη και 2-3 άτομα βγάζουν ένα Ε.Τ. στην Αττική άνετα μέσα σε 3-4 ώρες.

Και χωρίς εφορευτική έβγαινε η δουλειά, απλά θα καθυστερούσε η διαδικασία, με τους ψηφοφόρους να παίρνουν ένα-ένα τα ψηδοδέλτια. Ειλικρινά, δεν κάναμε κάτι άλλο, μία φορά σηκώθηκα και πήγα να προλάβω μια ψηφοφόρο που είχε πάρει λάθος ταυτότητα. Κι αν άλλαζα κάτι στην όλη διαδικασία, δεν θα ήταν να βάλω αμοιβή, αλλά να μειώσω τα άτομα στην εφορευτική, δεν χρειάζονται ούτε για αστείο 4, γραμματέας και δικαστικός αντιπρόσωπος.

Από 4 τακτικούς και 4 αναπληρωματικούς, ήμουν εγώ, ένας που έφυγε το μεσημέρι, μια αναπληρωματική που έφερε πρωί-πρωί κάποιο χαρτί γιατρού, ψήφισε πρώτη και έφυγε, ένας νεαρός εμφανίστηκε το απόγευμα να ψηφίσει, δικαιολογήθηκε πως ήταν άρρωστο το σκυλί του, έφυγε κι αυτός, οι άλλοι δεν εμφανίστηκαν καν να ψηφίσουν.

Δεν είναι τόσο τρομερά τα πράγματα όσο διαβάζω εδώ να περιγράφονται. Οκ, είναι μια Κυριακή που δεν θα αράξεις αλλά θα κάνεις πέντε-δέκα στοιχειώδη πράγματα. Για την εμπειρία και μόνο, θα το πρότεινα. Τώρα, αν κάποιος καλείται πράγματι κάθε φορά, τι να πω.

• Like 12
  • Thanks 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με κάλεσαν την προηγούμενη φορά ως αναπληρωματικό μέλος εφορευτικής. Είχα χαρτί από πανεπιστημιακό νοσοκομείο από επιμελητή Α με πραγματικό θέμα υγείας και αναρρωτική μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Πάω στις 4 το απόγευμα για να δώσω το χαρτί γιατί προφανώς δεν μπορούσα να πάω στις 6 το πρωί. Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

- Για σας δεν μπορούσα να έρθω το πρωί είμαι άρρωστος και έχω αυτό το χαρτί από νοσοκομείο

- Γιατί δεν ήρθες? Δεν σε καλύπτει αυτό το χαρτί. Τα ξέρω αυτά τα χαρτιά από τα γιατρουδάκια,

- Δεν είναι από γιατρουδάκι και δεν μπορούσα να έρθω

- Εγώ έστειλα την αστυνομία να σε φέρει!

- Δεν ήρθε καμία αστυνομία και μένω απέναντι!

- Θα κάτσεις τώρα να φτιάξεις ψηφοδέλτια (είχε ήδη 6 άτομα εφορευτική, είχε κρατήσει και τους αναπληρωματικούς!!!!)

- Δεν κάθομαι φεύγω

- Δεν σε καλύπτει αυτό το χαρτί δεν μπορείς να φύγεις!

- Γράψτε μου εσείς ένα χαρτί ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη και δεν αναγνωρίζετε το χαρτί από επιμελητή Α από πανεπιστημιακό νοσοκομείου και βάλτε τον αστυνομικό που ήρθε από τις φωνές σας να με σταματήσει, αλλιώς σας χαιρετώ και καλή συνέχεια!

- Θα στείλω τα στοιχεία σου στον Εισαγγελέα!

- Στείλτε τα μαζί με τα στοιχεία σας, σας παρακαλώ, για να κινηθώ ανάλογα.... Γεια σας!!!!

Ο αστυνομικός γέλαγε....

Ένας δικηγόρος το  πολύ 25 χρονών 20 χρόνια μικρότερός μου... Αυτά!

Επεξ/σία από harris78
  • Confused 1
  • Sad 2

19 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Θα επρεπε να βαζουν τους εγγεγραμμενους στον ΟΑΕΔ για εφορευτικη επιτροπη με εξαιρεση οσους εχουν παιδια κατω απο 11.

Δεν πηγες?  Κοβεται το επιδομα....

Τι δικαιολογια θα εχει ενας ανεργος?

Αρχικά άλλο παιρνω ταμείο ανεργίας άλλο είμαι  εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ και έχω καρτα ανεργίας, δεν παίρνουν όλοι  οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ ταμείο ανεργίας καθώς για να πάρει κάποιος  ταμείο πρέπει ανεργίας πρπει  να πληρει κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, πχ να έχει  συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων, να έχει απολυθεί από την εργασία του και όχι να έχει παραιτηθεί κτλ.

Προσωπικά αυτό με ενοχλεί είναι ότι  το κράτος δεν δείχνει ισονομία απέναντι στου πολίτες στο συγκεκριμένο θεμα. Δεν γίνετε όλοι όσοι παίρνουν μέρος με τον ένα με τον άλλο τρόπο στην εκλογική διαδικασία το κρατος να τους δίνει χρήματα να παίρνουν χρήματα αλλα απο τα τα μέλη της εφορευτικής να έχει την απαίτηση να φάνε 15 ώρες Κυριακή στο εκλογικό απειλώντας τους μάλιστα με κυρώσεις αν δεν το κάνουν και να μην δίνουν έστω ένα συμβολικό ποσό. 

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...